Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 27. června 2017 22:06
Reakce na Ounz:

Jestli třeba nemají na určité země ( a jedince) kvóty.

Premyslim, že nakoupím na ALZD, protože mám spadeno na vzorky od jiných značek, které by se mi hodily. Taky si říkám, že to bude rychlejší a uživatelsky přívětivější, francouzsky neumím a ELdO tu angličtinu moc vychytanou nemá. 

Offline Fleur blogger
6825 příspěvků moje polička 27. června 2017 23:41
Reakce na Luna:

Vývar z plyšových medvídků vstupuje do síně nesmrtelných parfémových výroků (vytesat do flakónu ).

Odteď se pokaždé, když flakón vezmu do ruky, budu muset usmát.

Offline Ounz
20474 příspěvků moje polička 28. června 2017 07:09
Reakce na Krehutka:

Alzd neznám já zas. Ale já už nic nekupuju (když na mě maj ty kvóty  )

Offline catch
215 příspěvků moje polička 28. června 2017 09:10

Mor na vas a vase parfemove postrehy! Tolko vzoriek som este doma nemala a vcera som potupne stornovala objednavku na Notino za 50 eur (len vzorky, prosim pekne), ale nejaky ten Hermes a par dalsich stamgastov mi lezia stale v hlave...

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 28. června 2017 09:32
Reakce na jerry:

Děkuji.

Offline jerry
11141 příspěvků moje polička 28. června 2017 16:23
Reakce na catch:

Nejhorší je, že tady číhá nebezpečí vg každém druhém vlákně (voňavčičky, šatičky, botičky, kabelčičky, brejličky, krémíčky a tisíc dalších blbostiček).

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 28. června 2017 16:37
Reakce na Ounz:

ALZD je stránka Aus Liebe zum Duft. Ale nevím, jestli jsi to vůbec chtěla vědět .

Offline Ounz
20474 příspěvků moje polička 28. června 2017 16:48
Reakce na Krehutka:

Ne  

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 28. června 2017 20:56
Reakce na Ounz:

Jsem pro přesun do tohoto vlákna. Na žebříčku jsou teď nejvýš You or Someone Like You (ta me dokonce inspirovala k článku) a Remarkable People. Pro tyhle jsem už v podstatě rozhodnutá. A pak pár dalších, které přichází do úvahy .

Offline Ounz
20474 příspěvků moje polička 28. června 2017 21:00
Reakce na Krehutka:

Ten sem četla, moc pěkný  

no já teď budu nějakou dobu zkoušet, nechci to očichat všechno naráz, teď mám na druhý ruce Like this a není úplně nezajímavá..skoro bych řekla, že kombinace s elektrikářem je víc než zajímavá 

a zítra určitě sáhnu po těch, cos teď sem psala (sem zvědavá)

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 28. června 2017 21:09
Reakce na Ounz:

Děkuji.

Ze všech mi tyhle vůně přišly jako nejméně komplikované a v podstatě asi svým způsobem i nejlíbivější (na ELdO standard). Až se trochu zlepší počasí (= bude snesitelně), plánuji druhé kolo testů těch ostatních. 

Like this je myslím vůně podle Tildy Swinton inspirovaná její oblíbenou basní. 

Offline Ounz
20474 příspěvků moje polička 28. června 2017 21:32
Reakce na Krehutka:

Taky myslím (četla sem recenzi euridike - nalákala mě ) taky je chci vyzkoušet, až nebude takový vedro, já v horku vůně vnímám taky jinak

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 29. června 2017 09:34

Dnes testujem Frédéric Malle Portrait of a lady. To je tak nádherná vôňa.  Cena ma trochu zaskočila ale tak Vianoce sa blížia

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 29. června 2017 10:35
Reakce na paktofonika:

Souhlasím s Tebou - je nádherná a já ji mám zaškatulkovanou jako "časně podzimní růžovou vůni" (no dneska by to vlastně sedělo - tady leje a 18 st.. )- tak připomínám, jak ji vidím ....

Portrait of a Lady

"Říkala, že by si se mnou zatančila, kdybych jí přinesl červené růže,“ naříkal mladý student, „jenže já nemám ani jedinou červenou růži v celé mé zahradě.“
Pohádka Slavík a růže, kterou napsal Oscar Wilde, je krutá, drastická a neskončí dobře. Zamilovaný romantik se stává nihilistickým cynikem. Všechno to mohlo dopadnout jinak, kdyby měl možnost své vyvolené věnovat
Portrait of a Lady .
Tento voňavý počin (nejen) květinového mága Dominiquea Ropiona je ale až z roku 2010; je tedy o více než sto let mladší, než v úvodu zmiňovaný příběh.
Růže v něm je tak rudá, že pokud ji obdivujete za dne, kdy se slunce skryje za mraky, na jejím sametovém povrchu se procházejí temné šedohnědé stíny. Její vůně parfému vévodí od začátku až do konce. Na úvod je v ní nepatrná kapka oleje, ale jenom proto, aby ohladila ostré špičky skořice a hřebíčku. Maliny ve vůni obsažené mají podobu hutného domácího džemu, přírodně sladkého a nesmírně lahodného. Cítím tam i něco z jejich listů, příjemnou zemitost bez jakéhokoliv úmyslu vyznívat chladně, mokře, hlínovitě. Uváděný černý rybíz se lesním plodům poddá, samostatnou linii si nevypracuje. Ve vůni pouze na chvíli zaznamenám dotek kovu, ale rychle zmizí, překryje ho (lehkou rukou přidané) kadidlo. V dalších fázích se stejně jemně přidruží nasládlý (naprosto nevanilkový) styrax, stopička santalu a snad i trochu pižma (ale velmi uctivého ke královně květin).
Je to vůně tak krásná, že se v mém „růžovém“ žebříčku dostala hodně vysoko a nebezpečně dýchá na záda Cabaretu na stupni nejvyšším.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 29. června 2017 10:42
Reakce na Hanka H:

paktofonika Když to tady tak čtu, tak je mi jasné, že Portrait of a Lady budu muset znovu vyzkoušet.

Zkoušela jsem ji asi před dvěma lety a musím přiznat, že mi tehdy nevoněla ani trošku. Nevím, zda byl vzorek v pořádku, ale samotnou mě to překvapilo, protože složení se mi zamlouvá a každý o té vůni píše málem v superlativech ...

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 29. června 2017 11:01
Reakce na paktofonika:

Ach, Portrait of a lady! Růžové vůně ve stylu romantických princezen obyvkle jen tak prolétnu... při hledání té plné, až dráždivé růže, temné a zahuštěné kořením a tmavým, spíš trpkým než sladkým ovocem... jakou je třeba Portrait of a lady.

Dlouho jsem ji měla zařazenou jako vůni podzimní a zimní... až jsem se s ní jednoho léta (v podstatě z roztržitosti) navoněla do pražských rozpálených ulic a byla jsem mile překvapena, jaká je to nádhera, zase trochu jinak. Parfém, jindy kořeněný, zalitý těžkým červeným vínem, se proměnil v příjemně nahořklou, zvláštním způsobem nadlehčenou růži, stále však temnějšího charakteru, ovšem svým způsobem zároveň i osvěžující. Tahle vůně má mnoho podob a nikdy mě nazačala nudit.

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 29. června 2017 11:36
Reakce na paktofonika:

Je to jedna z nejkrásnějších růží, co  znám. Měla jsem ji jako svědek na brachove svatbě před měsícem a moje šaty STÁLE VONÍ. Miluju otvírat pravé křídlo své skříně.  Tady se ti ta investice vyplatí. Já mám velké dilema, chtěla jsem ji taky, ale potkala jsem Nin shar, tak nevím...Cena je úděsná u obou. 

Offline Korsičanka blogger
13449 příspěvků moje polička 29. června 2017 15:35
Reakce na Dalia:

Jsme na tom stejně s tím rozdílem, že... Když jsem se sešla Micuska  a milacka v Praze v Ingredients, ta jedna vůně z papírku voněla po chvíli skvostně a vznikla pře, která že to byla? Některá z nás tvrdila, že PoaL a já raději nevěřila - úplně něco jiného než ze vzorku kdysi

Offline Korsičanka blogger
13449 příspěvků moje polička 29. června 2017 15:36
Reakce na Luna:

Nin-Shar je na tom trochu líp, ne?:))

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 29. června 2017 16:47
Reakce na Korsičanka:

Prostě musíme ještě znovu zkusit!