Miru Jen podotek: LHB nenese moc dobře přesun do nových flakonů a s tím spojenou (velmi pravděpodobnou) reformulaci. Speciálně EdT vyznívá dost jednoduše a řídce. Při nákupu z eshopu je s tím třeba počítat - nebo si cíleně opatřit původní verzi se žlutou nálepkou.
Blbé a drobné (parfemové) dotazy
...děkuju, promyslím to![]()
(jo noo, to "ředění" v zájmu větší nositelnosti je v parfémovém světě tragédie...)
Miru Je to jak kdy. Takový L'Initial dopadl při "přebalování" docela dobře, mám vůni načichanou důkladně a v přímém srovnání sice rozdíl vnímám (což ale může být čistě rozdíl mezi roky uleželou starší šarží a čerstvým flakonem), při běžném navonení se ale jednoznačně dostaví pocit "aaach, to je ono". U LHB EdT ho bohužel nemám a celkově mi vývoj vůně na kůži připadá nějak zbrklý, nedotažený, jako by opona šla nahoru moc brzy. Na druhou stranu třeba L'Instant Magic po refomulaci konečně můžu nosit... tam jsem s posunem spokojená.
...takhle, jak píšeš, to mě moc baví číst..! Když někdo prostě "šťourá" do vůní...![]()
Mám to taky velmi ráda, prostě sledovat vůni, kterou znám. Takhle právě vždycky pozoruju tu Chanel No 5 - tam jsou také znatelné rozdíly v šaržích, ale v dobrém smyslu slova. Není jí to nijak na škodu, jen jsou tam jemně odlišné nuance ve vyznění. Vždy si totiž schován pár ml v předchozím flakonu a porovnávám s novým![]()
...a jasné, pokaždé nemusí být nová verze propadák...
Kde koupit parf. oleje od El Nabil?
Nebo něco podobného?
Momentálně největší výběr na Anabis
A doporučit můžu i indické oleje od Song of India - obchod je na Andělu v synagoze.
...tak ještě já, tady, radši - myslíš, že by se mi mohla líbit Chanel No 19 EdP.? Kdysi jsem ji zkoušela, ale co já vím, co dnes.?..![]()
Jak tu vůni, prosím, vnímáš.?.
MiruTak to je tedy otázka...
Vycházím z toho, jak vůně vnímáš a popisuješ.
Vždycky (a je to tak i v obrázcích, jimiž recenze doplňuješ) tam hledáš nějaký "život", což je v tvém případě silně propojené se smyslností, vášněmi, erotikou. Klidně pak toleruješ i potenciálně konfliktní složku, ale prostě potřebuješ v té vůni mít náboj (a nikoliv slepý
).
S čím se většinou míjíš, i když je to objektivně dobrá niche vůně, to jsou ty odtažitější, upjatější, které se nedají k ničemu vyprovokovat (myslím tím třeba kontrast odvázaného oblečení a strohosti vůně). A No 19 je pro mě právě přesným příkladem: vyznívá jako elegantní vůně, nadčasová (pro mladší laiky samozřejmě "stará"; už jsem zaznamenala při jejím nošení i dotaz, jestli není zkažená
), ale má tu košili zapnutou až do posledního knoflíčku a určitě na oplátku neodhalí ani kolena.
Já ji miluji i pro její zelené tóny (rozlámané větvičky, galbanum) a "kolínský" start - to myslím není nic, co bys vyhledávala a oceňovala.
Osobně si ji na tobě představit neumím. Já ji nosím ráda, ale jen občas.
...děkuji...![]()
..hm, zajímavé, jak ji vnímáš...![]()
Galbanum se mi líbí, když je dobře zpracované, buď v jemně šťavnatě nasládlé rovině nebo naopak v lehce kouřové, na způsob vetiveru. Hlavní, jestli zas nejde do vintage poutpouri roviny.
...zapnutá ke krku.? A jak na tebe působí No. 5.? Taky tak nebo jinak.?.
(V "Pětce" je mi momentálně nejlíp, resp. v podstatě nejsem schopna mít na sobě jinou vůni, všechno mi nějak vadí nebo nevyhovuje, asi jsem opět ve stavu hledání...)
MiruNo 5 je úplně jiná, tu bych zase nemohla nosit já. Tam je pod tou aldehydovou mýdlovostí právě jakási vřelost v tom květinovém srdci.
A galbanum je v No 19 zeleně zelené, žádný kouř a dým, nedejbože nasládlost.
...koho, tu No 5?
Miru Jasně.![]()
Prosím poradíte vůní kde dominuje lilie?
Cartier Baiser Volé, ale pozor: EdP !!!
33lejaby https://www.parfumanie.cz/database/brand/101
- od něj Fleurs et Flammes
A Fathom V od Beauforta
A zeptala bych se. Lys Solaberg Maison Crivelli a nebo Le Labo Lys 41 má někdo vyzkoušené?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my