Blbé a drobné (parfemové) dotazy
...opět jeden dotaz ![]()
měl by jste někdo tip na vůni, která obsahuje aksamitník?
Kdysi jsem zkoušela Tagete Profumum Roma a vybavují si, jak přibližně voněla a to by se mi líbilo...
Klidně tam mohou být i mechy nebo vetvicnik...
(nějak se podívám k chytré, ale to zas budu hodně přebírat...)
...Frank Oliver - to vůbec
Adam Levine - vypadá to zajímavě. Poměrně dost to chválí, ale aby to nebylo přesto poněkud příliš "celebritní", rozuměj - ploché, bez kvality ingrediencí, bez celkové kvality.
(jako dají se najít vůně kvalitní i za pár korun, ale málokdy. Třeba by tahle k těm povedeným patřila)
Myslím, že tohle nejsou vůně pro náročné nosy, jsou takové dost obyčejné, květinové, asi ničím jiným než aksamitnikem nevybočují.![]()
Mám dotaz na znalkyně Guerlain: vůně z řady La Petite Robe Noire mají na flakónech stejné šatičky? Dnes mi přišla LPRN edt, ale šatičky na flakónu jsou jiné než je všude vyobrazeno...

Tana1112 oni teď přecházejí na tyhle rozevláté šatičky u všech odnoží, liší se jen barva flakonu. Konkrétně EdT je letos oficiálně reformulovaná.
Jitka77 Aha, děkuji. Podle batch kódu mám výrobu january 2023...
Tana1112 Tak máš možná původní vůni v novém flakonu... změna nemá být velká, deklarované složení je hodně podobné - spíš asi potřebovali změnit něco ve formuli a ty staré flakony s různou siluetou určitě končí, tak rovnou udělali marketingový tah a uvedli "novou" vůni.
Dotaz: Kde byste kupovali parfém Lubin? Chci se po pár letech vrátit k Epidoru, nemůžu tu vůni dostat z hlavy.
Ceny flakonu jsou všude podobné, na oficiálním eshopu značky mě odrazuje vysoké poštovné (17 eur), eshopu Makeup.cz, kde by bylo dodání zdarma a komunikace v češtině, zase moc nevěřím. Takže ALZD? Nebo je jiná důvěryhodná možnost? Bylo by fajn dostat k nákupu třeba pár vzorků, ale hlavně nechci řešit nějaké problémy se sledováním balíčku, doručováním zásilky a taky chci být v klidu ohledně původu vůně.
Jitka77 ALZD nebo Essenza Nobile, pokud Lubin vedou. Prijde to postou, prebira zasilky z Nemecka. Doprava zdarma nad 150 eur.
No, přihlásila jsem se cca před týdnem na ALZD k odběru newsletteru a od té doby mi zavaluje schránku spam, zčásti psaný německy. Mají pěkně děravou ochranu dat. Naprosto mě přešla chuť dávat jim svoje číslo karty nebo telefon.
Co by to žluté mohlo být za parfém?

Podle barvy a tvaru flakonu možná nějaký Xerjoff nebo arabska dupe (a že jich je).
Xerjoff Coro
Kdo máte, nebo si vybavujete, jak, prosím, vnímáte rozdíl mezi
EdT a EdP L´Heure Bleue.?
Měla jsem kdysi obě, EdP častěji. Láká mě znovu, tak přemýšlím...
Dekuji vam
Miru Hodně záleží na konkrétních šaržích, měla jsem bezpočet flakónů LHB v koncentraci EdP ze spolehlivých obchodů a mnohdy jsem byla sama velmi překvapená těmi obrovskými rozdíly mezi nimi. Ale obecně platí, že EdP je hutnější (někdy až vzbuzuje dojem oleje) a působí víc smutně a nostalgicky, zatímco v EdT zřetelněji vyskakuje anýzová větrovost, je pocitově lehčí a jde více do prostoru.
A nemohu si odpustit, ačkoliv vím, že na tohle jsi se neptala
, ale: nebudeš z ní mít dlouho radost, po čase Ti začne vadit její vintage tón, bude Tě táhnout dolů
.
...moc děkuji!![]()
...nene, já jsem ráda, vděčná za každý jednotlivý dojem z vůně a vždy prosím i o negativní pocity, prostě mě zajímá, jak lidé vnímají vůně, které znám, nebo které mě zajímají.
Nestojím o vychvalování, chci vědět, co vůně s dotyčným dělá.
Takže každý postřeh má pro mě cenu, hodnotu![]()
No, třeba Privé Iris Bleu(chtěla jsem, potřebovala jsem nějakou klidnou vůni) je krásný. Ale -
příliš nekomplikovaný, není v něm hloubka, nic k objevování.
Na čichání je velmi příjemná, na nošení také, ale "moc málo".
Ke všemi intenzita velmi intimní, takže to mám jak sprchu.
Proto jsem ji pasovala na bytovou vůni - v ložnici mi to nyní voní krásně, a tam vůně drží, na textiliích.
Chanel No 5 je prostě bezkonkurenční, opakovaně se o tom přesvědčuji.
Ona voní tak, jak zrovna potřebuju - někdy luxusně, někdy nevtíravě, někdy uklidňuje/neobtěžuje a vždy je chválená.
A - má vrstvy, pracuje, komunikuje s chemií těla, dá se sledovat a
člověka to baví, s ní...
Zrovna tak právě hodně vůní Guerlain tohle umí.
Ano, Modrá Hodina má v sobě vintage stopu,
ale zase zakomponovanou tak, že člověk nemá pocit/teda já, že má "babičkovskou" vůni.
I když - CO je "babičkovská", že jo..?.
A Modrá Hodina je náladová,
člověk se do ní zavře a je si v ní,
ve svém soukromém prostoru a baví se pouze s ní a
okolí je mu v podstatě jedno, ale současně,
když si ze své/naší společné bubliny vylezu,
tak mi zas dělá to nejlepší garde.
Vybavuji si, že jsem měla více flakonů EdP, no, nyní bych raději asi zkusila tu toaletní vodu pro její vzdušnost...
Uvidím...
Děkuju![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my