Oblíbený krém na obličej...

11. srpna 2014 18:50
Offline Garfie
28020 příspěvků moje polička 18. prosince 2024 12:33

Allysa viktorka_od splavu Kvůli lepku jsem měla kdysi trochu konflikt s mojí švagrovou, ona je přesně takový na jídlo patologicky úzkostný typ, nebo jak to říct. Její nejmladší dítě se třeba vůbec nedotklo cukru minimálně do pěti let (pak jsem ztratila přehled), pokud teda nepočítám jeden tajně ukořistěný perníček u nás doma, když mu byly asi tři. Jednou mě strašně naštvala o Vánocích, to už jsem tu kdysi dávno psala...no a antilepkovou kampaní prakticky rozložila rodinu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. prosince 2024 13:02

Allysa kamarádce hodně pomohlo vysadit mléčné výrobky. Já toto nikdy nezkoušela, to fakt radši akné. U ní to muselo být tím, žádné sračky nejedla ani před tím. Myslím, že to tvrdí i ta čínská medicína, ale naprosto chápu, že to nejsou věci, kterým každý věří, protože vědecky podložené to není.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. prosince 2024 13:05

notna ze svých zkušeností musím říct, že to dospělé akné je úplně jiné než to pubertální. Fungují na to úplně jiné věci. Já měla hezkou pleť vždycky akorát v těch těhotenstvích, po porodu a se snižující se frekvencí kojení se to zase vrátilo. Teď jsem se toho zbavila aspoň na čas jedním krémem, ale zase se mi to vrací V pubertě mělo moje akné úplně jiný charakter, ale naštěstí to vždy bylo ještě v nějaké únosné míře.

Online Allysa
874 příspěvků moje polička 18. prosince 2024 13:27

Evaeva Jasne, že existují lidé s ABKM nebo laktózovou intolerancí a spousta dalších potravních alergií a nesnášenlivostí, můžou mít kožní projevy, ale neznamená to, že mléčné výrobky způsobují akné, no. 

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 18. prosince 2024 16:11
Reakce na Garfie:

OliveOyl Děkuju, už to studuju. :-) Dceři nepomáhá mám pocit nic, jediné co jsme ještě nevyzkoušely je dieta, k tomu se mi ji zatím nedaří přesvědčit. Naštěstí se zdá, že ji to (zatím) zase tak moc netrápí, ale obávám se, že to přijde brzy. 

​Mým dětem pomohla radikální léčba vitaminem A, samozřejmě předepsaným dermatoložkou, která je v době, kdy to braly, sledovala. Dceři bylo 17, synovi 21 let (a tam jsem se už opravdu bála trvalého zjizvení) a zabralo to spolehlivě. Litovala jsem všech předchozích planých pokusů s různou kosmetikou, úpravou jídelníčků a podobně, oba se tím trápili dost dlouho a rychlý i trvalý výsledek přinesla až tahle terapie. Tím nezpochybňuji to, co bylo o (nejen) pleti prospěšné stravě napsáno jinými diskutujícími. 

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 18. prosince 2024 17:09

Garfie syn mel akne dost hnusne a pomohlo jedine chodit na kozni, kde mu to odborne cistili. Dostal nejake specialni mydlo a krem, chvili teda trvalo, nez se toho zbavil, ale jizvicky mu nezustaly.

Offline notna
9142 příspěvků moje polička 18. prosince 2024 17:20

Miru Evaeva Chtěla jsem tím jen říct, aby si nedělala Garfie výčitky, když dcera nedrží dietu, protože to ani nemusí účinkovat. U mne to akné vypadalo pořád stejně od těch cca 12 let až do těch 33. 

U dcery je teď akné taky aktuální. U ní stačí pár dní bez make-up a má to mnohem lepší. Jenže to vydrží akorát, když je doma. Jakmile na to dá make-up, zhorší se to. Jenže ona bez make-upu ven chodit nechce. Takže je to takový začarovaný kruh. Chápu, že si to chce schovávat. Taky jsem to dělala. Akorát u mne to nemělo zhoršující efekt.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. prosince 2024 17:27

notna ve věku dcery Garfie je to už fakt jen na ní. Ono k té pubertě to holt patří, takže pokud to nemá v nějaké vážně šílené formě, tak se nedivím, že to až tak neřeší. Přecejen ve třiceti už to vnímáš jinak.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 18. prosince 2024 17:28

Koupila jsem si ted do mrazu egyptian magic. Mam sice nekdy alergickou reakci na propolis, kterej to obsahuje, ale po dvou dnech testovani zatim ok. Mate s tim kremem nekdo hlubsi zkusenost, jestli se vyplati dlouhodobe pouzivat, aby pak clovek vypadal jak kleopatra?

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 18. prosince 2024 17:36

notna 

...já myslím, že Garfie to má v hlavě právě perfektně srovnané.

Jinak - ano, jako vše, i tohle je individuální. 

Ale než bych začala užívat nějaká léčiva, tak ta strava je nejsnažší a "nejzdravější" řešení(byť pro plno lidí ne moc populární, to chápu).

U mladých právě i jen změna jídelníčku zabere často. Pokud se nejedná o vyloženě hormonální akné(boláky).

Osobně, pokud by nezabrala změna režimu(pořád píšu o případu, kdy dotyčný/á sama chce), tak pak, ano, patřičná vyšetření.

Je na každém, samozřejmě, pro co a jak se rozhodne.

Zhoršení pleti po makeupu mají často na svědomí obsažené silikony.  Bohužel převážná většina makeupů je obsahuje(kvůli efektu).

Co vím, tak bez silikonů je následující. Není teda extrémně krycí, je příjemný

https://www.sephora.cz/p/care-natural-glow-10h-hydratation-foundation---pecujici-make-up-P10010517.html#product-info

Offline notna
9142 příspěvků moje polička 18. prosince 2024 17:41

Miru Děkuji za tip na make-up.

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 18. prosince 2024 17:52

notna 

Offline Garfie
28020 příspěvků moje polička 18. prosince 2024 22:26

Kokoska Takové měl mužův syn, až někdy po dvacítce na to nakonec antibiotika.  

Offline Lenka22
2550 příspěvků moje polička 18. prosince 2024 23:52
Reakce na Fleur:

​Mým dětem pomohla radikální léčba vitaminem A, samozřejmě předepsaným dermatoložkou, která je v době, kdy to braly, sledovala. Dceři bylo 17, synovi 21 let (a tam jsem se už opravdu bála trvalého zjizvení) a zabralo to spolehlivě. Litovala jsem všech předchozích planých pokusů s různou kosmetikou, úpravou jídelníčků a podobně, oba se tím trápili dost dlouho a rychlý i trvalý výsledek přinesla až tahle terapie. Tíms v nezpochybňuji to, co bylo o (nejen) pleti prospěšné stravě napsáno jinými diskutujícími. 

​Dtto přesně u nás, žádné dieta, mastičky, vodičky, nic nepomohlo, až dryák s vit. A.

Offline marieu
5140 příspěvků moje polička 19. prosince 2024 20:26

razorblade je to jen hutný výživný krém - podle složení se zdá jen z pár složek- oliváč a včelí produkty (vosk, med, pyl, propolis a  mateří kašička). Aktivní  látky žádné. O včelích produktech nepochybuju, ale netuším, jaký efekt mají na pleť. Pro mě by byl komedogenní, osobně jsem do mrazu fanynka ceramidů se sfingolipidy a cholesterolem. Např tento. Mají i light verzi, tu používám teď a dala by se celoročně. Ale nutno dodat, vím co používat na svůj typ pleti, jak je to vyloženě se suchou pletí- jestli bude mít větší benefit z těch ceramidů, nebo krému jako Egyptian Magic, to netuším.

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 22. prosince 2024 13:58

Garfie tiež hlásim úspech s krémami od dermatologičky a lekárskou kozmetikou..

Ako ten úspech spočíval v dvoch veciach - jednak vybrala, čo mu sadlo a jednak doktorke neodvrával.

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 22. prosince 2024 14:02

prďola hlásim použitie Cosioliftu na vianočný večierok a bola som za hviezdu .

A teraz sa poctivo vraciam k peptidovému krému a hyalurónovému séru...

Offline stes
8882 příspěvků moje polička 22. prosince 2024 14:09

slniecko neznám...co to je? 

Offline prďola
4419 příspěvků moje polička 22. prosince 2024 16:01

slniecko To je skvělé! Taková "blbost" a dá se s tím udělat dost parády, že? Řekla bych, že je o něco lepší než pullulan, nebo se mi s ním aspoň líp pracovalo.

stes CobioLift je aktivní složka, kterou si můžeš velmi jednoduše přidat k nějakému svému hotovému emulgovanému nebo hydrofilnímu produktu. Je to v podstatě filmotvorný polysacharid s efektem "okamžitého liftingu", který ale večer odmyješ při odlíčení. Stejně jako pullulan se hodí právě na takové akce, kde člověk chce vypadat dobře a je si vědom, že je to jen chvilkový efekt

Offline stes
8882 příspěvků moje polička 22. prosince 2024 17:43

prďola děkuju, jdu hledat...ono se to občas hodi