Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Online Miru
16361 příspěvků moje polička 27. října 2022 18:21

...tak během cca 36 hodin přes 40 vůní...

A z těch všech bych si tak pořídila dvě až tři

Offline Fleur blogger
6792 příspěvků moje polička 27. října 2022 20:12

Miru Tak v tomhle jsem se trefila, když jsem ti prorokovala, že na tebe budou ty vůně příliš tiché, málo hutné...

Ale jinak mě pobavilo, jak spolehlivě se naše preference rozešly, např. u Tubéreuse Trianon, ta mi přišla hrozná .

A obdivuji tě za rychlost zkoušení, já to zvládla za týden, ale s využitím všech končetin.

Offline jerry
10922 příspěvků moje polička 27. října 2022 21:46
Reakce na Miru:

​Jsi chobotnice nebo hadí žena?

Já si vůbec nedovedu představit, kam všude bych musela vzorky nanášet, abych takový počet během tak krátké doby vyzkoušela.

Ještěže nejsem na slepáky - podle tvých recenzí by mi polička musela prasknout, protože u každé druhé jsem si říkala "tohle by se mi asi líbilo".

Každopádně díky za inspirativní počtení a opět za skvělý výběr fotek

Online Miru
16361 příspěvků moje polička 28. října 2022 03:57

Fleur jerry 

...děkuju...

No, dvě ruce(až k ramenům) mi stačily. Ono taky pomohlo, že vůně nebyly super držáky a v mezičase sprcha...

Taky jsem byla překvapená, kolikrát se rozcházím s ostatními...

...no, ale to je dobře, nemůžeme přece vonět všechny stejně

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 28. října 2022 17:10
Reakce na Miru:

​Takové množství vůní jsem zvládla snad jen při první parfémově zaměřené návštěvě Paříže. Ale abych je byla schopná i orecenzovat, tak to teda ani náhodou.

To smekám!

Online Miru
16361 příspěvků moje polička 28. října 2022 19:01

wendulka 

...dík!.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 28. října 2022 22:06

Jorum Studio: Nectary

Byla to ta nejvšetečnější ostružinová růže, jakou kdy poznal.
Svojí pichlavou tvrdohlavostí a troufalostí, která bodala jako chladná kovová čepel, ho rozčilovala.
Jenže v jejích temně kadidlových očích bylo něco, co mu nedávalo spát.
Při pohledu na něj se v nich zračila živočišná nespoutanost a seběvědomé odhodlání a ve chvílích, kdy myslela, že se nedivá, i ambrová vřelost.
A když sundala kožené rukavičky a šla s ním tančit a on ji poprvé sevřel v náručí, věděl, že už nikdy nebude chtít jinou...

Offline slniecko admin
19389 příspěvků moje polička 29. října 2022 02:28

Prin

Anatolia

Áaaach, toto je od pravého nástreku proste nádherná gurmánska vôňa!!! Ale tak dospelo gurmánska. Káva, nejaký sladší likér, presne ten typ zákuskov, nad ktorými by deti prevrátili oči, tmavé luxusné kakao. Trocha ovocného želé, ale zase, je to nejaké komplikované a avantgardné želé, nič na tému gumových medvedíkov. A aby to človek nezačal cucať rovno z flakóna, tak kadidlo. Luxusné pohostenie pri krbe v starom noblesnom dome. Toto je veľmi vydarená vôňa.

Eshu

Živočíšno a rímska rasca. Tabak a seno. Hranostaj ušiel zo starého obrazu, dostal sa do komory, našiel schované čerstvo upečené praclíky s kmínom a teraz sa nimi láduje. Napriek ingredienciám, ktoré rozhodne nie sú moje snové, je to veľmi pekná vôňa. Ja by som ju asi nenosila, ale akýkoľvek môj proťajšok by ma ňou na sebe potešil;).

Mandodari

Veľmi originálna bielokvetinovka. Keď počujem slová "pluméria" a "champaca", okamžite očakávavam prílohu buď v podobe opaľovacieho krému, alebo exotického ovocia. Tu je to niečo úplne iné. Džungľa vôkol, cigara, obývačka koloniálneho domu s ťažkým lešteným nábytkom z exotických driev a na stole dominuje kytica týchto kvetov.

Aran

Dobre, takže takto. Neviem, ako smrdí kozia srsť, a skúšať to rozhodne nepôjdem. Čo Prina viedlo k tomuto neviem, jediné čo ma napadá je nejaká strelená stávka. Ak to niekomu už podľa zloženia príde trafené, tak je. Srsť, suchá zeleň, suchá pôda, trochu stuchliny...proste ako uprostred leta na niektorom z gréckych ostrovov ďaleko od turistických lokalít. Ako olfaktorická hra zaujímavé...ale uff...

Mriga

Množstvo balzamickej zelene, ako masť od nejakého starého bylinkára, hlboký les, temný, ale pokojný súmrak. Vlká lesná pôda. Jedna z mála vôní, kde mi oud príde nielen patričný, ale priam žiadaný. Potom prídu živočíšne tóny..ale do toho lesa predsa patria, tobôž po tme. Veľmi dobré.

Pryn Parfums

Aranyaka

A máme tu zase kozy, tentokrát na čerstvej jarnej pastve. Normálne si to viem predstaviť, veselé kozliatko, ktorému trčí nejaká bylina z papuľky, zelené pastviny. Čerstvý vzduch a jar v horách. Čo si ovšem neviem predstaviť je, kto by to nosil, prečo a kam.

Online Miru
16361 příspěvků moje polička 29. října 2022 05:57

slniecko 

...ty vůně, co jsi zkoušela, jsou také součastí nějakého putovního balíčku se vzorky, prosím?

Offline Woody
příspěvků moje polička 29. října 2022 08:54

slniecko zdravìm Tebe a Lomrose ...právě se bavìm obrázkem kozy v pyramidě složek na fragrantice u vůně Aran...nad těma kozárnama jsem dumal a myslìm, že jsou to vůně pro neevropské kožnì struktury....v Evropě bych to viděl na dredaře, co čoudì trávu a kuluristy. V tom duhém přìpadě by ty hory svalů mohly suplovat dynamický terén, na kterém se kozy v Asii a severnì Africe často pasou. Pokud máš po ruce svalouše zkus ho tìm Aranem orosit.

Offline Korsičanka blogger
13358 příspěvků moje polička 29. října 2022 10:09

Woody ...co čoudì trávu a kulturisty

se ti povedlo

slniecko Předpokládám, že svalovec po ruce nebude Ale popisy vůní parádní

Offline slniecko admin
19389 příspěvků moje polička 29. října 2022 20:39

Woody hele, tak tráva je proti tomu krotké jehňátko!!!

A svalovca v mojom prudko intelektuálnom okolí .....no jedine, že by som si nejakého poskladala z dvoch kusov.

Ale dobrý tip!!!! Teraz ma napadá, že mám kamaráta záchranára, tí si asi musia udržiavať kondičku....tak chudák to asi schytá

Offline slniecko admin
19389 příspěvků moje polička 29. října 2022 20:40
Offline Woody
příspěvků moje polička 29. října 2022 21:08

slniecko Luci, zaplatil jsem fitko, až naberu hmotu, tak se setkáme! Zatìm to schytá Tvůj záchranář. Ty Tvoje parfémové evokace ve mě resuscitovaly nostalgii po balìčku WP Thajsko. Ah duše je blažená.

No pár vzorků trávy vonělo, až to bolelo. A za mě hašiš jde spìš do kožena, to byla krása.

Lucinko, zkúšaj a piš.

Offline Woody
příspěvků moje polička 29. října 2022 21:16

slniecko 

P.s. Jsem si vzpomněl. Mám v práci jednoho ochotnèho klienta...občas mu donesu niche vzorek a on se s nìm navonì. Nejeden kousek jsem si užil vìc než kdybych ho měl na sobě. Jarda je takový můj parfemový avatar.

Offline slniecko admin
19389 příspěvků moje polička 30. října 2022 01:15
Reakce na Woody:

slniecko Luci, zaplatil jsem fitko, až naberu hmotu, tak se setkáme! Zatìm to schytá Tvůj záchranář. Ty Tvoje parfémové evokace ve mě resuscitovaly nostalgii po balìčku WP Thajsko. Ah duše je blažená.

​Tak makaj, chlape!!! Aby som toho svojho záchranára náhodou zas nemusela resuscitovať ja .

A Jardu závidím...

Online Miru
16361 příspěvků moje polička 30. října 2022 01:24

slniecko 

...joo noo, ale to už je obsazené

Offline slniecko admin
19389 příspěvků moje polička 30. října 2022 02:20

Parfum Prissana

Apsarah

Zase, bielokvetinovka, ale úplne iná, než som zvyknutá. Jednak výberom kvetov (taká Wrightia, alebo Melodorum fruticosum zas nebýva len tak kdekade), jednak poňatím. Biele kvety s tmavou exotickou zeleňou, ktoré vystrieda neuveriteľne žuvačkový tón. Ružová Hubba-bubba, ktorá robí nááájväčšie bubliny. Tieto dve linky sa napokon spoja, aby vytvorili niečo ako gurmánsko-bielokvetinový tón, prudko moderný a prudko nositeľný.

Nimitr

Pomerne ostrogalbánový úvod, ktorý akoby predurčoval aká bude vôňa aj ďalej - hutne zelená, bylinne korenistá, s veľmi malou trochou kože a animálnych tónov, ktoré skôr podškrtávajú a akcentujú zeleno-zelenú atmosféru. Drevá a brezový olej dokonale zapadajú, človek má pocit, že sa prechádza v slnečnom, nedotknutom pralese.

Nesnás Qareen

Tu je toľko nádherných sladkých živíc, zrelého ovocia a krásnej ruže, že nebyť kožených a dymových tónov na vyváženie by to bolo takmer neznesiteľné. Tieto chladnejšie zložky postupne naberú na dominancii, a celé to končí krásnym kadidlom.

Le Cirque Bleu

Začína to skoro ľahko a radostne, ale potom sa to ale strašne rýchlo prehupne cez ihličňany do výrazne živočíšnych polôh, ktoré mi akosi nie sú súdené. Čo už.

Strangers Parfumerie

Sombre

JE to hnusné. SÚ tam tie zvratky. A keďže zvratky nedávam, tak to, že sú v nich zakomponované aj kvety (to kosatcové maslo je tam cítiť rozhodne), tomu nijako nepridáva. Idem to umyť, aby mi to nezhnusilo moje obľúbené kvety. Brrr....niekedy je prílišná kreativita na škodu.

Plunge

Šmarjájózef, toto je roz-to-mi-lééééé....áááááchjo, aaachjo...trolilinku umelé broskynky, do toho milión roztomilých kvetiniek, malá troška aldehydov, jemnučká konvalinka (dá sa zdrobniť konvalinka? Trebárs konvalinôčka?), červený bonpar, bulharské ružové glycerínové mydielko v tvare ružičky, učesať vlásky, šup pod ružový paplónik a bábiku dáme sem do jej postieľky, mohla by ťa v noci tlačiť. Ňuňu...

So Fetch!

Tak ale TOTO je fakt dobré. Čerešne a akord rúžu idú k sebe lepšie, ako som si predstavovala. Ako áno, ostroružový pruh na flakóne je veľavravný, ale aj vôňa evokujúca ostroružovú farbu môže byť negýčová. alebo, ak aj je gýčová, kašľať na to, páči sa mi. V druhej fáze nastupujú mandle, alebo aby som bola presnejšia skôr mandľové pusinky a zase palec hore. Zase je to na hranici ružového gýču, ale zase raz za mňa na tej správnej strane. Myslím, že touto vôňou by som svoje okolie asi šokovala...ale čím ďalej nad tým rozmýšľam, tým viac sa mi tá predstava páči...

SM Café

Parádna káva, taká, že človek si až predstavuje jednotlivé pražené zrnká...trochu osladená, ale nie príliš...postupne krémovatie, ale nie do "smotanova", skôr do niečoho, čo mi pripomína plnku Kofila tyčinky (toto je teda ale podstatne lepšie, aj keď Kofila je moja guilty pleasure, to len pre predstavu). Ďalej sa to veľmi nehýbe, trošku sa to uhládza, ale neslabne. Neviem sa rozhodnúť, či ju potrebujem (lebo tak úžasná káva!!!), alebo by som ju nenosila....

Offline Fleur blogger
6792 příspěvků moje polička 30. října 2022 07:24

slniecko Ad SM Café - jak to popisuješ, tak já bych byla ten případ, komu by se velmi líbila (káva, to je pro mě nejsilnější závislost a Kofilu jsem milovala od raného dětství), ale určitě bych ji nenosila. Vůně kávy prostě patří k šálku, do kavárny, ale ne do mého výstřihu.

Offline 999
19497 příspěvků moje polička 30. října 2022 11:01

wendulka Hodila by se Nectary ke mně? :-). Podle tvého popisu se zdá, že ano :-),