Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline whiskas
20930 příspěvků moje polička 25. června 2017 00:43
Reakce na wendulka:

domenica 

Děkuji za osvětlení dělení parfémů podle "pohlaví". 

Offline Fleur blogger
6825 příspěvků moje polička 25. června 2017 06:50

Zkoušela jsem ze vzorku Celestial Rose. Je to růže vonící po ovoci a červených muškátech. Hned se mi vybavila vzpomínka, jak mi v dětství dovezli příbuzní z Bulharska růžový olej ve vialce ukryté do dřevěného pouzdra zdobeného vypalováním. Všechno je to tam: lavička pod babiččiným kuchyňským oknem s kvetoucími muškáty, prsty ulepené od ovocné šťávy, jimiž nedočkavě šroubuji dřevěný uzávěr a konečně sytý růžový olej. Celestial Rose v závěru lehce zdřevnatí, ale stejně je pro mě jednoznačně dámskou vůní, žádný unisex. Výdrž má docela slušnou, zejména na šatech se držela stopa růží a pižma (trošku podobného Essence od NR) dost dlouho.

Offline Korsičanka blogger
13449 příspěvků moje polička 25. června 2017 10:12
Reakce na Fleur:

Díky, Fleur, za zachycení tvých dojmů z ní. Na mně CR celý den nevydrží a musím na ni mít "růžovou" náladu... ale něco v ní mě v ony dny přitahuje jako svůdný feromon.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 25. června 2017 12:02
Reakce na whiskas:

Jj, pochopila jsem.

Ale já paradoxně teď přes vedra taky dávám přednost spíš těm méně komplikovaným (i s ohledem na okolí, abych nikoho moc netrápila).

Online slniecko admin
19514 příspěvků moje polička 25. června 2017 12:13
Reakce na whiskas:

Myslela jsem to tak, že mě většinou zaujmou takové, řekněme, méně komplikované vůně. 

To je podľa mňa od povahy, ja mám tiež bežne radšej niečo viac "easy", to ovšem neznamená menej kvalitné, len občas ma chytí chuť na drama. No a sú kočky, ktoré to drama v parfémoch vyslovene potrebujú.

13449 příspěvků moje polička 25. června 2017 13:22
Reakce na 999:

Asi to bylo spíš na mě, zatím myslím, že v červenci přijdu a tak ji vezmu.

To se taky těším, měla jsem Rose d'Arabie vloni a prodala ji, neb to na mně byl atomový útok růží:( A to je mám velmi ráda!

Offline 999
19699 příspěvků moje polička 25. června 2017 13:32
Reakce na Korsičanka:

Na mně právě taky... Včera jsem ji měla na večeři a bylo to moc. Dnes jsem se polila Rose Noir Byredo, tak uvidím, jak se bude chovat venku .

Offline Micuska
909 příspěvků moje polička 25. června 2017 13:33

Ruže vo vôňach špeciálne vevyhľadávam, ale túto som kúpila naslepo. Niečo mi našepkávalo, že by to mohla byť ONA.

Ušiel sa mi flakón s číslom 666, že by znamenie? Hm...

Ramón Bejár: Celestial Rose
Ruža od začiatku až do konca. Žiadna krehotinka. Vrúcnosť a nehu v nej nenájdete. Je to plnokrvná ruža. Zo začiatku trochu kyselkavá a zelená. Potom ovocná a mäsito sladká. Muškátová a pižmovo zvodná. Má mnoho podôb, ktoré postupne odhaľuje. Je to ruža majestátna, pichľavá a pyšná. Hrdá na svoju krásu, vedomá si svojej výnimočnosti. Pôsobí trochu chladne až odmerane. Že tu boli použité kvalitné suroviny, dokazuje aj olejovitý film, ktorý zanecháva na pokožke, preto pozor na oblečenie. Výdrž má výbornú. Či sa šíri do priestoru, neviem posúdiť. Svojou živočíšnosťou sa kloní na ženskú stranu. Na mužovi si ju neviem predstaviť.
Je to aristokratická vôňa ako pre kráľovnú.
Rázne sa usadila na trón. Jemným pohybom ruky naznačila, že … Všetky kľačiace postavy sa začali vystierať. Obrovskú sálu zaplnil šuchot dámskych rób, inak bolo ticho. Prehovorila pevným hlasom: „Milosť sa neudeľuje!“ Najvyšší duchovný urobil polkrok vpred: „Ale … .“ Umlčala ho pichľavým pohľadom. Znovu preriekla bez toho, že by sa postavila: „Rozhodla som! Vy ste si mysleli, že som slabá žena a že ma uchlácholíte svojimi prosbami a intrigami? Tak vedzte! Ja som tu kráľovná! Ja tu vládnem! Bude tak, ako ja rozhodnem. Sťať! Dnes za súmraku!“
Vstala a majestátne vykročila. Všetci sa hodili na kolená. Do tváre jej nevideli. Uzreli len okraj jej ťažkej bordovej róby. Zostala po nej len vôňa krvavých ruží a moci.

13449 příspěvků moje polička 25. června 2017 13:48
Reakce na Micuska:

Tleskám, Vierka. To je ONA!

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 25. června 2017 14:00
Reakce na Cervanek:

Vidím, že sdílíme nadšení pro Oud Essentiel. Skvělé.

Pro mě je to po dlouhé době vůně od Guerlainu, která mě skutečně oslovila a která se vyrovná Rose Nacrée du Désert a intenzitou a výdrží ji možná dokonce i předčí. Taky jsem nalomená na flakon, ale nejprve chci unosit odstřik. Přece jen s The Night na poličce...

A ve hře je i nová Lui, kterou jsem zatím měla možnost očichat jen na domenice a vypadá hodně zajímavě.

Jinak si ale myslím, že Oud Essentiel asi už přece jen bude záležitost pro vyložené milovníky tradičních oudových arabek a někoho možná i vyděsí, ale to už je mi fuk. Hlavně, že JÁ jsem spokojená.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 25. června 2017 14:02
Reakce na Micuska:

Ano, přesně tohle mi Celestial Rose říkala taky. Parádní recenze.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 25. června 2017 14:07
Reakce na Cervanek:

Původně jsem se na odstřik chtěla zapsat, ale potom jsme naznala, že to nebude nic pro mě. Tvůj popis je krásný, ale vidím, že jsem udělala dobře. Nejsem milovnice růží a oud na mém těle většinou nadělá paseku, takže myslím, že nemusím tentokrát litovat. 

Offline Micuska
909 příspěvků moje polička 25. června 2017 14:22
Reakce na wendulka:

To som rada, ze sa zhodneme. Dost casto vnimam vone inak ako ostatni.

Offline Micuska
909 příspěvků moje polička 25. června 2017 14:24
Reakce na Korsičanka:

Mija a ty mas ake cislo?

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 25. června 2017 14:36
Reakce na Cervanek:

Tak proti Oud Essentiel je The Night určitě drsnější, ale zase proti Dahn Al Oud Cambodi je podle mě jednoznačně hladší. Jsem moc zvědavá, co na ní budeš říkat.

Každopádně Guerlain mě taky velmi mile překvapil, že se zase jednou nebáli vypustit opravdovou pecku.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 25. června 2017 15:06
Reakce na wendulka:

Vidím, že sdílíme nadšení pro Oud Essentiel. Skvělé.

Pro mě je to po dlouhé době vůně od Guerlainu, která mě skutečně oslovila a která se vyrovná Rose Nacrée du Désert a intenzitou a výdrží ji možná dokonce i předčí. Taky jsem nalomená na flakon, ale nejprve chci unosit odstřik. Přece jen s The Night na poličce...

A ve hře je i nová Lui, kterou jsem zatím měla možnost očichat jen na domenice a vypadá hodně zajímavě.

Jinak si ale myslím, že Oud Essentiel asi už přece jen bude záležitost pro vyložené milovníky tradičních oudových arabek a někoho možná i vyděsí, ale to už je mi fuk. Hlavně, že JÁ jsem spokojená.

Pokud jde o Oud Essentiel, první věc, která mě napadla při prvním zkoušení (a kterou jsem Ti stihla svěřit před knihovnou  ) bylo, že tohle nejspíš dost lidí, kteří si ji pořídí naslepo, trochu (nebo víc než trochu) vyděsí. Opravdu tradiční oudová arabka... a tleskám za odvahu. Druhá věc byla, že na rozdíl od prvních zmínek Mr.Guerlaina o jistém vztahu Oud Essentiel k Rose Barbare... já jako ty v Oud Essentiel vnímám jinou růži... tu z Rose Nacréé du Désert.

Pokud jde o Lui... karafiátová, pryskyřičnatá a vanilková... směs Myrrhiade, Tobacco vanille, Vanille Tonka a Spiritueuse Double Vanille.