Jakou vůni pro mě.?

01. ledna 2015 09:25
Offline andry spravce
2909 příspěvků moje polička 13. července 2016 21:26

dnes mě u konzumace zeleninového salátu přepadla chuť na nějakou gurmánku tak nějak sofistikovanou, nepotřebuju připomínat dětství nebo Vánoce nebo štrůdl, cukrovou vatu či maršmeláky.

napadla mě Rahat Loukom. marokánky by možná šly

nějaké další nápady někdo prosím?

(ano, zjevně mám deficit sladkostí, když mě tohle napadá v létě)

Offline Evanilla
1212 příspěvků moje polička 13. července 2016 23:28
Reakce na andry:

Zkoušela jsi Vanille Insensee od Atelier Cologne, případně - dle mého názoru na podobné téma - Diptyque Eau Duelle? To jsou podle mě vanilky, nevhodné pro barbínu, tudíž vhodné pro Andry.

Nebo nějaký alkohol: Liqueur Charnelle, Frapin 1270...

Offline andry spravce
2909 příspěvků moje polička 14. července 2016 04:37
Reakce na Evanilla:

ano a ano, ne a ano (poslední uvedená na mně voní jak zlatý Jelcin, tzn. toho koňaku se mi zrovna moc nedostává). první dvě uvedené jsou sice dobré, ale není to úplně ono na mé kůži. Eau Duelle na mně hodně zesládne a po rozvonění je to prakticky hustá vanilka, pěkná, leč zaměnitelná.

Offline cinkja
1518 příspěvků moje polička 14. července 2016 11:04
Offline janejane
656 příspěvků moje polička 14. července 2016 14:00
Reakce na andry:

Souhlasím s Tardes, který zmiňuje Cinkja. Je moc pěkná, zvláštní a nezaměnitelná, cítím v ni i slané tóny  a je pěkná v zimě i v létě, v horku - mám teď vyzkoušenou. Pokud bys chtěla vzorek, ozvi se.

Offline slniecko admin
19396 příspěvků moje polička 14. července 2016 14:32
Reakce na andry:

Vanilla Marble?

Offline naja
1103 příspěvků moje polička 14. července 2016 15:21
Reakce na andry:

Skoro celou zimu jsem jela v osvěžovadlech (Chance eau Tendre a spol.) a teď mám největší chutě na Angel edp a Black Orchid, nově teď mám A. Muse. A jak se ještě víc oteplí, vytáhnu Shalimar. Samozřejmě, že to občas proložím něčím jiným, ale pak mne ty chutě zase přepadnou. Já ti tedy nic sofistikovaného neporadím, od toho jsou tady jiné znalkyně, ale tvým choutkám naprosto rozumím.

Offline andry spravce
2909 příspěvků moje polička 14. července 2016 20:10
Reakce na slniecko:

ta se na mně nijak zásadně nepředvedla :(

---

cinkja, janejane:

Tardes vyzkouším, tu neznám, díky!

---

naja:

a já už pojala obavu, že je něco špatně

Offline Miru
16427 příspěvků moje polička 14. července 2016 20:44
Reakce na andry:

Biancolatte

Nerocacao

Offline blackviolet
3448 příspěvků moje polička 14. července 2016 21:37
Reakce na andry:

Co třeba Ilham (So Oud)?

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 15. července 2016 10:54
Reakce na andry:

No u najy je to asi normální, ale u tebe si nejsem stoprocentně jistá. I když jerry mi v úterý na srazu hlásila u sebe něco podobného, tak možná na tom něco bude.

Tardes můžeš určitě zkusit, to není úplně čistokrevná gurmánka, takže by se ti nemusela zdát tak sladká, i když nevím, co ty a švestka.

S Biancolatte si nejsem jistá, protože si vzpomínám, že karamelovou Lirou ti to po prvotním nadšení pak nevyšlo, ale zkusit ji stejně jako Nerocacao můžeš taky, povedené jsou obě, ovšem obě už jsou stoprocentní gurmánky.

No tak za sebe bych ti asi naordinovala zkusit Luctor et Emergo a pokud bys snesla švestku v Tardes, potom i Arabesque, Xocoatl už poznačený máš.

Offline andry spravce
2909 příspěvků moje polička 16. července 2016 07:13

Miru, blackviolet, wendulka:

díky, poznačím si k vyzkoušení

Offline Miru
16427 příspěvků moje polička 16. července 2016 10:05
Reakce na andry:

...no, a pokud by jsi chtěla něco

dokonalého,

ale hůře sehnatelného,

pak -

Privé La Femme Bleue Armani

Ambré Precieux Ultime 

Suma Oriental

Stella Cadente

Tobacco Franck Boclet(málokterá tabáková vůně mi voní. Tohle je skvost. Nasládlý...)

Cristallo di Rocca

Offline Foteini
234 příspěvků moje polička 17. července 2016 16:40

Chtěla jsem vám napsat, jak to dopadlo s vybíráním mého dárku k narozeninám - nakonec jsem na ebay ulovila vintage Magie Noire, EdT. Mám od ní už miniaturku a je uplně úžasná. Já vím, že jsem chtěla letničku, ale prostě jsem neodolala. Navíc jsem si objednala několik odstřiků a hafo vzorků, což vše dorazí poštou tak akorát před narozeninami, takže se mám opradvu na co těšit. Také jsem něco zkoušela tady v parfumerii, ale ani Omnii Paraibu ani modrý čaj od Bvlgari neměli. Odešla jsem s prázdnou, více v jiném vlákně, časem

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 18. července 2016 16:54
Reakce na Foteini:

Hele ale tomu rozumím, že jsi po ní skočila. Toaletka Magie Noire ve vintage verzi je opravdu nádherná. To sis nadělila skutečně parádní voňavý dárek.

Offline Ellen
1633 příspěvků moje polička 01. srpna 2016 20:41

Prosím o radu - myslíte, že by se mi mohla líbit De Profundis, dle mojí police? (Melancholie mi nevadí.)

Offline andry spravce
2909 příspěvků moje polička 02. srpna 2016 05:08
Reakce na Ellen:

tak teoreticky mohl, ale máš na polici spíš sladší vůně a De profundis je spíš autentické květinářství včetně zeleně (a na mně procházka podzimní vlhkou zamlženou přírodou, kde se jen jakoby mimochodem vyskytují i ty chryzantémy)

Offline Miru
16427 příspěvků moje polička 02. srpna 2016 06:02
Reakce na Ellen:

...mohla.

Ale podle mě, myslím, že nebude.

Možná tak na přičichnutí, ale ne na nošení.

Offline Ayuri
669 příspěvků moje polička 02. srpna 2016 08:42
Reakce na Ellen:

Na slepo určite nekupuj. Je to veľmi zvláštna vôňa, až podivná, môže vyvolávať dosť tiesnivý pocit. Asi ako keď sedíš v smútočnej sále, plnej dusivých kvetín a pohrebných vencov a nemôžeš sa poriadne nadýchnuť. Pre mňa je toto už za hranicou nositeľnosti.

Taká...trochu morbídna

Offline Ellen
1633 příspěvků moje polička 02. srpna 2016 20:13

andry, Miru, Ayuri

Moc Vám všem děkuju. Byla jsem ve velkém pokušení, ale radši jsem objednávku stornovala.