Blbé a drobné (parfemové) dotazy

12. srpna 2014 17:51
Offline Jitka77
1913 příspěvků moje polička 26. srpna 2025 10:47

Miru Jen podotek: LHB nenese moc dobře přesun do nových flakonů a s tím spojenou (velmi pravděpodobnou) reformulaci. Speciálně EdT vyznívá dost jednoduše a řídce. Při nákupu z eshopu je s tím třeba počítat - nebo si cíleně opatřit původní verzi se žlutou nálepkou.

Offline Miru
16624 příspěvků moje polička 26. srpna 2025 12:12

Jitka77 

...děkuju, promyslím to

(jo noo, to "ředění" v zájmu větší nositelnosti je v parfémovém světě tragédie...)

Offline Jitka77
1913 příspěvků moje polička 26. srpna 2025 12:28

Miru Je to jak kdy. Takový L'Initial dopadl při "přebalování" docela dobře, mám vůni načichanou důkladně a v přímém srovnání sice rozdíl vnímám (což ale může být čistě rozdíl mezi roky uleželou starší šarží a čerstvým flakonem), při běžném navonení se ale jednoznačně dostaví pocit "aaach, to je ono". U LHB EdT ho bohužel nemám a celkově mi vývoj vůně na kůži připadá nějak zbrklý, nedotažený, jako by opona šla nahoru moc brzy. Na druhou stranu třeba L'Instant Magic po refomulaci konečně můžu nosit... tam jsem s posunem spokojená. 

Offline Miru
16624 příspěvků moje polička 26. srpna 2025 12:31

Jitka77 

...takhle, jak píšeš, to mě moc baví číst..! Když někdo prostě "šťourá" do vůní...

Mám to taky velmi ráda, prostě sledovat vůni, kterou znám. Takhle právě vždycky pozoruju tu Chanel No 5 - tam jsou také znatelné rozdíly v šaržích, ale v dobrém smyslu slova. Není jí to nijak na škodu, jen jsou tam jemně odlišné nuance ve vyznění. Vždy si totiž schován pár ml v předchozím flakonu a porovnávám s novým

...a jasné, pokaždé nemusí být nová verze propadák...

Offline Sweet Potato
40104 příspěvků moje polička 28. srpna 2025 12:28

Kde koupit parf. oleje od El Nabil?

Nebo něco podobného?

Offline jerry
11128 příspěvků moje polička 28. srpna 2025 13:35

Sweet Potato 

Momentálně největší výběr na Anabis

A doporučit můžu i indické oleje od Song of India - obchod je na Andělu v synagoze.

Offline Miru
16624 příspěvků moje polička 01. zaří 2025 08:22

Fleur 

...tak ještě já, tady, radši - myslíš, že by se mi mohla líbit Chanel No 19 EdP.? Kdysi jsem ji zkoušela, ale co já vím, co dnes.?..

Jak tu vůni, prosím, vnímáš.?.

Offline Fleur blogger
6825 příspěvků moje polička 01. zaří 2025 11:05

MiruTak to je tedy otázka...

Vycházím z toho, jak vůně vnímáš a popisuješ. 

Vždycky (a je to tak i v obrázcích, jimiž recenze doplňuješ) tam hledáš nějaký "život", což je v tvém případě silně propojené se smyslností, vášněmi, erotikou. Klidně pak toleruješ i potenciálně konfliktní složku, ale prostě potřebuješ v té vůni mít náboj (a nikoliv slepý ).

S čím se většinou míjíš, i když je to objektivně dobrá niche vůně, to jsou ty odtažitější, upjatější, které se nedají k ničemu vyprovokovat (myslím tím třeba kontrast odvázaného oblečení a strohosti vůně). A No 19 je pro mě právě přesným příkladem: vyznívá jako elegantní vůně, nadčasová (pro mladší laiky samozřejmě "stará"; už jsem zaznamenala při jejím nošení i dotaz, jestli není zkažená ), ale má tu košili zapnutou až do posledního knoflíčku a určitě na oplátku neodhalí ani kolena. 

Já ji miluji i pro její zelené tóny (rozlámané větvičky, galbanum) a "kolínský" start - to myslím není nic, co bys vyhledávala a oceňovala.

Osobně si ji na tobě představit neumím. Já ji nosím ráda, ale jen občas. 

Offline Miru
16624 příspěvků moje polička 01. zaří 2025 11:43

Fleur 

...děkuji...

..hm, zajímavé, jak ji vnímáš...

Galbanum se mi líbí, když je dobře zpracované, buď v jemně šťavnatě nasládlé rovině nebo naopak v lehce kouřové, na způsob vetiveru. Hlavní, jestli zas nejde do vintage poutpouri roviny.

...zapnutá ke krku.? A jak na tebe působí No. 5.? Taky tak nebo jinak.?.

(V "Pětce" je mi momentálně nejlíp, resp. v podstatě nejsem schopna mít na sobě jinou vůni, všechno mi nějak vadí nebo nevyhovuje, asi jsem opět ve stavu hledání...)

Offline Fleur blogger
6825 příspěvků moje polička 01. zaří 2025 12:59

MiruNo 5 je úplně jiná, tu bych zase nemohla nosit já. Tam je pod tou aldehydovou mýdlovostí právě jakási vřelost v tom květinovém srdci.

A galbanum je v No 19 zeleně zelené, žádný kouř a dým, nedejbože nasládlost. 

Offline Korsičanka blogger
13448 příspěvků moje polička 01. zaří 2025 16:18

Fleur To jsem chtěla taky napsat, že Pětka je vřelá, i když taky trochu rezervovaná. Miru Též ji mám moc ráda.

Offline Miru
16624 příspěvků moje polička 01. zaří 2025 16:41

Korsičanka 

...koho, tu No 5?

13448 příspěvků moje polička 01. zaří 2025 17:26

Miru Jasně.

Offline Miru
16624 příspěvků moje polička 01. zaří 2025 17:32
Offline 33lejaby
701 příspěvků moje polička 01. zaří 2025 17:49

Prosím poradíte vůní kde dominuje lilie?

Offline Miru
16624 příspěvků moje polička 01. zaří 2025 18:00

33lejaby 

MyLo Laboratorio Olfattivo

Musc K Ella K Parfums

Offline jerry
11128 příspěvků moje polička 01. zaří 2025 18:12

33lejaby 

Cartier Baiser Volé 

Cacharel Anais Anais

Donna Karan Gold

Fréderic Malle Lys Mediteranee 

Offline RoSa
10088 příspěvků moje polička 01. zaří 2025 18:54

33lejaby 

Cartier Baiser Volé, ale pozor: EdP !!!

13448 příspěvků moje polička 01. zaří 2025 18:57

33lejaby https://www.parfumanie.cz/database/brand/101

- od něj Fleurs et Flammes

A Fathom V od Beauforta

Offline 33lejaby
701 příspěvků moje polička 01. zaří 2025 19:20

A zeptala bych se. Lys Solaberg Maison Crivelli a nebo Le Labo Lys 41 má někdo vyzkoušené?