Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Online 999
19625 příspěvků moje polička 28. října 2023 20:48

marieu Já ji miluju, hrozně ráda ji nosím. Líbí se mně i mému okolí, je mi v ní hezky. Na rozdíl od mých ostatních vůní není kontroverzni, nikomu nevadí a mně, i když jsem v podstatě pankáč, to vlastně vyhovuje.

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 28. října 2023 22:08

Anomalia: Narcotic Bohemic 

Narcotic Bohemic má v hlavní roli kůži. Jemnou a hladkou. Nejdřív okořeněnou kardamomem a hřebíčkem a podkreslenou zeleně bylinkovou šalvějí. Pak krásně doplněnou kosatcem a zdrsněnou vetiverem a suchými tabákovými listy. Nakonec je takřka gurmánská, vanilkově sladká a tonkově krémová.

Offline Korsičanka blogger
13417 příspěvků moje polička 29. října 2023 08:27

999 Ty jsi teda pro okolí hodně dobře uvnitř ukrytý pankáč

Online 999
19625 příspěvků moje polička 29. října 2023 08:32

Korsičanka Hele, ani ne ;-).

13417 příspěvků moje polička 29. října 2023 08:38

999 Myslím cizí okolí. Jasně, že ti, již tě znají blíž, vědí.

13417 příspěvků moje polička 29. října 2023 08:49
Reakce na alibi:

..., protože současné obyčejné vůně nemají duši...

​Tak to je skvělé zkratkové vyjádření podstaty vůní Samozřejmě to nelze paušalizovat, ale...

Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 29. října 2023 11:39

alibi máš pravdu, samozřejmě. Čímž se dostávám k otázce, jestli by se člověku "nežilo" líp, pokud by to bylo plytčeji (ne, samozřejmě bych neměnila). Můj problém je - nejen aktuálně- v tom, že bych se rozmazlovala pořád

999 jako už opětovně mě překvapilo, jak odlišně ji vnímám oproti prvnímu zkoušení- myslím, že mi před lety připadala příliš sladká, skoro rozverná/ možná jsem jí tehdy nedala moc času a šancí. Teď mi přišla mnohem vrstevnatější, líp jsem cítila ty spodní- balzamicko dřevité vrstvy a to já ráda, trochu tý temnoty. 

Offline alibi blogger
4204 příspěvků moje polička 29. října 2023 12:06

marieu jestli líp, to nevím. Jenom ne tak bohatě (ve smyslu duševním).

Trochu odbočím, ale vlastně kvůli tomu jsem přestala brát hormonální antikoncepci. Náladu jsem měla konstantní, ale ty výkyvy na stranu štěstí i smutku mu chyběly. Občas se těch "špiček" především směrem dolů děsím (ale i výkyvy směrem nahoru jsou někdy smrtelné :-) Jenže bez nich si připadám míň živá.

A pokud ti vůně sedla do nálady, tak zrovna něco, co v ní je a dřív s tebou nerezonovalo, teď potřebuješ  

Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 29. října 2023 19:06

alibi to bylo samozřejmě řečnicky, měla jsem si povzdechnout svý oblíbený "těžký život nás, chudých snobů". A máš samozřejmě pravdu, každá vůně chce to správné rozpoložení, krom jiného. 

Offline alibi blogger
4204 příspěvků moje polička 29. října 2023 20:24
Offline jerry
11038 příspěvků moje polička 31. října 2023 08:39

Un Air d'Apogée (Veolay) - bylinkářství se svazky pověšených usušených bylin, pár suchých tabákových listů, v papírovém sáčku anýz a na stole stará svíčka ze včelího vosku, A tím vším se prolíná sladká vůně čerstvě usušeného sena (neboli prachově-krémového kosatce par excellence) uloženého na půdě dřevěné staré stodoly. V dojezdu pak sladce dřevitý kosatcový peříčkový pudr s kadidlem takřka identickým s Boid d´Iris (Van Cleef & Arpels). Krása nesmírná, ze které vyzařuje klid, bezstarostnost, pohoda, nostalgie...a pro mě láska na první počich.

Offline alibi blogger
4204 příspěvků moje polička 31. října 2023 09:23

jerry krásně popsaná vůně. taky se mi moc líbila

13417 příspěvků moje polička 31. října 2023 09:50

alibi Pravda, pravda. Jen že na mně bohužel moc nedržela

Offline slniecko admin
19461 příspěvků moje polička 31. října 2023 17:10

jerry ja tú značku milujem...a dnes mi od nich prišla Cycle 002....ešte som ju teda neotvorila, ešte len chodím slávnostne okolo toho....

Offline jerry
11038 příspěvků moje polička 31. října 2023 17:14

slniecko 

Takže se můžeme těšit na recenzi

Složení je tedy pro mě hodně atraktivní.

Offline Biely kvet
4143 příspěvků moje polička 31. října 2023 20:03
Reakce na slniecko:

jerry ja tú značku milujem...a dnes mi od nich prišla Cycle 002....ešte som ju teda neotvorila, ešte len chodím slávnostne okolo toho....

jerry Ja som ju skúšala, tiež mám rada ich parfémy, páčia sa mi viaceré, Cycle 002 je príjemná, pekná, ale príliš jemná, má slabú silage a výdrž na mne takmer nulová.... Z tých, čo som zatiaľ od nich skúsila, je podľa mňa najmenej vydarená, niečo jej chýba.....charakter? Niečo špeciálne, podľa čoho by ju človek ľahko identifikoval. 

Som zvedavá, čo na ňu povie slniecko .

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 01. listopadu 2023 13:50

Oud Khol Guerlain

...už u rozprašovače - nasládlost, čajově nakaramelovělá.

Velmi chutné.

Barvy - hodně tmavý antracit, pastelově starorůžová v provedení mušelínového závoje

Pocity - vláčně prachová oblost, podprahově nagurmánštělá mohérová mýdlovost

...na kůži -

oud.?. Tuha.? Grafit.?

...mikroúlomky z uhlově zbarvené maskary ulpívající, zpadávající do plyšově hebké labutěnky,

a ty, jež zůstaly na půli cesty/na tváři, tak snaha smáznout je pryč,

byla spíše

kontraproduktivní -

drobné, černošedé, lehce mastné šmouhy se do jemné pokoždy zažraly jak čerstvá kérka.

Ano, vláčně prachová oblost, podprahově, delikátně vanilkou nagurmánštělá mohérová, provzdušněně mazlavá mýdlovost,

zpod které prodýchává luxusně něžný oud -

hebce měkké ženské rty vypouštějící z úst kouř z drahýho cigára,

kouř smíchaný s její vlastní sladkostí, touhou a 

pohledem do dálky...

...maximální lahodnost.

Jo, to bych mohla být já

...kolikrát

se 

sama

k sobě

vracím.?..

...neuneseš 

a

pak

se

života

tvého

ztrácím...

PS: základ -

černokhaki odstíny a

jemným oudovým dýmem prokouřené letité mechy,  silná černá kůže, roky nošením změklá, místy popraskaná...

...stačí říct´, vzpomenout si na úryvek z minulosti a v očích se začne měnit výraz tak, jak vzpomínky plynou...

...a jen mimoděk mezi prsty drtíte chladnoucí uhlíky z ohořelých, původně tvrdých dřev, nyní vaším destruktivním pohybem tlumeně vrzavě rozpadající se v prach

(ano, ve vůni se parfumérovi podařilo zachytit pach i jemně vrzavý zvuk(!) černošedavých kousků svůj život končících v plamenech ohně)

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 01. listopadu 2023 13:58

Santal Royal Guerlain

...chutí čajová, pocitově však tmavá růže(pouze se svojí přirozeně sytou sladkostí květu)

se skořicí v likérovitém lektvaru, jenž omývá luxusní velmi lesklou a velmi měkkou černou kůži.

...likér/kvalitní chlast, koňak se skořicí a ramena schoulená v nechutně drahým, krásným křiváku.

Offline slniecko admin
19461 příspěvků moje polička 01. listopadu 2023 16:26

jerry Biely kvet ešte ju len opatrne skúmam

je nežná, krehká, jemne zadymená. Veľmi sa mi páči.

Offline Biely kvet
4143 příspěvků moje polička 01. listopadu 2023 19:53

slniecko Ja som si objednala nedávno na pripomenutie ich discovery set a teda som celkovo prekvapená, keď porovnávam vzorky spred pár rokov s tými súčasnými , Nuée Bleue a Tanagra sa mi zdajú preformulované, pamätám si ich inak, akoby stratili niečo zo svojej pôvodnej autentickosti.....Alebo sa zmenilo moje subjektívne vnímanie vôní?