...na Temu a Sheinu bych nekupovala nikdy nic. Z x důvodů.
Oblíbený krém na obličej...
euridike Jsou lidi, co si tam kupují i dioptrické brýle. A libují si, jak ušetřili. ![]()
Pokud píšeš, že v krému se SPF nechceš silikony ani chem. filtry, tak krém, jehož složení jsi postovala obsahuje obojí. Ono je jasný, že u těch krému s vysokým SPF se současně snaží o příjemné používání a dobrou roztíratelnost, proto silikony... a tady aspoň jejich novější formy.
Jinak ke složce Mexoryl XL (Drometrizole Trisiloxane) - spíš bych neochotu schválit tuto ingredienci v USA jako SPF filter viděla tlak amerických pharma lobby, protože takto jednoduše zabrání prodeji jinak oblíbené australské sluneční kosmetiky.
Jak jsi zmňovala hádku manželů dermatologů ohledně SPF filtrů, tak podobné spory vyvolávají silikony v kosmetice... to je nekonečné téma. Já jsem chodila k dermatologovi, který se snažil vyléčit moji dermatitidu 3 roky a ten tvrdil, že silikony absolutně nemůžou vadit. Změna lékaře a opačný postoj k obsahu silikonů v kosmetice u mě znamenala, že do dvou měsíců jsem si konečně nepřipadala jako prašivý pes ![]()
Ale rozhodně bych nikomu nechtěla tvrdit, co je správné, protože každý to nastavení a zodpovědnost máme předně každý sám za sebe a pak za životní prostředí (pokud se jedná o ingredience, které jsou v přírodě neodstranitelné).
Oba Beauty of Joseon Relief Sun obsahují modernější chemické SPF filtry se skvělým pokrytím celého spektra škodlivého UV záření, ale také silikony - i když jejich vylepšenou formu, která bývá uváděna jako těkavé silikony. Pro někoho, kdo má velmi citlivou pleť by mohla složka Tromethamine představovat potenciální riziko. Ale to uvádím hlavně proto, že ve spojení s opálením citlivost pokožky narůstá. Složka Tromethamine bývá použita ve velmi nízké koncentraci (cca 0,5%) pro ustálení produktu na požadované hodnotě pH.
Pokud jsi byla s krémem spokojená, tak asi není důvod ho nepoužívat ![]()
NIVEA Cellular Expert Lift SPF30 - radši bych ten krém nebrala a to hned ze dvou důvodů: 1) ingredience Ethylhexyl Salicylate je de facto Octisalate, což je název zastaralého SPF filtru s prokázanou škodlivostí (viz ten poslední graf) 2) u každého krému, který by se měl používat jako poslední vrstva se SPF filtrem bych očekávala míň aktivních složek s vyjímkou antioxidantů, protože ty se umí bezprostředně při sluneční expozici postarat až o 50% volných radikálů, které se v pleti tvoří. A ta Nivea jich obsahuje fakt málo.
To složení vypadá na hodně minimalistický, hodně promašťující krém se skvělým spektrem použitých olejů. Krém nemá žádný SPF filtr ani žádné výrazné anti-age složky. Přesto bych ho vůbec nezatracovala, protože ve své jednoduchosti a pokud nestojí tisíce, tak by mohl představovat skvělý krém pro dny, kdy člověk má potřebu nechat pleť odpočinout a přesto jí ošetřit. Líbí se mi i proto, že neobsahuje žádnou zbytečnou vatu ![]()
... to vše za předpokladu, že jinak běžně používáš péči s větším množství účinných složek ![]()
Ale právě ta spřátelená dermatoložka /která je zastánce krémů s vyšším SPF/ mi vyprávěla, jak se před dvěma lety na dermatologické konferenci veřejně pohádali manželé dermatologové, kdy paní je zastánce krémů/opalovacích krémů s vysokým SPF, zatímco její manžel je přesvědčen, že krémy s SPF vyšším než 25 /opalovací nad 30/ mohou být spíš škodlivé. Já jako laik si můžu vybrat, čemu chci věřit. ;)
Toto je dobré!!!
Ale v princípe, tak ma vyzerať odborná debata....
prďola hej, tú tabuľku od teba mam vždy na pamati.
Len, to som sa chcela opytat, niekde som citala, ze UV faktor sa uvadza na - tusim - UVA a UVB musí byt minimalne nejaky konkretny pidiel z toho (aky si uz samozrejme nepamatam
).
Nelame sa to potom tam? Ze ak je to - janieviem - trebars tretina, tak u spf 15 je to 5 a u spf 45 je to 15?
Máš pravdu - hodnota SPF filtru se uvádí vždy jen pro UVB, značení pro UVA se používá pomocí počtu + (např. PA+ až PA++++). Víc jsem k metodice měření a značení SPF filtru psala v tomto vlákně asi před rokem... zkusím to dohledat a dát sem odkaz, protože to je never-ending story každé jaro ![]()
edit: neexistuje žádný exaktní vztah mezi SPF ochranou pro UVB a UVA, jen doporučení; proto je nejlepší používat širokospektrální SPF filtry, které pokrývájí UVB i UVA
prďola dekuju!
...poslední dobou vyskakují výrobky s funkcí tzv. mikrojehličkování. Následující je levnější verze, funguje to, prosím.?.
Reedle Shot 300
Aqua, Dipropylene Glycol, Glycerin, Niacinamide, Butylene Glycol, Macadamia Ternifolia Seed Oil, 1,2-Hexanediol, Ethylhexyl Palmitate, Silica, Sodium Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Polyisobutene, Glycereth-26, Ethylhexylglycerin, Caprylyl Glycol, Adenosine, Sodium Polyacrylate, Centella Asiatica Extract, Sodium Hyaluronate, Caprylyl/Capryl Glucoside, Sorbitan Oleate, Xanthan Gum, Propolis Extract, Asiaticoside, Madecassoside, Madecassic Acid, Asiatic Acid, Glycine, Serine, Glutamic Acid, Aspartic Acid, Leucine, Alanine, Lysine, Arginine, Tyrosine, Phenylalanine, Threonine, Proline, Valine, Isoleucine, Histidine, Methionine, Cysteine
...pak, opět kolagen - dostane se do pleti tady, nebo sklouzne po povrchu.?:
White Mushroom Collagen Lifting Serum
Tremella Fuciformis (Mushroom) Extract (61.63%), Glycerin, Aqua, Propanediol, Butylene Glycol, Diisostearyl Malate, Cetyl Ethylhexanoate, Isostearyl Alcohol, 1,2-Hexanediol, Butylene Glycol Cocoate, Tremella Fuciformis Polysaccharide (10,185ppm), Polyvinyl Alcohol, Hydrolyzed Collagen (16ppm), Collagen (6ppm), Collagen Amino Acids (6ppm), Soluble Collagen (6ppm), Collagen Extract (6ppm), Atelocollagen (0.06ppm), Palmitoyl Pentapeptide-4, Palmitoyl Tripeptide-5, Acetyl Tetrapeptide-11, Anemarrhena Asphodeloides Root Extract, Mannitol, Palmitic Acid, Ceramide NP, Squalane, Hydrolyzed Lupine Protein, Betaine, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Tromethamine, Ethylcellulose, Xanthan Gum, Ethylhexylglycerin, (-)-alpha-bisabolol, Adenosine, Glyceryl Acrylate/Acrylic Acid Copolymer, Disodium EDTA, Hydrogenated Polyisobutene, Palmitoyl Isoleucine, Caprylic/Capric Triglyceride, Hydrogenated Lecithin, Phytosteryl/Octyldodecyl Lauroyl Glutamate, Caprylyl Glycol, Glucose, Sodium Hyaluronate, Chondrus Crispus Extract, Hydroxypropyltrimonium Hyaluronate, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Sodium Acetylated Hyaluronate, Hyaluronic Acid, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Hydrolyzed Sodium Hyaluronate, Potassium Hyaluronate, Perfum
...a poslední, dobré(?) serum Astaxanthin Capsule Serum
Aqua, Glycerin, Butylene Glycol, Propanediol, Niacinamide, Caprylic/Capric Triglyceride, Dipropylene Glycol, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract, Astaxanthin, Crambe Abyssinica Seed Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Hydrolyzed Collagen, Hydrolyzed Pearl, Copper Tripeptide-1, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Palmitoyl Tripeptide -1, Sodium Hyaluronate, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Sodium Acetylated Hyaluronate, Glyceryl Glucoside, Thuja Orientalis Leaf Extract, Zanthoxylum Piperitum Fruit Extract, Polygonum Cuspidatum Root Extract, Bacillus/Folic Acid/Soybean Ferment Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Boswellia Serrata Resin Extract, Betaine, Beta-Glucan, Arginine, Adenosine, Tranexamic Acid, Glutathione, Tocophero1, (-)-alpha-bisabolol, Ceramide NP, Beta-Carotene, Xanthophylls, Fullerenes, Ferulic Acid, Pentylene Glycol, Hydrogenated lecithin, Caprylyl Glycol, Polyglyceryl-10 Diisostearate, C12-13 Pareth-9, Xanthan Gum, Sclerotium Gum, Carbomer, Sodium Polyacrylate, Agar, PVP, 1,2-Hexanediol, Benzyl Glycol, Raspberry Ketone, Ethylhexylglycerin
Fleur
Pokud píšeš, že v krému se SPF nechceš silikony ani chem. filtry, tak krém, jehož složení jsi postovala obsahuje obojí. Ono je jasný, že u těch krému s vysokým SPF se současně snaží o příjemné používání a dobrou roztíratelnost, proto silikony... a tady aspoň jejich novější formy.
Jinak ke složce Mexoryl XL (Drometrizole Trisiloxane) - spíš bych neochotu schválit tuto ingredienci v USA jako SPF filter viděla tlak amerických pharma lobby, protože takto jednoduše zabrání prodeji jinak oblíbené australské sluneční kosmetiky.
Mockrát děkuji
a vážím si času, který jsi mému dotazu věnovala.
Já jsem ten krém, jehož složení jsem uvedla, v minulosti používala a teď jsem ho chtěla vyměnit za jiný, proto moje otázka; ovšem holky mi tu doporučily právě ten, s nímž jsem se chtěla rozloučit
.
Nicméně tvůj verdikt nevyzněl nijak dramaticky v jeho neprospěch, tak to ještě zvážím...
Ty si vyrábíš vlastní, nebo používáš něco, co sežene i běžný smrtelník
?
prďola prosim, co tohle? Az budes mit chvilku, nespecha to.
AQUA, ALOE BARBADENSIS LEAF EXTRACT, CAPRYLIC /CAPRIC TRIGLYCERIDE, TITANIUM DIOXIDE, OLEA EUROPAEA FRUIT EXTRACT, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA FLOWER EXTRACT, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, GLYCERIN, POLYGLYCERYL-2 DIPOLYHYDROXYSTEARATE, SILICA, CETEARYL ALCOHOL, COCO-CAPRYLATE, PUNICA GRANATUM SEED OIL, CRITHMUM MARITIMUM EXTRACT, JOJOBA ESTERS, TOCOPHERYL ACETATE, XANTHAN GUM, POLYHYDROXYSTEARIC ACID, DICAPRYLYL ETHER, TOCOPHEROL, LAUROYL LYSINE, SODIUM STEAROYL GLUTAMATE, ALGIN, CITRIC ACID, MICA, SODIUM DEHYDROACETATE, BENZYL ALCOHOL, BENZOIC ACID, SORBIC ACID
AQUA/WATER/EAU, GLYCERIN, OCTOCRYLENE, ETHYLHEXYL SALICYLATE, CYCLOPENTASILOXANE, DIMETHICONE, DIPROPYLENE GLYCOL, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, CETYL ALCOHOL, POLYMETHYLSILSESQUIOXANE, NIACINAMIDE, PHENYLBENZIMIDAZOLE SULFONIC ACID, STYRENE/ACRYLATES COPOLYMER, ARACHIDYL ALCOHOL, HDI/TRIMETHYLOL HEXYLLACTONE CROSSPOLYMER, ARGININE, CYCLOHEXASILOXANE, BEHENYL ALCOHOL, C30-45 ALKYL CETEARYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER, MICA (CI 77019), HYDROXYETHYL ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, PENTYLENE GLYCOL, TOCOPHERYL ACETATE, ARACHIDYL GLUCOSIDE, TITANIUM DIOXIDE (CI 77891), DISODIUM EDTA, PEG-8 LAURATE, SALICYLIC ACID, MANNITOL, XYLITOL, HEXYLDECANOL, SODIUM HYDROXIDE, RHAMNOSE, POLYSORBATE 60, SORBITAN ISOSTEARATE, PYRUS MALUS (APPLE) SEED EXTRACT, BRASSICA CAMPESTRIS (RAPESEED) STEROLS, RED 33 (CI 17200), TOCOPHEROL, FRAGRANCE (PARFUM). [BI 712]
WATER\AQUA\EAU, HOMOSALATE, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, ETHYLHEXYL SALICYLATE, BUTYLENE GLYCOL, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, ETHYLHEXYL METHOXYCRYLENE, BUTYLOCTYL SALICYLATE, DEXTRIN PALMITATE, POLYMETHYLSILSESQUIOXANE, GLYCERIN, LACTOBACILLUS FERMENT LYSATE, ALOE BARBADENSIS LEAF POLYSACCHARIDES, SODIUM HYALURONATE, CAFFEINE, SODIUM POLYASPARTATE, 7-DEHYDROCHOLESTEROL, CAPRYLYL GLYCOL, ACRYLATES COPOLYMER, SORBITOL, DIMETHICONE, POLYGLYCERYL-2 STEARATE, SUCROSE, SACCHARIDE ISOMERATE, HYDROXYETHYL UREA, PPG-8-CETETH-20, SORBETH-30 TETRAISOSTEARATE, GLYCERYL STEARATE, SORBITAN SESQUIISOSTEARATE, POTASSIUM HYDROXIDE, CARBOMER, DIPROPYLENE GLYCOL, DEHYDROXANTHAN GUM, STEARYL ALCOHOL, SODIUM POLYACRYLOYLDIMETHYL TAURATE, HEXYLENE GLYCOL, ACRYLATES/BEHENETH-25 METHACRYLATE COPOLYMER, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, TOCOPHERYL ACETATE, BHT, DISODIUM EDTA, SODIUM CITRATE, CITRIC ACID, POTASSIUM SORBATE, SODIUM BENZOATE, PHENOXYETHANOL, RED 4 (CI 14700)
Fleur nz ![]()
Ještě k těm novým formám silikonu - mně se k nim hůř vyjadřuje, protože zatím neexistuje dostatek studií, z kterých bych si mohla udělat názor. Jejich nový přínos by měl být založený na tom, že uživateli přináší výhody těch původních forem silikonu, ale díky tomu, že jsou těkavé, tak po nanesení na pleť by se měly odpařit a pleť dál nezatěžovat.
Náhrada silikonů ve formulacích za oleje se srovnatelnou kluzkostí může být sice poměrně jednoduchá a žádoucí, ale z pohledu vytváření emulgace jsou pak na krémy kladeny trochu jiné požadavky, protože oleje tvoří lipofilní fázi, kdežto silikony ne.
A dohledala jsem ten svůj loňský elaborát k sluneční kosmetice, takže pokud budete mít zájem tak je na stránce 222 >> tady <<
Ty si vyrábíš vlastní, nebo používáš něco, co sežene i běžný smrtelník
?
Vyrábím si vlastní hlavně proto, že jsem dosud nenašla žádný produkt, který by splňoval moje požadavky. Jednak jako správná kovářovic kobyla nemám ráda použití víc než dvě vrstvy péče, a potom se v tom krému spíš snažím mít složky, které umožní minimalizovat negativní dopady UV záření a současně využívat přínosy pro pleť
Určitě jsem to už někde psala, ale pokud by byl zájem, tak klidně večer přidám seznam těch zajímavých složek, abyste se mohly i vy líp orientovat ![]()
..jojo, určitě, prosím, přidej.!![]()
![]()
(taky nemám ráda víc vrstev na obličej. Jen jednu, resp. jako druhou oční krém)
Miru Miru, vyskúšala som antiaging cestovný set Benton Snail Be 4 produkty a som veľmi spokojná. Doporučujem.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje