Mitzi píšu sz
Blbé a drobné (parfemové) dotazy
Mál fakt blbý dotaz - chci si koupit parfém z onlineparfem.cz a je u toho psáno " tester" . To je nějaká silnější varianta? Asi se ptám hloupě, ale fakt to nevím
děkuji
Obsah je stejný, jen místo barevné krabičky má obyčejnou bílou. A nemusí mít víčko.
olte
Obsah je stejný, jen místo barevné krabičky má obyčejnou bílou. A nemusí mít víčko.
tak to jsem ráda, děkuju. A ještě se zeptám, proč je jeden parfém k dostání jen jako tester?
Může to být proto, že už výroba skončila. Nebo proto, že netester se vyprodal dřív a zásoba ve skladu zatím nebyla doplněna. Taky si pamatuju, že tester byl dražší než netester, tudíž logicky zůstal na skladě déle.
Může to být proto, že už výroba skončila. Nebo proto, že netester se vyprodal dřív a zásoba ve skladu zatím nebyla doplněna. Taky si pamatuju, že tester byl dražší než netester, tudíž logicky zůstal na skladě díle.
tak to se obávám, že se asi přestal vyrábět. Jinak než tester už nejde sehnat :( moc děkuju za odpověď
Nedávno se tu řešilo Notino, zda tam nakupovat, či ne. Já nikdy neměla problém, parfémy tam kupuju běžně.
Ale dneska mi přišel Tresor od Lancome (na fotce vpravo) a co mě překvapilo, že na flakonu chybí nápis. Vlevo mám flakonek z loňska, který jsem kupovala buď v Douglas nebo Marionaud, už si nevzpomenu. Podle čuchu je ok, ale ten flakonek mě zarazil, kromě napíšu je identickej ![]()

Lama_z_Lana ten nápis by tam mal byť, nechápem![]()
Design (byť částečně) se občas mění. Nápis je grafické autorské dílo, možná neobnovovali licenci s autorem.
Důležitý je stejný obsah - ony změny designu s sebou občas nesou i nějakou reformulaci.
Lama_z_Lana Moje sestra nosí Trésor od začátku 90. let, nikdy tu vůni neopustila. Dokupovala si teď flakón z nějakého rakouského e-shopu a je rovněž bez nápisu, obsah sestra hodnotí jako nezměněný.
Chtěla bych poprosit nějaké doporučení: santalová vůně pro muže, který nosil třeba Floris Santal, Geo F. Trumper Sandalwood, Trumper, Taylor Sandalwood a přání je v podstatě něco ve stejném duchu. Cenově se musím vejít do 2500,- max 3000,- (za 100ml).
Mělo by to být spíše výrazné, než nenápadné, sladší či lehce dámské nevadí, ale ne úplně vybočující či neobvyklé.
Zatím mám v hledáčku jen Chanel Egoiste a Etro Sandalo (ale ani jednu jsem zatím nečuchala, tak budu ráda i za případné reakce na ně)
Tam Dao edp už je bohužel mimo můj limit a u edt čtu dost stesků na výdrž.
Mha pridala som aspoň značku a ten jeden parfém, podľa linkov, ktoré som našla si to asi nechám ako detektívčenie medzi sviatky (to mám rada, bude to zábava)
https://www.parfumanie.cz/database/brand/11519
Zatiaľ som našla takú roztomilú informáciu, že značka sa volá podľa zakladateľovej malej dcérky, ktorá sa volala Carola, ale nevedela to ešte vysloviť, tak sa predstavovala ako Caola a jemu sa to tak páčilo, že tak nazval svoju firmu.
(Ale väčšina ďalšieho, čo som našla je v maďarčine, tak to bude oriešok:))) )
Caola bylo taky nějaké kakaové pití, kdysi dávno.
Nebylo to něco jako Granko, ale v prášku?![]()
Caola bylo taky nějaké kakaové pití, kdysi dávno.
A taky opodeldok
A ipekakuana
A Obé, lesk na kovy
A taky kafrova mast na prsa
![]()
Skoro jako by to bylo včera
Sweet Potato To Malcao (psalo se původně s "c") si dobře pamatuji, nenáviděla jsem ho a vnímala jako takovou (škrobově páchnoucí) náhražku kakaa. Ten prášek se špatně rozpouštěl a chuť byla divná.
tarra nie som si teraz istá cenovo, ale čo tak Santal Carmin od Atelier Cologne?
A taky opodeldok
A ipekakuana
A Obé, lesk na kovy
A taky kafrova mast na prsa
Skoro jako by to bylo včera
prosím, čo je opodeldok, ipekakuana a prečo sa prsia natierali gáfrom?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my