Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 21. října 2023 14:11

jerry 

...ale jinak jsem votravena jak malajskej šíp, protože na mně je to všechno slabý a držící chvili

Offline jerry
11038 příspěvků moje polička 21. října 2023 14:18

Miru 

Tenhle pocit otrávenosti znám - při zkoušení mainstreamových novinek

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 21. října 2023 14:20

jerry 

...ty už ani nezkouším

Offline slniecko admin
19461 příspěvků moje polička 22. října 2023 02:29
Reakce na Miru:

ad Anvil E Bahfamsn Fragrance

...napsala jsem prosbu na insta přímo značce, že je moc prosím o složení vůně, která se mi líbí. Odpověď přišla do půl hodiny, takže zkopíruji sem:

(mám radost, že jsem to cítila celkem správně...)

Top notes Pineapple, bergamot,orange

Mid Orange blossom,neroli,rose,violet

Base Amber,honey and woody notes

​Vďaka, doplnila som !!!

A vďaka aj za ten Nexin....(to ja ho zháňam, strašne som zvedavá), tie potvory neposielajú von z Británie

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 22. října 2023 07:21
Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 23. října 2023 16:51

Miru 

S Tvými recenzemi mám ten problém, že i když si po jejich přečtení třeba řeknu, že ty vůně nebudou pro mě, kvůli konkrétním složkám či celkovému vyznění, stejně mám pocit, že je MUSÍM vyzkoušet, protože jsou určitě úchvatné, dechberoucí a návykové stejně jako Tvoje recenze... No co Ti budu povídat, komplikuješ mi parfémový život...!

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 23. října 2023 19:40

euridike 

...moc děkuji!.

Já mám s Tvými recenzemi také "problém"...

...jsou tak poetické, je z nich cítit bohaté vzdělání, sečtělost, široký kulturní záběr,

jsou tak výstižné - pokaždé si dokážu naprosto přesně představit pocity, emoce, které tam jsou zachyceny, byť kolikrát v obrazech, že si říkám, jak mé psaní je přízemní, syrové/surové, prosté. A že jsem se měla mnohem více učit...

A často píšeš o vůních, které pro mě vůbec nejsou, ale já si "jen"  tak čtu v Tvojí duši a srdci...

Offline alibi blogger
4204 příspěvků moje polička 23. října 2023 19:57

Dnes zkouším Viole Nere od Mea F. a to je tak překrásná hluboká fialka

Moje peněženka se děsí

Offline Fleur blogger
6816 příspěvků moje polička 24. října 2023 08:03

alibi Mně se také líbí, ale víc než fialku v ní cítím krásný kosatec.

Offline alibi blogger
4204 příspěvků moje polička 24. října 2023 09:27

Fleur z kosatce tam mám takovou pudrovost

Offline Korsičanka blogger
13417 příspěvků moje polička 24. října 2023 10:41

alibi Mě zas tolik neuchvátila, ale zkusila jsem jen jednou s mnoha jinými vůněmi

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 24. října 2023 13:07

Miru 

Děkuju...

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 24. října 2023 13:08

EMPRESSA Penhaligon's

"... ztlumím na okamžik srdce, 

najdu tě, 

kdo budíš mne...!"

Ticho.

Vítr.

A nic jiného už ne.

Sivá holubice s růžovým okružím usedající na poprsí oprýskané zlaté busty Pallas Athény. Její hlas není nepodobný hlasu bílých vran. Hlasu Harpyjí a Sirén. Usedne, zachytí se a uštědří dceři Diově pár dalších prométheovských ran. Její chyba, že dnes její poprsí nechrání aigis z kůže Medúsy, její vina, že za věrného společníka zvolila nesprávného opeřeného posla... 

V tom obraze je otištěna Empressa, její sivorůžové srdce, muškátová růže, jež vyrostla z popelavého, tinkturového podloží, trny je zatnuta do citrusovo ambrového podkladu, který je alfou i omegou, počátkem i koncem, rozeznívá tóny fosilizované pryskyřice staré tisíce let. 

//Skutečně se mi zdá, že hlava i základ této vůně jsou si velmi podobné, úvod je živější a svěžejší, základ klidnější, tišší, konejšivější, zemitější, ale gró je stejné, zlatavo v úvodu i v závěru, jen to zlato temní - a mezi počátkem a koncem, úsvitem a soumrakem je rozkročena sladce, takřka medicinálně kořenitá růže, jež povstala z trosek a popela, tak pevná a vzpřímená je, s hlavou zakloněnou k slunci v zenitu...//

Jen ticho.

A vítr.

A bouře a vzdor. 

Pak modřina v hlase 

a tiché "never more"... 

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 25. října 2023 04:12

euridike 

...verše, slovní spojení

"...ztlumím na okamžik srdce..."

a

"...modřina v hlase..."

= dokonalé, nádherné...

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 25. října 2023 12:47

Miru 

... díky , inspirovali mě E. A. Poe, Jan Skácel a hnutí Sturm und Drang, nějak se mi to vše spojilo v jedno... 

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 25. října 2023 21:49

Jacques Fath: Red Shoes 

Ovoce, hodně ovoce. Černý rybíz, červený rybíz, lesní jahody, šťáva z krvavého grapefruitu. Z ovoce se vynoří růže s pelargoniově zelenou nahořklostí a svěžím pačuli. To je vlastně svěží hlavně díky chladným aldehydům a zázvorové šťávě. Když se ovocná smršť trochu usadí, zůstane růže s pačuli a poněkud synteticky vyznívajícím dřevitým tónem, zřejmě s pomocí kašmeranu.

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 26. října 2023 18:22

Anomalia: Abed 

Hezká pudrová květinovka. Nejdřív troška skořice, pak lehký jasmín s tuberózou, něžnou a ne zelenou, doplněné o tropickou tiaré a slaný mořský vzduch. S vanilkovým pudrem velmi příjemná kombinace.

Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 28. října 2023 08:30

alibi moje peněženka se zděsila včera, když jsem úplně vyšťavená po celodenních přednáškách v angličtině zapadla do Douglasu na Novém Smíchově a po dlouhé době zkusila Lost Cherry. No nikdy předtil. mi nepřipadalo, že bych ji potřebovala Nevím, proč se mi nemůžou líbit nějaký obyč vůně za normální ceny

Offline alibi blogger
4204 příspěvků moje polička 28. října 2023 11:14

marieu protože současné obyčejné vůně nemají duši, narozdíl od tebe. a ta teď zrovna potřebuje rozmazlovat ❤️

Offline Fleur blogger
6816 příspěvků moje polička 28. října 2023 20:16

alibi To jsi vystihla moc hezky!