Oblíbený krém na obličej...

11. srpna 2014 18:50
Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 14. března 2023 10:29

stes Ten produkt mimo zajímavých rostlinných extraktů a kys. hyaluronové nenabízí nic moc, obsahuje  navíc silikony (cyclopentasiloxane a cyclohexasiloxane), i když ne v té klasické podobě. Asi se bude příjemně používat, ale přínos pro pokožku bude minimální

alibi Použití Buffet Copper pod ten AB krém by nemělo být nějak problémové, ale řekla bych, že pro část složek je zbytečně redundantní. Buffet obsahuje spoustu peptidové péče (což by bylo skvělé pro kombinaci), ale také výborný koktejl potřebných aminokyselin, který už obsahuje ten AB krém. To by mi přišlo trochu marnotratné, pleť je ve větším množství stejně neumí využít.

Offline stes
9015 příspěvků moje polička 14. března 2023 10:34

prďola díky, já na co sahnu, to má silikony

Offline alibi blogger
4204 příspěvků moje polička 14. března 2023 11:11

prďola děkuji. nechám pod to jen hydrataci 

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 14. března 2023 12:12

prďola 

...tvrdí o následujícím výrobku, že "...nutí pleť se omlazovat, a to aktivací produkce vlastního kolagenu..."

Tak jsem jukla na složení a ingredience vypadají pěkně, ale jsou opravdu tak účinné.?, a ten alcohol ve složení tady nevadí.?.

Moc děkuji předem!.

Pure District Perpetum Serum

Aqua, Glycerin, Palmitoyl Hexapeptide-12, Camellia Japonica Seed Oil, Squalane, Theobroma Cacao Seed Butter, Glyceryl Stearate Citrate, Polyglyceryl-3 Stearate, Hydrogenated Lecithin, Sodium Levulinate, Sodium Salicylate, Ddium Anisate, Camellia Sinensis Leaf Extract, Zingiber Officinale Water, Lactobacillus Ferment, C|etearyl Allcohol, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Aracia Senegal Gum, Xanthan Gum, Lonicera Caprifolium Flower Extract, Lonicera Japonica Flower Extract, Polyglutamic Acid, Sil Powder, Hyalluronic Acid, Lactic Acid

Offline Lenka22
2601 příspěvků moje polička 14. března 2023 14:27

Neexistuje nějaká tabulka, kde je pro věk 40+, 50+ , 60+ určeno, co na hydrataci, výživu, rozjasnění, anti-age za ingredience? Já se v tom ztrácím...zkoušela jsem googlit, nic nenašla. 

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 14. března 2023 17:50

Miru Jestli myslíš ten cetearyl alcohol, tak ten je v pohodě, je to emulgátor. Špatné jsou ty, kde je jen alcohol, popř. alcohol denat., zvláště na předních místech.

Vypadá to pěkně, peptidy a hydratační složky (glycerin, sqaulane, kys. hyaluronová...), ten čaj ve složení má být taky fajn (má ho často i korejská kosmetika), fermentované složky jsou dobré na kožní bariéru. Už jsem si díky prďola něco nastudovala, ale jsem zvědavá, co na to řekne.

Hlavně by mě zajímalo, jestli to opravdu může aktivovat vlastní produkci kolagenu. Protože to dovede, a je to vědeckými výzkumy dokázáno, retinol a jeho deriváty.

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 14. března 2023 17:54

blackviolet 

...díky!

Jj, taky jsem napnutá

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 14. března 2023 17:58

Lenka22 Já si myslím, že tam jde hlavně o to, co pro tebe je priorita. Jestli hydratace, nějaké anti aging složky, rozjasnění, zklidnění pleti nebo třeba odstranění pigmentace. Podle toho si vyhledat složky, které to umí a podívat se po produktech, které ty složky mají. 

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 14. března 2023 19:53

Miru Alkohol správně vysvětlila blackviolet

Složení toho krému vypadá opravdu povedeně, nicméně skoro žádná ze složek neopravňuje k té PR formulaci Tou jedinou opravňující (?) složkou je Biopeptide EL (Palmitoyl Hexapeptide-12). Chtěla jsem pro vás najít reprezentovatelné výsledky nějaké solidní studie a našla jsem toto... tomu nešlo odolat

Musíte uznat, že by se ta firma měla vykašlat na výrobu jakéhokoliv dalšího produktu, protože takovéto výsledky by byly famózní!

Ale vážně - Biopeptide EL má všude velmi pozitivní hodnocení, pracuje jako signální peptid, který účinně sděluje pleti, že se má chovat jako mladá pokožka. Dá se předpokládat, že nějaké viditelné výsledky mít bude, jen pochybuju, že budou tak bombastické jako na tom obrázku.

A po rychlém ověření svých zásob můžu napsat, že ho mám už nějakou dobu doma, jen jsem ho nestihla zapracovat. Urychleně tak zkusím udělat a udělám ze sebe pokusného králíčka, výsledky nahlásím

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 14. března 2023 20:53

prďola Tak takové výsledky by byly opravdu famózní .

A už teď jsem zvědavá, jak dopadne tvůj pokus.

Offline Lenka22
2601 příspěvků moje polička 14. března 2023 21:29
Reakce na blackviolet:

Lenka22 Já si myslím, že tam jde hlavně o to, co pro tebe je priorita. Jestli hydratace, nějaké anti aging složky, rozjasnění, zklidnění pleti nebo třeba odstranění pigmentace. Podle toho si vyhledat složky, které to umí a podívat se po produktech, které ty složky mají. 

​V mým věku 60+ je pro mě kromě zklidnění potřeba asi všechno :-) No tak budu zkoušet pátrat...

Offline Lenka22
2601 příspěvků moje polička 14. března 2023 21:34
Reakce na prďola:

Ale vážně - Biopeptide EL má všude velmi pozitivní hodnocení, pracuje jako signální peptid, který účinně sděluje pleti, že se má chovat jako mladá pokožka. Dá se předpokládat, že nějaké viditelné výsledky mít bude, jen pochybuju, že budou tak bombastické jako na tom obrázku.

A po rychlém ověření svých zásob můžu napsat, že ho mám už nějakou dobu doma, jen jsem ho nestihla zapracovat. Urychleně tak zkusím udělat a udělám ze sebe pokusného králíčka, výsledky nahlásím

​ten Biopeptid EL se někde dá koupit jako surovina?

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 14. března 2023 21:57

Lenka22 Ano, dá se koupit. Dokonce se nabízí v rozumné koncentraci, takže by šel přidat i do běžně užívaného krému (doporučené dávkování je 2 - 5%). Jediný problém je v tom, že ho nabízí jen pár Thajských eshopů, resp. mně se ho nepovedlo najít v žádném eshopu v EU.

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 14. března 2023 22:30

Lenka22 Já už jsem trochu pátrala a složila jsem si to zhruba takto: ráno hydratace, antioxidanty (třeba něco s vit. C, niacinamidem) a pak krém, nejlépe s spf. Večer hydratace, anti aging (peptidy, retinol) a zase krém. Dá se obměňovat nebo doplňovat podle potřeby.

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 15. března 2023 05:08

prďola 

...děkuju.!

No, tak jasné, že to nebude jako na obrázku. Ale zase kdyby ten efekt přece jen byl, sice malý, ale jo a hlavně trvalý ve smyslu že se nesmyje večer vodou jako silicony, tak by to dobré bylo.

A je jasné, že ten event. progres na pokožce bude znát asi po delším používání.?.

(v každém případě - dobré složení to má, ne.?)

Offline Lenka22
2601 příspěvků moje polička 15. března 2023 07:25

prďola diky.

blackviolet diky, musím si to nějak vyhledat a poskládat. 

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 15. března 2023 08:16

Sesly se mi tu jako darky Ceramidy a Retinol (I s tim uklidnujicim mlekem), ja jsem mela Ordinary Buffet+ Cooper, takze peptidy.

Dotaz 1:

Co s tim mam delat, aby se to vzajemne nepozabijelo nebo mi to spolecne nesezralo oblicej? Jednotlive too zadne reakce nevyvolava, jen nevim, jestli se to da nejak kombinovat. Zatim jsem pouzila ceramidy rano a retinol vecer, vzdycky pod obvykly krem, ale kam s tim Buffetem? Nebo s nim pockat?

Dotaz 2:

Stoji kosmetika Mary Kay za neco? Mate s tim nekdo zkusenosti? Snacha mi to porad dava, protoze je jejich dealerka. Zda se mi docela fajn tohle Serum, ale jinak me to nijak neoslnilo, prijde mi to jako predrazena bezna kosmetika.

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 15. března 2023 10:56

Kokoska Ordinary Buffet + Copper s ceramidy klidně. Dala bych ho ale určitě pod to sérum v kapslích, protože ty obsahují kromě ceramidů i hodně silikonů.

S retinolem bych byla opatrná a ze začátku raději nekombinovala, zkrátka podle návodu večer. Po pár týdnech můžeš zkusit. Retinol je taky dost nestabilní, takže dlouho neskladovat, jinak ztrácí účinnost. A co je nejdůležitější, používat přes dnes krém s SPF.

Od Mary Kay jsem nikdy nic neměla, takže neporadím.

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 15. března 2023 11:29

blackviolet diky. Ty silikony nezni moc dobre, no snad me tech 30 kapsli nezabije, ani to nedavam denne. K tomu retinolu je prave to zklidnujici mleko, zatim jsem to dala vzdycky po odliceni a umyti obliceje a pak az pred spanim krem. Pridam teda rano Buffet a krem s SPF.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 15. března 2023 13:43

Dočítam toto vlákno po dlhej dobe a zas mi ide vybuchnúť mozog (že ja sem leziem ).

Takže teraz si musím objednať to Canneff pleťové tonikum a NIOD Copper (ale tá cena!). prďola Mohla by si mi prosím poradiť, stačil by ako lacnejšia verzia ten Ordinary Buffet? Je vhodné na túto kombináciu (canneff + NIOD alebo Ordinary Copper) mazať tento Dulcia krém s ceramidmi? Používam ho už dlho a som s ním spokojná.

Nemám vrásky, ale strašne povädnutú pleť (je to vidieť najmä na mojej chudej tvári), tak ju chcem čímsi podporiť.

Tiež ako zas ide čas opaľovacích krémov by som sa rada spýtala čo vravíš na zloženie Heliocare Pediatrics. Ja som ho pôvodne kúpila sambovi, ktorý trpí rosaceou na odporúčanie v skupinke ostatných "rosaceatikov" a nakoniec som ho vypotrebovala na deti, lebo sa dobre rozotieral. Ale nerozumiem sa zloženiu, či je OK.

Na tomto odkaze som našla aj zloženie (ja som mala verziu v tube, neviem či sa zložením nejako líši od spreja)

https://www.beautychannel.sk/heliocare-360./heliocare-360-pediatrics-opalovaci-sprej-pre-deti-spf-50/

Ďakujem ak si nájdeš čas.