Jakou vůni pro mě.?

01. ledna 2015 09:25
Offline Foteini
234 příspěvků moje polička 02. července 2016 08:43
Reakce na Mirka:

Oliver People jako necitrusová letnička je opravdu výjimečná. Dobře drží a jalovec je úžasný. Pokud Ti ty tři fordovky přijdou nějak podobné, zkus od Forda něco z jiného soudku, třeba Italian Cypress, Whire Suede nebo Oud Wood.Od  Forda i Byreda mi voní skoro všechno, ale zrovna Plum Japonais není moje nejoblíbenější. Cítím se v ní, jako zalitá do pryskyřičnatých, medových švestkových povidlech. Podobně jsem se cítila v PG Cuir Venenum, Plum Japonais mi ji hned připomněla.

Italian Cypress  mám odstřik, na mně (jakože na mé kůži) působí až moc pánsky. White Suede mám velký odstřik, ta je úžasná. Oud Wood jsem nezkoušela, ale taky na ni jednou dojde.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 02. července 2016 11:09
Reakce na Foteini:

No s tou Omnii Paraibou jsem to myslela tak, že pokud se ti tam ta maracuja bude alespoň trochu líbit, je to dobrý předpoklad k tomu, že v Kiki se ti bude líbit ještě víc, protože měkčí tu levanduli a ta levandule zároveň tlumí její sladkost. Nudná Kiki určitě není.

Vzorky Atelier Cologne je asi nejrozumnější objednat v sadě z oficiálních stránek. Když je řeč o letničce, hodně příjemná je teď na léto od nich i Orange Sanguine. Z hlediska zajímavosti bych si na tvém místě vybrala tu sadu 14 vzorků Best of Set za 30 dolarů http://www.ateliercologne.com/samples.html . Není sice tak cenově výhodná jako Discovery Set, ale je to výhodnější, než objednávat ty vzorky jednotlivě a doopravdy obsahuje jejich nejlepší vůně vč. té OS.

Jinak s tím trauma, že nestíháš spotřebovávat, si moc nelam hlavu, já ho mám taky už dlouho, ale dělám, že ho neslyším.

Offline Miru
16615 příspěvků moje polička 02. července 2016 13:54
Reakce na Foteini:

No, pro mě je Omnia Paraiba otravná vlezlá divná líbivka, sladká. Nemožná.

White Suede je nádherná, ale svěží zrovna ne, nebo ano, ale tak zvlástně, resp. prvotně ji človek vnimá jako osvezující, ale je v ní tíha, neco víc...

Krásná je Mandarino di Amalfi Tom Ford.

Svěženka, neřídká, libivá, ale pořád je to Ford...

Offline Foteini
234 příspěvků moje polička 02. července 2016 14:47
Reakce na Miru:

Hm, s tou Mandarino di Amalfi je to dalsi sroubek do hlavy, ta zni lakave. Akorat nevim, kde ji tady na nasem ostrove vyzkouset. U nas v parfumerce maji Forda, ale ne private blend radu. A diky za nazor na Omnii Paraibu, toho se presne bojim.

Offline Foteini
234 příspěvků moje polička 02. července 2016 14:51
Reakce na wendulka:

Jj, ja to s tou maracujou pochopila. Kiki mi prijde podle popisu zajimava uz dlouho. Nasla jsem si ji na ALZD uz tak pred tremi lety, ale doted jsem se nedostala k tomu ji vyzkouset. Ekonomicka situace Recka a to, ze mam praci jen 5 mesicu v roce mi velky rozlet neumoznuje☺

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 02. července 2016 15:18
Reakce na Foteini:

Jj, vím, jak to máš. Já bych ti Kiki vzala vyzkoušet, jak jsi byla naposled v Praze, ale problém je, že ona vyzní krásně jenom v teple.

Jinak mě nepřekvapuje, že se Miru Omnia Paraiba nelíbí. To totiž vůbec není vůně typově pro ni plus na rozdíl od Kiki to není vyložená letní vůně, kdy opravdu mívá tendenci být až úmorně sladká), ale spíš na teplé jaro.

No a zase pokud jde o Mandarino di Amalfi, ta mě třeba zase až tolik nenadchla a to mám Forda poměrně dost ráda. Víc se mi líbí Costa Azzurra. Jen mám problém s tím, dát za svěženku takový prachy, kdežto u jeho orientálek není co řešit.

Chci tím říct, že ani jedna z těch vůní, které tu zazněly, se bohužel nedá obecně doporučit naslepo.

Offline Miru
16615 příspěvků moje polička 02. července 2016 16:17
Reakce na wendulka:

Dovoluji si lehce nesouhlasit

Mandarino di Amalfi je poměrně dost mainstreamově laděná, líbivá,

presto diky Tomovu rukopisu originální, klidně naslepo

Omlouvám se, ale za mě - Kiko je celkem šílená...

...přivonêt k rozprašovači mi stačilo...

Offline Foteini
234 příspěvků moje polička 02. července 2016 16:28
Reakce na wendulka:

Vzorky Atelier Cologne objednany, diky za link. Vzala jsem ten Best set za 25 eur, to je krasna cena. Pristi tyden se vypravim na pruzkum tady do parfumerie. A od Forda bych asi mela vyzkouset ty letnicky vsechny, podivam se, zda se daji nekde objednat vzorky, ale az po vyplate.

Offline blackviolet
3463 příspěvků moje polička 02. července 2016 16:51
Reakce na Miru:

Mně připadá Omnia Paraiba taky příšerně vlezlá, tu bych nemohla.

Offline Miru
16615 příspěvků moje polička 02. července 2016 17:05
Reakce na blackviolet:

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 02. července 2016 17:36
Reakce na Miru:

No právě proto, že je ještě pořád mainstreamově laděná, jsem to myslela tak, že pro mě by to třeba bylo za ty prachy naslepo zklamání. V Costa Azzurra cítím ten Tomův rukopis nejvíc a tím je mi z těch jeho čtyř "kolínských" nejsympatičtější. Za mě proto naslepo Mandarino di Amalfi jedině pro někoho, kdo není zvyklý na Fordovy pecky a chce Forda na léto a nechce "relativně profláklé" Neroli Portofino - myšleno co do známosti vůně z řady Private Blend, jelikož tu lze jako jedinou najít i v duty free shopech na letištích společně s Fordovým mainstreamem.

Ale je jasné, že tohle vnímání má nastavený každý jinak.

Budeš se divit, ale víš, že u tebe mě ani to s Kiki nepřekvapuje. Ty totiž nejsi ani moc levandulový typ.

Offline Miru
16615 příspěvků moje polička 02. července 2016 17:46
Reakce na wendulka:

Costa Azzura neznám...

Jenze ono je lepší, pro mě, jeho vůně nezkoušet, každá mě minimálně zaujme, ale víc je těch, které pak i chci...

Ano, Mandarino je pro nenáročného Fordova fanouška nebo do prostředí bez parfémových maniaků...

Tak JE dražší než jiné svěží vůně, ale já to vnímám s tou cenou jinak - je to jak s bílým tričkem nebo košilí...

...kdekdo řekne, bílá košile jako bílá košile/tričko.

Ale je velký rozdíl v kvalitě, přestože na první pohled to relativně evidentní není, 

a hlavně, i když to pro neznalce není poznat, tak pro mě je důležité, že JÁ to vím, co mám....

Offline Foteini
234 příspěvků moje polička 07. července 2016 06:17
Reakce na Miru:

"a hlavně, i když to pro neznalce není poznat, tak pro mě je důležité, že JÁ to vím, co mám...."

Přesně, cítím to také tak.

Dámy, když už jsme u těch bílých košilí, co třeba Chemise Blanche? Podle recenzí zde mi přijde úžasná. Ovšem na cenu nechci ani pomyslet...

Offline Miru
16615 příspěvků moje polička 07. července 2016 17:57
Reakce na Foteini:

Chemise Blanche - na mně velmi intimní(diplomaticky řečeno...)

Offline Foteini
234 příspěvků moje polička 07. července 2016 20:03
Reakce na Miru:

Chemise Blanche - na mně velmi intimní(diplomaticky řečeno...)

Hm, tak to by byla skoda dat za ni 200 eur, i kdyz je to cisty parfem.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 08. července 2016 13:08
Reakce na Foteini:

No žádná úderná svěženka Chemise Blanche rozhodně není. Zase to není vůbec typ vůně pro Miru a to nejen kvůli nedostačující intenzitě, u tebe si nejsem jistá. To je prostě vůně čistoty na léto do třicítek, když chceš vonět něčím jiným než třeba AA nebo nějakými ovocenkami nebo vodními svěženkami apod. Je fakt, že oficiální prodejní cena je vyšší, ale to já tak neřeším, protože v těch vyložených vedrech je ták příjemné se jí osprchovat včetně MHDa nemuset si lámat hlavu s tím, že nějaká citlivka bude remcat o silné vůni.

Offline janejane
656 příspěvků moje polička 08. července 2016 15:54
Reakce na Foteini:

Chemise Blanche mi připomíná vůni prádelny (kde probíhá i mandlování ještě navlhlého prádla - vůni té páry) .Takže já bych ji asi nosit nemohla. Ale nezkoušela jsem ji v parném létě. Výdrž na mně výborná.

Offline olilla
81 příspěvků moje polička 08. července 2016 22:34

Chemise Blanche je úžasná na mé kamarádce, přesně ta vůně, po které jsem toužila na léto, čistá ale přesto neobvyklá a nádherná. Jenže jak jí dám na sebe, není to prostě vůbec ono. Přijde mi obyčejná a já se v ní necítím dobře.Podle mne jedna z vůní, která opravdu reaguje na chemii těla a musí sednout.

Offline Foteini
234 příspěvků moje polička 09. července 2016 08:35

Hm, tak ta na slepáka taky nepůjde. Já se picnu, kdybych byla v ČR, tak od někoho z vás koupím vzorek (nebo tedy spíše pár vzorků vůní přicházejících do üvahy), ale kdo by mi to posílal do Řecka? Navíc poštou (i doporučeně) to jde 3 týdny a v tomhle vedru...Viděla jsem našeho pošťáka jak to převáží ve svém autě, obálky měl i za předním sklem. Jak ho znám, vozí to tam klidně několik dní.

Offline Foteini
234 příspěvků moje polička 11. července 2016 21:00

Prece jen vzorecky budou diky jedne zdejsi dobre dusi brzy na ceste ke mne, spolecne s jednim mnou vytouzenym odstrikem. Postak, nepostak, radeji si to budu hlidat a zajedu si pro to na postu sama.