slniecko poloha "nie som tu" a odchod taxíkem mě pobavili :)
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
Mno, jasmín není u tebe, protože je u mě
To světlo bylo totiž stvořeno pro mě! Sladká jásavost veselé kombinace květin - to bude usměvavý den
Pro tebe bude TENDRE... nebo SENSUEL? Nebo Tende bude taky pro mě?![]()
Jacqus Fath: Bel Ambre
To, že se Cecile Zarokian ve svých parfémech docela často opakuje, jsem tu zmiňovala už několikrát. A ne jinak je tomu i zde. Tentokrát je to ale naštěstí teprve podruhé
. Bel Ambre totiž tematicky navazuje na Auru Sublime. V tomhle případě okořenila shalimarovský bergamot s citrónem a máslovým kosatcem špetkou drceného černého pepře, jalovcových bobulí a příjemně živočišného kmínu. Našlehanou tonku v pryskyřičnatě ambrovém základu s bílým pižmem potom nahradila kůží a jemně drhnoucím vetiverem, čímž ve srovnání s Aurou Sublime nepůsobí tak sladce a vyzní skutečně unisexově. Označení krásná tahle ambrovka zasluhuje plným právem.
Korsičanka no, niekde sa podieť musiel....![]()
zajtra skúšam Tendre, tak tož se ukáže
.
Berdoues:
Poire Craquante - Príjemná a občerstvujúca kombinácia ľahkých kvetov, citrusu a nie celkom dozretej hrušky. Bohužiaľ časom sladne, cez štádium kompótu, cez hruškový drops až po hruškového gumeného medvedíka. Už trochu ulepeného. Ak sa u niekoho udrží v pôvodnej polohe, gratulujem, tá je veľmi pohodová, ale ten zvyšok ju pre mňa robí nenositeľnou.
Bal de Clochettes - Príjemné, aj keď výraznejšie konvalinky, trolinku umelé, ale nie neznesiteľne. V spoločnosti aldehydov vytvoria mimoriadne výraznú vôňu konvalinkového mydla.
wendulka Tak ti moc děkuju za vzorek Memoir Extrait
.Další co mi pomohla. Já chtěla ty nákupy omezit. Tak množství se omezí na polovinu, ale ceny se 2x zvednou
. Co mi to děláte. Dostala jsem se k němu až dnes a je to nádhera![]()
![]()
Renusatko dobrý vkus je drahý, no ![]()
slniecko čím dál dražší. To jsem si pár let zpět myslela, že dražší parfém, než je Iris Ganache v originálním flakónu, si nikdy v životě nekoupím. Splácela jsem ho mamce 3 měsíce
.
Renusatko Není zač
.
wendulka Tak ti moc děkuju za vzorek Memoir Extrait
.Další co mi pomohla. Já chtěla ty nákupy omezit. Tak množství se omezí na polovinu, ale ceny se 2x zvednou
. Co mi to děláte. Dostala jsem se k němu až dnes a je to nádhera
Ano, ten je skutečně krásný.
Já poslední dny nemám chuť ani nic zkoušet. Jedním z důvodů je i to, že mi většinou zavoní něco drahého. Naposledy jsem se chvíli trápila nad Fate. Tak si začínám říkat, jestli mi to vůbec stojí za to.
Dalia
To je přesně to, co jsem psala ve stěžovacím vlákně. Poslední dobou to prostě nejsou vůně za pár korun. Jenže tady s tou partou to asi omezit moc nejde.
Renusatko Musím a chci se víc orientovat na vůně, které mám. Užívat si jich a nějakou dobu nic nekupovat.
Dalia No, dámy, asi budete muset zhlédnout Cimrmanovo Dobytí severního pólu Čechem Karlem Němcem, ten tam radí, co v případě deprese dělat:)
Edit: ne deprese, ale trudnomyslnosti! Musela jsem najít to slovo![]()
Korsičanka sníst psy?![]()
Korsičanka Ty v tom nejsi ještě tak dlouho, třeba to ještě přijde i na tebe. Je pravda, že si netvoříš ty hluboké vztahy a klidně po čase vůni zase prodáš. To třeba já neumím...prostě hromadím a nechci se jich zbavovat. ![]()
Renusatko já s tím teda taky dost bojuju
hlavně se vždycky pro nějakou vůni hrozně nadchnu, nutně ji musím mít a sotva ji teda mám, tak mě omrzí a zas nutně potřebuju jinou.. až dvě nebo tři![]()
Renusatko S těmi vztahy to mám stejně. Většinu vůní prodat nechci, i když je vytáhnu třeba jen dvakrát do roka.
Ale ne. To až, když je hlad. V případě boje s trudomyslností je přece nejdůležitější nezapomenout nafukovací míč
.
Dalia Ale už prodáváš - a to je dobrý krok právě na tu nemoc - zatoužit po druhé, po třetí, po čtvrté vůni...Taky upadám do pochybností, ale jsou krátkodobé. A vždy mě z nich dostávají zdejší kolegyňky, když mě uklidňují, že budu mít v důchodu z čeho žít
A doufám, že mají pravdu. Mám jich taky dost - těch neopustitelných, nemyslete. Kéž by ty opustitelné chtěl někdo kupovat, aby se daly zkoušet zas nové vůně! Ale stejně je to trochu nemoc...Je však třeba, aby byla radostná, to už vím![]()
wendulka ajooo![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje