alibi niečo mi hovorí, že z toho nákup nebude ![]()
Fleur to je krásne
!!!
...nevím proč, nevím jak, ale zalily se mi oči slzami...
(nejspíš jsi šla na dřeň...)
![]()
((drobné ručky, prach
zbrklé náplasti z malinovorůžových slz, mami...
tep rzi))
...před časem jsem měla ohromnou chuť na vůni růží(občas jsem nějakou "růžovou" vůni měla, protože nasávat růžový odér zbožňuju).
Jenže naslepo(nebo po velmi dlouhé době, resp. změna nosu, chutí) riskla jsem dávno zkoušenou Roses de Chloé.
A nemůžu se nabažit!. Fetuju tu vůni téměř do bezvědomí...
...a je zvláštní, že ji cítím velmi intenzivně(přestože EdT), dlouho, vydrží na mně i po sprše
(oproti Addictu, Shalimaru, Flowerbombu Nectar, které na sobě momentálně cítím hodně slabě a chvíli)
...a je zvláštní, že mi ji ale nikdo nepochválil(no, měla jsem ji v práci jednou). Tak si ji nosím doma. Buď samotnou, nebo s jinými vůněmi na ruce, abych mohla onu lahodnost nasávat...
Aromaterapie...
Omluva za OT(patřilo by to do mainstreamu...)

Miru To patřilo!
Ale nutno dodat, že i já, která si z mainstreamu můžu vybrat opravdu malý drtek vůní(a ještě spíš Guerlaina a Chanel
), jsem kdysi touto Chloé neopovrhla a dokonce ji chvíli vlastnila
Pak jsem ji věnovala mužově dospívající vnučce a udělala tím velikou radost. Dávám ti tedy zapravdu, ač dnes už asi ne? Kdo ví...![]()
A hle, co dnes testuji-Velvet Sicily![]()
alibi Tentokrát ti musím oponovat, Li. Máš pravdu, že kvalita/vyznění vůní Areej Le Doré jde asi dolů, nemohu úplně posoudit z těch kapek řady roku 2017, jež SI OD ÚST ODTRHLA KDYSI Martula. Ale odstřiky Indolis a Walimah jsem koupila a držely na mě stejně dlouho jako ty z roku 2019
. A musím říci z pohledu starší osoby, že taková War and Peace a Plumeria de Orris jsou moc krásné a nosila bych je ráda, kdyby mi je někdo věnoval. War and Peace Part II je větší pecka, ve smyslu válečně zakouřená, že i pro mě už nositelná až po pár hodinách - jestli vůbec:)
Ráda bych vyzkoušela i Koh-i-Noor, Malik Al Taif a další neznámé. Adamovy vůně jsou ve světě pryč, než bys řekl švec. Ale občas je někdo, kdo se koupí spletl
, někde nabídne.
Areej Le Doré
Tato kolekce mě taky zklamala. Na druhou stranu - neváhala jsem investovat nemalou částku do nákupu celých flakonů Walimah + Indolis ze starší řady, když se m naskytla příležitost. A tyto dvě vůně považuji za úplně nejvěší poklady své poličky. Takže mám ke značce Areej le Doré trochu komplikovaný vztah ![]()
Fleur Mě taky letos nějak nebaví střídat vůně. Ani objevovat úplně nové. Objevuji o to víc "staré" ve vlastních poličkách. Dneska ráno Lux, k poledni Nectar, večer Une Rose. Plácám to jedno přes druhé a nesmírně mě to baví.
Frederic Malle mě zlákal na nové miniaturky (konečně ty "pravé" 7 ml) a místo abych si objednala to, co neznám, přišel En Passant s Bigarade Concentree, Cologne Indelebile, Lipstick Rose a Portrait of a Lady. Takže to, co nemám ve velkém, ale chtěla bych :-)
Fleur Za Rose America posílám...![]()
Luna Mitzi Miru slniecko děkuji!
Rose America mi ze začátku jen hezky voněla a pořídila jsem si ji původně jako nenáročnou oddechovku. Ale postupem času mi najednou začala zrcadlit spoustu emocí a vyplavovat vzpomínky. Cítím se v ní moc dobře, protože v sobě má tu malou holčičku, která je ve mně schovaná pod vráskami a nedokonalým makeupem. A někdy mi připomíná i vůni mé maminky, která mi už 11 let pořád strašně chybí.
Mitzi Také ráda objevuji ve své vlastní poličce, naprosto ti rozumím!
Fleur ♥️toľko emócií, chápem tvoj vzťah k Rose America.
Mitzi Také ráda objevuji ve své vlastní poličce, naprosto ti rozumím!
Možná je to přirozený vývoj. Po fázi hledání (kdy jsem opravdu našla skvosty) musí nadejít čas si to konečně i užívat. V klidu. Asi i to přestěhování daleko od jakékoli parfumerie má mít přesně tenhle efekt.
Oman Luxury - Wanderlust
Je mi 10 let a ležím s kamarádem ve vysoké trávě naší velké zahrady. Pozorujeme oblaka na obloze a dohadujeme se, jaká zvířata nám svými tvary připomínají. Svist, svist ...Zvuk kosy kamarádova otce se blíží a přináší vůni čerstvě pokosené trávy s všudypřítomnými kopřivami. Můj tatínek má totiž nemocné kyčle a už na kosení dávno nestačí. Nevadí, aspoň mám já - jedináček - kamaráda odnaproti celé odpoledne jen pro sebe.
Před chvílí jsme si nacpali břicha černým rybízem a naše obličeje připomínají indiánské rudochy. Z kuchyňského okna k nám zavane skořice - že by maminka pekla koláč? Mňam!
Ale tuto napínavou chvíli s blížící se kosou je taky třeba vychutnat!
"Zpropadení lumpové! Málem jsem vás seknul kosou," nadává kámarádův táta a svazkem kopřiv nás vyhání ze zeleného lůžka.
Prcháme před pálivým nepřítelem, paže a nohy plné svědících pupínků, ale smějeme se jako šílenci a očucháváme kůži vonící po svíravé zeleni kopřiv. Hořkosladké hody!
Korsičanka Super! ![]()
Korsičanka
to je krásný
...při čtení Tvé recenze mě napadly vůně
Ninfeo Mio Annick Goutal
Colette Histories de Parfums
Korsičanka Hezké!
A napadá mě jako Miru Ninfeo Mio, protože tam je ta posečená tráva, kopřivy, ale také trošku živočišně zpocený citrusový tón, který ke spektru letních vůní patří.
Korsičanka Krásné ![]()
Kromě Ninfeo mio, co tu holky zmiňují, mě napadla ještě Eau de Campagne a Klubwasser...
Korsičanka Krásne!!!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.