slniecko díky, ale to už je bohužel přes moji možnost..ale poznamenám si ho, třeba někdy do budoucna.
Blbé a drobné (parfemové) dotazy
Opodeldok se dělá dodnes - známý je hlavně ze Švejka, který si s ním natíral revmatická kolena. Vyráběl se v lékárnách,dneska průmyslově. Moje známá lékárnice (70+) mi vyprávěla, jak měla vyrobení opodeldoku jako praktickou zkoušku u státnic.
Akorát myslím, že na prsa se natírala mentoolová mast (Pamela) - při dýchacích obtížích, kašli apod.
To posladní mi připadá jako kapky na kašel (ale ty se jmenovaly Ipecarin nebo tak nějak
).
Sweet Potato To Malcao (psalo se původně s "c") si dobře pamatuji, nenáviděla jsem ho a vnímala jako takovou (škrobově páchnoucí) náhražku kakaa. Ten prášek se špatně rozpouštěl a chuť byla divná.
Pila jsem to jednou a bylo to opravdu nedobré.
Zato taková Bikava (dělala si ji občas babička) mi docela chutnala.
Pardon za OT.
tarra Sandalo Nobile od Nobile 1942 by se mu mohlo líbit, ale cena za 75 ml je 3250 Kč.
Dámy typ na pánskou ledově pižmovou vůni? Děkuji
Já ani nevim, jestli jsem to pila.
Ale hrávaly jsme s kamarádkou takové scénky, jako že reklamy.
Pohřeb. Zoufale plačící vdova.
Madam, na co vlastně zemřel váš choť?
Buuuu, nepil Malcaooooo!
Woody Pineward Icefall?
Prosím, doporučte mi parfémy:
1. Vůni pro 12 letou slečnu. Lehkou, květinovou, ale v něčem zajímavou. Kdyby měla nádherný flakon byl by to krásný bonus navíc. Cca do 2 tisíc.
2. Parfém pro muže - tam netuším vůbec. Muž nemá rád moje parfémy, jediný co mi kdy pochválil je Chanel 5 Premiere. Představuji si čistou spíš sportovní vůni, ale mužnou. Takovou, která se líbí skoro všem, ale zároveň nedokážou odhadnout, co to je.
Lamicka pro muže pánskou Chanel Allure Homme Sport Cologne (to cologne je důležitý), maj teď např. v Douglas za super cenu
pěkná je taky modrá Ralph Lauren Polo Sport a nebo Armani Code Sport (ale ta už se asi nesežene)
Lamicka ad 1 bych vybrala nejakou Daisy (Marc Jacobs). Ad 2, oblibena je Armani Acqua di Gio, ale to asi neni z kategorie "tezko odhadnout, co to je".
Lamicka Pro slečnu bych zkusila třeba tohle:
Sea sun in Cadaques, nesplňuje sice kritérium zajímavosti, ale já vlastně nevím, co dnes ty "náctileté" slečny nosí, takže možná v záplavě sladkých vůní bude něčím výjimečná
;
Eau des jardins, pokud by slečna vůni chtěla používat jako takové osvěžení v průběhu dne; je příjemná, neobtěžující;
A Girl in Capri; sice ne květinová, ale citrusovka, nicméně u Lanvinu bych tak 75% produkce adresovala právě dospívajícím dívkám; určitě prozkoumej i jejich další vůně, např. Éclat d´Arpege Sheer, jen doporučuji vyhnout se Modern Princess Blooming, ta je fakt příšerná;
Nina Fleur; Nina Ricci má hezké i další "jablíčkové" odnože, navíc ty flakónky jsou půvabné
.
A co Chanel Pour Monsieur? Už tedy nevím, která koncentrace je lepší, zkoušela jsem dávno.
Lamicka Pre slečnu by som odporučila Marc Jacobs Daisy s tým kvetinovým uzáverom, flakón je krásny, raz som jednu darovala, len neviem už ktorú, je ich viac, bola taká jemná, kvetinovo ovocná, príjemná.....
Synovi som viackrát kúpila Armani Acqua di Gio Pour Homme aj Armani Acqua di Gio Absolu, bol spokojný. ![]()
Edit: Už viem....Marc Jacobs Daisy Eau so Fresh
Moc děkuji za rady. Vidím to na Daisy, ten flakon je jako dělaný pro ni
a pro muže zkusím vybrat nějaký ten Chanel. Armaniho zkusím taky, zavrhla jsem ho před lety, kdy ho měl skoro každý. Dám mu zase šanci. ![]()
...když pro muže Chanel, tak určitě doporučuji
Chanel Allire Blanche Edition. Krásná vůně, klidně unisex, čili na jistotu...
Miru dekuji, ta vypada zajimave. Zkusim se dnes zastavit v Douglas.
A od Chanel zkus i Bleu de Chanel.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my