prďola ... a to by šlo- nasypat NMN a třeba ještě s inulinem a MSM do nějakého preexistujícího tonika??
Oblíbený krém na obličej...
marieu Jasan! Inulin i MSM jsou další skvělé složky, kterými bys tonik doplnila. Anebo komplet namíchat svoje - květovaná voda + koloidní stříbro & zinek + roztok panthenolu a v tom rozpustit práškové formy (MNM, Inulin, MSM) případně nějaká další ingredience, o které víš, že ti pomáhá ![]()
prďola ok, to bych asi zvládla! Díky moc za tipy.
marieu nz ![]()
prďola a co bys poradila na růžovku? včera jsem byla na botoxu a pani doktor zmínila, že mám možná nějakou počáteční fázi... (já si teda myslim, že jsem se teď o víkendu na Šumavě umyla nějakym utrejchem tam na hotelu a je to alergická reakce)... možná chce nabídnout laserové ošetření, co já vim o jejich obchodních praktikách...
ale každopádně: kdyby to byla ta rosacea, co doporučuješ? nebo ještě lépe: uměla bys mi něco namíchat? dík!
RoSa no ty brďo!
já se snažím nefušovat odborníkům v oblastech, kterým nerozumím, takže umím poradit maximálně v těch lehce hraničících případech.
Ale pokud by to bylo ranné stadium rosacea anebo reakce na utrejch, tak bych doporučila produkt se zklidňujícími složkami (allantoin, ectoin, to koloidní stříbro se zinkem, kys. azelaovou, Lactobacillus Ferment Lysate, síra, Inositol) a pak co nejšetrněji stav pleti normalizovat, tj. hydratace + obnova kožní bariery.
Opožděně, ale mám dotaz: nezkoušela jsi nááhodou nějaký produkt s NMN (Nikotinamid mononukleotid) nebo přidat třeba Beta NMN Elixír do toniku nebo krému? Vzhledem k tomu, že NMN je prekurzorem NAD+ (Nikotinamidadenindinukleotidu), tak by ses mohla vyhnout té alergizující reakci niacenamidu, ale poskytnout pokožce to, co jí pomůže. A to nejen s problematickým stavem pleti, ale NMN je skvělá anti-age ingredience obecně
Promiň za naprosto stupidní otázky, zaujal mě ten Beta NMN Elixír, že bych si s ním vylepšila používané krémy, ovšem nějak si nevím rady s případnou aplikací.
To mi zřejmě přijde domů nějaký miniaturní pytlíček s práškem, ale co s ním?
Má se to celé nasypat do balení krému? Kolik a do jakého množství? Nezkazí se to, případně nebudou v tom ty účinné látky nějak degradovat? Můj používaný krém je dávkovaný pumpičkou, takže bych to zřejmě musela vmíchávat po částech, ovšem neumím si představit, jak odhadovat to množství. Na den, nebo na noc?
Nějaká praktická rada pro laiky a nezasvěcené?
Fleur já se chystám pořídit toner od Pixi (antioxidant) a prachsprostě všechny ty prášky nasypat a potřepat, přijde mi to jednodušší, než rozmíchávat v hotovém krému. Ještě mi to přijde schůdné v nějaké tekutější emulzi, nebo séru.
prďola měla bys, prosím, tip na zdroj NMN kromě nature-store.cz? Trošku mě viklá ta cena, pokud by měla být použitá koncentrace 5%...
Fleur Přesně jak píše marieu - chtěla jsem se zeptat, jestli nepoužíváš nějaký tonik nebo květovou vodu, tam by zapracování bylo fakt snadné. Lehce desktruktivní postup vůči airless kelímku by asi nebyl problém, ale byla by to škoda. Nehledě na to, že z toniku se bude NMN účinněji uplatňovat než z krému.
marieu Už jsem si o tom včera psala s rozarka - ten doplňující text u této ingredience je podle mě nějaký nepovedený strojový překlad ze studie, která se v textu zmiňuje. Doporučené dávkování je 0,1 - 0,3%, takže když si objednáš 1g tak budeš mít 3 dávky do množství toniku 100ml... což si myslím, že je cenově únosné
Po jiném zdroji jsem nepátrala, ale pokud mám přehled o českých eshopech, tak jsem ji ani nikde nezahlídla.
On je to takový lehounký nadýchaný prášek a protože ne každý má doma tak citlivé váhy, tak bude úplně stačit, když si tu 1g dávku rozdělíte na tři pididávky a tím budete na té maximální doporučené.
A když už jsem v tom doporučování, čím si vytunit svoje používané produkty - pokud si k NMN přihodíte do košíku i Ectoin (opět prášková forma snadno rozpustná ve vodě, snáší široké rozpětí pH... takže úplně bez problému použitelná i pro úplné laiky, na webu k tomu máte dobře popsané výhody pro pleť) ![]()
prďola aha...! Tak to je výborná zpráva, jdu nakupovat.
prďola díky i za další informace, ty jsi poklad ![]()
RoSa zrovna nedávno jsem četla tenhle článek s tím, že by se mi to mohlo v budoucnu hodit - tak můžeš zkusit namíchat. A jestli si mícháš, tak jsem na FB Nature-store našla i krém na růžovku, tak ho sem můžu hodit pro inspiraci aspoň, co je tam za aktivky.
Lenka22 tyjo, dík! zrovna to řešíme s prďolkou...
ale teda nos alkoholika nemám!!
jen mi zčervenaly tváře, takový to vystouplý vpravo vlevo od nosu... ale je to velká výstraha ty fotky, to teda jo!
RoSa no výstraha to je. Já mám lehkou kuperózu, což je předstupeň růžovky, to mě taky netěší.
Někdy dřív tu proběhly posty ohledně samoopalující ingredience Erythrulose, která zbarvuje pokožku přirozeně a ne dožluta. Já jsem ji kupovala v UK a teď jsem ji objevila i v SK eshopu, takže pro zájemce >> tady << ... dá se velmi snadno přidat do jakéhokoliv vašeho tělového mléka nebo krému ![]()
Mmch ten eshop má poměrně zajímavou nabídku i pro mě ![]()
Tak jsem si dneska vytunila toner s antioxidanty od PIXI pomocí NMN, MSM a inulinu. Od PIXI mi přišly ještě polštářky pod oči Fortifye a maska s růstovými faktory MUTHA Vernix (oblíbený eshop Niche Beauty mi poslal slevu 20%), takže očekávám zázraky. Polštářky už jsem aplikovala- bezprostředně po použití mám vjem "utaženého" očního okolí, tak jsem zvědavá i na dlouhodobější efekt. Masku mám poprvé, taky se nechám překvapit. A co mi tedy zafungovalo na rozbouřenou pleť na obličeji, bylo vráti se ke kyselině azelaové (sérum Transparent Lab) a na léto místo retinolu začít bakuchiol v olejovém séru od Allies.
Taky máte pořád ještě vyvíjející se rutinu, nebo spíš sázíte na jistotu a používáte stejné produkty? Diskutujme! ![]()
...kdyby, prosím, jsi měla čas a chuť..:
(jako mně se to líbí, ale potřebuji, prosím, odborný dohled)
https://www.beautyfitbody.cz/produkt/fau-cosmetics-egfep-intensive-eye-cream/
Bitter Orange Flower Water, Bis-Piage-18 Methyl Ether Dimethyl Silane, Caprylic / Capric Triglyceride, Butylene Glycol, Lecithin, Dicaprylyl Carbonate, Aloe Vera Leaf Water, Niacinamide, Cetearyl Oleate, sorbitan oleate, cetearyl alcohol, hydroxyethyl acrylate / sodium acryloyl, dimethyl taurate copolymer, glycerin, sodium hyaluronate, dipotassium glycyrrhizate, h yaluronic acid, adenosine, allantoin, arbutin, 1,2, hexane diol, tocopheryl acetate, flavoring, threonine, serine, RH-oligopeptide-1, S-polypeptide-11, lysine, histidine, algin, aspartic acid De, Glutamic Acid, Proline, Glycine, Alanine, Valine, Methionine, Isoleucine, Leucine, Tyrosine, Phenylalanine, Si Thane, SH-octa-peptide-4, SH-deca-peptide-7, SH-oligopeptide-9, echil hexyl glycerin, Acetyl Hexapeptide-8, oligopeptide -28
https://www.beautyfitbody.cz/produkt/calabs-asta-ros-ampoule-skin-eternity-program/
Rhizophora Mangle Callus Culture Extract, Butylene Glycol, Glycerin. Diethoxyethyl Succinate, Arbutin, Betaine, Astaxanthin. Ubiquinone. Ferulic Acid, Caffeic Acid. Thioctic Acid, Glutathione, Xanthophylls. Hydroxycinnamic Acid. Tocopherol. Tocopheryl Acetate. 3-0-Ethyl Ascorbic Acid. Sodium Ascorbyl Phosphate. Galloyl Pentapeptide-33. sh- Oligopeptide-1, sh-Oligopeptide-2, sh-Polypeptide-10. sh-Polypeptide-1. Superoxide Dismutase, Portulaca Oleracea Extract. Viscum Album (Mistletoe) Extract, Glycyrrhiza Uralensis (Licorice) Extract. Cinnamomum Cassia Bark Extract. Tremella Fuciformis (Mushroom) Extract. Haematococcus Pluvialis Extract. Phellinus Linteus Extract. Ganoderma Lucidum (Mushroom) Extract, Sparassis Crispa Extract. Hericium Erinaceum (Mushroom) Extract, Cudrania Tricuspidata Fruit Extract. Polygonum Cuspidatum Extract. Caffeine, Allantoin, Adenosine, Macademia Ternifolia Seed Oil. Glycosyl Trehalose, Lactic Acid, Panthenol. Propylene Carbonate, Bis-PEG-18 Methyl Ether Dimethyl Silane, PEG- 240/HDI Copolymer Bis-Decyltetradeceth-20 Ether, 1.2 Hexanediol, Ethyl Hexanediol. Hydrogenated Starch. Hydrolysate. Polysorbate 60. Decyltetradeceth-25. Octyldodeceth-16. Caprylyl Glycol, Chlorphenesin. Ethylhexyl Methoxycrylene. Polyacrylate Crosspolyemer-6. Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer, Ethylhexylglycerin. Disodium EDTA. Hydrogenated Lecithin. Potassium Cetyl Phosphate. Cholesterol. Ceteth-3. Ceteth-5. PEG-5 Rapeseed Sterol, Brassica Campestris (Rapessed) Sterols, Hydroxyethylcellulose, Caprylic/Capric Triglyceride. Hydoxypropyl Guar Biosaccharide Gum-1. Polyglyceryl-10. Oleate, Polyglyceryl-10 Stearate. Lysolecithin. Water. Pentylene Glycol, Lecithin, Sodium Phosphate. Fragrance.
marieu Ten Pixi antioxidant toner nema zadny kyseliny, ze? Vypada dobre, asi ho zkusim, docela toho spotrebuju dost, davam to do spreje. Ted mam nejaky Mario Badescu s aloe a ceka na me dalsi s levanduli, hlavne musi byt teda bez alkoholu. Pixi fortify na oci je super, uz jsem skoro na dne.
Rutina se mi vyvyji asi nejvic podle stavu pleti v danou dobu, plus teda obcas nejaka nova vec ak dyz je dobra, zustane, ted davam jednou za tyden ten retinal ordinery, zda se fajn docela dost. Plus pouzivam Strivectin tightening cream na oblicej, ten se mi zda ze super. Musim teda obcas extra zhydratovat, protoze ten Striv neni hydratacni, to dam serum na vlhkou plet, olej a na to masku gydratacni, olej taky Strivectin, Prdola psala, ze dobrej, ja jsem spokojena, uz jsem na dne takkoupim znovu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje