Oblíbený krém na obličej...

11. srpna 2014 18:50
Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 18:16

prďola 

...a tohle by, prosím, šlo.?.:

Eisenberg Eye Contour Gel

AQUA (WATER), BUTYLENE GLYCOL, CENTAUREA CYANUS FLOWER WATER, GLYCERIN, CARBOMER, PEG-8, PHENOXYETHANOL, CHONDRUS CRISPUS POWDER (CARRAGEENAN), SODIUM HYDROXIDE, ETHYLHEXYLGLYCERIN, PPG-26-BUTETH-26, CAPRYLYL GLYCOL, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, DISODIUM EDTA, FAGUS SYLVATICA BUD EXTRACT, BENZYL ALCOHOL, SODIUM HYALURONATE, SODIUM POLYACRYLATE, BORAGO OFFICINALIS SEED OIL, SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL, ROSA CANINA FRUIT OIL, TRITICUM VULGARE (WHEAT) GERM OIL, LIMONENE, BIOSACCHARIDE GUM-1, CITRUS AURANTIUM DULCIS (ORANGE) PEEL OIL, CITRUS LIMON (LEMON) PEEL OIL, PROPYLENE GLYCOL, TOCOPHERYL ACETATE, PENTADECALACTONE, BACILLUS FERMENT, LACTOSE, DEHYDROACETIC ACID, LACTIS PROTEINUM (WHEY PROTEIN), BENZOIC ACID, LACTIC ACID, POTASSIUM SORBATE, ROSMARINUS OFFICINALIS (ROSEMARY) LEAF EXTRACT, TOCOPHEROL

Offline baltik
4952 příspěvků moje polička 13. listopadu 2024 13:05

prďola muzu taky poprosit? Kosmeticka mi to vnutila, ze uz je potreba. 

Offline prďola
4423 příspěvků moje polička 13. listopadu 2024 13:47

Miru baltik mrknu se na to, jen se k tomu nedostanu dřív než během víkendu

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 13. listopadu 2024 14:29

prďola 

...jasné, děkuji!

Jak jsi před časem psala, že v pleťových přípravcích nejsou dobré silikony, resp. třeba Cyclopentasiloxane

tak ve vlasové masce to nevadí.?.

Offline prďola
4423 příspěvků moje polička 13. listopadu 2024 16:37

Miru Noooo, já bych složku s prokázanou škodlivostí (navíc neodbouratelnou v přírodě) nechtěla mít v žádném produktu

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 13. listopadu 2024 17:03

prďola 

...jasné, děkuju

Offline 33lejaby
658 příspěvků moje polička 15. listopadu 2024 14:50
Reakce na 0zero7:

NIOD a Ordinary maji ode dneska mesic slevu 23% - NIOD 50% na hydratacni serum a Hydration vaccine balzam. 

Muzete sem hodit co za jejich produkty mate radi mozna? Myslim, ze nekdo zminoval tu sacharidovou mlhu, pak ocni serum, copper peptides.

​Neví někdo? Mívají ty akce častěji než 1x ročně? Kupuji oční sérum, ale zatím ještě mám, tak nevím jestli dokoupit do zásoby

Offline michaela
337 příspěvků moje polička 15. listopadu 2024 15:00

33lejaby 

ja si pamätám iba 1x ročne - celý november - a tak kupujem ročnú zásobu

Offline 33lejaby
658 příspěvků moje polička 15. listopadu 2024 15:30

michaela 

Děkuji, tak já taky akci využiji. Používám oční sérum v kombinaci s očním krémem Allies.  Měla jsem i sérum CAIS, ale mám v zásobě peptidové sérum s růstovým faktorem od Allies, tak CAIS zatím asi nebudu pořizovat

Offline 33lejaby
658 příspěvků moje polička 16. listopadu 2024 12:56

Prosím  @ prďola 

Je v tomto krému něco špatného? Je to oční krem z Yves Rocheru, hodila bych si k proprietam co nosim do sauny nebo na bazen. Nebo mám raději rovnou vyhodit?

Offline prďola
4423 příspěvků moje polička 17. listopadu 2024 21:49

Miru 

Eisenberg Eye Contour Gel - v složení sice není nic, proti čemu bych měla nějaké výhrady, ale rozhodně tam nevidím ani nic extra přínosného. Navíc jenom pro orientaci - Phenoxyethanol je konzervant s povoleným použitím max. 1%, takže vše, co je na seznamu pod ním, je použito v menším objemu. A složky nad konzervantem jsou voda, rozpouštědlo, glycerín, květovaná voda (chrpa) a zahušťovadlo... a to je podstata toho zázraku

Offline prďola
4423 příspěvků moje polička 17. listopadu 2024 22:20

baltik 

Lift Creme - takže postupně od toho dobrého, až k tomu horšímu... Ten produkt obsahuje skvělý koktejl účinných a ne často se objevujících ingrediencí, které by mohly mít nějaký žádoucí efekt. Trochu rozpačitá jsem z kombinace složek, které už mohou pokožku dráždit (zvlášť kolem očí) a současně složek, které toto podrážděné mohou potlačovat.

Ale to, co mi na tom jinak docela povedeném krému připadá nejhorší jsou parabeny a zejména Sodium Propylparaben, který legislativa EU zakazuje používat v bezoplachových produktech. Ale já bych se obešla i bez rozhodnutí EU a parabeny bych mít v kosmetice nechtěla

Offline prďola
4423 příspěvků moje polička 17. listopadu 2024 22:37

33lejaby 

Ten produkt neobsahuje sice žádné extra ingredience, ale dá se od něj očekávát aspoň dočasný instantní účinek, který způsobuje pullulan - trochu vypne pokožku kolem očí, ale večer si tento "lift efekt" smyješ

Offline 33lejaby
658 příspěvků moje polička 17. listopadu 2024 23:49

prďola 

Děkuji, za mne teda překvapení, čekala bych u Yves Rocher horší složení. Nic extra od toho krému na oči nečekám, jenom fakt na nouzové, rychlé ošetření po sauně, wellness. Já ty pečující rituály v šatně dost hodně osekávám, bývá tam nedostatek místa, vydýchaný vzduch, a často nakonec jdu doma pod sprchu ještě jednou. Na cestu domů ten krém bude stačit

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 18. listopadu 2024 05:19

prďola 

...děkuju!.

No, já tam nic extra zajímavého neviděla, tak jsem to radši neriskovala a objednala něco od Allies of Skin

Offline baltik
4952 příspěvků moje polička 18. listopadu 2024 06:20

prďola diky moc. A jak to muzou prodavat, kdyz je to zakazane? to je teda hrozne!

Offline prďola
4423 příspěvků moje polička 18. listopadu 2024 09:04

baltik Nevím, co je to za značku, ale pokud není z EU, tak si s předpisy EU asi moc hlavu nedělá. Anebo doprodávají staré zásoby, protože vyrábějí hodně na sklad

Offline baltik
4952 příspěvků moje polička 18. listopadu 2024 11:56

prďola je to Gernetic z Francie

Offline prďola
4423 příspěvků moje polička 18. listopadu 2024 12:24

baltik Hm! Tak to asi vyrobili na sklad ve větším množství Zkusím dohledat od kdy měl ten EU předpis účinnost.

Ono je to s parabeny docela komplikované, protože jednotlivé složky z této skupiny konzervantů nejsou širokospetrální (tj. protibakteriím, dopadům změn pH, teplotním výkyvům, atd.), ale zase vydrží třeba 15 let. Proto je výrobci rádi používali, protože vyrobili na dlouhý čas a nemuseli furt přenastavovat výrobní linky. Ale bohužel jsou některé parabenové soli fakt svinstvo, a ty zbývající jsou sice mírnější, ale stále je u nich prokázáno, že mají docela silný alergizující potenciál

Offline prďola
4423 příspěvků moje polička 18. listopadu 2024 12:25

Miru No vidíš! Už to zvládneš rozpoznat sama!