Jakou vůni pro mě.?

01. ledna 2015 09:25
Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 03. srpna 2016 11:28
Reakce na Ellen:

Jo, udělala jsi dobře s tím stornováním. De Profundis je sice krásná vůně, jeden z nejlepších Lutensů vůbec, melancholická, ani morbidní mi nepřipadá, já ji dokonce mám radši na jaře jak na podzim, ale bráno podle tvojí police by to naslepo nemuselo dopadnout dobře. Čímž nechci říct, že by se ti nelíbila, pokud jsi třeba zkoušela v Douglasu La Vierge de Fer (podobné si nejsou ani v nejmenším, ale čistě teoreticky má z ostatních Lutensů k De Profundis nejblíž), ale spíš by to bylo jen na to občasné přičichnutí, jak napsala Miru.

Offline Mitzi admin
1475 příspěvků moje polička 03. srpna 2016 11:50
Reakce na wendulka:

Taky mi připadá, že De Profundis a Vierge de Fer mají k sobě nejblíž ;-)

Ne typově, ale kromě mě minimálně ještě jedna zdejší "pacientka" má nejraději taky právě tyto dvě.

Offline Ellen
1633 příspěvků moje polička 03. srpna 2016 21:39
Reakce na wendulka:

Tak já zkusím ten Douglas. Čistě teoreticky. ;-)

A zlatá Eaudemoiselle de Givenchy Absolu d’Oranger Givenchy for women?

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 04. srpna 2016 11:17
Reakce na Ellen:

Ale nespěchej tam. Ona i ta La Vierge de Fer se předvede v daleko lepším světle na podzim nebo v babím létě než teď.

No tak to už je jiná. Tu pro tebe vidím podle tvojí poličky daleko nadějnější než De Profundis. A jestli se ti třeba líbila Liberté od Cacharelu nebo Theorema od Fendi, tak bys ji podle mě mohla i naslepo.

Offline Ellen
1633 příspěvků moje polička 05. srpna 2016 21:53
Reakce na wendulka:

Tak nakonec to bude ještě neco jiného - doufám, že do třetice všeho dobrého! Radši to snad budu ventilovat, až budu mít flakon šťastně v ruce. ;-) 

Offline Ellen
1633 příspěvků moje polička 05. srpna 2016 22:05

... totiž, tuhle rozmluvit nechci, i kdyby to měl být krok vedle. Jsem to hazardér, já vím...  

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 06. srpna 2016 16:05
Reakce na Ellen:

Ne, to chápu. Taky jsem v tomhle pověrčivá. Pokud to ale klapne, tak dej určitě vědět, co to bylo.

Offline náťa66
2269 příspěvků moje polička 07. srpna 2016 15:47

Angela Ciampagna - Rosarium.

Už týden se mi o ní zdá.... ale bojím se, aby mi ten krásný studený kostel brzy nezačal lézt na nervy.

A již mnohkrát zmiňovaný Morph- Cruda, Malaga..... pořád to v hlavě přebírám... ještě vyzkouším pořádně Nudo

... ale Rosarium..

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 07. srpna 2016 21:05
Reakce na náťa66:

To je vyloženě milá vůně, Rosarium. Něco jako navonět se jemnou kosatcovkou od Chanelu, přitom mít na zápěstí stopy po Nahémě v koncentraci extrait, a jít si na chvíli odpočinout do příjemného chladu gotického kostela. Ten kostel u mě není ale tak výrazný a Rosarium se postupně stává především nádhernou pudrovou vůní. Pudrovou z rodu tekutých pudrů a líčidel.

Offline Ellen
1633 příspěvků moje polička 07. srpna 2016 22:11
Reakce na wendulka:

To víš, že dám. :-D 

Je jedenklik důvěryhodný?

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 08. srpna 2016 13:54
Reakce na Ellen:

Vlastni zkusenost s nimi jeste nemam. Zdensy tu pred casem psala, ze ji prvni objednavku Chemise Blanche zcela jednostranne stornovali s vymluvou udajne chyby v jejim prohlizeci, ale napodruhe uz to probehlo dobre a nakonec ji vune stala v te druhe objednavce mene nez v te prvni. Tak snad by to melo byt v poradku.

Offline RoSa
9998 příspěvků moje polička 08. srpna 2016 14:39
Reakce na Ellen:

Já jsem z jedenklik objednávala už párkrát, a vždy bylo vše v pořádku.

Offline náťa66
2269 příspěvků moje polička 09. srpna 2016 08:20
Reakce na domenica:

včera jsem pořádně vyzkoušela, mám na sobě i dnes... a závěr je, že tato vůně se mi rozhodně neomrzí.

Ano chlad kostela, který se postupně mění až zesládne a zpudrovatí.... krásná vůně ( zvítězila v boji se Simone Cosac, Trama,, zatím) 

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 09. srpna 2016 12:49
Reakce na náťa66:

"...zatím!" 

Offline Ellen
1633 příspěvků moje polička 10. srpna 2016 21:40
Reakce na wendulka:

Tak je to doma. :-)

Nákup přes Jedenklik proběhl v naprosté pohodě, a navíc za tu původní velice slušnou cenu za velké balení. A vůně...

J'ai fait un rêve clair (Majda Bekkali)

Zkoušela jsem včera večer. Nejsem schopna své dojmy nějak sofistikovaně popsat, a taky neumím popisovat složky. ;-) Ale vůně je to pro mě přenádherná.

Ze začátku: prašná, suchá, něco jako dřevitý pudr, krásný. Pak zesládne do pudrového pomerančového květu, je hebce sametová, hladká. Ke konci... ano, ke konci snad trošku drhne, už tedy není tak hladká, ale přes ten "kouř" (kadidlo, pryskyřice) ta sladkost stejně prolíná a ten kontrast se mi vlastně líbí. 

Tohle se vážně povedlo. 

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 10. srpna 2016 22:03
Reakce na Ellen:

Znám. Moc krásná vůně. Kdybych před ní nepoznala Promesse de l´Aube, bývala bych si ji taky pořídila. Tak gratuluju, že to vyšlo.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 10. srpna 2016 22:23
Reakce na Ellen:

Blahopřeju! Tahle vůně mě taky okouzlila. Až tak, že jsem si ji pořídila. A že neumíš popisovat složky, jak píšeš? To vůbec není nutné k tomu, abys popsala, jak na tebe vůně působí... což v následujícících řádcích činíš a je to autentické a zajímavé a dokonale vykreslující. 

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 10. srpna 2016 22:29
Reakce na wendulka:

Tak to chápu, tyhle dvě vůně vznikaly na základě podobné genetické informace . A tím pádem jsem postupně podlehla oběma.

Offline náťa66
2269 příspěvků moje polička 11. srpna 2016 18:49

takže vítězem týdne je :

(kdybych věděla, jak vložím obrázek z mobilu ,který je prý velký, tak bych doložila proč)

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 12. srpna 2016 14:57
Reakce na náťa66:

Ano, tak Trama mi už k tobě sedí. Jinak mně se při zkoušení hodně líbila i Peccato.