v té druhé je levandule? u mě se teda ztratila ![]()
Living musím někde potkat...
díky
Boy, Jicky, A taste of Heaven, Brin de Réglisse, Costa Azzurra
Années Folles La Parfumerie Moderne
Lavanda od L´Occitane, Yardley Lavender
Á ešte ma napadla stará dobrá Eau de Fleurs Lavande od Chloé, ak sa dá ešte niekde zohnať.
Á ešte:))))....z každého konca jednu - ťažko zohnateľná Flower Fusion od The Merchant of Venice a všadeprístupná nová Orange Blossom Lavender Petitgrain od Yves Rocher
dííííky, proberu se tím ![]()
v té druhé je levandule? u mě se teda ztratila ![]()
Living musím někde potkat...
díky
To neřeš. Mně se pro změnu ztratila levandule v Living Lalique.
Jinak z toho, co jsi mi nezakázala zmínit
, zkus vytáhnout znovu vzorek Absolue pour le Matin, teď je na ni akorát roční doba, kdy se stejně jako Kiki dovede krásně rozvonět. Potom můžeš zkusit ještě Eau de Cashmere (Guerlain), potom ten modrej čaj od Bvlgari Eau Parfumée au Thé Bleu, Ambre Sauvage od Annick Goutal. Levandule je i ve Waves (Cerchi Nell'acqua), ale prašná plus připomíná dost starých klasik včetně Shalimaru, tak si nejsem jistá, jak by na tobě dopadla![]()
.
Pak už mě napadá jenom Ashlemah od Bvlgari.
Jo, s levandulí v Absolue pour le Matin souhlasím - pokud na tobě vůně voní a nezvrhne se, tak ta levandule je tam moc hezká... a na tuhle dobu jako dělaná...
Pokud bys chtěla víc na vyzkoušení, klidně napiš...
Já mám někde rozprašovací vzorek, jenom nevím kde :-) díky
No zatím se oblívám tou Gris Clair.. Je vyloženě období na levandulí. Waves by zajisté nedopadla :-)
No to já jen tak, kdybys chtěla být jó odvážná
. Na druhou stranu furt lepší Waves než Luberon
.
Jj, je její doba, ale zrovna v Gris Clair mám tu levanduli taky dost prašnou jako ve Waves.
však ještě najdu ten vzorek Kurkdjiana a Causse Mejean a Lavender Palm a třeba mi to vystačí na mou momentální zálibu
ale mně se levandule v Gris Clair líbí ![]()
Jé, no vidíš 44°N 03°E - Causse Méjean, moje nejoblíbenější levandule a vlastně můj nejzamilovanější Tauer a já na ní ani nevzdechla![]()
, což mi připomíná, že bych ji měla taky zase provětrat. Ty máš vzorek? Že ho u tebe na poličce nevidím
.
Chci si koupit nejakou vuni k narozeninam a nevim co. Dlouhodobe mam v tuzebniku Plum Japonais, ale nemam pocit, ze bych ji dostatecne nosila, kdyz mam velky odstrik NdN a Cafe Rose. V posledni dobe mam nejaky parfemovy utlum, z toho, co jsem letos zkousela, se mi nejvice libilo Battito d'Alli a Feve Delicieuse, ale od obou by mi asi stacil odstrik. Asi bych nejvice vyuzila nejakou letnicku, ale chtela bych neco zajimaveho a zaroven elegantniho, poradte. Napadla me Iperborea nebo tady zminovana Kiki, ale byl by to totalni slepak. Co myslite, hodila by se ke mne? Jeste jsem si vzpomnela na Interlude od Amouage, zkousela jsem ji loni v lete, krasne se rozvonela a ma zajimavy vyvoj.
Z těch, které jsi uvedla znám jen Interlude. Taky jsem si ji na léto pořídila. Hořkozelená, kadidlová, sametová, silná a nekonečně držící.
No ale Plum Japonais je úplně jiná než Noir de Noir nebo Café Rose. Já teda spíš sáhnu po ní než po NdN, to mi přijde taková univerzálněji nositelná, i když to je samozřejmě u každého jinak.
Já osobně Battito d´Ali, dokud jsem ho měla, nosila max. do jara, ale fija říkala, že si ho nemůže vynachválit i přes léto.
Pokud jde o Kiki, vidím u tebe na poličce odstřik Jicky. No tohle je spíš sladší mohérovější levandule - teda přes léto a teplé počasí, což u tebe není problém
- i když samozřejmě záleží na tom, jak zvládáš maracuju. Jako mně se líbí jak Jicky, tak i Kiki, čili v tomhle ohledu by to mohlo být u tebe stejné
. Nicméně pro orientaci s tou maracujou by sis musela zkusit např. Omnii Paraiba, kde je jí trochu víc a je o dost sladší. No a když už jsem u Bvlgari, zkoušela jsi už ten jejich modrý čaj? Fakt povedený. Zajímavá letnička je i Philtre Ceylan od Atelier Cologne. Anebo z úplně jiného soudku bys mohla zkusit Oliver Peoples. Ale tu musíš rozhodně vyzkoušet předem a nebrat naslepo, aby na tobě nevylézal brutálně jalovec jako na mně. Pokud bys to měla jako andry nebo domenica s jalovcem na uzdě, tak je skvostná.
Ovšem jestli se ti líbila Interlude, taky volba, jak se dívám na tvou poličku, tak Amouage ti docela sedí.
Děkuji za reakci. Té maracuji se trochu bojím, nemám ráda v parfémech sladké ovoce. Omnii Paraibu určitě u nás v parfumerii budou mít, vypravím se ji zkusit, pro orientaci. Tu Kiki už chci dávno zkusit. slibuji si od ní i určitou rozvernost, hlavně nechci nic nudného.
Modrý čaj od Blvgari jsem nezkoušela, musím zjistit, zda ho u nás vůbec mají. Do Atén, kde by případně byla možnost zkusit nějakou nikovku, se chystím až koncem října. Podle recenze mě hodně zaujala ta Oliver People od Byredo. Atelier Cologne se dají někde objednat vzorky za slušnou cenu, že?
Ta Plum Japonais někdy určitě bude, líbí se mi prostě od Forda nejvíc. Asi k Vánocům. Nemyslela jsem tím, že je stejná jako NdN (jako Café Rose už vůbec ne). Jen charakterově. Mám trauma z toho, že nestíhám vše spotřebovat. Stejně si ale chci něco nového, "onačejšího", dopřát.
Oliver People jako necitrusová letnička je opravdu výjimečná. Dobře drží a jalovec je úžasný. Pokud Ti ty tři fordovky přijdou nějak podobné, zkus od Forda něco z jiného soudku, třeba Italian Cypress, Whire Suede nebo Oud Wood.Od Forda i Byreda mi voní skoro všechno, ale zrovna Plum Japonais není moje nejoblíbenější. Cítím se v ní, jako zalitá do pryskyřičnatých, medových švestkových povidlech. Podobně jsem se cítila v PG Cuir Venenum, Plum Japonais mi ji hned připomněla.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.