Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline wendulka admin
16672 příspěvků moje polička 05. června 2017 01:16

Bella Bellissima: White Leather

Ano, jak už naznačuje samotný název, White Leather skutečně evokuje dámskou kabelku toho nejluxusnějšího bílého semiše s pudřenkou uvnitř (kosatec), vedle níž leží miska s ovocným salátem z guavy a kytice jemně kořenitých tureckých růží s vůní červeného ovoce. Oudu se tady netřeba obávat, tady je skutečně velejemný. Spíš jen pomáhá dotvářet dojem kožené kabelky a společně s ambrou, dřevem a pačuli posouvá vůni lehoulince i orientálním směrem a prodlužuje parfému výdrž.

Olympic Orchids Artisan Perfumes: Café V

Čistě jen podle názvu a složení jsem čekala gurmánskou vůní, ale je to opravdu tak, jak píše Ellen na svých stránkách. Café V je gurmánská jen částečně a je pro mě velmi příjemným zjištěním, že nejen John Pegg umí vůně s kávou. Skutečně evokuje kavárnu s koženými sedačkami a praskajícím ohněm v krbu a její zázemí s dózami plnými pražených kávových bobů, smíchaných s kardamomem. Najdeme tu i jednu dózu se surovým kakaem, kterou baristka právě vyndala z police, aby připravila jeden šálek, zalila ho mlékem a ochutila vanilkou.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 05. června 2017 07:44
Reakce na wendulka:

Korsičanka 

Děvčata, já z té Unspoken asi onemocněla. Stále ji mám v hlavě. Neznáte něco podobného, ale cenově zkousnutelného?

Offline wendulka admin
16672 příspěvků moje polička 05. června 2017 07:52
Reakce na Dalia:

Úplně stejného bohužel ne. Jen jsem v Unspoken našla určitý společný bod s L´Heure Bleue. Jestli chceš, můžeme se dohodnout na vzorečkách, aby sis to porovnala sama na vlastní nos, jestli to tam taky objevíš nebo. Mám všechny tři koncentrace.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 05. června 2017 07:53
Reakce na wendulka:

Vendulko, děkuji. LHB mám - tedy Edp.

Offline wendulka admin
16672 příspěvků moje polička 05. června 2017 08:05
Reakce na Dalia:

Aha, tak bych ti mohla poslat vzorek toaletky a čistého parfému ti můžu poslat, pokud v EdP ten společný bod, o kterém jsem psala, že jsem ho tam v určité fázi objevila, necítíš, jestli budeš chtít.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 05. června 2017 08:17
Reakce na wendulka:

Budu ráda, děkuji. Píši Ti tedy SZ.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 05. června 2017 09:40

dneska jsem se tim vzorkem tonnerre zlila do prace. a citim se velmi muzne! :D

Offline euridike blogger
3911 příspěvků moje polička 05. června 2017 12:03
Reakce na razorblade:

.... Ty si muzes dovolit vonet /a citit se/ muzne, protoze muzne nevypadas!  Me prave vzdycky bavi /u me i u ostatnich/ kontrast velmi zenskeho vzhledu a maskulinniho parfemu...  A Tonnerre je fakt skvely, uz jsem ho taky zkusila, miluju tyhle divoke, horke a explozivni zalezitosti... 

Offline euridike blogger
3911 příspěvků moje polička 05. června 2017 12:39
Reakce na wendulka:

... White Leather budu muset zkusit, Tvoje charakteristika zni fakt lakave /zase/... 

Offline wendulka admin
16672 příspěvků moje polička 05. června 2017 12:47
Reakce na euridike:

No a já pokud se mi někdy povede dostat do Londýna, tak si White Leather budu muset rovnou koupit.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 05. června 2017 17:40

Dnes jsem zkoušela By Night White (Profumi del Forte) a mně osobně lehce připomíná Shalimar Cologne. Vůně mi asociuje léto, letní podvečer, kdy zlato slunečních paprsků získává oranžový nádech. Velmi příjemné citrusy, které vydrží hrát svou roli poměrně dlouho, nasládlou vanilku, která rozhodně není přeslazená, jen dojem květin - převážně růže, a měkoučké pižmo dodávající celé kompozici jakousi nadýchanost.

Vůně je na mně spíše tělová, ale velmi dobře držící. Tichá, klidná a svůdná ... velmi pěkná!

Offline Makiiii
90 příspěvků moje polička 05. června 2017 18:51
Reakce na Dalia:

Dnes jsem s ní strávila celý den, popsala jsi jí dokonale. V teple se drží více u těla, ale v chladnějším jarním vzduchu je nádherná. Mám odstřik a přemýšlím o koupi celého balení, tuto značku mám velmi ráda. 

Offline Makiiii
90 příspěvků moje polička 05. června 2017 18:54

Platino (Omnia Profumi)

Nadýchaná kokosová šlehačka zasypaná jemně nasekanými mandlemi a přelitá světlým karamelem. Ač je tento popis k "sežrání", vůně rozhodně nepůsobí jedle, a to dílky přidanému květinovému tónu. Dokážu si ji představit pro všechna roční období. Výdrž i siláž hodnotím pozitivně.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 05. června 2017 19:15
Reakce na Makiiii:

Já od té značky nic dalšího neznám. Jednu dobu mě lákala naslepo Vaiana Dea, ale nakonec jsem si netroufla. Každopádně By Night možná poputuje do tužebníku. Je skutečně povedená!

Offline Makiiii
90 příspěvků moje polička 05. června 2017 19:34
Reakce na Dalia:

Já jsem si od této značky pořídila nejprve Vittorii Apuanu, později se přidala Versilia Aurum a doufám, že na By Night dojde ještě tento rok, krásná je i ambrová Marconi 3, nebo Roma Imperiale. Vaiana Dea na mě působila mírně "starosvětsky", ale v pozitivním slova smyslu, vzoreček jsem si užila do poslední kapičky, ale nezaujala mě natolik, abych se po ní pídila. Poslední dobou (cca rok a půl) inklinuji především k italským značkám (Acqua di Parma, Profumum Roma, Omnia Profumi a další). Pokud budeš kdykoli chtít, ráda ti Vittorii Apuanu i Versilii Aurum pošlu.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 05. června 2017 19:39
Reakce na Makiiii:

Děkuji za nabídku. To víš, že bych ráda vyzkoušela. Ale nechci zneužívat Tvé štědrosti. Stále jsem Tvým dlužníkem.

Offline Makiiii
90 příspěvků moje polička 05. června 2017 19:48
Reakce na Dalia:

Dali, ráda Ti vzorečky pošlu. Tento týden mám pracovně hektický, ale v tom příštím připravím zásilku, jen mi prosím do SZ pošli znovu Tvou adresu. 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 06. června 2017 07:57
Reakce na :

Na Roja Parfums jsem koukala pouze na notinu. Ty ceny tam jsou podobné jako jinde?

A zkusila jsem pouze Unspoken? Co ostatní - jsou také tak krásné?

Offline Tana1112
315 příspěvků moje polička 06. června 2017 08:38
Reakce na Dalia:

ROJA PARFUMS Unspoken Parfum perfume 50ml

€ 400.00

http://www.perfumeriaquality.pl/index.php?id=986&product=roja-parfums-unspoken-parfum-perfumy-50ml