A dá se vyzkoušet v některé kamenné prodejně?
Jak držì? Zagorsl byl nááádher však tuze jemný.
Memo Paris: Inverness
Inverness, drsná skotská příroda, Highlands, rašelina, whisky... Co z toho najdeme tady?
Guajakové dřevo s kouřem a pryskyřicí, cedrové dřevo s jehličím a nahořklou zeleň z lístků maté. Ale kromě toho i krémové pižmo, pudr a krásný máslový kosatec. Santalové dřevo. Na drsnou přírodu zapomeňme, i tady se dá zachumlat do měkké deky u krbu.
Love Don't Be Shy (Eau de Parfum) (Kilian) - sladkokyselý džem se rozvoněl do cukrovo-vanilkovým pudrem obalených ovocných žvýkaček a marshmallows. A jako ozdoba pomerančový květ v cukrové krustě. Není rozhodně špatná, jako vůně pro desetileté slečny naopak moc pěkná, ale na nikovku je to trochu málo.
Citrus Affair (Novellista) - bergamot, spousta bergamotu - osvěžujícího a sametově hladivého. Velice rychle ale ztratila dech a zůstalo jen pleťové pižmo s jemným nádechem citronů, lehoučkých kytek a slabého zázvorového čaje. Každopádně jako letní osvěžení dokonalá.![]()
Ganymede (Marc-Antoine Barrois)
https://alibi-notes.webnode.cz/l/ganymede-marc-antoine-barrois/
Tvůj náhled na Ganymede mě moc potěšil. Včera jsem poprvé zkoušel jinou Bischárnu. Konkrétně Purpose od Amouage. A prostě v něm toho Ganymeda mám. A teď, co s tìm... sdělìm až se dojmy ustálì.
Dále...kyselkavě zelené vyzněnì Extraitu mě zaujalo...a edp jsem zkoušel všechny tři...krásné, zajìmavé, kvalitnì, hutné...a z jiné časové dimenze...ty vůně mi jasně dávaly najevo, že pocházìm z 20.stoletì a nenosìm Barroisovu pánskou couture.
alibi Díky za tvoje zajímavé postřehy. Mně se stalo už před nějakou dobou, že jsem v jeden den dělala v parfumerii náhodou rychlozkoušku Ganymede a Amouage Guidance. Tenkrát jsem si říkala, co to proboha zase mají za novou syntetiku, strkají to všude a není to nic moc. Pak jsem zjistila, že v obou je Akigalawood. Tak doufám, že se to moc nerozšíří.
Woodyděkuji , ten extrait je pronikavý, je cítit i přes sklo :D
blackvioletjá jsem na něj poprvé narazila v Miu Miu, nebude to úplná novinka, tak snad se teď nedostane do módy . Guidance neznám.
Jo a to z článku o tom, že mi Ganymede nikdo nepochválil už neplatí. Dnes večer mamka, a to má rýmu :)
alibi Už jsem tu jednou psala, že mi Ganymede chválí mladí - muži i ženy, okamžitě po navonění. Extrait se mi nelíbí - musím znovu vyzkoušet, ale opravdu jde o něco jiného. Ale Solei de Jeddah v něm opravdu - ke své lítosti - nemám:(
Ganymade - můj přítel se málem osypal a já stále testuji, ale dovolím si vložit recenzi na extrait.
Ganymede Extrait (Marc-Antoine Barrois)
Ačkoli extrait obsahuje všechny tóny, které nesnáším – pryskyřice, kadidlo, myrha, něčím mě neskutečně přitahuje. Kadidlo a myrha, zdáli cítím vůni kůry mandarinky a… teď to přijde. Miluji vůni slaměnky a tady je bylinná, tabáková, medová a svůdně karamelizovaná. Tahle fáze je ta, která mě přitahuje. Připadám si jako zavřená v jeskyni, kde přímo fyzicky vnímám její pach, bojím se a kouřím silné cigarety, z kterých jsem doslova vyuzená. Vážně, v jednu chvíli cítím vůni pečených žebírek. Cítím, že za tou jeskyní je svět, kde je hodně teplo, voní koření, zdáli cítím šafrán a kari. Asi bude kousek od jeskyně trh. Jen se z ní dostat, prostě mě polapila.
Vůně je zcela jiná, než běžně nosím, doslova se jí bojím, i když naději mi dává kvítek fialky. Dovedu si představit, že mám luxusní šaty i já vypadám luxusně a chci ohromit. V tu chvíli si vezmu Ganymede, ale budu se trochu bát, jestli ho unesu. Líbí se mi a nenávidím ho.
A děkuji za recenzi na Tobacco Honey. Miluji med, zkusím zatím 10 ml, přece jen se toho tabáku bojím, ale zatím se neplní, tak uvidím, zda nezvednu. Na Fragrantice se hovoří o velmi dobré projekci i siláži a to je něco na mě![]()
Korsičanka to je super. Já se na ty pochvaly těšila. Ale voním se doma a do práce jedu skoro hodinu, tak asi nic no :D . mamka ji nejspíš cítila ze šály
woman27 TH je spíš medová vůně, tabáček jen v pozadí v drydownu - aspoň na mně. A opravdu drží![]()
alibi Korsičanka Ty komplimenty vám věřím. Ona je vybalancovaná mezi zajímavostí a líbivostí.
ad ROUGE CHAOTIQUE Byredo
....už vím, kde jsem to cítila,
resp. levnější variantou a s lepší intenzitou i výdrží je vůně
Sí Eau de Parfum Intense Giorgio Armani 2021
Hm, jsem ji včera zkusila a za mě tedy vůbec po rozvonění. Spíš mi skrze tu pačuliovou pralinkovost evokovala takovou typovou variaci na Angel se švestkovým kompotem a trochou oudu místo červeného bobulového ovoce a lepivého karamelu
. A cítila jsem ji tedy dobře ještě večer, což je co říct na to, že drtivou většinu vůní stále nepoznávám nebo voní slabě.
blackviolet přesně tak jí vnímám i já.
Tom Daxon
Magnolia Heights
Začína veľmi jemne tónmi magnólie, je priam kvetinovo-priezračná, potom ju totálne zvlacuje jazmín. Ale akože Pán Jazmín. Parádny jazmín. Pekná vôňa, keď človek nehľadá magnóliu, ale jazmínový soliflor.
Vachetta
No. Je to tam. Lapsang Souchong. Údený čaj. Jediný čaj ktorý nemám rada. Ale okrem toho je tam množtvo ľahkých, čerstvých, priam "akvatických" tónov, Takže toto tam pridáva aspoň aký-taký charakter a smerovanie. Možno s tým údeným tónom splýva aj trocha kože. Nedrží ktovieako, ale nie je to veľká škoda. Možno ako prvá vôňa pre nesmelého mládenca, alebo proste pohodovka na voľný čas.
Midnight Saffron
Viac levandule ako šafránu, ale kombinácia je to pekná a zaujímavá. Na to jemne semišové tóny. Príjemná, elegantná, nenútená, disciplinovaná. Veľmi sa nevyvíja, ale drží.
Salvia Sclarea
Podobne vodné pozadie ako u Vachetty, ale tu doplnené bylinné tóny. Túto si viem predstaviť ako pohodovú vôňu na voľný čas aj pre seba.
Reverie
Horké, horké bylinné tóny, trochu nasládlych živíc, trochu dymu. Nie je to zlé, len také akoby nedokončené.
Vsop
Znova ten vodný základ (inak ten sa mi páči, len tak nejako sám o sebe by bol prázdny), tentokrát s trochou korenia. Pekná kombinácia, tých korenistých tónov je tam vyslovene len toľko, aby to z času na čas pošimralo nos.
Crushing Bloom
Veľká kytica jarných kvetov, veselá, svieža, ako jarné prebudenie po zime. Veľmi verná a vydarená ľahká kvetinovka, aj keď bez vývoja.
Cologne Absolute
Uprataná citrusová kolínska, takmer bez horkých tónov. Do toho trochu jarných kvetov. Na to, že je to kolínska, a že je to Tom Daxon, je to takmer Bold. Rozhodne veľmi pekná unisexová vôňa. Derie sa mi na jazyk trestuhodné klišé "moderne poňatá klasika".
Fuyu
Veľmi príjemná ľahko ovocná vôňa, príde mi, že aj trochu bieleho čaju, ale je možné, že mi to len evokuje názov. Veľmi jemnunký jazmín a hladký kosatec s pižmom dodávajú jemne zelenkavo zapúdrovaný nádych.
Laconia
Jemná vôňa vody a zelene, má to ľahko uhorkový podtón. Veľmi príjemná, ľahká, letná, nositeľná. Len neviem, či by sa mi chcelo dať toľko peňazí za parfemáciu Dove uhorkovej kolekcie.
ešte som privoňala ku sviečkam:
Sous les Glycines
Jemná, krémovo-kvetinová vôňa s medom. Skutočne veľmi jemné.
White Narcissus
Asi najvernejšie zobrazenie kytice rezaných narcisov vo váze, aké som kedy mala možnosť vyskúšať. Dosť výrazná, bála by som sa možno hlavybolenia, ale možno do dostatočne veľkého priesoru ok.
L'Atelier Parfum: Leather Black (K)night
Měkounká exkluzivní kůže s bílokvětinovým tónem. Jedna její část je zapudrovaná a ta druhá pokapaná krémovým likérem. Ale hlavně se tu moc povedl kosatec, kterým se tady nešetřilo a díky němuž je tato kožená vůně opravdu výjimečná. A pak jen na podmalování troška kvalitní čokolády.
...to zní krásně!.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.