Oblíbený krém na obličej...

11. srpna 2014 18:50
Online Miru
16331 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 05:18

prďola 

...prosím Tě, ví se, že níže zvýrazněné ingredience dobré nejsou na pleť.

A ve vlasových přípravcích, resp. má to být sérum na vlasy?(nanáší se na vlasy)

CYCLOPENTASILOXANE,  DIMETHICONE,  DIMETHICONOL,  

Offline prďola
4419 příspěvků moje polička 30. dubna 2025 19:03

Miru Ale jak chceš aplikovat sérum na vlasy, aniž by ses vyhla pokožky hlavy? To bys musela jenom do délek... A i tak - zrovna Dimethiconol a Cyclopentasiloxane jsou z těch nejvíc zatěžujících silikonů, na to bych se vykašlala rovnou!

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 30. dubna 2025 19:06

prďola 

...jako já bych si cokoliv s temito složkami nikdy nekoupila!.

Mě zaujalo, že si to dobrý eshop zařadil do nabídky:

https://www.madeforskin.cz/miriam-quevedo-glacial-white-caviar-hydra-pure-precious-elixir-vzacny-elixir-hydra-pure/

Offline prďola
4419 příspěvků moje polička 30. dubna 2025 19:18

Miru Mě to ani nepřekvapuje

Bohužel silikony ve vlasové kosmetice mají ještě lepší ty první účinka než pleťové kosmetice, ale časem vlasy obalují nepropustnou vrstvou, což způsobí, že při dlouhodobém používání jsou vlasy křehké a lámavé. Jediné, co na to může trochu pomáhat jsou detoxikační a čistící šampony. Ale stále zůstává těmi neodbouratelnými silikony znečištěná příroda

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 30. dubna 2025 19:26

prďola 

jasné... Děkuju

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 30. dubna 2025 21:22

prďola prosim te, ty moje predesle dotazy klidne pust z hlavy, ale zajimalo by me, co rikas tomuhle:

Syn ake

Složení: Aqua, Glycerin, Dipeptide Diamino-butyroyl Benzylamide Diacetate, Carbomer, Isopropyl Myristate, Squalene, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Hyaluronic acid, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Parfum, Sodium Benzoate, Gluconolactone, Triethanolamine

Offline prďola
4419 příspěvků moje polička 30. dubna 2025 21:41

Kokoska Nebýt té poslední ingredience (Triethanolamine, TEA) tak bych řekla, že to sérum má moc pěkné i když minimalistické složení. TEA se sice používá v hodně nizkých koncentracích, což tady bude pravděpodobně i splněno, ale často mívá alergizující účinek... nehledě na to, že sama o sobě je toxická

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 30. dubna 2025 21:43

prďola alergii mi to nezpusobuje, ale jak se projevi ta toxicita?

Skoda, funguje hezky.

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 30. dubna 2025 21:55

prďola a co to ordinary serum? Neco si na ten ksicht dat potrebuju!

AQUA (WATER), GLYCERIN, LACTOCOCCUS FERMENT LYSATE, ACETYL HEXAPEPTIDE-8, PENTAPEPTIDE-18, PALMITOYL TRIPEPTIDE-1, PALMITOYL TETRAPEPTIDE-7, PALMITOYL TRIPEPTIDE-38, DIPEPTIDE DIAMINOBUTYROYL BENZYLAMIDE DIACETATE, ACETYLARGINYLTRYPTOPHYL DIPHENYLGLYCINE, SODIUM HYALURONATE CROSSPOLYMER, SODIUM HYALURONATE, ALLANTOIN, GLYCINE, ALANINE, SERINE, VALINE, ISOLEUCINE, PROLINE, THREONINE, HISTIDINE, PHENYLALANINE, ARGININE, ASPARTIC ACID, TREHALOSE, FRUCTOSE, GLUCOSE, MALTOSE, UREA, SODIUM PCA, PCA, SODIUM LACTATE, CITRIC ACID, HYDROXYPROPYL CYCLODEXTRIN, SODIUM CHLORIDE, SODIUM HYDROXIDE, BUTYLENE GLYCOL, PENTYLENE GLYCOL, ACACIA SENEGAL GUM, XANTHAN GUM, CARBOMER, POLYSORBATE 20, PPG-26-BUTETH-26, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, TRISODIUM ETHYLENEDIAMINE DISUCCINATE, ETHOXYDIGLYCOL, SODIUM BENZOATE, CAPRYLYL GLYCOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, PHENOXYETHANOL, CHLORPHENESIN.

Offline prďola
4419 příspěvků moje polička 30. dubna 2025 22:23

Kokoska TEA ve spojení s nitrosaminy má karciogenní účinky. Průšvih je, že nitrosaminy jsou často obsažené v technologicky zbytkové koncentraci (víceméně jako znečištění z výrobního procesu), tudíž nejsou v INCI uvedené. Ale ve spojení s TEA, DEA a ETA to může být průšvih nejenom alergizující.

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 30. dubna 2025 22:24

prďola no pekne.

Offline prďola
4419 příspěvků moje polička 30. dubna 2025 22:24

Kokoska Na ordinary sérum mrknu... jen ještě potřebuju vědět, co od té péče očekáváš?

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 30. dubna 2025 22:28

prďola to syn-ake serum hezky vyhlazuje plet (ne samozrejme hlubsi vrasky, ale tak celkove to rano vypada lip), zlepsuje kruhy pod ocima. Davala jsem to pod to 100% pure na noc. Takze neco podobneho.

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 01. května 2025 08:27

prďola vzhledem k tomu, ze celkem neomylne vybiram zavadny latky, zeptam se jeste na tohle SPF serum od Joseon a  hydratacni krem stejne znacky. Diky.

Serum

Krem

Offline kinoma
335 příspěvků moje polička 01. května 2025 08:36

prďola Mohla bys mi prosím zbodnotit složení těchto dvou krémů? Jedná se o českou značku Bylineo, produkty mají dobré hodnocení zákazníků. Pořídila jsem si testovací sadu s čistícím mlékem a tonikem, ale používám zatím pár dnů. Zajímá mě, jak bys produkty hodnotila, protože pan majitel je vychválil do nebes a jestli má cenu pořizovat znovu. Moc děkuji.

Echt gold

Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Persea Gratissima Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Polyglyceryl-3 Methyl Glucose Distearate, Zea Mays Germ Oil, Cannabis Sativa Seed Oil, Glycerin, Glyceryl Stearate, Theobroma Cacao Butter, Cetearyl Alcohol, Peat Extract, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract, Bidens tripartita Flower Extract, Calendula Officinalis Flower Extract, Salvia Officinalis Stem Extract, Centella Asiatica Stem Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Sophora Japonica Flower Extract, Phenoxyethanol (and) Ethylhexylglycerin, Rosa Canina Fruit Oil, Agave Tequilana Leaf Extract, Panthenol, Xanthan Gum, Tocopheryl Acetate, Beta Carotene, Pleurotus Ostreatus Extract, Argania Spinosa Kernel Oil, Simmondsia Chinensis Oil, Cera Alba, CholeCalciferol, Urea, Ascorbic Acid, Potassium Sorbate,  Lactic Acid, Rosa Damascena  Oil, Lysozyme, Quantum fluctus

Říkala hej 

Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Persea Gratissima Oil, Butypospermum Parkii Butter, Polyglyceryl-3 Methyl Glucose Distearate, Cannabis Sativa Seed Oil, Zea Mays Germ Oil, Carica Papaya Seed Oil, Theobroma Cacao Butter, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Agave Tequilana Leaf Extract, Salvia Officinalis Stem Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Calendula Officinalis Flower Extract, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract, Bidens tripartita Flower Extract, Centella Asiatica Stem Extract, Sophora Japonica Flower Extract, Phenoxyethanol (and) Ethylhexylglycerin, Peat Extract, Panthenol, Rosa Canina Fruit Oil, Tocopheryl Acetate, Xanthan Gum, Pleurotus Ostreatus Extract, Simmondsia Chinensis Oil, Argania Spinosa Kernel Oil, Cera Alba, CholeCalciferol, Beta Carotene, Urea, Ascorbic Acid, Potassium Sorbate,  Lactic Acid, Rosa Damascena  Oil, Lysozyme

Offline prďola
4419 příspěvků moje polička 01. května 2025 09:11
Reakce na Kokoska:

Davala jsem to pod to 100% pure na noc. Takze neco podobneho.

​Používáš Pleťový noční krém Multivitamín a antioxidanty? Ptám se abych mohla posoudit i jak se s krémem případně doplňuje nebo naopak tluče

Offline prďola
4419 příspěvků moje polička 01. května 2025 09:11
Reakce na Kokoska:

Davala jsem to pod to 100% pure na noc. Takze neco podobneho.

​Používáš Pleťový noční krém Multivitamín a antioxidanty? Ptám se abych mohla posoudit i jak se s krémem případně doplňuje nebo naopak tluče.

Kouknu i na ty dva další...

A našla jsem docela dobře použitelný a hodně příjemný krém se SPF 50, tak ho sem můžu pro zájemce taky přidat

Offline prďola
4419 příspěvků moje polička 01. května 2025 09:17

kinoma Podívám Na hodně rychlé zkouknutí nevypadají špatně, ale víc napíšu později

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 01. května 2025 11:59

prďola ano, to je on. Diky!

Jeste k nemu nabizeji Serum

Složení (INCI)

Rosa Centifolia Flower Water (Rose Hydrosol)[1], 10 % Magnesium Ascorbyl Phosphate, 10 % Niacinamide, 10 % Vitamin E, 1 % Retinol, Rosa Canina (Rosehip) Oil[1], Lonicera Japonica (Honeysuckle) Flower Extract, Algin, Hyaluronic Acid, Opuntia Streptacantha (Nopal Cactus)[1], Hippophae Rhamnoides (Sea Buckthorn) Oil[1], Solanum Lycopersicum (Tomato) Powder[2], Spinacia Oleracea Powder[2], Oleracea Italica (Broccoli) Powder[2], Squalene, Ubiquinone (Coenzyme Q10), Citrus Paradisi (Grapefruit) Oil, Citrus Bergamia Oil, Citrus Sinensis Oil

A k seru Olej :) Zajimalo by me, jestli ma vyznam mit vsechno a jak to pripadne kombinovat, nebo jestli jen tahaji z lidi penize.

Složení (INCI)

Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil[1], Tocopherol, Tetrahexyldecyl Ascorbate, Rosa Canina Fruit Oil[1], Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil[1], Punica Granatum (Pomegranate) Seed Oil[1], Camellia Sinensis Seed Oil[1], Hippophae Rhamnoides (Sea Buckthorn) Fruit Oil[1], Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract[1], Retinol, Ubiquinone (Coenzyme Q10), Vitamin D3 (Cholecalciferol), Capric/Caprylic Triglyceride, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil[2], Citrus Paradisi Peel Oil, Citrus Reticulata Peel Oil[2], Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Peel Oil[2], Boswellia Carterii (Frankincense) Oil[2], Euterpe Oleracea (Acai) Pulp Oil[1], Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil[1]

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 01. května 2025 12:44

Kokoska prďola 

...v tom séru je ale Retinol a to na léto zrovna dobré není, ne.?.