Oblíbený krém na obličej...

11. srpna 2014 18:50
Offline Garfie
28020 příspěvků moje polička 17. prosince 2024 05:37

Miru Já tohle všechno vím, ale zakázat to v jejím věku nemůžu a pokud se nerozhodne ona, asi s tím nic nenadělám. 

Vánoce jsou úplně neprůchodné, ale zkusím to znovu v lednu. 

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 17. prosince 2024 06:25

Garfie 

... jasné.

No, nezakazovala bych, resp. formulovala bych to tak, že ať zkusí, jestli nechce zkusit..., že za to nic nedá.

(před časem mi na insta vyskakovaly příspěvky od mladých, i s obrazovým materiálem, popisem, co se děje s tělem, pleti, když se vynechají tyhle sh**y. Škoda, že nevím, jak to najít. To by ji, myslím, lépe oslovilo, když by viděla své vrstevníky...)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. prosince 2024 07:30

Garfiejá jí rozumím. Kdybych neměla jíst mléčné výrobky a čokoládu, tak to radši to akné

Offline Pinot Noir
29391 příspěvků moje polička 17. prosince 2024 07:35
Reakce na Miru:

Na měsíc zkusit vynechat cukry, mléčné výrobky, pochutiny(brambůrky, chipsy, atp.), potraviny  obsahující ostré koření, sladké nápoje, uzeniny...

​Ale co máš potom ze života?!

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 17. prosince 2024 07:42

Pinot Noir 

...tak já to nejím roky

Teda z mléčných výrobků smetanu, tvaroh, parmezán jo, ale jinak mi to nic neříká, no.

A taky mám v sobě vnitřně nastaveno, že jako mi ty "dobroty" nic nedají(samá éčka, moc soli, moc cukru, moc divnotuků). 

No, pořád mám plno jídel, pití, na čem si fakt pochutnám a vůbec nijak nestrádám

Offline Garfie
28020 příspěvků moje polička 17. prosince 2024 07:44

Miru Víš co, ona pochopitelně ví, že u mě tu podporu najde, ale já jsem ráda, že ji to netrápí a zase to nechci dostat do pozice, že JÁ jsem s tím ta nespokojená, nechci aby měla pocit, že mně se to nelíbí, nebo že v tom vidím problém. Ona to podle mě má zatím v kategorii "jedna kamarádka je nebinární, jedna tlustá, já mám akné...." jako prostě "no a co?" O pleť se stará, dělá co jí řeknu, ale aktivně nic nehledá a jídlo neřeší, i když jí ho hlídám já, má už vlastní peníze i rozum. Ale zkusím nás obě vyhecovat na velikonoční půst, to by mohlo zabrat :-)

Evaeva No dyť! 

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 17. prosince 2024 07:48

Garfie 

(no, s tím půstem - nevím, jak "intenzivní", striktní ho chceš, ale to by třeba "stačilo" vyřadit jen to nedobré, ale bez vyjímek a efekt by byl, plus - nebyla by hladová, slabá. To, že by jste to držely spolu, je super!)

Offline Pinot Noir
29391 příspěvků moje polička 17. prosince 2024 08:02

Miru no jo, ale ve třinácti?

Dělám si trochu legraci, brambůrky a sladkosti k životu taky nepotřebuju. Ale třeba moje domácí bábovka žádná éčka neobsahuje, úplně vynechat mléčné výrobky taky není nic jednoduchého, sama jmenuješ hned tři, které "potřebuješ". 

Offline Garfie
28020 příspěvků moje polička 17. prosince 2024 08:07

Miru Mně by stačilo vyřadit zjevné sladkosti a brambůrky, nejí to pochopitelně po tunách, ale samotnou by mě zajímalo, jestli by to mělo nějaký efekt. 

Pinot Noir Je jí teda už 16, hrozně to letí!

Offline alibi blogger
4198 příspěvků moje polička 17. prosince 2024 10:16
Reakce na Garfie:

Miru Víš co, ona pochopitelně ví, že u mě tu podporu najde, ale já jsem ráda, že ji to netrápí a zase to nechci dostat do pozice, že JÁ jsem s tím ta nespokojená, nechci aby měla pocit, že mně se to nelíbí, nebo že v tom vidím problém. Ona to podle mě má zatím v kategorii "jedna kamarádka je nebinární, jedna tlustá, já mám akné...." jako prostě "no a co?" O pleť se stará, dělá co jí řeknu, ale aktivně nic nehledá a jídlo neřeší, i když jí ho hlídám já, má už vlastní peníze i rozum. Ale zkusím nás obě vyhecovat na velikonoční půst, to by mohlo zabrat :-)

Evaeva No dyť! 

​to je myslím nejdůležitější. taky jsme to začali řešit, až to dceři začalo vadit. ty děcka jsou v tomhle věku fakt moc křehký

Offline Garfie
28020 příspěvků moje polička 17. prosince 2024 10:34
Offline Pinot Noir
29391 příspěvků moje polička 17. prosince 2024 10:35

Garfie a to jsem se bála, že jsem jí přidala!

Offline notna
9142 příspěvků moje polička 17. prosince 2024 11:23

Miru Garfie Z mojí vlastní zkušenosti nemusí mít moc velký vliv ani strava ani péče. Až do 33 let jsem zkusila snad všechno. A že jsem měla hodně let na to zkoušet a pak i finančních prostředků. A pomohlo mi až první těhotenství. Od té doby mám pleť úplně čistou. Dietu jsem držela velmi přísnou ze zdravotních důvodů kvůli candidě, takže ani mrkev ani těstoviny apod. a s pletí to neudělalo ani ň.

Pravda, neměla jsem těžko formu akné. Jen pořád tak 3-10 pupenců. Otrava to byla strašná. Tolik let.

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 17. prosince 2024 12:50

notna 

...tak u Tebe bych to přikládala tomu, že se Ti vlivem těhotenství jistým způsobem doladila hormonální hladina.

...každý jedinec, tělo, organismus, je jiný, individuální. 

Někdo může jíst, co chce a pleť má krásnou celý život, někdo sní jeden druh potraviny a osype se, někdo intenzivně kouří a někdo vůbec a přesto problém třeba s plícemi má ten druhý, atp.(uvádím jednoduché a poměrně extrémní příklady).

No, u lidí s problémy s pletí, pokud se dotyčný rozhodne pro změnu, resp. chce s tím něco dělat, bych jako první viděla právě změnu stravovacího režimu.

Chápu, že ne každý je/věří na čínskou medicínu, ale určitě přidala kvalitní probiotika a event. protizánětlivé doplňky.

Protože zdravá střeva, jejich mikrobiom má zásadní vliv na fungování celého těla, potažmo psychiky.

Doporučuji následující účet...:

https://www.instagram.com/mitolife_cz/

Online Allysa
874 příspěvků moje polička 18. prosince 2024 10:03

Simvás,  určitě je všeobecně prospěšné nejíst s.račky, ale mléčné výrobky opravdu nezpůsobují akné. Stejně tak ani zahlenění,  to jsou dávno vyvrácené pověry.

Offline viktorka_od splavu
48923 příspěvků moje polička 18. prosince 2024 11:17
Offline Pinot Noir
29391 příspěvků moje polička 18. prosince 2024 11:24

Allysa jo, to je druhá věc, že se v rámci "prasáren" svezou i neškodné, nebo přímo prospěšné potraviny.

Offline Garfie
28020 příspěvků moje polička 18. prosince 2024 11:33

Allysa Jsem si to musela celé přečíst znovu!

Online Allysa
874 příspěvků moje polička 18. prosince 2024 11:40

Pinot Noir Nj, ono to pořád koluje, ještě lepek že lepí střeva je taky oblíbený.

Offline viktorka_od splavu
48923 příspěvků moje polička 18. prosince 2024 11:41

Allysa a "psenicne bricho"