Miru Ja se priznam, ze se mi libila i puvodni edp. Zkousela jsem ji poprve v Parizi pred 12 lety. A drzela uplne neskutecne. V zivote jsem pak uz takovej drzak nezazila. Byla tam celou dobu se mnou. A takhle je jeste o lepanec hezci, protoze zrovna ty puvodni okurky uplne nejsou muj salek kavy.![]()
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
...mně se původní EdP také moc líbila, než ji reformulovali, teď je mnohem "řidší" a jiná...
Ta nová EdT - neřekla bych, že je výrazně jiná, trochu ale jo.
Ale v porovnání
s EdP původní, jak píše jerry , rozdíly jsou - není tak kontroverzní, resp. je snadněji nositelná, její ingredience jsou do sebe jakoby více roztaveny, vcucnuty, a z pokožky příjemně provzdušněně krémově teple sálá(v kontextu ingrediencí, ze kterých je nová EdT sestavena)
Miru Tys to popsala uplne dokonale. A hlavne:Ja shanim uz delsi dobu nejakou zajimavou vuni s ylangem a tahle to splnuje na 100%. Takovy muj Little black ylang.![]()
...tak to je paráda!, krásný, když objevíš něco, co Ti sedí![]()
![]()
...no, ještě...
Teda, nenašla jsem, že by měla ve složení ylang, ale je fakt, že někdy výrobci neuvádějí všechny ingredience.
To, co Ti je v nose příjemné, je podle mě kombinace pačuli a tuberozy, pižma v klouzavě krémovém provedení a ona přidaná sálavost.
Black Orchid Parfum zlatá
...tam je ylang psaný i jasně znatelný. Tu jsi zkoušela.? To je velmi zajímavá vůně.
Miru Nezkousela
Tak dik za tip!
Anvil E Bahfamsn Fragrance
...sytě pastelová, zlatooranžová vůně, lesklá, hladká, lahodná, tlumeně ale jasně šťavnatá, plná
Co cítím.? -
ananas, pižmo, pomerančová dužnina, mléčná čokoláda jako spodní pramen, cibetka,
růže, jasmín, možná tonka, vonokvětka(senový tón), delikátní animálně kožené tóny
Velmi příjemné, zářivé...
(typově vzdáleně Diamond and Rubies Elizabeth Taylor, Classique Jean Paul Gaultier původní EdP)

ad Anvil E Bahfamsn Fragrance
...napsala jsem prosbu na insta přímo značce, že je moc prosím o složení vůně, která se mi líbí. Odpověď přišla do půl hodiny, takže zkopíruji sem:
(mám radost, že jsem to cítila celkem správně...)
Top notes Pineapple, bergamot,orange
Mid Orange blossom,neroli,rose,violet
Base Amber,honey and woody notes
...tak jsem četla Tvé rozčarování z vůně Encounters.?.
Mám na cestě vzorek, jsem teda zvědavá...![]()
Miru Já na tebe taky![]()
Korsičanka To vypadá, že tě trochu zklamala. Ale ta slabá intenzita mě u Francesky překvapuje.
blackviolet Já měla nedávno chřipku, tím se to může vysvětlovat. A na spojení některých složek bývám anosmická.
Ovšem ostatní své vůně cítím celkem dobře...
Korsičanka Vyzkouším v každém případě. Možná, že se už začíná opakovat. Je jasné, že má svůj styl, ale nemělo by to znamenat, že ty vůně jsou pak zaměnitelné.
blackviolet Ona je jiná, ale Cuir Soyeux tam slabě cítím, no![]()
...už máš, prosím, ten Nexin.? Jestli ano, jaký je.?.
To složení má krásné. Pokud tomu dal Tauer měkkost, hloubku a mohérovou nasládlost, mohlo by to být kouzelné...
(naskočil mi italský likér Limoncello...)
Miru Já ho nekupovala. Vždyť jsem psala někomu tady, že jsem se o něm dozvěděla taky pozdě.
...ahaa, já to teda blbě přelétla očima a myslela jsem, že právě Tobě se podařilo ho chytit. Ale na jednom eshopu mají vzorky ještě.
https://www.lessenteurs.com/collections/tauer-perfumes/products/nexin
Miru Nač se trápit pro něco, co není![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje