![]()
![]()
...ale jinak jsem votravena jak malajskej šíp, protože na mně je to všechno slabý a držící chvili![]()
![]()
![]()
...ale jinak jsem votravena jak malajskej šíp, protože na mně je to všechno slabý a držící chvili![]()
Tenhle pocit otrávenosti znám - při zkoušení mainstreamových novinek![]()
...ty už ani nezkouším![]()
![]()
ad Anvil E Bahfamsn Fragrance
...napsala jsem prosbu na insta přímo značce, že je moc prosím o složení vůně, která se mi líbí. Odpověď přišla do půl hodiny, takže zkopíruji sem:
(mám radost, že jsem to cítila celkem správně...)
Top notes Pineapple, bergamot,orange
Mid Orange blossom,neroli,rose,violet
Base Amber,honey and woody notes
Vďaka, doplnila som
!!!
A vďaka aj za ten Nexin....(to ja ho zháňam, strašne som zvedavá), tie potvory neposielajú von z Británie ![]()
S Tvými recenzemi mám ten problém, že i když si po jejich přečtení třeba řeknu, že ty vůně nebudou pro mě, kvůli konkrétním složkám či celkovému vyznění, stejně mám pocit, že je MUSÍM vyzkoušet, protože jsou určitě úchvatné, dechberoucí a návykové stejně jako Tvoje recenze... No co Ti budu povídat, komplikuješ mi parfémový život...! ![]()
![]()
...moc děkuji!.![]()
Já mám s Tvými recenzemi také "problém"...
...jsou tak poetické, je z nich cítit bohaté vzdělání, sečtělost, široký kulturní záběr,
jsou tak výstižné - pokaždé si dokážu naprosto přesně představit pocity, emoce, které tam jsou zachyceny, byť kolikrát v obrazech, že si říkám, jak mé psaní je přízemní, syrové/surové, prosté. A že jsem se měla mnohem více učit...
A často píšeš o vůních, které pro mě vůbec nejsou, ale já si "jen" tak čtu v Tvojí duši a srdci...![]()
Dnes zkouším Viole Nere od Mea F. a to je tak překrásná hluboká fialka
Moje peněženka se děsí ![]()
alibi Mně se také líbí, ale víc než fialku v ní cítím krásný kosatec.
Fleur z kosatce tam mám takovou pudrovost
alibi Mě zas tolik neuchvátila, ale zkusila jsem jen jednou s mnoha jinými vůněmi![]()
Děkuju... ![]()
EMPRESSA Penhaligon's
"... ztlumím na okamžik srdce,
najdu tě,
kdo budíš mne...!"
Ticho.
Vítr.
A nic jiného už ne.
Sivá holubice s růžovým okružím usedající na poprsí oprýskané zlaté busty Pallas Athény. Její hlas není nepodobný hlasu bílých vran. Hlasu Harpyjí a Sirén. Usedne, zachytí se a uštědří dceři Diově pár dalších prométheovských ran. Její chyba, že dnes její poprsí nechrání aigis z kůže Medúsy, její vina, že za věrného společníka zvolila nesprávného opeřeného posla...
V tom obraze je otištěna Empressa, její sivorůžové srdce, muškátová růže, jež vyrostla z popelavého, tinkturového podloží, trny je zatnuta do citrusovo ambrového podkladu, který je alfou i omegou, počátkem i koncem, rozeznívá tóny fosilizované pryskyřice staré tisíce let.
//Skutečně se mi zdá, že hlava i základ této vůně jsou si velmi podobné, úvod je živější a svěžejší, základ klidnější, tišší, konejšivější, zemitější, ale gró je stejné, zlatavo v úvodu i v závěru, jen to zlato temní - a mezi počátkem a koncem, úsvitem a soumrakem je rozkročena sladce, takřka medicinálně kořenitá růže, jež povstala z trosek a popela, tak pevná a vzpřímená je, s hlavou zakloněnou k slunci v zenitu...//
Jen ticho.
A vítr.
A bouře a vzdor.
Pak modřina v hlase
a tiché "never more"...

...verše, slovní spojení
"...ztlumím na okamžik srdce..."
a
"...modřina v hlase..."
= dokonalé, nádherné...![]()
... díky
, inspirovali mě E. A. Poe, Jan Skácel a hnutí Sturm und Drang, nějak se mi to vše spojilo v jedno...
Jacques Fath: Red Shoes
Ovoce, hodně ovoce. Černý rybíz, červený rybíz, lesní jahody, šťáva z krvavého grapefruitu. Z ovoce se vynoří růže s pelargoniově zelenou nahořklostí a svěžím pačuli. To je vlastně svěží hlavně díky chladným aldehydům a zázvorové šťávě. Když se ovocná smršť trochu usadí, zůstane růže s pačuli a poněkud synteticky vyznívajícím dřevitým tónem, zřejmě s pomocí kašmeranu.
Anomalia: Abed
Hezká pudrová květinovka. Nejdřív troška skořice, pak lehký jasmín s tuberózou, něžnou a ne zelenou, doplněné o tropickou tiaré a slaný mořský vzduch. S vanilkovým pudrem velmi příjemná kombinace.
alibi moje peněženka se zděsila včera, když jsem úplně vyšťavená po celodenních přednáškách v angličtině zapadla do Douglasu na Novém Smíchově a po dlouhé době zkusila Lost Cherry. No nikdy předtil. mi nepřipadalo, že bych ji potřebovala Nevím, proč se mi nemůžou líbit nějaký obyč vůně za normální ceny ![]()
marieu protože současné obyčejné vůně nemají duši, narozdíl od tebe. a ta teď zrovna potřebuje rozmazlovat ❤️
alibi To jsi vystihla moc hezky!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.