Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Korsičanka blogger
13401 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 11:44

wendulka ...ale pak mi začala nějak přerůstat přes hlavu a začalo to být o přetahované, jestli jsem já ta větší nebo Lyric, a tak jsem se s nimi raději rozloučila.

...jsi mě pobavila Já bych ji mohla, ale v drydownu na mě vylézá nějaký olej

Offline teena-s
870 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 12:10
@euridike @wendulka Lyric rules! Já chci taky aby vyhrávala ona nade mnou,potřebuju verzi megaextrait extraitu :D jinak je fakt,že růže jsou prostě univerzální až nudné,jako když Ti má dát někdo nevědomý kytku tak šupne růži,tím jako nemůže nic zkazit...přece...a pak tam chybí ten nápad přestože to voní a je to hezký :/
Offline teena-s
870 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 12:15
@jerry jsem si přečetla jak smýšlíš o vůni kterou teď nosí MiJa( Boxeuses Serge Lutens) a to bych teda ráda očichala,jestli vlastně není lepší "hororovka" :D
Offline jerry
11032 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 14:03
Reakce na euridike:

Já Figmentu pracovně říkám Jožin z bažin...

​Přesně

teena-s 

Boxeuses hororovka není - to je prostě kůže kožená. Já mám kůži/semiš ve vůních ráda (tedy pokud v té kůži není zabalen i kousek jejího původního majitele), tady je jí ale na můj vkus trochu hodně (prostě solikůže...od slova soliflor). Ale pokud na jiné kůži vystoupí třeba švestky nebo lékořice (viz ostatní recenze), tak to můžu jen závidět.

Offline teena-s
870 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 14:42
@jerry by mě tedy zajímalo co vyleze na kůžičce @sicily že ten flakon Jožina vlastní... Jsem moc zvědavá na Tvoji Porporu jestli tam najdeš mák a kaštan :D
Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 15:50
Reakce na euridike:

/Ale pro tu vůni je to asi dobrá vizitka, řekla bych - že je taková, jako by měla vůli a charakter, to mě baví.../

​To rozhodně je, protože jen tak utkví v čichové paměti!

Nicméně jak už kdysi velmi trefně napsala Evanilla o mé milované Portrait of a Lady. Velkou vůni (ať velkou růži nebo jinou) musím především nosit já a ne ona mě.

Offline marieu
5149 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 16:03

Korsičanka ona zesílí, až dám Jo Malone definitivní sbohem při prázdným flakónu. A teď jsou teda touhy silnější, podzimně- zimní

13401 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 16:27

marieu Jasné

Offline Evanilla
1212 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 16:39

wendulka No a já Portrait nosit nezvládla. Pořád si pamatuju, jak jsem ji párkrát vzala na spaní a měla strašné sny

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 17:20

Evanilla 

Tak na spaní bych si ji rozhodně nevzala. To bych možná dopadla stejně.

Já se na noc vlastně už pár let vůbec ničím nevoním (nepočítám vzorky, co průběžně zkouším po večerech, často právě před spaním).

Offline Fleur blogger
6814 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 18:41
Reakce na teena-s:
 jinak je fakt,že růže jsou prostě univerzální až nudné,jako když Ti má dát někdo nevědomý kytku tak šupne růži,tím jako nemůže nic zkazit...přece...a pak tam chybí ten nápad přestože to voní a je to hezký :/

​Já mám naopak růži v kategorii výjimečných, pro mě je to prostě královna květin. A líbí se mi i vzhledově (nemá žádné lascívně vyčuhující pestíky, roztřepené okraje okvětních plátků).

Problém je v tom, že v parfémářství byla používána odpradávna a zevšedněla právě tím, že se často objevovala v ohraných kombinacích, hlavně s pudrem nebo ovocem. Poslední dobou mi už lezou na nervy růže s oudem a šafránem; řekla bych, že typ "orientální růže" již začíná být také banální.

Ale jinak na růži nedám dopustit a jenom za letošek mi na poličce přibyly Rose America, Spirituelle a jako mílý dárek Rose Flash...

13401 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 18:46

Fleur Pod to se plně podepíšu, jen tu orientální růži bych úplně nezatracovala

Offline Evanilla
1212 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 19:00

A já zrovna zkouším Lil Fleur od Byreda a moc se mi líbí. Bulharský růžový olej (i s tou dřevěnou vyřezávanou nádobkou) a PEZ bonbónky Nic extra koženého a živočišného v ní necítím, ale není banální, sladká a zapomenutelná. Možná docela líbivá, to ano.

Posledního půl roku mohu růži na všechny způsoby, jenže si uvědomuju, že by mě to mohlo přejít a není moudré jich mít na poličce víc než 5...

Offline Fleur blogger
6814 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 20:16

Korsičanka Však já se jí zcela nezříkám ; jen že se z ní už také stává klišé.

Evanilla Vida, tu jsem zatím nezkoušela. Já právě naopak plánuji, že nechám poličku zarůst růžemi a užiju si tu pestrost v nich: růži zelenou, ovocnou, pudrovou, gurmánskou, dřevitou, kadidlovou, orientální, s citrusy...

13401 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 20:20

Evanilla Mně se Lil Fleur taky docela líbí.

Offline Evanilla
1212 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 20:52

FleurTo zní krásně, všechny ty odstíny růží... Já mám 4: orientální Ta'if, gurmánskou Rose Rouge, svěží Lunu a tělovou La Douceur de Siam. 

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 22:56

Rosendo Mateu: Incense Wood

S kadidlovkami mívám obvykle potíž, že na mě mnohdy působí až příliš stroze. Zde má ale především podbarvovací úlohu. Jen zintenzivňuje smyslnou vřelost použitého santalu s pačuliově kořenitou růží, osvěženého bergamotem a okořeněného chladivým kardamonem, palčivě dřevitým hřebíčkem a najemno namletou teplou skořicí. Drydown pak uzavírá balzamická ambra s koženým podtónem labdana a smetanová madagaskarská vanilka se špetkou bílého pižma. Velmi sofistikovaná orientální symfonie. která přežije i sprchu!!!

Moresque: Seta

Andrea se nám v Setě pokusil vytvořit orientální vanilkovou vůní a se sladce citrusovým úvodem začala výborně. Skvěle si totiž rozumí s máslově ovocným ylangem a vytváří efekt zmrzliny s horkým banánem. Semišový šafrán se sladce dřevitou myrhou pak přináší slibovaný orientální nádech. Kamenem úrazu je ovšem santalový základ se syntetickou ambrou a stromečkovou vanilkou, která se nám v dojezdu promění v připálený zkaramelizovaný cukr.

Online andry spravce
2930 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 23:14
Reakce na teena-s:
@jerry jsem si přečetla jak smýšlíš o vůni kterou teď nosí MiJa( Boxeuses Serge Lutens) a to bych teda ráda očichala,jestli vlastně není lepší "hororovka" :D

​ale kdeže, Sergeovo koření, švestičky a nějaká ta příjemná kůže. 

četla jsem o pár podle mě hezkých, v klidu nositelných Sergeových vůních, co píše jerry , a bavím se pokaždé, když napíše nenositelné (ale já třeba špatně snáším jeho kadidlo, takže co )

Offline jerry
11032 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 23:43

andry 

Je to tak...některé vůně jsou pro mě nenositelné i proto, že nevím, KAM bych je nosila. Mně se opravdu hodně líbí Smoke for the Soul a Black Afgano a pořád koketuju s myšlenkou, že bych ji je koupila. Jenže bych si v tom netroufla vylézt mezi lidi - copak můžu vonět jako kdybych celý život strávila zkoušením kvality produkce v dobře zavedené pěstírně?

Online andry spravce
2930 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 00:10

jerry tak jako.... muzes, proc bys nemohla