prďola Dík :-)
Oblíbený krém na obličej...
a čo tento krém? Kupili by ste si? V DM drogerii za pár EUR. Používam iba krátko, ale zatiaľ som spokojná. Pod krém používam teraz v zime aj vegan kombucha tea essence a tiež velká spokojnosť.
https://www.skinlovers.sk/dr--ceuracle-vegan-kombucha-tea-essence-150ml/
https://www.mojadm.sk/balea-denny-pletovy-krem-beauty-expert-3-peptid-solution-1-ectoin-p4066447190496.html
Dostala jsem k nakupu vzorky kosmetiky SVR, zkousela jsem zatim tyhle tri veci a zda se mi to moc prijemne, nedokazu ale na 100% posoudit, zda je v tom hodne vaty a jak dalece ucinne mohou byt aktivni slozky, neznate?
Pořídila jsem si tenhle super hydrator z DM, japonská kosmetika. Jsem moc spokojená, pleť je hebká, projasněná, vyživená. Na složení odborník nejsem, koukla bys, prosím prďola , jestli je to ok ? Díky

Složení
Voda, Butylenglykol, Pentylenglykol, Glycerin, Hydrolyzovaná kyselina hyaluronová, Hydroxyethylcelulóza, PPG-10 Methylglukóza Ether, Acetylovaný hyaluronát sodný, Hyaluronát sodný, Kyselina citronová, Citrát sodný, JodopropynylButylkarbamát, Fenoxyethanol.
vanilka V týdnu se k tomu dostanu
Včera mi přišly dva nové krémy s ceramidy- lehčí a výživnější. Řekla bych, že je to dobrá varianta při dehydrataci a narušené kožní bariéře.
prďola Prosím, prosím, mohla bych požádat o shodnocení 4 produktů? Něco jsem dostala k Vánocům a ještě potřebuji něco dokoupit a zvažuji, co mi všechno chybí. Protože jako vždy, to co stačilo přes jaro, léto, podzim, tak nestačí na zimu ![]()
Manufaktura - denní krém Sedmikráska (ten používám delší dobu a jsem s ním moc spokojená, jen na zimu už je málo, po mytí hlavy mi pne na čele pleť i po namazání):
Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Isopropyl Myristate, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Glycerin, Squalane, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Avena Sativa (Oat) Kernel Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Bellis Perennis Flower Extract, Pyrus Malus Juice, Prunus Persica Juice, Triticum Vulgare Seed Extract, Hordeum Vulgare Seed Extract, Panax Ginseng Root Extract, Glyceryl Caprylate, Glyceryl Undecylenate, Propanediol, Helianthus Annuus Seed Oil, Tocopherol, Sodium Hyaluronate, Panthenol, Sodium Lactate, Sodium PCA, Glycine, Fructose, Urea, Niacinamide, Inositol, Lactic Acid, Beta-Sitosterol, Squalene, Beta-Glucan (Oat), Maltodextrin (Oat), Allantoin, Xanthan Gum, Citric Acid, Parfum, Sodium Benzoate, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin
Manufaktura - pleťové sérum Louka (to je dárek od Ježíška, zatím se zdá fajn):
Aqua, Pyrus Malus Juice, Prunus Persica Juice, Triticum Vulgare Seed Extract, Hordeum Vulgare Seed Extract, Panax Ginseng Root Extract, Glyceryl Caprylate, Glyceryl Undecylenate, Propanediol, Hydroxyethylacrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Squalane, Polysorbate 60, Glycerin, Avena Sativa (Oat) Kernel Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Isopropyl Myristate, Laminaria Ochroleuca Extract, Caprylic/Capric Triglyceride, Ectoin, Silybum Marianum Fruit Extract, Agrimonia Eupatoria Extract, Taraxacum Officinale Leaf Extract, Propylene Glycol, Sodium Hyaluronate, Bellis Perennis Flower Extract, Beta-Glucan (Oat), Maltodextrin (Oat), Hexapeptide-9, Butylene Glycol, Creatine, Ubiquinone, Panthenol, Tocopherol, Beta-Sitosterol, Squalene, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Parfum, Linalool
Manufaktura Fluid Louka (nevím, zda používat dohromady se sérem ?):
Aqua, Hydroxyethylacrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Squalane, Polysorbate 60, Pyrus Malus Juice, Prunus Persica Juice, Triticum Vulgare Seed Extract, Hordeum Vulgare Seed Extract, Panax Ginseng Root Extract, Glyceryl Caprylate, Glyceryl Undecylenate, Propanediol, Avena Sativa (Oat) Kernel Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Isopropyl Myristate, Glycerin, Laminaria Ochroleuca Extract, Caprylic/Capric Triglyceride, Silybum Marianum Fruit Extract, Agrimonia Eupatoria Extract, Taraxacum Officinale Leaf Extract, Propylene Glycol, Ectoin, Sodium Lactate, Sodium PCA, Glycine, Fructose, Urea, Niacinamide, Inositol, Lactic Acid, Sodium Hyaluronate, Bellis Perennis Flower Extract, Beta-Glucan (Oat), Maltodextrin (Oat), Panthenol, Tocopherol, Beta-Sitosterol, Squalene, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Sodium Benzoate, Parfum, Linalool, Citronellol
For life Madaga Nature krém (tento mi zatím moc nevyhovuje, mám pocit, že se nedostatečně vpíjí):

Přemýšlím, že dokoupím něco s ceramidy, to mě minulou zimu zachraňovalo, a taky zvažuji něco s vitamínem C.
Mockrát děkuji!
nonemy Dnes večer jsem měla v plánu napsat vanilka tak se rozepíšu i k těm tvým krémům ![]()
Ale jenom hodně rychlá reakce v podstatě na ty ceramidy - maximálně doporučuji nejlépe celoročně, ale na zimu je to fakt "must have". Ono je zbytečné nad tím jakkoliv dumat, ceramidy jsou jednou z nejdůležitějších ochranných složek naší pokožky. Já v zimě používám krém s ceramidy i na ruce, protože jinak jsem je mívala vysušené a popraskané ať jsem je natírala čímkoliv.
Sice jsem se nestihla podívat na odkaz, který dávala marieu , ale nepochybuju, že si vybrala dobře ... takže by to stálo za pozornost.
vanilka Ten hydratační gel má poměrně jednoduché složení, ale nepochybuju o jeho účinnosti - obsahuje tři různé druhy kys. hyaluronové a každá funguje trochu jinak. Pokud pominu klasickou kys. hyaluronovou, tak hydrolyzovaná kys. hyaluronová má schopnost vázat větší množství vody a díky malé velikosti molekul proniká hlouběji do pokožky. Nejúčinnější je Acetylovaný hyaluronát sodný, který má jak lipofilní, tak hydrofilní vlastnosti, a proto má schopnost pronikat ještě hlouběji do pokožky, kde skvěle hydratuje a současně zvyšuje elasticitu. Hydratace je podpořena glycerinem a oběma glykoly... A teď si představ, že takto účinný produkt někdo zprzní přidáním prasáckého konzervantu ![]()
Pokud jsi ale s tím gelem spokojená, tak si jen hlídej případné alergické reakce.
nonemy Ten hutnější krém s ceramidy je určitě lepší volba ![]()
Denní krém Sedmikráska - ve složení převažují lehké a "suché" oleje, to jen potvrzuje tvůj pocit, že na zimu už je ten krém asi nepostačující. I když pravě díky lehkým olejům předpokládám velmi dobrou a rychlou vstřebatelnost. Sice se mi ne příliš pozdává IPM (Isopropyl Myristate) tak vysoko na seznamu, ale pokud nemáš s krémem problém, tak si jen při dlouhodobějším používání hlídej případné alergické reakce. Z pohledu aktivních složek (glycerin, panthenol, kys. hyaluronová, vit. E, sodium PCA, niacenamide, urea, laktát sodný, allantoin, beta-glucan) se jedná o poměrně slušný udržovací krém.
Pleťové sérum Louka - díky použitému hexapeptidu v synergii s ectoinem by mohlo sérum dobře podporovat tvorbu kolagenu. Pokud má sérum dokonce světle oranžovou barvu (koenzym Q10), tak bych věřila, že při dlouhodobějším používání může fungovat. Další použité aktivní složky (panthenol, vit. E, beta-glucan, kys. hyaluronová, glycerin) jsou příjemný standard.
Fluid Louka - tady jsem trochu na rozpacích - ten fluid neobsahuje nic výrazně škodlivého, jen více ingrediencí, které mají poměrně alergizující potenciál. Aktivní složky jsou velmi podobné jako v tom denním krému. ![]()
For life Madaga Nature - krém s minimem aktivních složek, ale s velmi dobrou skladbou použitých olejů. Určitě musí vytvářet pocit pomalejšího vstřebávání, možná bych ho nechala jako noční krém a pod něj dala nějaké sérum bohaté na aktivní složky. To by podle mě mohla být docela účinná kombinace.
prďola Děkuju moc! Zatím jsem moc spokojená a bez reakce :-)
prďola Mockrát děkuji ![]()
prďola měla bych na tebe velkou prosbu. Když jsem tuhle nemohla v noci spát a přelouskala celý vlákno, vytahala jsem si pár produktů, který jsi pochválila a chtěla bych poradit, jak to poskládat. Koupila jsem si tohle tonikum. Uvažuju pořídit si hyaluronové sérum od Saloos:Aqua (Voda), Pentylene Glycol, Sodium Hyaluronate, Panthenol, Glycerin, Biosaccharide gum-1 (Součást patentované intenzivní hydratační složky přírodního původu Fucocert), Sodium Levulinate, Sodium Anisate (Sodná sůl kyseliny anýzové), Glyceryl Caprylate (Součást přírodní patentované hydratační látky Fucocert)
zdá se mi, že kromě hyaluronky se v ničem nepřekrývají.
Pleť jsem mívala mastnou, se sklonem k akne, teď potíže s nadměrných mastěním nemám, možná je dokonce sušší (věkem?) nebo lehce vysušená.
Ještě používám od Ordinary Rasveratrol + kys. ferulovou a navrch dávám směs olejů. Doporučila bys mi přidat ještě něco? (tuším, že ceramidy
) Měly by např smysl peptidy, když v tom toniku jsou aminokyseliny?
Vím, že je to vlákno o obličeji a ne o těle, ale nemáte někdo tip na tělové mléko (krém, olej...), které je fajn a po natření se můžu hned obléknout? Rozhodla jsem se, že se o sebe začnu trochu starat, ale potřebuju to zefektivnit :-).
999 Nedám dopustit na Excipial Hydrolotio. Používám roky a nehodlám měnit. Hezky zvláční a nezanechá mastný film. Aspoň mně to takhle funguje :-). Kdysi před lety ho v časopise vychvalovala vizázistka Lucia Gibodová, že je skvělý i na pleť, když člověk nemá nic jiného po ruce. 
vanilka Děkuju za připomenutí, to jsem kdysi měla na doporučení lékaře na nějaký kožní problém.
prďola můžu poprosit...co Ty na toto?
Složení Mizon Orga-Real
Kompletní složení:
AQUA, GLYCERIN, CYCLOPENTASILOXANE, PROPANEDIOL, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER, DIMETHICONE, NIACINAMIDE, 1,2-HEXANEDIOL, POLYSORBATE 20, CETEARYL OLIVATE, COCO-CAPRYLATE/CAPRATE, POLYACRYLATE-13, SODIUM POLYACRYLATE, SORBITAN OLIVATE, DIMETHICONE/VINYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER, POLYISOBUTENE, BUTYLENE GLYCOL, DIMETHICONOL, SQUALANE, PULLULAN, PARFUM, SORBITAN ISOSTEARATE, DIPOTASSIUM GLYCYRRHIZATE, SODIUM HYALURONATE, XANTHAN GUM, ETHYLHEXYLGLYCERIN, ADENOSINE, ECLIPTA PROSTRATA EXTRACT, DISODIUM EDTA, ALLANTOIN, CENTELLA ASIATICA EXTRACT, MELIA AZADIRACHTA LEAF EXTRACT, CHAMAECYPARIS OBTUSA LEAF EXTRACT, ORIGANUM VULGARE LEAF EXTRACT, SALIX ALBA (WILLOW) BARK EXTRACT, CINNAMOMUM CASSIA BARK EXTRACT, LACTOBACILLUS/SOYBEAN FERMENT EXTRACT, PORTULACA OLERACEA EXTRACT, SCUTELLARIA BAICALENSIS ROOT EXTRACT, PALMITOYL GLYCINE, MORINGA OLEIFERA SEED OIL, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL UNSAPONIFIABLES, LECITHIN, MADECASOSIDE, CITRIC ACID, BETA- GLUCAN, SODIUM ASCORBYL PHOSPHATE, ACETYL HEXAPEPTIDE-8, COPPER TRIPEPTIDE-1, PALMITOYL PENTAPEPTIDE-4, ASIATIC ACID , ASIATICOSIDE, MADECASIC ACID
Omlouvám se, nemám čas zmenšovat![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje