Oblíbený krém na obličej...

11. srpna 2014 18:50
Online alibi blogger
4198 příspěvků moje polička 13. května 2024 13:30

Mha ten retinol, ale když ho dáš večer a ráno spfko tak si mýslím ok

Offline Mha
příspěvků moje polička 13. května 2024 16:53

alibi

Děkuji 

Offline 0zero7
11580 příspěvků moje polička 13. května 2024 17:57

Mha jeste mrkni na: 

Resveratol + Ferulic Acid - dobry rano, je to prijemnej antioxidant co chrani plet, myslim ze vidim vysledek nejakou dobu, ja ho rano pouzivam stabilne, obcas prostridam s Vit C se kterym se tohle nesmi michat.

Caffeine solution - pokud mivas po ranu zadrzenou vodu v obliceji, otok u oci atd, uplne simple produkt, ale splni ucel. Dava se jen k ocim. 

Multi Peptide Serum - puvodne Buffet, peptidove serum, muzes rano i vecer, prijemne, neni tak nabusene jak od jinych znacek, ale za tu cenu imo dobry. 

Amino Acid - zlepsuje hydrataci, pridavam do Multi peptide nebo Kys HA, taky fajn! 

Ted mam jeste ten jejich retinal, tak uvidime, davam jen 1x tydne zatim. Maji jeste x fajn produktu, ale nema cenu vypisovat asi, zalezi co presne bys chtela a jakou mas plet momentalne :)

Ounz hlasim, ze jsem zakoupila velky baleni toho Strivectin kremu, na oblicej a na krk, meli prijemnou slevu plus jsem mela asi $65 v bodech, tak me to nakonec stalo asi 45% normalni ceny. Dopouzivam krem Maelys na krk a budu hlasit co dal, oblicejovy zacnu hned. 

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 13. května 2024 19:15

0zero7 super, díky moc za info! Já se na něj chystám a jsem zvědavá, jestli mi pomůže..

Offline 0zero7
11580 příspěvků moje polička 13. května 2024 19:19

Ounz NZ taky dej pls vedet, ja teda nevim jak moc to na tom krku poznam, mam tam odjakziva dve viditelny ryhy nebojakseto... kuze zatim jinak ok ale jsem zvedava i tak. 

Online alibi blogger
4198 příspěvků moje polička 13. května 2024 19:54

0zero7 jo vidíš, to s kofeinem na oči mám taky, to je dobrý 

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 13. května 2024 19:55

0zero7 platí

Offline Lenka22
2552 příspěvků moje polička 14. května 2024 07:27

prďola Našla jsem si recepturu na Jahodový krém pro pevnou pleť s tím Strong skin, který jsi zmiňovala. Zdá se mi to dost jednoduché, aby to zafungovalo, ale nechám se překvapit. Mám radši tyto recepty, kde není milion ingrediencí. 

7 g GSC15 g meruňkového oleje
10 g trnkového oleje
10 g jahodové šťávy
56 ml vody
2 g Strong skin
20 kapek cosgardu

Offline prďola
4424 příspěvků moje polička 14. května 2024 19:10

Lenka22 Ta receptura je opravdu hodně minimalistická, spíš jen asi ukázka jak Strong skin použít v emulgovaném krému. Já bych se s tím nematlala a Strong skin bych jednoduše přidala do svého běžně používaného toniku - je rozpustný ve vodě a ať není v nějaké vrstvě, odkud se bude hůuř dostávat na pokožku.

Dnes večer napíšu seznam těch slíbených složek pro přidávání do vaší používané kosmetiky. Omlouvám se, ale nějak nic nestíhám... což je u mě bohužel setrvalý stav

Offline Lenka22
2552 příspěvků moje polička 14. května 2024 23:09

prďola díky, zkusím to, jak píšeš. 

Offline prďola
4424 příspěvků moje polička 15. května 2024 00:29

Lenka22 

Tyto ingredience z ekokozy nebo nature-store se dají přidat poměrně snadno, protože jsou v tekuté podobě: Syn-Coll, extrakt Algo Boost, Peptide-coll, Bakuchiol, Relax rides, Stoechiol CO2, Syn-Ake, Fucocert

Pokud se nebudou přidávat do emulgovaného krému, tak je nutné zkontrolovat, jesli jsou rozpustné ve vodě nebo v oleji. A vždycky dodržet povolené dávkování, tzn. že je nutné si nejdřív zvážit produkt, do kterého se bude přidávat a trojčlenkou se dopracovat k množství, které je vhodné přidat.

Tyto složky jsou trochu náročnější, protože je nutné předem rozpustit v malém množství vody nebo oleje: Ectoin, Calcium 2, Beta NMN, Beta Glucan, Hyacross 3D, Oligo HA, Resveratrol, Vitamín C AA2G (Ascorbyl Glucoside). A pak postupovat stejně jako v předchozím případě.

Offline Lenka22
2552 příspěvků moje polička 15. května 2024 06:38

prďola ok, díky moc za výčet ingrediencí. Zaexperimentuju a uvidím:-).

Offline prďola
4424 příspěvků moje polička 17. května 2024 16:31

Lenka22 janis catch 

Jen pro info - můj další oblíbený eshop se skvělými ingrediencemi https://www.formulatorsampleshop.eu/ má teď příjemné slevy. 

Jedná se o italskou pobočku US eshopu, takže platby přes PayPal nebo SEPA platby budou ok. Ingredience většinou konzervované fermentací, doplňující info v dostatečné míře i pro začátečníky

Offline catch
215 příspěvků moje polička 17. května 2024 17:25

prďola Dakujem, dobra vila. S radostou ten eshop preskumam ; ))

Offline Lenka22
2552 příspěvků moje polička 17. května 2024 17:41

prďola díky za tip na e-shop.

Já jsem si v mezidobí umíchala tonikum z hydrolátu, vegeluronu, NMF, centely a aloe vera + pentylen.

Do příští várky si přidám ještě ten Strong skin. Už se těším na hydratovanou pleť :-)

Offline prďola
4424 příspěvků moje polička 21. května 2024 19:07
Reakce na marieu:

... Jinak jsem musela přestat s jejich tonerem, myslím, že vůbec nemůžu niacinamid. 

​Opožděně, ale mám dotaz: nezkoušela jsi nááhodou nějaký produkt s NMN (Nikotinamid mononukleotid) nebo přidat třeba Beta NMN Elixír do toniku nebo krému? Vzhledem k tomu, že NMN je prekurzorem NAD+ (Nikotinamidadenindinukleotidu), tak by ses mohla vyhnout té alergizující reakci niacenamidu, ale poskytnout pokožce to, co jí pomůže. A to nejen s problematickým stavem pleti, ale NMN je skvělá anti-age ingredience obecně

Offline janis
příspěvků moje polička 21. května 2024 19:31

prďola děkuji. Já dneska dělala hyaluronové sérum a zdá se dobré. Kolik je max kys. hyaluronové? Dala jsem 0,15 gr na 30 ml séra. Není to hodně? Mám 1%, musím koupit ještě HA-Oligo.

Offline prďola
4424 příspěvků moje polička 21. května 2024 19:48

janis večer ti k tomu napíšu, dlužím ti i odpovědi do SZ

Online marieu
5141 příspěvků moje polička 21. května 2024 20:39

prďola nezkoušela.. ono totiž nejde o alergii, ale zdá se mi (už z několika pokusů), že mi bohužel zhoršuje akné. Což je fakt paradox. Měla jsem ho už v několika produktech a pokaždé to bylo stejné. Nejlepší kousek mi udělal černé tečky na krku (!). Ale když jsme j toho- k čemu je NMN ještě dobrý??

Offline prďola
4424 příspěvků moje polička 21. května 2024 23:53

marieu Podstatné pro niacenamid i NMN je, že obě ingredience se účastní procesu tvorby koenzymu NAD+ v těle, i když každá složka jiným způsobem. NMN je pro tento proces navíc naprosto nezbytná... a s věkem koenzym NAD+ v těle postupně ubývá.

NAD+ je pro buňky cosi jako "zásobárnou energie", takže když je třeba podpořit tvorbu kolagenu a elastinu v pokožce, tak je současně nutné, aby buňky měly dostatek buněčné energie, které jsou pro metabolické procesy třeba.

A abych nepsala romány, tak ještě NMN působí jako antioxidant a má protizánětlivé účinky.