...no, pár dobrých a špatných ingrediencí sice už znám.
Ale pak jich je spousta, které mi nic neříkají a pak taky závisí na jejich kombinacích a proto Tě pořád potřebuju![]()
![]()
![]()
...no, pár dobrých a špatných ingrediencí sice už znám.
Ale pak jich je spousta, které mi nic neříkají a pak taky závisí na jejich kombinacích a proto Tě pořád potřebuju![]()
![]()
![]()
Takže pro upřesnění toho EU předpisu - původní znění je z roku 2009 a to upravuje max. množství propylparabenu a jeho solí v kosmetických přípravcích na 0,4%. Další platné nařízení z r. 2014 mění/aktualizuje původní nařízení takto:
"Nepoužívat v přípravcích, které se neoplachují a jež jsou určeny k ošetření pokožky v oblasti pleny u dětí mladších tří let."
Takže tak... ![]()
prďola prosím tě, když tu jsi, allies má noční s retinalem 0,05 a teď nově i 0,1, je to nějakej markantní rozdíl (třeba ve snášenlivosti)? A bakuchiol pod to můžu? Díky!
Ounz Obecně - bakuchiol spolu s retinalem se naopak s ohledem na synergické působení doporučuje, jen si myslím, že by bylo dobré předem vyzkoušet v loketní jamce, protože snášenlivost retinalu je individuální.
A ohledně toho vyššího procenta retinalu - pokud jsi zvyklá na přípravek s 0,05%, tak se dá předpokládat, že přechod na 0,1% by měl být bez nějakých extra problémů. Pro jistotu bych ale v prvních dnech dávala jen obden. Ale ona si na něj pleť poměrně rychle zvykne ![]()
prďola díky moc za informace!
Ounz nz ![]()
prďola tak zasoby na 10 let snad nemeli, to budou spise potvoraci, taky slozeni toho kremu nedohledas nikde na webu, je jen na krabicce. No, dovyuzivam to co nejdal od oci.
33lejaby
Ten produkt neobsahuje sice žádné extra ingredience, ale dá se od něj očekávát aspoň dočasný instantní účinek, který způsobuje pullulan - trochu vypne pokožku kolem očí, ale večer si tento "lift efekt" smyješ
Ja by som sa chcela spýtať prave na takéto produkty. Ako jaané, aj ja chcem radšej kozmetiku, ktora ma dlhodobý účinok nez vow efekt (dobre, uprimne, chcem všetko ako vzdy...
)
Ale fakt by sa mi z času na čas na konkretne príležitosti hodilo niečo ako toto...že hoci len na jeden vécer vypne a vyhladí.
Píšem si - pullulan.
Co ešte ďaľšie hľadať? Prípadne rovno hotové produkty?
(YR sa mi priliš nechce, po tom ich Tureckom průšvihu....je to už sice dávni, ale nejako sa mi nechce veriť, že by im nahle marástli svätožiary...)
slniecko Turecký průšvih? To je nějaká kauza, která mi asi unikla, řekneš o ní něco prosím?
...tak to určitě doporučuji právě ten oční krém Krásná Kurtizána z Havlíkovy apotéky. Fakt maximální spokojenost, výživa, vypnutí...
Když jsem dělala objednávku a poprosila o konkrétní vzoreček, vždy poslali. A jinak - ke každé objednávce přidávají vzorečky.
Ounz Jsi spokojena s tim retinalem? Mam to zluty serum od Ordinary a zda se mi fakt dobry.
Jinak mam ted CAIS a Hydration Vaccine a oboje dobry, ta hydratace ma teda nejaky flexo-silikon a je to poznat, coz me prekvapilo teda.
prďola prosimte, budes mit cas o vikendu mrknout na ty Pixi ocni polstarky, jestli nektery dalsi za to stoji? :)
Pred casem tady prďola doporucovala nocni vitaminovy krem 100% pure, podarilo se mi ho tehdy sehnat a je opravdu dobry. Ted jsem ho nasla na Ecco Verde, pokud byste nekdo mel zajem.
0zero7 já mam ten jejich noční krém s retinalem a peptidama a asi dobrý :) jako nemažu se tim denně, trochu to flákam, no, ale nakonec mi vcelku vyhovuje. Jako já si to loni koupila na black friday a pak jsem se osypala, když jsem to zkusila, no ale vylučovací metodou jsem pak přišla na to, že mi asi vadí ten jejich mist s niacinamidem (tušim) a ten zbytek používam. Jinak mám teda denní krém a čistič. Já jsem něco od ordinaty v minulosti zkoušela a bylo to na mě nějak 'moc' , nakonec si jen občas půjčím hydratační krém s ceramidy, co jsem koupila mamce, ten je fajn a už radši nic nezkoušim od nich. Mám akorát neck od niod. Nad tou hydratační vakcinou (
) jsem přemejšlela, ale nebudu hromadit a navíc maji tubu vyprodanou
prďola ještě poprosím o názor na tenhle krém. Mám vzorek, hezky voní, neleskne se, neosypala jsem se...
Něco "z Mrtvého moře" už jsem kdysi měla a bylo to příjemné, značku už si nepamatuju. Proč se tohle nemá používat v těhotenství a při kojení?
Dík za odpověď!
Ve složení bohužel nepišou, čeho kolik v tom je.
Kokoska tohle bude rychlý ![]()
večer napíšu
prďola
Tak asi se s tim ani nezdrzuj!
Mohla bych se tě prosím zeptat? Všimla jsem si u některých The Ordinary produktů, že je ve složení kromě phenoxyethanolu uvedený i chlorphenesin, o kterém jsem si myslela, že už se v kosmetickych produktech nepoužívá. A v oblíbeném Moisturizing Factors+HA krému je navíc ještě triethanolamine. Všechny tyto složky jsou uvedeny až na konci seznamu - mám si s tím dělat hlavu?
Kokoska v tehotenstvi se nesmi pouzivat kvuli retinolu
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.