Luna Ty jo, já jen koukám, co vše Kurkdijan vytvořil![]()
Blbé a drobné (parfemové) dotazy
Kdo má vyzkoušenou od Pierre Guillaume Louanges Profanes?? Dá se vzít naslepo? Je tam podoba s Poéme? A vzhledem k tomu že je to edt, není slaboučká? Já raději vždy edp. Druhá varianta nákupu je Brulure de Rose?
...no, dotaz to není, spíš povzdechnuti, že - parfuméři vykrádají sami sebe a nebo dělají ze spotřebitelů jelimany.?., ale například když jsem četla složení Devotion Dolce Gabbana, měla jsem pocit, že už jsem to někde četla.?. A jo, naskočila mi vůně Bake Akro.
...a co myslíte.? Parfumer stejný...
(to mám z toho, jak furt čtu složení parfémů, tak si to pamatuji a...)
wendulka
...hmm. Stejně na mně je výdrž podprůpměrná. Což mě mrzí. Ale krásná je...
mne nedá pokojne spávať....
Skúsila som ju vo Fann a rukáv kabát mi vonia už 3 dni. Čakám na odstrek, som zvedavá, či skončîm pri odstreku alebo kúpim aj flakón. Je iná ako klasická žadorka. Už si nepamätám verziu z roku 2010, ale aj tá sa dá ešte kúpiť.
milacka Darinka, o ktorej je reč? V poslednej dobe som akási "zaspatá"...![]()
Biely kvet Jarka ide o novú J'adore L'Or.
milacka Kupodivu mi taky voní ze vzorku. A celkem to teď slyším ze všech stran, že se líbí, tak mám trochu strach, aby nebyla brzy všude.
Renusatko nemyslím si, cena za 50 ml balenie je dosť vysoká, nebude to davovka. Ale je to len môj názor. Možno budeš mať pravdu ty.
Miru Klobouk dolů, že si takhle pamatuješ složení vůní
!
Já nemyslím, že by opisovali parfémáři. To je spíš marketingová záležitost, protože ta vůně může mít ve výsledku několik desítek (stovek) ingrediencí a do výsledného popisu se promítne zlomek z nich. To už ovšem mnohdy neovlivní její tvůrce.
Teď mě spíš zaujal ten "zeleninový" a "plevelový" trend; např. La Collection Le potager od L´Artisan, From the Garden La Maison Margiela... Kde že jsou nějaká revoluční rajčata a jejich listy, nebo bazalka...
...kuji![]()
No, on neopisoval. On udělal téměř stejnou vůni i pro jinou značku. Není sám, v tomto...
Hm, ten trend, který zmiňuješ - to je pro mě vražedné... ...okamžitě mi naskočily některé vůně od Annick Goutal(Ninfeo Mio, Mandragore), pak třeba Synthetic Jungle FM
... zajímalo by mě, jak to dopadne:
Dočitam se zpožděním. Dalo by se někde zjistit, na který značky má Notino zastoupení? Resp.kde hledat tyhle údaje, zajímá mě nejen kosmetika,ale o třeba oblečení.
...nevím, kde to najít.
Ale uvědomuji si, že u některých značek notino vyloženě uvádí, že je jejich ofic prodejce.
Fleur
No, on neopisoval. On udělal téměř stejnou vůni i pro jinou značku. Není sám, v tomto...
Hm, ten trend, který zmiňuješ - to je pro mě vražedné... ...okamžitě mi naskočily některé vůně od Annick Goutal(Ninfeo Mio, Mandragore), pak třeba Synthetic Jungle FM
Zmiňuješ mé dvě oblíbenkyně od někdejší AG, Mandragore byla (a zůstane) pro mě jednou z nejkrásnějších vůní a její zrušení jsem těžko nesla, ještě mám doma poslední flakón.
Ale květák, kopr, to fakt ve vůni nechci
.
...já vím, že máš tu M. moc ráda, pamatuju si to...![]()
Teď se mi moc líbí Mantes La Jolie od Astier de Villatte, tak by ji mohla v tom bylinném aspektu nahradit, ale Mandragore to prostě není...
Black Perfecto uz se zase nevyrabi?
Blby dotaz: Ktera z tech cernych saticek je momentalne nejlepsi? Puvidni 2012 sice neni zde oblibena, ale mne se libila. Nesnasim tu verzi Intense. Vic jich ted v nabidce neni?![]()
...no, třeba Tě potěší jiné přispěvatelky, dají tip.?. Ale pro mě ta původní nemá náhradu, resp. všechny další byly horší, takové jako neurčitelné ingrediencemi, do rozplizla. Jako jo, poznalo se, že to jsou "šatky od Guerlaina", ale už to byl řetězec, ne butik...
Miru Ja hledam NECO, co me nebude otravovat. Tak nejak mi vsechno krome Insolence vadi. Ale tu nechci nosit porad. Sveho casu tento pozadavek plnila Miss Dior Cherrie 2005, ale ta nova verze hruza. Potom jsem mela na tyto prilezitosti LPRN Couture a pak Black Perfecto. Jeste uvazuju o dokoupeni L'Interdit, ale porad to jaksi neni ono. Je to tezky![]()
...já Ti rozumím. Jsem ve fázi hledání neustále...
(čtu si složení různých vůní, představuji si, jak voní a jak se mi ne/bude líbit, dávám je do košíku a zase vyhazji... A tak pořád dokola)
![]()
![]()
Máte prosim zkušenosti s parfémy Coach?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my