Stěžovací parfémový koutek

25. srpna 2014 17:43
Offline Sweet Potato
39596 příspěvků moje polička 14. března 2026 09:56

qanik Dvě hodiny je hodně, muselas být asi hrozně unavená.

Offline qanik
83 příspěvků moje polička 14. března 2026 11:21

Moje čuchové bunky boli unavené množstvom rôznych podnetov. Vedela som presne, čo chcem, vymenovala som čo nosím a chcela som niečo podobné len nové, takú troška zmenu. V rámci predvádzania sortimentu sme sa zrazu  dostali k oudovým, citrusovým, morským a ovocným tónom, ktoré nevyhľadávam, a nechcem, no a všetkého veľa skodí, aj skúšania. Teraz už viem, že som sa prečuchala až k odporu. Na druhej strane som si občas sklamane pomyslela "hm, tak teda to je ono?" pri vôňach kde som čakala viac. Buď je to len fáza, alebo prestávam rozumieť zmyslu existencie niektorých niche. Je úžasné, že niekto dokáže stvoriť vône, ktoré vyznejú ako konská stajňa, kostol plný kadidla atď., ale koľko ľudí ich vlastne nosí a hlavne kam? 

Online Miru
16203 příspěvků moje polička 14. března 2026 11:23

qanik 

...no, a co by jsi chtěla za vůni?, co by tam mělo být?.

Offline Korsičanka blogger
13326 příspěvků moje polička 14. března 2026 12:52

qanik Jen hledej dál, ale opatrně zkoušej. Vůně, jejichž tóny jmenuješ, jsou většinou pro dlouholeté parf. nadšence - v cizině hlavně muže:)

Offline qanik
83 příspěvků moje polička 14. března 2026 13:08

Korsičankaďakujem budem snáď sa pošťastí nabudúce. Spomenuté extravagantné vône su pre mňa ako obrazy modernho umenia v galérii - môžem ich skúmať a pozorovať, ako na mňa vplýva, ale domov si ich nevezmem. Miru hľadám náhradu za Hundred silent ways od Nishane, alebo Musc Pallas od Jovoy, alebo Reckless od Roja Dove. Skrátka niečo jemnejšie a sladšie, ale nie omamné či gurmánske. A ak by sa poštastila náhrada za dávnu lásku Theoremu, vôbec by som sa nenahnevala. (Moja polička tu na webe nie je aktuálna). Akosi nemôzem už dlhšie na nič natrafiť, hoci mám kopu vzoriek nie a nie nájsť ten radostný pocit "toto je ono".

Online Miru
16203 příspěvků moje polička 14. března 2026 13:22

qanik

...tak budu vycházet z možností objednat vzorky z Ingredients 

Theorema Fendi -

Ambre Safrano BDK Parfums

Velvet Tonka BDK Parfums 

Vanille Leather BDK Parfums 

Ambre extrait Kintsugi

Gold Raw Thomas de Monaco 

(ale tam budu ještě přemýšlet...)

Musc Pallas Jovoy -

Musk Butterfly Kilián

Fleur de Peau Diptyque

Iris Porcelana Ex Nihilo

Ultima Storia Thomas de Monaco

... květinové, pěkné -

Eau Coeur Thomas de Monaco

Ormaie 32 

20 Feminine Clive Christian(někdy lze ulovit za lepší cenu než v Ingredients)

...jestli Ti nevadí konvalinky

Existence Amouage

...jestli máš ráda čaj

Gris Charnel BDK Parfums extrait

Když mě ještě něco napadne, pisnu

Offline qanik
83 příspěvků moje polička 14. března 2026 13:53

MiruĎakujem ❤️

Online Miru
16203 příspěvků moje polička 14. března 2026 14:05

qanik 

(jestli objednáš nebo jinde seženeš některý z těch vzorků, budu moc ráda za Tvé dojmy...)

Offline slniecko admin
19330 příspěvků moje polička 14. března 2026 21:19

qanik tak áno, od toho je to niche, že niektoré tie "niky" sú úplne iné ako ostatné. Ale sú skutočne ľudia, ktorí to nosia (niekedy prekvapivo, a niekedy im to zas naopak prekvapivo nečakane sadne). ale taký pocit, že tie vône už viac len skúšam a obdivujem ako obrazy v galérii, ale vlastne sa mi nič z toho nechce kúpiť, to poznám, mávam také obdobia.

Podľa mňa je v tom aj kus rozhodovacej paralýzy, keď je toho priveľa, akoby to zrazu strácalo nejakú uchopiteľnosť, zmysel.

Ale, bohužiaľ pre môj účet, zatiaľ ma to vždy prešlo...

Offline slniecko admin
19330 příspěvků moje polička 14. března 2026 21:22

qanik ozaj a čo si si nakoniec kúpila?

Offline qanik
83 příspěvků moje polička 15. března 2026 09:17
Reakce na slniecko:

qanik tak áno, od toho je to niche, že niektoré tie "niky" sú úplne iné ako ostatné. Ale sú skutočne ľudia, ktorí to nosia (niekedy prekvapivo, a niekedy im to zas naopak prekvapivo nečakane sadne). ale taký pocit, že tie vône už viac len skúšam a obdivujem ako obrazy v galérii, ale vlastne sa mi nič z toho nechce kúpiť, to poznám, mávam také obdobia.

Podľa mňa je v tom aj kus rozhodovacej paralýzy, keď je toho priveľa, akoby to zrazu strácalo nejakú uchopiteľnosť, zmysel.

Ale, bohužiaľ pre môj účet, zatiaľ ma to vždy prešlo...

Áno, to je veľmi presne vystihnuté. Nakoniec som si kúpila Stairway to Heaven od Jul et Mad, je jemná a pekne sa na mne rozkladá. Pozerala som aj na Mono Cachemire od L'orchestre, je krásna čistá a jemnučká, bohužiaľ na mne nedrží. Potrebujem mať jemné vône, pretože pracujem v uzavretom a zle odvetranom priestore s inými ľuďmi, tak aby to nebolo pre nich aj pre mňa rušivé. Vône ktoré sa mi síce veľmi páčia, ale vyžadujú vzduch a priestor tým pádom odpadajú. Niekedy som z toho až frustrovaná, že nemôžem byť mnou. Stairway-u ale chýba tá kvetinovo sladká a pritom jemná zložka ktorú mám inde, napr. V Recklesse alebo v 51 od R.D.

Online Miru
16203 příspěvků moje polička 15. března 2026 10:36

qanik 

...tak ještě, podle toho, co naposledy píšeš -

Honoré Delight Ex Nihilo 

Offline qanik
83 příspěvků moje polička 15. března 2026 12:57

Miruďakujem, pozriem si všetky tipy? Na Fragrantice som objavila vyhľadávanie podľa zložiek, tónov, aj porovnávanie zhody medzi parfémami, tak sa hrám. Zaujímavé, že keď som zadala kľúčové zložky Hundred silent ways, hneď mi ako prvú ponúklo 51od R.D., obidve mám a milujem. Tam bude kľúč, v zložkách a celkovom vyznení. Aspoň orientačne to pomôže. 

Online Miru
16203 příspěvků moje polička 15. března 2026 13:05

qanik 

...ano, je to celé krásná hra

No, ono jedna věc je shoda ingrediencí a druhá věc je, jak ta která značka tvoří...

Určitě je dobré začít podle těch složek.

Já jsem vycházela z toho,bude ty vůně znám, a podle toho k nim typově hledám blízké...

No, je jasné, že je to opět o chemii jednotlivce/co a jak se na kom rozvoní...