Oblíbený krém na obličej...

11. srpna 2014 18:50
Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 10. března 2025 16:41

Fleur 

Já jsem Ti chtěla navrhnout Beauty of Joseon - Relief Sun Rice Probiotics - SPF50+/PA++++ - Opalovací rýžový pleťový krém s SPF a probiotiky, což je zřejmě obdoba toho, co zmiňovala Miru, složení neposoudím, ale doporučila mi ho spřátelená dermatoložka, která ho sama používá a chválí, tudíž jsem víc neřešila.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 10. března 2025 16:43

euridike 

...jo, ten tady před časem už také proběhnul, byl schválen.

Je to vlastně jakoby původní krém s SPF, a ten "modrý" je novější a relativně lehčí verze. Zkusila jsem oba a oba jsou dobré, plet po nich se neleskne, nedusí...

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 10. března 2025 16:47

Miru 

Díky za doplnění, budu tohle vlákno muset sledovat pozorněji. :)

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 10. března 2025 16:50
Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 10. března 2025 17:02

euridike Dík za tip, ale já si nejsem jistá právě tím slunečním filtrem, který je (jak jsem vygooglovala) na bázi silikonů a např v USA není pro nedostatek studií o jeho bezpečnosti schválen k používání v kosmetice (DROMETRIZOLE TRISILOXANE).

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 10. března 2025 17:15

Fleur 

Tomu rozumím; jak jsem psala, spoléhala jsem na doporučení dermatoložky, ale samozřejmě jsem zvědavá i na názor prďola ... 

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 10. března 2025 17:51

Podle té tabulky od Miru není tak strašný ani NIVEA Cellular Expert Lift SPF30, až teda na parfemaci, která je ale jako chyba napsaná u všech krémů. Jak jsem se dočetla, může to za nějakou dobu po otevření způsobovat alergie, což se mi nikdy u žádného krému na mojí plechové hubě nestalo. Jen nedokážu posoudit, kolik je v kterém krému zbytečných vycpávek, které nemají žádný efekt.

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 10. března 2025 17:52

euridike ten vypadá dobře, ale pro mě už je ta padesátka skoro zbytečná, trochu opálená bych přece jen být chtěla.

Offline prďola
4419 příspěvků moje polička 10. března 2025 23:52

Fleur Miru Kokoska euridike Zítra si k tomu zase sednu a napíšu víc.

Nechci svým vyjádřením žádnou značku/produkt nějak zbytečně pohanit, takže se u jednotlivých formulací snažím pochopit záměr a působení, což mi trvá vždycky dýl... a na to potřebuju víc času, tak se omlouvám, že nereaguju dřív

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 11. března 2025 01:00

prďola chapu, a myslim, ze my vsechny, ze zdejsi poradenstvi neni tvoje hlavni napln prace :) Tak dik, ze se nam venujes, ja osobne si klidne pockam!

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 11. března 2025 02:10
Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 11. března 2025 09:50
Reakce na Kokoska:

ten vypadá dobře, ale pro mě už je ta padesátka skoro zbytečná, trochu opálená bych přece jen být chtěla.

​Já mám tmavé vlasy a hodně světlou pleť, která se opálí velmi rychle, až příliš na můj vkus, navíc máme v rodině několik případů rakoviny kůže, takže jsem obezřetná, slunce cíleně nevyhledávám /tzn. neopaluju se/ & na obličej používám vyšší faktor. Ale právě ta spřátelená dermatoložka /která je zastánce krémů s vyšším SPF/ mi vyprávěla, jak se před dvěma lety na dermatologické konferenci veřejně pohádali manželé dermatologové, kdy paní je zastánce krémů/opalovacích krémů s vysokým SPF, zatímco její manžel je přesvědčen, že krémy s SPF vyšším než 25 /opalovací nad 30/ mohou být spíš škodlivé. Já jako laik si můžu vybrat, čemu chci věřit. ;)

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 11. března 2025 10:21

euridike 

...no, SPF nepoužívám. Dělá mi to divný pocit na pleti, byť jsem našla asi dva solidní krémy(Beauty of Joseon),

ale i tak nejsem zastáncem.

Filtry pouze prodlužují dobu, kdy mohu být na sluníčku a nespálím se(a stejně jsou lidé, kteří se mažou a i tak se spálí. Čili ani od toho spálení to neochrání stoprocentně. Takže nejjednodušší - být na sluníčku jen chvilku, to má každý jinak, tu dobu dlouhou. Nebo být ve stínu)

Od jara jsem na slunci postupně, mám ráda "zdravou" barvu.

Tělo slunce potřebuje, vit D. Rakovina kůže je z nedostatku vit D...

Taky v těch krémech je často hodně chemikálií, které, v horku, kdy se rozšíří póry na kůži, se dostanou do těla, a jakoby zaplácnou kůži, což není dobré, protože kůže je jeden z detoxikačních orgánů...

Takhle to mám já, no.

Na stárnutí pleti má, podle mě, mnohem větší vliv stres člověka, to, jak žije, jeho režim dne, stravování, psychika, s čím se vnitřně potýká...

Pokud jeho životní styl není ok(psychika i strava, spánek, atp.), chytají se ho pak nemoci, je nucen brát léky, další stresy...

Je to o tom,"...jaký život člověk vede, s jakými lidmi se stýká..."

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 11. března 2025 11:20

euridike nevím jestli škodlivé, ale rozdíl v účinnosti od SPF30 výš už prý není tak velký, probíralo se to i tady. Mně to kdysi říkala taky doktorka, ne teda kožní, ale přehled myslím měla.

Offline prďola
4419 příspěvků moje polička 11. března 2025 11:29

Kokoska euridike Tady můžu zareagovat rychle, protože ten graf mám k dispozici

... a přidávám graf s jednotlivými složkami slunečních filtrů ze svého cca rok starého příspěvku:

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 11. března 2025 11:35

prďola jo, to si pamatuju, ten malinký rozdíl mezi 30 a 50.

Offline prďola
4419 příspěvků moje polička 11. března 2025 11:41

Kokoska V ochraně minimální, zato v ceně si to výrobci umí napočítat a vytvářet dojem život zachraňujících 20 SPF bodů rozdílu

Offline Mrs.Robinson
578 příspěvků moje polička 11. března 2025 12:18

prďola Mohla by ses prosím podívat na toto složení. Zajímá mě, jestli je tam něco přínosného nebo naopak nějaké no go pro zralou pleť. Moc děkuji 

Aqua, Prunus Armeniaca Kernel Oil*, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Pongamia Glabra Seed Oil*, Glycerin*, Cetearyl Olivate*, Sorbitan Olivate*, Pentylene Glycol*, Rosa Canina Fruit Oil*, Lactobacillus Ferment**, Sucrose Stearate*, Undaria Pinnatifida Extract*, Lactobacillus **, Sodium Levulinate*, Cyamopsis Tetragonolob Gum*, Tocopherol*, Dunaliella Salina Extract*, Haematococcus Pluvialis Extract*, Kappaphycus Alvarezii Extract*, Sea Water*, Cocos Nucifera Fruit Extract**, Sodium Anisate*, Helianthus Annuus Seed Oil*, Ocimum Basilicum Oil*, Lactic Acid, Eugenol, Linalool

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 11. března 2025 13:44

Miru 

V mnohém souhlasím, jen dodám, že si poměrně často nemůžu úplně vybrat, jak dlouho budu venku na slunci, takže nějakou ochranu před slunečním zářením považuji za relevantní, jinak máš pravdu v tom, že člověk by měl mít k sobě i k životu holistický přístup... 

A ještě poznámka - zaráží mě, kolik rozumně uvažujících lidí si objednává tento typ kosmetiky na platformách jako Temu, Shein, k tomu bych tedy neměla důvěru vůbec žádnou, rozhodně ne po tom, co jsem četla, že při testování oblečení z těchto shopů byly u více než padesáti procent zkoumaných kusů naměřeny mnohonásobně překročené povolené hodnoty různých karcinogenních látek.

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 11. března 2025 13:46

prďola 

Děkuju za grafy, ty opravdu vydají za tisíc slov. :) Jak jsem psala výše, budu si muset toto vlákno prostudovat, Tvoje názory/analýzy jsou opravdu cenné.