Oblíbený krém na obličej...

11. srpna 2014 18:50
Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 16. dubna 2023 10:59

slniecko Tak to mě fakt těší! Asi bych uměla doporučit přidání i dalších účinných složek, jen musím ověřit jejich dostupnost.

A nevymýšlíš si blbosti večer napíšu víc

Karja Je fajn, že se ten odličovač tak hojně používá a osvědčil se

Jestli můžu - nevím jestli rutina odlíčení, tak jak jsi ji popsala, má nějaký konkrétní důvod, ale já bych klidně vynechala pěnu, místo ní bych použila ten odličovač na oči - je univerzální, jako oční je označený jen proto, že je ultrašetrný. Pak klidně použít odličovací mléko, smýt vše vodou a použít tonikum. Ono to "odličování v 7-10 krocích", jak ho často aplikují některé influencerky je proti přírodě (a často jen product-placement ). Příliš důkladným čištěním se narušuje přirozená bariera pokožky a pH, které je velmi žádoucí pro mikrofloru kůže.

Ale nechci ti do toho kafrat

Offline Karja
44183 příspěvků moje polička 16. dubna 2023 11:14

prďola Aha, aha. To je zajímavé. Vždycky jsem myslela, že mléko je takovej první krok. Já to dělám takhle protože docela mám fakt líčení makeup, pudr atd .., takže to mléko mi sundavá ten makeup jakoby tu barvu, pak mám tu pěnu je to značka syncare je hodně jemná a to už beru, že mi dočistí ty zbytky a jakoby už i tu pleť, nečistoty, maz a tak. Spíš jsem právě myslela, že bych v mém případě vynechávala mléko a místo toho použila ten odličovač tedy. Z té pěny mám dobrý pocit, té bych se asi nezbavovala

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 16. dubna 2023 11:24

Karja Pokud míváš silnější vrstvu make-upu, tak použít dva čistící produkty + vodu asi dává smysl. A samozřejmě ti pěnu nechci rozmlouvat za každou cenu. Jen jsem chtěla napsat, že trápit pleť brutálním čištěním je spíš kontraproduktivní. Což u tebe nehrozí

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. dubna 2023 13:50

Karja já si to bez pěny taky neumím představit, tu používám vždycky. Mléko používám, když jsem nalíčená a ten odličovač, který mám shodou okolností taky, až úplně nakonec jen vyloženě na to, co zbylo okolo očí.

Offline Karja
44183 příspěvků moje polička 16. dubna 2023 14:14

Evaeva Přesně takhle to taky dělám... Teď jsem brala ostropestřec, tak se mi pleť na chvíli zlepšila. Ale můj bývalý obvodní doktor říkal, že hormonální akné mizí po třetím dítěti, takže té čekají jen světlejší zítřky:-D:-D. Když si vezmeš kolik ta péče bere času a peněz, možná bude toto řešení i výhodnější:-D 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. dubna 2023 14:54

Karja uvidíme

já si ho taky koupila, ale pak jsem otěhotněla a bála jsem se ho jíst. Zatím se mi pleť, oproti očekávání, nezhoršila, tak jsem zvědavá, jestli nastane obvyklé zlepšení.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. dubna 2023 15:38

Karja a koupila si nějaký ten korektor?

Offline Karja
44183 příspěvků moje polička 16. dubna 2023 16:41

Evaeva Ne, mám takový obyč, co se navic nanasi štětečkem, tak bych řekla, že po čase asi humus. Teď asi koupím takový klasicky fit me od Maybelline 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. dubna 2023 17:06

Karja štětečkem mi nevadí, naučila jsem se to nanášet přes zápěstí. No tak já nějaký taky zkusím:)

Offline Garfie
28239 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 04:41

Karja Jestli potřebuješ trochu vybělit skvrny po akné, tak můžeš zkusit rýžovou vodu, na netu najdeš spoustu návodů, jak ji připravit. Já loni experimentovala s dcerou a zdálo se mi, že to pomohlo, vždycky ráno a večer, případně i během dne jsem si (a jí) stříkla na obličej. I já jsem měla pocit takové zářivější pleti. Nezkoušela jsem to ale dlouhodobě, protože malé Garfie to strašně smrdí a kvůli sobě jsem se nedonutila. Ale teď když o tom píšu, možná to znovu vyzkouším...jinak já použila v podstatě jen odstátou vodu, žádná fermentace nebo tak. 

Offline Karja
44183 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 08:37

Garfie No to jsou věci! Díky za tip. Ono se hodně doporučuje používat nějaké oleje, ale ty nejsou na problematickou pleť obecně vhodné. Pak se mazat, jenže já jsem zas tak vyblita v obličeji, já se musím trochu v létě opálit ať nějak vypadám 

Offline Garfie
28239 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 09:36

Karja Tak ta rýžová voda je levná a neublíží. A mně to ani nesmrdělo, nemusíš se bát, v nejhorším to vyleješ. :-)

Offline Karja
44183 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 09:41

Garfie Přesně, zkusím to, mně asi máloco smrdí. 

Offline mitford sister
1691 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 09:49

Karja na skvrny po akné v základu vitamin C, vitamin A, AHA kyseliny. rýžová voda možná taky, obecně má vybělovat. hlavně je to - komu to teda nesmrdí - docela příjemné, zklidňující a hydratační. oleje bych na korekci pigmentace asi nepoužívala - a to jsem dříve byla velká propagátorka olejů :) zatáhla jsem sem dokonce ten švestkový, který doteď používám občas pro jeho perníkovou vůni :)) ale teď si vystačím se squalanem

edit: k těm olejům jsem ještě chtěla dopsat, že je zase na problematickou pleť nezatracuju, většina z nich ten stav nezhorší, ale asi ani podstatně nezlepší

Offline Karja
44183 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 09:50

mitford sister Tak děkuju, to se ráda zklidním:-D

Offline mitford sister
1691 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 09:54

Karja no prosím, ale ty "aktivní" složky (vitamíny, aha) budou určitě efektivnější. já  bych tu rejži viděla v kombinaci, jako podpůrnou věc

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 15:21

Miru 

QUEEN CREAM Omorovicza - složení toho krému vypadá dobře, ale určitě bych za něj ty peníze nedala. Z mého pohledu je formulace vhodná pro pleť 30+, dá se předpokládat, že se bude příjemně užívat a neobsahuje ani tolik zbytečné "vaty". Aktivní složky mají za úkol pleť zklidnit, dostatečně hydratovat a optimalizovat lipidovou vrstvu, což je právě pro pleť 30+ ideální

Anebo si dokážu představit, že bych ten krém používala v období, kdy mám pleť rozhozenou z nějaké nevhodné kosmetiky a nechci zůstat úplně bez péče. 

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 15:24

prďola 

...děkuju moc!

Jako já bych si ho samostatně nekoupila. To už je nad můj vnitřní limit, ani mě osobně nějak neoslovil, ale je možnost dostat mini balení jako dárek. Tak mě to zajímalo

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 15:28

Miru nz já jsem se na to včera ještě stihla podívat, ale už jsem byla k.o.

Jako dárek minibalení to bude určitě fajn vyzkoušet.

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 15:28

prďola 

Moc Ti děkuji!.