Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 20:11

jerry 

Mně se Smoking Hot líbí vlastně i díky tomu zvláštnímu syntetickému tónu, protože mi připomíná Outrageous FM.

/A Tvoje recenze je skvělá .../

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 20:14

Miru 

Obě recenze zas a opět , Cherry Oud jsi podle mě dokonale vystihla i tou první fotkou.

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 20:15

euridike 

...kuju moc...

Offline jerry
11038 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 20:23

euridike Mne se na Smoking Hot hodne libil ten zacatek, to by byla vune presne podle meho gusta. Ale nebyt te syntetiky, tak by mi vlastne ani nevadila absence tabaku. 

A dekuju

Offline jerry
11038 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 13:52

Apple Brandy on the Rocks (Kilian) - jablečné slupky s nezralým ananasem a snítkou pelyňku naložené v opravdu jemném alkoholu. Po rozvonění lehoučký sladce kardamomový ocásek s ananasovým nádechem. Vytváří dojem jemné kolínské - bohužel je s tím spojena i velká slabina v podobě nevelké intenzity i nedlouhé výdrže. Škoda, velká škoda, protože by se mi na poličce moc líbila.

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 13:53

jerry 

...yes. Aneb nechápu, proč dělají vůně ve formě pleťových vod...

Offline jerry
11038 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 14:08

Miru 

Možná se bojí intenzivnější vůně kvalitního alkoholu

Ale smysl mi to vážně nedává.

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 18:20

Making of Cannes: L'Amour, la Mode 

Mám ráda vůni rtěnky, tu, kterou ztvárňují parfémy. Vidím za ní elegantní ženu, v klasických malých černých nebo jiném jednoduchém, ale kvalitním oděvu. A samozřejmě s červenou rtěnkou na rtech.

Růže, fialka, kosatec, pudr. I v L’Amour jsou hlavně pudrové tóny, zpočátku se svěžími citrusy, posléze ozvláštněné kůží, velmi jemnou až téměř semišovou, a lehce kouřovým vetiverem.

Offline Woody
příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 09:20

L' Atelier parfums, Opus 3 Cypress shadow

Zelená přìroda mnoha podob...šťavnatý bergamot, jehličky cypřiše ( na kůži i suše nasládlé hnědé větvičky), také zeleň lìstků ( rajče), mlhavá dužnatá kyselost nezralých bobulì, ...bergamot asi dìky cedru a jehličì zìskává mimikru limetky, přidává se akcent poprašku mýdlové/ škrobové čistoty ( vůně obyčejného papìrového obalu od mýdla). Citrusová esence se vpìjì do no smoky and very clean vetiveru a tušìm, že i to pačuli bude v této vůni čerstvě zelené...akvarelová hra rozpìjenì a vpìjenì...bude jì slušet trochu tepla, v zimně se po dvou hodinách stává vůnì osobnì, ovšem na triku držì do falšìho dne. Lehce do pánska, bez chlupaté hrudi a barber akcentů. 

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 14:13

barbucha

...kde jsi, prosím, přišla k tomu Sardonyxu.?

Zase to vypadá krásně!

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 20:07

Puredistance: Papilio 

Bohatá mnohovrstevnatá květinovka. Otevírá se jako květinovka s ovocným tónem. Zpočátku převládá citrusová magnólie a broskev. Postupně se přidávají další květiny, kosatec, jasmín a hebký tón mošusového semínka. Malina a pudr. Kdyby se objevilo pačuli a větvičník, mohla by to být chypre vůně. Tady zeleň zastupuje kapka neroli, zato v základu se objeví kůže, cedrové dřevo a ambra. Všechny vrstvy se prolínají, přecházejí jedna do druhé, třepetají se kolem jako barevní motýlci v letu.

Offline Woody
příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 19:07

Milano Fragranze Piazza Affari

Piazza Affari je finačnì pupek Milána, jemuž vévodì socha mužné ruky se vztyčeným prostřednìčkem. Hmm no... Muži, byznys, obleky, ševelenì Eur...vìc mi k tomu sedì odměřené Tantrico od Olfattiva. Milano Fragranze dle mého namìchalo takový limetkový Hacivat a vůně je to docela vstřìcná, takže to vypadá spìš na kšefty po řìmsku a možná ještě vìc na jih. Limetka vonì velmi naturálně, spìše čerstvě a sladkokysele ...a pomáhá jì i má osobnì chemie. Ta přidává tóny barberovic mýdla na holenì. Kdežto na papìrku je limetka vìce sterilnì, pelargoniově řìzná a posouvá se do vůně čisté košile. Aroma ležérně elegantnì vrcholì konejšivou dřevitostì padlých kmenů s houbičkovým pačuli. 

Offline jerry
11038 příspěvků moje polička 21. listopadu 2023 10:15

Roses on Ice (Kilian) - suché stonky růží i s trny a sypaný zelený čaj s lehkou nakysle ovocnou příchutí - ovšem není v této fázi "on Ice", ale spíš prohřátá podzimním slunce. Ale postupně se začala vytrácet  a vypadalo to, že intenzita i výdrž jsou mizivé. Potřebovala ale ....a dokonce došlo i ke změně v podobě ovocné růže s lehkou okurkovou limonádou v chladném větru. Ale ani v této podobě intenzívní moc není (ale to je s ohledem na rizikovou okurku asi dobře), zato výdrž docela ujde. Svěží a osvěžující, dělající čest svému názvu.

Offline slniecko admin
19461 příspěvků moje polička 22. listopadu 2023 01:30

Xerjoff

Opera

Oblý ovocný úvod, do ktorého sa začína plížiť sladké drievko. Trochu nesladkej coly (ok, ja viem, že je to oxymoron, ale predstierajme, že niečo také existuje), jemný závan čajovej ruže. Trochu šminiek, teplá ambra a naleštené vzácne drevá....keby bol Fantóm z opery žena, nosil by toto.  Alebo prozaickejšie - o niekoľko tried pozdvihnutá, prepracovanejšia, elegantnejšia, ale aj jemnejšia Mancera Black Candy.

Soprano

Znova ovocný úvod, tentokrát jemnejšie liči, ovšem hneď od začiatku malilinká štipka oudu. Zvláštna kombinácia, no nie nepríjemná. Celé to po chvíli odvanie a pokožka začne voňať ružovo-mliečnymi tónmi. Kedysi, keď bola vanilka ešte veľmi drhá, sa na aromatizovanie dezertov často používala ružová voda. Toto by mohlo byť ono, pohár mlieka, či neveľmi sladký mliečny dezert špricnuté trochou ružovej vody. Veľmi nežná a netradičná vôňa. Drží neuveriteľne a napriek nežnému dojmu je fakt priestorová, odporúčam s ňou opatrne.

Uden Overdose

Strašne mi niečo pripomína, nejakú veľmi obľúbenú pánsku vôňu spred dvadsiatich rokov. Fahrenheit? Ten bol korenistejší. Chanel Egoiste? Egoiste Platinum? Dior Dune pour Homme? Neviem. Ale tá podoba je tak silná, že vôbec nedokážem tú vôňu popísať, či rozlišovať nejaké zložky. Proste je to "TÁ" jedna konkrétna vôňa, asi ako keby som mala rozoberať, ako vonia pomaranč. Proste ako pomaranč. (Strašne ma to žerie, proste chcem vedieť Čo To JE a pamäť zlyháva...)

XJ 1861 Naxos

Citrusy s medom, bylinky, možno by to mohla byť medovka, v drydowne vanilka s trochou škorice. Tá vanilka predtým ležala v špajzi vedľa sáčku s levanduľou. Čo má toto spoločné so síce luxusnou, ale vyslovene "kolínskou" XJ 1861 netuším, fakt nie. toto je krásna, hladká, ľahunká (pocitom, nie výkonom) jemne gurmánska vôňa.

XJ 1861 Decas

Citrusy, ovocné tóny, mandarinka, ak je tam fakt aj kosatec, tak asi robí len nejaké pokojné spojivo a tlmí nastupujúce živice. Napriek živičnatým tónom vôňa pôsobí ľahko, rozviato, ako radostný teplý deň.

JTC More than Words

Vyzreté ovocie spojené s oudom a ďalšími živočíšnymi tónmi. Totálne orientálna story. Neskôr sa ovocie vytratí (možno ho zožrali ťavy), a ostanú živice, orientálne drevá, ambra. V mysli sa priam vynárajú obrázky arabeskami zdobených interiérov a ťažkých zdobných látok. Tak trochu klišé, ale pekné klišé.

JTC Don

Whisky so strelným prachom, to sedí. Whisky skôr stredná trieda, žiadne uležané single malty. Veď kto by to aj na tú strelnicu ťahal. Neskôr trocha tabaku, kvalitou tak nejako podobne. ani lacné cigy, ani kubánske cigáro. Podľa mňa pekne stvárnená atmosféra strelnice.

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 22. listopadu 2023 08:29

slniecko Díky, pobavila jsi mě hned poránu (zožrali ho ťavy ).

Offline slniecko admin
19461 příspěvků moje polička 22. listopadu 2023 16:44

blackviolet vdaka ...a pozeram, ze sme na stranke 1001, to je to posledne, co tej voni este chybalo !!!

Offline jerry
11038 příspěvků moje polička 23. listopadu 2023 14:56

Vodka on the Rocks (Kilian) - na začátku se letmo mihla vodka - opravdová, superkvalitní, jemná a hladká, ale už trochu naředěná rozpuštěným ledem. Jenže dlouho nevydržela, přišlo dřevo s kořením a vodka se vypařila. Po rozvonění nic než trochu laciný nasládlý cedr. Jako unisex si ji vůbec nedovedu představit.

Offline slniecko admin
19461 příspěvků moje polička 25. listopadu 2023 21:40

Ella K 

Musc K 

Veľmi hebká vôňa čistoty. Kĺže sa ako biely hodváb po čistej pokožke. Príjemná vôňa čistoty, bez akýchkoľvek pracopráškových, či šampónových tónov. Atmosférou mi trochu pripomína Magnola Nobile od Acqua di Parma, avšak táto je krémovejšia (a bez tej magnólie). Splýva s pokožkou ako luxusné telové mlieko. Drží dobre, ale nejde veľmi do priestoru.

Offline jerry
11038 příspěvků moje polička 27. listopadu 2023 11:37

Velvet Incenso (Dolce & Gabbana) - suché kadidlo se suchým dřevitým prachem a suchou pryskyřicí. A taky malinký kousek semiše a jedlové jehličí (jak jinak, než taky suché). Po rozvonění trocha prachové ambry, která celek příjemně lehce osladila. Prohřátá dřevitá kadidlovka, která mi hodně připomíná Armani Prive Encens Satin a Zagorsk (prostě kadidlem prosáklé a sluncem prohřáté dřevěné kostelíky). Je sice vedena jako pánská, ale je to čistokrevný kadidlový unisex.

Láska na první počich. Takže: Milý Ježíšku, Velvet Incenso opravdu, ale opravdu nutně potřebuju.....

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 27. listopadu 2023 12:21
Reakce na jerry:

Velvet Incenso (Dolce & Gabbana) - suché kadidlo se suchým dřevitým prachem a suchou pryskyřicí. A taky malinký kousek semiše a jedlové jehličí (jak jinak, než taky suché). Po rozvonění trocha prachové ambry, která celek příjemně lehce osladila. Prohřátá dřevitá kadidlovka, která mi hodně připomíná Armani Prive Encens Satin a Zagorsk (prostě kadidlem prosáklé a sluncem prohřáté dřevěné kostelíky). Je sice vedena jako pánská, ale je to čistokrevný kadidlový unisex.

​...jako teda to složení má vůně parádní!, to se mi líbí moc