Miru Ještě ne...
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
Jo, možná že jo. Hodně je přirovnávaný k Dior Homme Intense. To je vůně mého Muže. A u ní jsem si říkala, že si ji i vypůjčím ![]()
Dior Homme Intense jsem měla,
a je mnohem intenzivnější(přestože jakoby "jen" sálá z pod košile), kosatcovější, čokoládovější
EDIT: Nečekám, však vlastně 31 Rue Cambon že jo
To je MŮJ kosatec. Ale není to takový ten mrazivý, do zelena a svěžesti laděný.
Ó jé, 31 Rue Cambon bude náš "kosatcový průsečík". ![]()
A až Chanel přijde s verzí extrait... jakože jednou k tomu musí dojít, tak moje parfémová země se zatřese v základech. ![]()
Od Sticky Fingers mám akorát vzorek na cestě, tak jsem zvědavá, zda mě osloví víc než Cuir Soyeux.
Parfums de Marly - Athalia
Kombinace citrusy & kosatec ze začátku působí vesele. Následuje fáze pomerančový květ & kosatec - něco v ní je až medicinálního, vůně je to elegantní a na mě začíná být štiplavá jako většina ostatních parfémů stojících na kosatci. Připomněla mi Infusion d'Iris.
Ty medicinální tóny v ní mně osobně zase až tak nevadí, ale ten kašmeran, to by nešlo - se znám
. Nicméně při zkoušení se mi líbila.
wendulka Mě teda Hedvábnou Kůži ty Prsty nepředčily:)
Pierre Guillaume / Helioscents Collection: Sunsuality
Jak si asi odvodíte z názvu a složení, Sunsuality je vůní vzdávající hold létu. Na rozdíl od AA Ginger Piccante, která pracuje s podobnými složkami, mi však voní spíše jako sklenice ledově vychlazené perlivé zázvorové limonády, ozdobené plátkem citrónu. Oproti ní má i rafinovanější mléčně santalový základ s hebkým bílým pižmem, jenž evokuje vůni jemně parfémovaného opalovacího krému
.
Maison Francis Kurkdjian: gentle Fluidity Gold
Voní jako vanilkový cukr, který Francis nechal zkaramelizovat tak, že skutečně vytváří dojem, jakoby do něj vmíchal i mikroskopické částečky zlatavého prachu. I přes tento úvodní náznak gurmánské polohy však nepůsobí ani v nejmenším přeslazeně, neboť ji zároveň provzdušnil bílým pižmem a okořenil muškátovým oříškem a doplnil podobně lehkým ambrově-dřevitým základem, čímž opět jako celek působí étericky po Kurdjianovsku.
Renusatko tedy měla jsem před pár lety jen odstřik Maremma ale putoval dál,myslím že mi tehdy přišel jako dabl Black Orchid po rozvonění(bez okurek),později jsem tutéž vůni zaznamenala v podobě některého Opusu,že by vážně vůně TT tak měnily složení v průběhu let? Nedávno jsem došla zklamání i v případě Chimaery-to bývala svězí nesladká kráska-teď je z ní lepidlo ulepený,jakoby to byla úplně jiná vůně :/
Na mé kůži byl ten kosatcový kořen strašně výrazný a dokonce jsem vytáhla vzorky Chanel. Jediný závěr z toho mám, že si zase musím pořídit La Pausu
. Dřív jsem Maremmu nikdy nezkoušela, ale Forda ani Opus jsem tam nezaznamenala.
Renusatko A mně asi připomíná La Pausu zas Iris Torréfié, ale její vzorek už nemám - taky bych ráda znovu zkusila![]()
Milé dámy, zaujala mě řada Annicke od Eight & Bob, zkoušely jste?
zdensy Já zkoušela některé v Blavě, ale asi nezaujaly - nic si nepamatuju:(
Milé dámy, zaujala mě řada Annicke od Eight & Bob, zkoušely jste?
Dívám se, že "jednička" je na Fragrantice připodobňovaná k Eau d´Eden, to byla před lety moje srdcovka - píšu si, že musím zkusit ![]()
Kdyby ses k nim někde dostala, dej prosím vědět, jaké jsou. Zaujaly mě.
Terenzi XIX March
vůně pudrová,melancholická,dušičková,nasládlá,při vzpomínce na někoho milého se pousměju
není to starý opuštěný hřbitov,kremačka,místo pláče a smutku,je to místo kam chodím
přemýšlet,do toho ticha,klidu,je mi v ní sladkobolno,sem tam stříbrná pavučina,hladí mě po tváři svou levadulovou dlaní

euridike Díky za tvoje laskavé hodnocení mého pokusu zachytit CdG 2
!
Tak jsem velmi mile překvapená z posledních dvou vůní ze sady Parfums de Marly:
Darcy
Drsnější pačuli, které brzy nabírá směr čokoláda. Hmotou prosvítají citrusy (hlavně pomeranč) - ano je tu podoba s Coco Mademoiselle, ovšem Darcy je mnohem těžší, zemitější a s čokoládou. Sem tam se zaleskne mýdlová bublinka a v této chvíli cítím náznaky umělé hmoty. Dost pěkné, takové temné, jako pralinka z kvalitní tmavé čokolády plněná citrusovým, nepříliš sladkým likérem. Vzpomněla jsem si na Micallef Mon Parfum, ale už si teď netroufám říct, že je tam podoba, spíš pocitově. Brala bych!
Safanad
Úvod letmo připomene Love By Kilian, kdy se mihnou zase pomeranče s čokoládou, ale tady jsou mnohem jemnější a líbivější. Hned ale nastupují květiny a zmírňují to obžerství a sladkost, je tu však nějaký rušivý element a to samé jsem měla v APOM femme. Pomerančový květ přikrytý hromadou ylangu a ... med! Objevuje se i podivný kovový tón, něco jako když otevřete myčku, která zrovna skončila službu a vyvalí se horká pára. Jenže! Po půl hodně se to vše krásně uhladí a výsledkem je krásná, hladká, "žlutě" medová květinově-gurmánská oblá vůně.
Všechny parfémy PDM bych nejspíš unosila a mnohé se mi líbí. V tuto chvíli neznám Delinu Exclusif a Sedbury. Safanad chtít nebudu, protože mám na cestě jiný sladký pomerančový květ. Delina je v tužebníku. Darcy? Možná někdy...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje