Oblíbený krém na obličej...

11. srpna 2014 18:50
Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 14. října 2024 21:40

tamara Rozumím ti . S věkem i stavem pleti jsme na tom úplně stejně (já mám jako bonus chronickou kopřivku). Do třiceti let jsem nepoužívala žádnou péči. Pak jsem si dopřávala krémy z parfumerií, posléze z lékáren, chvilku zkoušela ty čistě přírodní (a to také nešlo), načež jsem rovněž zakotvila u "vyhovuje - nevyhovuje", ale v mém případě tam nesmí být silikony, ani ty konzervanty. 

Používala jsem slovenskou značku Natuint (dříve se jmenovali Dulcia), teď jsem ji prostřídala Mádarou a jsem spokojená. Efekt pociťuji spíš v rovině smyslové, nikdy jsem po žádné kosmetice nezaznamenala nějaký wow efekt typu "o deset let mladší".

Offline marieu
5140 příspěvků moje polička 16. října 2024 07:19

Fleur já si nejsem jistá, jestli tohle vůbec nějaká kosmetika umí. Takový ten wow efekt. Věřím, že umí udělat pěknou sjednocenou pleť, zjemnit některé vrásky, ale přijde mi, že funguje spíš ve dlouhodobém horizontu. Už mnohokrát jsem si říkala, jak bych teď vypadala, pokud bych nepoužívala produkty, co si profiluju tak posledních pět let.

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 16. října 2024 11:31

Dovoluji si poprosit prďola o názor na tento Kakadu luxe krém od RMS: pocitově mi je velmi příjemný, je neparfemovaný a v promo materiálech o něm tvrdí, že vyhlazuje jemné vrásky a vypíná pleť. Je vhodný pro starou pleť?

WATER/AQUA/EAU, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, GLYCERIN, PROPANEDIOL, NIACINAMIDE, GLYCERYL STEARATE CITRATE, CETYL ALCOHOL, GLYCERYL STEARATE, 1,2-HEXANEDIOL, RICINUS COMMUNIS (CASTOR) SEED OIL, CARBOMER, C12-16 ALCOHOLS, *BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER, COCO-CAPRYLATE/CAPRATE, TRIHEPTANOIN, CAPRYLYL GLYCOL, XANTHAN GUM, ETHYLHEXYLGLYCERIN, PALMITIC ACID, SODIUM HYDROXIDE, TOCOPHEROL (NON-GMO), HYDROGENATED LECITHIN, C9-12 ALKANE, DILINOLEIC ACID/BUTANEDIOL COPOLYMER, SODIUM SURFACTIN, CARTHAMUS TINCTORIUS (SAFFLOWER) SEED OIL, PENTYLENE GLYCOL, PHYTIC ACID, SODIUM HYALURONATE, PISTACIA LENTISCUS (MASTIC) GUM, LECITHIN, TERMINALIA FERDINANDIANA (KAKADU PLUM) FRUIT EXTRACT, TERMINALIA FERDINANDIANA (KAKADU PLUM) SEED OIL, GLYCERYL CAPRYLATE/CAPRATE, CASTOR OIL/IPDI COPOLYMER, CYNARA SCOLYMUS (ARTICHOKE) LEAF EXTRACT, PISUM SATIVUM (PEA) EXTRACT, BENZYL ALCOHOL, CHENOPODIUM QUINOA SEED EXTRACT, POTASSIUM SORBATE, SODIUM BENZOATE.

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 16. října 2024 11:31

marieu Souhlasím s Tebou, o to víc ale tápu při výběru vhodné péče .

Offline marieu
5140 příspěvků moje polička 16. října 2024 12:24
Offline marieu
5140 příspěvků moje polička 16. října 2024 12:25

Fleur no asi to nemusí být složité- ráno péče s antioxidanty (vitamin C, vitamin E, resveratrol, skvělá superoxid dismutáza, k tomu třeba koenzym Q) a večer peptidy a retinol. To jsou všechno složky s prokázaným anti-age efektem. Plus podpora kožní bariéry ceramidy. Mrkni na značku A.Florence, u nás ji prodává eshop Cosibella. Jeji anti-pollution sérum s vit C má výborný poměr cena-výkon, zajímavý je noční olej s retinalem plus různé produkty s ceramidy. Peptidy klidně od Ordinary, Niod, dražší a víc fancy peptidy má značka Allies of skin, nebo Melumé. Všechny tyto mají poměrně jednoduchá složení bez zbytečností.

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 16. října 2024 20:04

marieu Mockrát děkuji za rady a za tipy, určitě se po doporučovaných značkách a výrobcích co nejdříve poohlédnu. 

Já si zase někdy říkám, jak bych vypadala, kdyby taková péče byla dostupná, když jsem byla mladá

Offline marieu
5140 příspěvků moje polička 16. října 2024 20:38

Fleur stejně je za stav pleti do velké míry odpovědná genetika a životní styl. Moje babička žila střídmě, mazala se AB mandlovým krémem (vždycky po ránu se leskla jak zrcátko, když mě pak občas líbla na tvář, krásně jím voněla a já měla mastné líčko) a měla velmi pěknou pleť až do velmi vysokého stáří.

Offline 0zero7
11579 příspěvků moje polička 16. října 2024 20:39

marieu Fleur krasne jsi to sepsala! Ono wow efekt je mozny jen u neceho co smyjes, jak probehlo vys. S peci o plet je to vzdycky na dlouhou trat a hlavne pravidelne, muze to byt sebelepsi pripravek, pokud se clovek nestara pravidelne, tak to proste vysledek mit nebude. Ja jsem zacala asi ve 24 a myslim, ze videt to je, kdyz pominu genetiku. Nektery slecny o 10 let mladsi a teda vypadame podobne co se pleti tyce. Dobrej anti aging je taky jidlo a pohyb, to bych zminila tez :)

Offline 0zero7
11579 příspěvků moje polička 16. října 2024 20:40

marieu pisem to samo vlastne

Offline Candance
5607 příspěvků moje polička 16. října 2024 20:56

Sweet Potatopoznala jsi UZ nejakou zmenu s pouzivanim proteinu? Ja se vracim z cest a hned to doma umicham

Offline Sweet Potato
39676 příspěvků moje polička 16. října 2024 21:54

Candance Jasně, že ne.

Offline Lilly_Ku
4454 příspěvků moje polička 16. října 2024 22:11

0zero7 vim, ze se staras svedomite a dlouhodobe, ale davalas sem fotky sve maminky a podle me to je u tebe predevsim genetika a pohyb, pokud teda tou peci vylozene neresis nejaky kozni problem na obliceji.

podle me nejvic dela genetika, strava (!), pohyb, jestli clovek kouri (pokud jo tak drahy kremy jsou prachy splachnuty do zachodu). kdyz mluvim o normalni pleti bez specifickych problemu jako akne, rosacea a podobne. ale i tam bych si tipla ze upravou stravy se da dosahnout celkem dost.

Offline 0zero7
11579 příspěvků moje polička 16. října 2024 23:13

Lilly_Ku jo, pravda! Plus jeste teda hormony, to poznam az ted, driv ne, ale kdyz nejsou rozlitany, je to videt na pleti dost, coz se da krasne upravit jidlem a aktivitou. Koureni to zabije, to je jasny, to me ani nenapadlo zaradit, tady skoro nikdo nekouri. Pece urcite pomuze celkove, plet mam hezkou, ale typicky evropskej tenci epidermis, kterej je nachylnejsi ke starnuti, tak tomu trochu pomoct lze, je to porad ale jen atopicky, ty vnitrni zmeny jsou nejdulezitejsi, kdybych na to mela moral (a penize), tak jim v podstate jen cerveny maso grass fed, ryby, vejce, raw sejry, ovoce a zeleninu, plus nejaky olivy, bio kure, maslo a nejaky ochucovadla a bylinky, imo nejlepsi jidlo pro telo a plet. 

Offline Pavlena
6891 příspěvků moje polička 17. října 2024 18:57

Lilly_Ku 0zero7 a kromě toho, co píšete, je to podle mě i místo bydliště. Vidím na své US kamarádce (Long Island), že má pleť krásnější a hladší než kdykoliv za mlada v ČR, přestože na téměř jakoukoliv péči zvysoka kašle. Prostě mořský/oceánský vzduch dělá divy. A teda taky tam mají strašně měkkou vodu, moje vlasy i pleť rozkvetou i během pobytu na pouhé 2 týdny.

Offline 0zero7
11579 příspěvků moje polička 17. října 2024 18:59

Pavlena jo! Na tom urcite neco je, souhlasim s tim oceanem/morem! 

Offline Lenka22
2550 příspěvků moje polička 21. října 2024 17:12

lepší odkaz na pořad o pleti.

Edit - lepší odkaz na pořad o pleti, vrstvení apod.

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 24. října 2024 21:14

prďola Pěkně prosím, je tady v tomto složení očního krému Patyka něco přínosného?

Na tuto značku jsem narazila, když jsem si kupovala pudr T.LeClerc v obchodě LaPharmacie. Děkuju.

Ingredients

99.8% of the total ingredients are from natural origin

46.5% of the total ingredients are from Organic Farming

INGREDIENTS : ROSA DAMASCENA FLOWER WATER*, AQUA (WATER), BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA BUTTER)*, GLYCERIN, ALCOHOL DENAT.**, APRICOT KERNEL OIL POLYGLYCERYL-4 ESTERS, CETEARYL ALCOHOL, GLYCERYL STEARATE, SHOREA ROBUSTA SEED BUTTER*, MICROCRYSTALLINE CELLULOSE, COCO-CAPRYLATE/CAPRATE, POTASSIUM PALMITOYL HYDROLYZED WHEAT PROTEIN, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, SODIUM STEAROYL GLUTAMATE, TOCOPHEROL, GLYCERYL CAPRYLATE, ORYZA SATIVA (RICE) HULL POWDER, PARFUM (FRAGRANCE), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE), LEVULINIC ACID, CI 77019 (MICA), XANTHAN GUM, FAGUS SYLVATICA BUD EXTRACT*, SODIUM DEXTRAN SULFATE, SODIUM LEVULINATE, HYDROGENATED VEGETABLE OIL, CELLULOSE GUM, LIMONENE, SODIUM HYDROXIDE, LINALOOL, HEXAPEPTIDE-11, BENZYL ALCOHOL, TETRASODIUM GLUTAMATE DIACETATE, POLYGONUM FAGOPYRUM SEED EXTRACT, CHLORELLA VULGARIS POWDER*, CITRONELLOL, VITIS VINIFERA (GRAPE) SEED OIL, LECITHIN*, THEOBROMA CACAO (COCOA) SEED BUTTER, GLYCERYL CAPRATE, ASCOPHYLLUM NODOSUM EXTRACT, CITRAL, GLYCERYL UNDECYLENATE, CENTELLA ASIATICA EXTRACT*, POTASSIUM SORBATE, BENZOIC ACID, SALICYLIC ACID

Offline prďola
4423 příspěvků moje polička 25. října 2024 20:54

whiskas 

Abych pravdu řekla, tak složení není nic moc - dávat zrovna na citlivou pokožku kolem očí produkt s obsahem alkoholu mi nepřipadá jako nejlepší nápad. Jinak pár rostliných extraků a peptidová péče, která obasuje hlavně aminokyseliny.

Nevím, jaká očekávání od krému máš, ale určitě existují přínosnější produkty

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 25. října 2024 21:51

prďola Moc děkuju .

Co očekávám? Jako vždy, všechno :-D. Hlavně hydrataci, prosvětlení očního okolí, protivráskový/vypínací efekt by také nebyl od věci.

Ten krém jsem si nevybrala cíleně. Kupovala jsem ten pudr a v prodejně mají i velké množství kosmetiky, pro mě neznámých, prodavačkami vychvalovaných značek. Tak jsem byla zvědavá, co je to za zázrak a vidím, že nic moc. Přiznám se, že když jsem viděla ten dlouhý seznam ingrediencí, bylo mi to divné. 

Ještě jednou děkuju, mrknu se po něčem jiném.