Oblíbený krém na obličej...

11. srpna 2014 18:50
Offline marieu
5140 příspěvků moje polička 05. června 2024 20:19

0zero7 pixi antioxidant toner je bez kyselin, ale nevím, jestli bude fungovat v rozprašovači- je hustý, propagovaný jako 2v1 - toner/sérum. Ty Mario Badescu jsem kdysi měla v hledáčku taky, ale nakonec mě tolik nezaujaly. Uvidím, jak se osvědčí tento. Všimla jsem si, že používáš StriVectin- i jsem se na něco dívala- snad peptidy, nebo něco na krk, jestli je to možné. Nicméně jsem se na podzim v té akci 1+1 napáskovala u Allies, tak u nich nejspíš chvíli zůstanu, abych viděla efekt. Možná i proto, že se mi už úplně nechce hledat nic dalšího převratného. Retinoidy od Ordinary jsem úplně přeskočila. Jeden rok jsem měla pomádu A313 a přišla mi docela dobrá, pak krém od Transparent lab s retinaldehydem, letos v zimě jsem měla nějaké vymakané sérum Klarskin, ale na léto jsem dala jen ten bakuchiol. Neumím se úplně vyhýbat slunci v obličeji. Už se dávno neopékám jako ve 20+ letech, ale pořád to sluníčko v létě potřebuju. 

Offline 0zero7
11579 příspěvků moje polička 06. června 2024 20:32

marieu Allies jsou super! Diky za info o Pixi, do rozprasovace asi ne ale zni dost dobre, poridim. Mario Badescu nektery vylozene nejsou na sussi plet (co mam), a jsou spis min komplikovany, mam docela spotrebu, tak vyzkousim kde co. Strivectin muzes vyzkouset klidne za roky haha. Me teda prijemne prekvapil, musim rict, mam ten neck a face z tightening rady ted a ten barrier oil. 

Ja slunce taky muzu, kloubouk a spf teda ale i tak clovek neco zachyti, SPF se snazim jen nechemicke, plus myslim, ze trosku slunce ne v poledne je prospesny pro telo, clovek se nesmi spalit samozrejme, atd. 

Offline Candance
5607 příspěvků moje polička 06. června 2024 23:05

0zero7 nenapada te prosim, jak znovu navhlcit ty pixie tamponky pod oci? Dcera je zkoumala a nezavrela. A ja byla dyl pryc.

Offline 0zero7
11579 příspěvků moje polička 06. června 2024 23:11

Candance hmm, mozna destilovana voda? Nebo neco na ten zpusob. on je to takovej silikon nebo co ze? Eventuelne by slo tonikum co muze byt i na ocni okoli (bez alkoholu a neco setrneho) jestli jich tam nemas moc uz. Ale spis hadam. Prdola by urcite vedela. Nebo me napada jeste Hyaluronic acid serum od ordinary, toje uplne simple a asi by nevadilo. 

Offline prďola
4423 příspěvků moje polička 09. června 2024 19:29

Miru mrknu na to

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 10. června 2024 06:03

prďola 

...kuju moc!.

No, a pak mám další...

ISNTREE ESSENCE

WATER, METHYLPROPANEDIOL, POLYGLYCERIN-3, GLYCERIN, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, 1,2-HEXANEDIOL, NIACINAMIDE, SODIUM HYALURONATE, BETAINE, SODIUM PCA, XANTHAN GUM, TREHALOSE, PANTHENOL, OPUNTIA FICUS-INDICA SEED OIL, HYALURONIC ACID, SODIUM HYALURONATE CROSSPOLYMER, HYDROLYZED HYALURONIC ACID, ASCORBYL PROPYL HYALURONATE, AVENA SATIVA (OAT) KERNEL EXTRACT, PTERIS MULTIFIDA EXTRACT, CYNARA SCOLYMUS (ARTICHOKE) LEAF EXTRACT, HYDROGENATED LECITHIN, ETHYLHEXYLGLYCERIN, PENTYLENE GLYCOL, CYCLOHEXASILOXANE, BUTYLENE GLYCOL, HYDROXYPROPYLTRIMONIUM HYALURONATE, SODIUM ACETYLATED HYALURONATE, HYDROLYZED SODIUM HYALURONATE, BETA-GLUCAN, ADENOSINE, CARBOMER, AMMONIUM ACRYLOYLDIMETHYLTAURATE/VP COPOLYMER, DISODIUM EDTA, POLYQUATERNIUM-51, TROMETHAMINE

CELIMAX SERUM

Water, Butylene Glycol, Glycerin, Glycereth-26, Caprylic/Capric Triglyceride, 1,2-Hexanediol, Pentaerythrityl Tetraisostearate, Panthenol, Pantolactone, Ceramide EOP, Ceramide NS, Ceramide NP, Ceramide AS, Ceramide AP, Biosaccharide Gum-1, Heptasodium Hexacarboxymethyl Dipeptide-12, Phytosphingosine, C14-22 Alcohols, Cetearyl Alcohol, Stearic Acid, Sorbitan Sesquioleate, Glyceryl Stearate, Hydrogenated Lecithin, Carbomer, Glucose, C12-20 Alkyl Glucoside, Ethylhexylglycerin, Cholesterol, Tromethamine

Banila Co. Miss Flower & Mr. Honey Propolis Rejuvenating

WATER, GLYCERIN, 1,2 HEXANEDIOL, NIACINAMIDE, PROPANEDIOL, BETAINE, GLYCOSYL TREHALOSE, HYDROGENATED STARCH HYDROLYSATE, GLYCERETH 25 PCA ISOSTEARATE, ARGININE, CARBOMER, SODIUM HYALURONATE, XANTHAN GUM, MELIA AZADIRACHTA LEAF EXTRACT, PROPOLIS EXTRACT, ADENOSINE, MELIA AZADIRACHTA FLOWER EXTRACT, CURCUMA LONGA (TURMERIC) ROOT EXTRACT, FRAGRANCE, OCIMUM SANCTUM LEAF EXTRACT, CORALLINA OFFICINALIS EXTRACT

Offline prďola
4423 příspěvků moje polička 10. června 2024 11:28

Miru Tak přednostně k těm posledním třem:

ISNTREE esence - silně hydratační produkt, který obsahuje většinu formátů kyseliny hyaluronové, včetně posledních novinek Sodium Acetylated Hyaluronate (Super HYA) a  Ascorbyl Propyl Hyaluronate (vit. C Hyaluron, tj. kombinace vit. C a kys. hyaluronové). Hydratace pokožky je zajištěna i dalšími ingrediencemi, které fungují na jiném principu než kys. hyaluronová, takže v tomto směru naprosto ideální Škoda jen toho silikonu ve složení

CELIMAX SERUM - produkt zaměřený na obnovu a posílení kožní bariéry (kombinace ceramidů + cholesterol + mastné kyseliny). Pokud budeš používat v kombinaci s produktem, který bude obsahovat jiné přínosné složky, tak je toto skvělá vrchní vrstva.

Banila Co. Miss Flower & Mr. Honey Propolis Rejuvenating - asi nejslabší z celé trojice... přinosných složek obsahuje jen pár, složením je to spíš kondiciační produkt, který bude vytvářet příjemný pocit a který večer smyješ do umyvadla

Offline prďola
4423 příspěvků moje polička 11. června 2024 06:45

Miru 

Cosmetics EGFEP Intensive Eye Cream - aktivní složky jsou skvěle poskládané a krém vypadá nadupaně ...ale bohužel i silikony a dalšími potenciálně dráždivými ingrediencemi, které bych na oční okolí dávat nechtěla

Asta Ros Ampoule - podobně jako předchozí produkt obsah aktivních ingrediencí je hodně unikátní a fakt skvělý, a pak někomu rupne v bedně a řekne si, že to už skoro vypadá jako svatý grál anti-age produktů a co budou ty uživatelky dál hledat jako ... tak do toho pro jistotu namíchá pár ingrediencí s rizikem podráždění a toxicity pro životní prostředí. Takže hledá se dál?

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 11. června 2024 07:05

prďola 

...uááá!.

jako jednak moc moc děkuji!

druhak - tyjo, to je fakt dílo najít něco kvalitního bez nehorázné ceny...

Jdu hledat dál...

Offline prďola
4423 příspěvků moje polička 11. června 2024 08:56

Miru Nevím, z jaké klasifikace cosdna tabulka vychází, ale dimethicon bych já osobobně jedničkou nikdy neoznačila Ale toto i následující ber jako čistě osobní zkušenost a výhradně můj názor - ohledně použití silikonu v krémech jsou podle mě dva druhy uživatelů: ti, co se k nějaké formě dermatitidy dopracovali, a ti, kteří jsou na cestě k ní

Abych to tady dlouze neokecávala, tak ti sem zkopíruju výsledky několika studií, které posuzovaly účinky silikonů v kosm. produktech, resp. dám sem jen ty negativa, která bohužel převáží nad jejich výhodami:

1. Ucpává póry: Silikon vytváří na pokožce okluzivní bariéru, která může ucpávat póry a bránit tak přirozenému vylučování mazu a toxinů. To může vést k akné, komedonům a miliím.

2. Narušuje hydrataci: I když silikon zpočátku hydratuje pokožku, ve skutečnosti brání pronikání vlhkosti z hlubších vrstev do epidermis. To může vést k dehydrataci pokožky z dlouhodobého hlediska.

3. Zhoršuje zánětlivé stavy: Silikon může zhoršovat zánětlivé stavy pokožky, jako je ekzém a akné.

4. Není biologicky rozložitelný: Silikon se v přírodě nerozkládá, a proto se může hromadit v životním prostředí.

5. Může dráždit pokožku: U citlivé pokožky může silikon způsobovat podráždění, svědění a zarudnutí.

... za mě má použití silikonu opodstatnění, jen v léčivých krémech/mastích, kdy se používá dočasně a lokálně.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 11. června 2024 09:19

prďola 

...děkuji moc!.

Jako snažím se hledat a myslím, že co používám přípravky, jsou bez silikonů. Mě třeba právě zarazilo to, že v jistém výrobku byl dimethicon a v oné tabulce měl "jedničku". A u jiného výrobku třeba tu "4". Tak jsem myslela, že s tou jedničkou je tam relativně bezpečný, neškodící nebo opravdu minimálně. Zase jsem moudřejší...

Pamatuju si od Tebe, že dobré ingredience jsou trehalosa, super oxid dismutasa, peptidy, ceramidy, nějaké hexa..?., glycol, gluthation, astaxanthin(k užívání i vnitřně, brala jsem), lecithin, niacinamid, atd. ...

Jenže Ty pak znáš nevhodné ingredience a  kombinace třeba i s dobrými složkami, které přesto nejsou zrovna žádoucí... 

Offline marieu
5140 příspěvků moje polička 11. června 2024 15:47

prďola Ámen k silikonům!  

Offline prďola
4423 příspěvků moje polička 11. června 2024 16:52
Offline RoSa
9966 příspěvků moje polička 16. června 2024 23:10
Reakce na marieu:

prďola měla bys, prosím, tip na zdroj NMN kromě nature-store.cz? Trošku mě viklá ta cena, pokud by měla být použitá koncentrace 5%...

​narazila jsem na to na allegru a hned jsem si to objednala... ono se to dá i jíst!

Offline marieu
5140 příspěvků moje polička 17. června 2024 06:36

RoSa my jsme si to tady už vysvělily- potřebná koncentrace je nižší- v desetinách procenta, takže cajk. Už mám umixováno a používám dva týdny. 

Offline RoSa
9966 příspěvků moje polička 17. června 2024 06:45

marieu a už jsi omládla? jako ta 22měsíční myš?

jak jsi to míchala, resp. s čím a v jaké koncentraci?

Offline marieu
5140 příspěvků moje polička 17. června 2024 08:12

RoSa jak jsem psala výše- koupila jsem si toner s antioxidanty od Pixi a na hulváta jsem do něj nasypala NMN, inulin a MSM. Protřepala, nemíchala a používám. Zatím se ni zklidnilo akné, což ale přisuzuju tomu, že jsem přestala používat toner od Allies. Na dlouhodobý efekt je příliš brzy. A taky si nejsem jistá, jestli to člověk může vůbec pozorovat v reálném čase- jestli si nakonec neřekneš, že máš pleť v lepším stavu, než bys ve svém věku měla

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 17. června 2024 12:54

Nevim kam s tim, ale existuje neco na pigmentove skvrny? Kazdy leto mam na cele debilni flek.

Offline prďola
4423 příspěvků moje polička 17. června 2024 14:58

RoSa To je moc dobrý tip! Zjistila jsem, že se se těmto doplňkům nově říká Senolytika (ehm! ... jakože oddalují stáří ) a společně s Quercetinem a S.O.D. by se měly užívat jak v doplňcích, tak aplikovat v krémech. Občas jsou v nabídce i doplňky s NAD+, ale ty - jsem v nějaké studii četla - podávané v doplňcích nejsou tak účinné, protože hůř metabolizují.

Jo, a konečně píšu SZ, o víkendu jsem byla nějak zasekaná