Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 25. března 2018 20:49

alibi . Já ji vyzkoušela až po jejím návratu, kdy jsem si vzala odstřik na slepo. Je nádherná a hned jsem si kupovala další v inzerci. 

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 25. března 2018 20:56

@alibi

K článku pár upřesnění, možná došlo ke smíchání informací o Quand Vient la Pluie a Iris Ganache.

1) Quand Vient la Pluie je dostupná v bruselském butiku ne od konce roku 2017, ale od května 2017

2) Není pravda, že QVLP teď byla několik měsíců nedostupná a že se chystá nová várka - to se týká Iris Ganache, resp. týkalo, nová várka je už znovu dostupná. QVLP je od uvedení k dispozici kontinuálně. Bohužel jen v tom Bruselu.

Offline alibi blogger
4208 příspěvků moje polička 25. března 2018 21:12

domenica jsem tele, ano máš pravdu. děkuji za opravu

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 25. března 2018 21:15

alibi 

no nejsi...  to je hned, těch informací je šílený množství - dostupnost tam, dostupnost tady, limitka - nelimitka - kdo ví, jestli limitka, jen fontána, žádná fontána, jen Paříž, jen Brusel, jen Printemps, jen Vendome, jen Champs-Elysées, vyprodáno a šmytec, vyprodáno a čeká se na novou várku... 

Offline alibi blogger
4208 příspěvků moje polička 25. března 2018 21:18

domenica no dnes jsem zařizovala papíry kolem stavby, objednávala z inzerce odstřik QVLP a jsem děsně natěšená na IG. všechno se mi to smíchá a pak napíšu takový blud  . ještě, že jsem necitovala něco z revizní zprávy ke kanalizaci :D

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 26. března 2018 13:55

Secrets du Paradis Rouge Jul et Mad

Mám pocit, že je nám pořád podsouvána představa ráje jako nekonečné zelené krajiny plné barevných květů, průzračných potůčků a pokojně se pasoucí vysoké zvěře. Tenhle ráj je trochu jiný a co se furt budem bát říkat nahlas svůj názor, že...Je prostě zábavnější. Eva není totiž žádná submisivní neopálená zlatovlasá naivka, ale sebevědomá krasavice v dlouhých šatech v barvě zapadajícíhu slunce. Potrpí si na romantické večeře, ale chystá je zásadně pouze tehdy, když se chce jí. Dnes večer plánuje uspořádat party na mořském pobřeží. Slunce se sklání k obzoru a tónuje oblohu v barevných přechodech rudé barvy, v dálce vybuchují sopky a temně oranžová láva maluje abstraktní obrazce. Naštěstí, ty sopky jsou daleko. Jen dotvářejí správnou dramatickou atmošku. Eva zaúkolovala všechny rajské tvory a ti jí k bíle prostřené tabuli nosí koše plné zralého ovoce, medově vonících citusů a kytice z bílých květin. A už se plazí had s nablýskaným rudým plodem..."To je jablko Poznání." Eva po hadovi vztekle hodí dekorační škrabku na ovoce. "Řekla jsem jasně...PO-ME-RANČ!"

Offline alibi blogger
4208 příspěvků moje polička 26. března 2018 13:58

Luna 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 26. března 2018 14:22

Luna  ... zajímavé podání ráje. Tam by se člověk asi nenudil.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 26. března 2018 14:48

Luna To nemá chybu!

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 26. března 2018 16:47

Luna Kam ty na to chodíš ?

Offline Korsičanka blogger
13442 příspěvků moje polička 26. března 2018 19:22

Renusatko Vždyť Luna doma fantazijně zahálí, čas od času se vybije její tvůrčí hemisféra malováním, ale to je jen zlomek toho, co je její představivost schopná vyplodit. Sežeňte jí někdo žurnalistickou či spisovatelskou práci, prosím, ať nás krmí svými nápady častěji.

Život s Luna  není nuda Ale čekala jsem, že ji strháš

Offline jerry
11088 příspěvků moje polička 26. března 2018 20:11

Chypre 1942 (Nobile 1942) - kdo čeká nějakou pořádnou chyprovku, ten se načeká...název v tomto případě klame. Kdo ale čeká směs živočišných bílých květů s krémovou zelení a sladce balzámovým santalem, ten zklamán rozhodně nebude. Hladivá a uhlazená, nenápadně nápadná a velmi elegantní.

Honey & Crocus (Jo Malone) - mléčně krémová oříškovo nugátová náplň do čokoládových pralinek s jemným kokosovým nádechem, po rozvonění dozdobená lístkem levandule. 

Offline woman27
513 příspěvků moje polička 26. března 2018 20:47

Chateau Krigler 12 (Krigler) - vůně pro "můj" večer. Vůně, kterou bych si vybrala za signature, rolls royce, elegantní dlouhá róba, vlasy vyčesané do drdolu, noblesa a zároveň sexy vůně pro znalce. Cítím se femme fatal, zářím jako svíce a peníze jsou pro mě jen slovo.

Je krásný jarní den, který vybízí k procházce. Dojdu až k domu, který mě už dlouho přitahuje svou opuštěností, přes lehké známky nezájmu o něj, je dokonalý, sálá z něj nádech časy zašlého luxusu. Tak dlouho chci otevřít zrezivělou branku, abych viděla do zahrady, která je zarostlá, stromy. Dnes je ten den - beru za kliku, jdu po chodníčku. ve vzduchu cítím svěží zeleň, a náhle se přede mnou rozprostírá bílý koberec s lesem konvalinek, žluté kvítky mimózy a podél oprýskané stěny začínají kvést plané růže. Lehám si na ten koberec a vstřebávám všemi smysly tu vůni, chci zachytit ten okamžik a ponechat si ho jen pro sebe. Když už se téměř smráká, ještě stále lehce omámená vstávám a ještě doma cítím tu atmosféru, jemnou vůni pudru, zamyšleně sedíc u zrcadla a za okny lehce bubnuje na parapet déšť. Vůně větru, deště, svěží s pudrovým dojezdem, perlivá jako šampaňské.

Offline viktorka_od splavu
49141 příspěvků moje polička 26. března 2018 21:36
Reakce na Luna:

Secrets du Paradis Rouge Jul et Mad

Mám pocit, že je nám pořád podsouvána představa ráje jako nekonečné zelené krajiny plné barevných květů, průzračných potůčků a pokojně se pasoucí vysoké zvěře. Tenhle ráj je trochu jiný a co se furt budem bát říkat nahlas svůj názor, že...Je prostě zábavnější. Eva není totiž žádná submisivní neopálená zlatovlasá naivka, ale sebevědomá krasavice v dlouhých šatech v barvě zapadajícíhu slunce. Potrpí si na romantické večeře, ale chystá je zásadně pouze tehdy, když se chce jí. Dnes večer plánuje uspořádat party na mořském pobřeží. Slunce se sklání k obzoru a tónuje oblohu v barevných přechodech rudé barvy, v dálce vybuchují sopky a temně oranžová láva maluje abstraktní obrazce. Naštěstí, ty sopky jsou daleko. Jen dotvářejí správnou dramatickou atmošku. Eva zaúkolovala všechny rajské tvory a ti jí k bíle prostřené tabuli nosí koše plné zralého ovoce, medově vonících citusů a kytice z bílých květin. A už se plazí had s nablýskaným rudým plodem..."To je jablko Poznání." Eva po hadovi vztekle hodí dekorační škrabku na ovoce. "Řekla jsem jasně...PO-ME-RANČ!"

​chachaa to je dost dobrý

pro mě je tahle vůně perfektní důkaz toho, že Jul et Mad umí zpracovat složky, které v parfémech nemám ráda tak, že je přímo žeru! (zde pomeranč a růže)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 27. března 2018 11:01

woman27 Moc zajímavě napsané. Vyzkoušela jsem ji hodně letmo na srazu, tak se k ní musím ještě vrátit podrobněji. 

Offline woman27
513 příspěvků moje polička 27. března 2018 13:44

Renusatko 

Děkuji, Reni, já jsem se do značky Kriegler zamilovala. Možná jsem trochu zaujatá, neuvěřitelně krásně na mě voní - vesměs všechny, které jsem zkoušela.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 27. března 2018 14:19

woman27 No tak já v tom s tebou souhlasím , nezkoušela jsem jich moc, ale voní mi vše. Zatím jsem teda odolala a mám jen jeden odstřik.

Offline slniecko admin
19494 příspěvků moje polička 28. března 2018 03:07

Les Senteurs Gourmandes - Vanille Violette: Volá sa to vanilka a fialka a vskutku to je vanilka s fialkou. Teda najprv sa prebijeme ľahkým nánosom pižmového semienka, a potom to už jede. Ani by som to nenazvala fialkovými cukríkmi, skôr pomerne nesladkým bonbónom s kandovanou fialkou. Potiaľto dobré. Potom to celé trošku prehreje benzoin, ktorý ale rýchlo vypadne, bonbón evidentne čmajzne so sebou a nechá miesto toho postaršiu púdrenku s fialkovým púdrom už trochu po záruke.

Bond No. 9 - Broadway Nite: Nevoňala som zelenú fialku, nikdy som nevidela nič ako zelená fialka a dokonca mám podozrenie, že nič také ani neexistuje. Ale ak by som si mala predstaviť, ako by to asi voňalo, ak by to bolo, tak takto. Teda presnejšie, ako úvod tejto vône. Nie, nie sú to fialkové listy, a nie, nie je to fialka s niečí zeleným. Je to akoby fialková vôňa, ale čerstvejšia, akoby "nezrelejšia", chrumkavejšia. Bohužiaľ ale nie dlho. Medzičasom sa k nej pripojí biela ruža, to je stále ešte príjemné, ale bohužiaľ postupne prechádzajú - pravdepodobne v spolupráci s bielym pižmom - do viac-menej všeobecnej toaletnej kvetinovo-púdrovej vône, akú by mohlo mať lacné kvetinové mydlo, alebo nejaký zvlášť "ekonomický" druh aviváže. Škoda, ten začiatok je fakt sľubný.

Byredo - La Tulipe: Začína jemne šťavnatou rebarborou, ktorá takmer okamžite prechádza do nežnej jarnej frézie. Ani táto fáza netrvá dlho a vylúpne sa jemne púdrovo krehká kvetinová vôňa - asi ako keď človek privonia k plovým tyčinkám uprostred tulipánu. Nádherá jarná vôňa, v tomto ročnom období jedna z mojich stálic.

Offline alibi blogger
4208 příspěvků moje polička 28. března 2018 17:33

Adjatay - Cuir Narcotique (The Different Company)

první co mě udeřilo do nosu byl ylang-ylang a mléčný santal. na kůži se mi rozvoněla pryskyřicemi, heliotropem a tuberózou. vůně je to pryskyřičná a bílokvětinová, působí skoro až jedle, jako ozdobená připáleným karamelem. když jsem si přečetla dodatek k názvu Cuir Narcotique, teprve pak jsem začala hledat kůži. jestli tam je, tak jen nějaká jemňounká jelenice.

Offline slniecko admin
19494 příspěvků moje polička 28. března 2018 20:49

Lalique - Lumière: Vôňa už začala inak, ako som si predstavovala, podstatne menej žiarivo. Ono tie horké mandle zakvapkané mandarínkou a štipku okorenené sú krásne, ale na pocit svetla by dosť výrazne potrebovali podporiť oným sľubovaným jazmínom, ktorý ma proste okázalo odignoroval. Nedostavil sa. Vôbec. Ja mám jazmín rada v rôznych jeho polohách, ale poloha "nie som tu" k nim nepatrí. Tuberóza sa snažila zachrániť situáciu asi s takým effortom, s akým skúsená matka rieši ten deň cca 27-mu hádku medzi deťmi, t.j. len aby sa nepovedalo a potom pre ňu príde dávka kašmeranu, naloží do taxíka a nechajú to tak. Zvyšok vône to následne rozpustí tiež. Holt, táto nebola stvorená pre mňa.