...dík za tip. Sice se mi ty šnečí věci trochu příčí, ale složení to má dobré, bez "mínusů"(koukala jsem na "parní" krém, essenci a serum)
Oblíbený krém na obličej...
Jsou lidi, co si tam kupují i dioptrické brýle. A libují si, jak ušetřili.
Já chápu snahu ušetřit, ale tohle je přesně ten typ položky, kdy na takový nákup ve výsledku člověk spíš doplatí. /Stejně tak nechápu tu oblibu brýlí na čtení za pár korun, které mají na každém rohu./
Díky za odpověď, i já si vážím času, který našim dotazům věnuješ... ![]()
Miru určite vyskúšaj, mne šneci nevadia. Mám po nich hladkú zjednotenú pleť.
euridike stareckou vetchozrakost na tebe!![]()
No to mi přeješ pěkné věci! ![]()
Myslím, že je fajn mít takové "nepersonalizované" brýle jako záložní pro případ nouze, když se ty od optika rozbijí, ale na dlouhodobé používání si je představit nedovedu...
prďola Moc děkuji za všechny užitečné informace a budu se těšit na další.
euridike clovek ktery potrebuje bryle vyhradne na cteni/na blizko fakt nepotrebuje vymazleny personalizovany krasny brejle. potrebuje neco do kabelky/kapsy aby si v obchode precetl co kupuje, odepsal na sms nebo pri horsim svetle mohl cist knizku. jakmile uz nevidi ani na pocitac/na rizeni tak samozrejme musi k optikovi to se shodnem
Já si nedovedu představit,že si na obličej dávám rozvarenyho či jinak upravenyho slimaka.. Ani jeho sliz... omlouvám se,muselo to ven
Právě na to čtení knihy a podobné činnosti už si ty volně prodejné brýle představit nedokážu, ale je to jen můj osobní pohled, Tvůj názor samozřejmě respektuju...
viktorka_od splavu Stařeckou vetchozrakost, mimochodem strašný název :-), mám a ty drogerkové brýle nechápu. Prvotně mě to vůbec nenapadlo, šla jsem cestou oční lékař, pak optometrista a brýle na zakázku. Až jsem je začala nosit, vyplunula z toho debata s okolím, když viděli, že nosím brýle. A byla jsem překvapená, že ty drogerkové brýle si lidi kupují dost často. V porovnání s brýlemi z optiky to odhaduju tak 50:50. Na základě toho občas nějaké zkusím a zatím jsem nenašla žádné, které bych chtěla. A že ta motivace úspory několik tisíc by byla hodně velká. Mám brýle na čtení, ale typ office, nemusím je sundávat a zase nasazovat, můžu číst i se dívat do dálky, sedí perfektně na obličeji. A to jsou věci, které ty drogerkové brýle vůbec nesplňují. Jejich uživatelé je musí pořád nasazovat, sundávat, kloužou nebo tlačí. Znám jejich uživatelů dost, ale žádného, který by byl s brýlemi úplně spokojený. Nehledě na to, že já jsem teda v drogerce ani nenašla takové, přes které by se mi četlo stejně dobře jako přes ty moje.
Souhlasím s euridike To je tak mít jako náhradu nebo do rizikového prostředí, kdy se člověk o ty brýle bojí.
...no, tak já -
roky jsem měla ty obyč(lékárna). Na čtení, na psaní. Můžu je strčit do kapsy, mohou mi spadnout a jsem beze strachu, že přijdu o několik tisíc.
No, nakonec mě děti přemluvili, ať si pořídím normální brýle(rozuměj - v optice,
i když na můj vkus zbytečný prachy za obroučky).
Sice výborná a pečlivá doktorka, ale zjistila to, co jsem věděla i já, že mám dioptrie č.2 a jinak žádný problém.
Chtěla jsem ty nejlevnější obroučky, co v optice měli,
takže jedny za 500,- kč, na doma, a druhé za 1600,- "na lepší"/když někam jedu, k tomu samozřejmě cena za skla. To je maximum, co jsem ochotna za to dát.
V práci mám stejně brýle z lékárny, protože je potřebuju mít v kapse pořád u sebe.
Vidím přes všechny ty brýle naprosto stejně. Drží mi na hlavě taky stejně.
Chápu, že pro plno lidí je to módní doplněk a jsou schopny za brýle dát i desítky tisíc.
Já ne. Pro mě je to spotřební věc, o kterou nechci mít strach, že ji budu muset event. pořizovat znovu(rozbití, ztráta).
![]()
notna Já ti brýle od optika právě mám a nepozoruju rozdíl od těch drogerkovych (mam z lidlu asi troje:-) protože já s nimi teda rozhodně nikam jinam než na blízko koukat nemůžu. jak se mi to postupně zhoršuje tak jsem si několikrát byla nechat ten zrak přeměřit že bych chtěla multifokální ale pořád prý mám ty ostatní vzdálenosti v pořádku tak to není potřeba. byla jsem v několika optikách.
Mam brejle na čtení od optika a miluju je, ale ze by v nich slo koukat do dálky, tak to fakt nejde
Muž si onehdy brýle zapomněl, tak šel do drogerky, vrátil se nadšen, že brýle levnější oběda. Po pár dnech už zjišťuje, že přes ně moc dobře nevidí. Takže asi v nouzi dobrý.
Miru viktorka_od splavu Tak to je super, že vám ty obyč tak výborně sedí. Ten cenový rozdíl je obrovský, takže to můžu jen závidět. Já mám u všech brýlí i dlouhé nožičky, k tomu širší nos. Nejen přes ně hůř vidím, ale i mi nesedí.
viktorka_od splavu PotrefenáhusaMám ty dioptrie na čtení umístěné v dolní polovině skla, v horní je dioptrií 0 a má to jen filtry. Při práci čtu na stole, rovně před sebou mám monitor a pak vzadu ještě tabuli. To nemůžu sundávat a zase nasazovat brýle. To mi právě přijde nepraktický, jak někdo má ty brýle na špicce nosu a do dálky kouká přes obruby. Nosím je skoro celý den, pokud jsem v kanceláři. A i v autě občas, protože s nima vidím líp na navigaci.
notna tak v aute a za chůze to je husty, to by s těma mejma vážně neslo
Bryle z drogerky mam v kabelce, ale fakt jako nouzovky. Protoze mam astigmatismus, musim mit hodne dobre zmerene a udelane od odbornika.
notna ja je v kancelari vubec nepouzivam, kdyz uz, tak na vykresy lupu:-)
...si něco zkusit vyrobit sami. Mělo by to být jednoduché.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje