Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Fleur blogger
6865 příspěvků moje polička 19. srpna 2026 08:17

Woody to jsou krásná přirovnání!

Offline Woody
příspěvků moje polička 19. srpna 2026 10:10

Fleur

Děkuji, jsem poctěn. Těší mě, když mi inspirace věnuje pár slov a ty obsáhnou celý příběh.

Offline Luna
10878 příspěvků moje polička 19. srpna 2026 13:21

Musc Nurāsana Maison Crivelli

Tahle vůně mi připadá hlavně zábavná. Ne jako když se díváte na interview s nějakou italskou herečkou, co rozhazuje rukama, strašně se u toho směje a vy jí vůbec nerozumíte, ale zároveň máte při pozorování videa dobrou náladu. Tohle je ještě zábavnější. Protože tohle je tajná party na farní zahradě, kam si děti po hodině náboženství do potůčku daly vychladit lahve zázvorové limonády. Sluníčko hezky prohřívá kamennou zídku u kostela, odkud je bezva výhled na hroby, limča perlí, bublinky příjemně štípou a paní Helenka právě zalévá ty nejkrásnější růžové keře, co mají barvu jako červánky. Ale teď je poledne, než přijdou ty pravé červánky, tak tu budem s děckama sedět, pít zázvorovku, číst jména na hrobech a hlavně se nevhodně nahlas smát, když si přečteme, že se někdo jmenoval třeba Alfréd Kostitřas. A hlavně…Nenápadně!

Offline 0zero7
11914 příspěvků moje polička 21. srpna 2026 01:26

Moc sem nechodim (nemuzu drazdit hada, aka ucet, bosou nohou), ale mam par novych oblibencu (nejsou to nove vune).

Byredo Oud Immortel - zkousela jsem spis z nudy, Byredo me v minulosti nejvic zaujala limitka 1996, ktera se myslim uz nedela (at zije plast). Myslela jsem ze OI bude nic moc a je bozi, vubec ne skoronuda, jak by se zdalo podle ingredienci, na me teda tahne dost do Aury od Muglera, takovej trochu matovej mech, ale hrozne se mi to libi. Vydrz super.

Jo Malone Myrrh and Tonka - na me kostel, ale DOBREJ kostel (jeste se mi libi Hinoki, ta je vic kostelni jeste), kadidlo nejvic. Na papire nebo jen tak na pricichnuti je pro me sladka, ne me vubec. Vydrz super. 

Creed Virgin Island Waters - prekvapko, necekala jsem, ze zaujme, euridike napsala krasnou recenzi v databazi, sedi to pro me presne stejne, jeste tam teda citim neco technickeho, cim je to pro me vic zajimavy. Vubec se mi zda ze tihnu k vunim co jsou na prvni privoneni vylozene "divny", tahle napred "hmm asi ne" a pak "jezis bozi to je".

Diptyque Corail Oscuro - rajce, rajce, rajce, uzasny rajce, rajcatovy stonek, zeleny, rozmasirovany. Je to naprosto bozi, jen se mi za nej nechce davat $500. Nic podobnyho jsem nepotkala, tak kdyby nekdo ano, rada vyzkousim. Jo a to rajce tam ofiko vubec neni, pro me je tam nejvic a tim je ta vune naprosto fantasticka. 

Jeste se mi libi par veci Loewe, ty nove pridany do kolekce Chloe, tam se mi libi minimalne dve, ten fikovy a jeste jeden, krasny obaly!

Histories de parfum zajimavy, Gucci nova Neroli je drzak, krasnej obal. Matiere Premiere taky moc hezky vune, Fuggazi super, maji jednu moc podobnou Maison Crivelli Oud Maracuja (ktera je bozi, mela jsem 5 ml a drzak nejvetsi a voni paradne). Nebudu vypisovat co vsechno jsme zkousely, ono se to stejne ani neda v tom mnozstvi poradne, ale sla bych hned zase :)

V Londyne jsme prolezly Liberty, Fortnum & Mason, Selfridges atd, vyber uzasnej! Nebudu vypisovat co vsechno jsme zkousely, ono se to stejne ani neda v tom mnozstvi poradne, ale sla bych hned zase :) 

Jo a MS prekvapil s nejakou novou radou, mam Tonka Tabac a moc hezky! To je ale do jineho vlakna:)

Offline Miru
17016 příspěvků moje polička 21. srpna 2026 03:35

0zero7 

...ááách, krásné dojmy, zážitky s vůněmi a jejich objevováním