Oblíbený krém na obličej...

11. srpna 2014 18:50
Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 01. května 2025 13:18

Miru To se nedá říct tak jednoznačně, já bych řekla, že je to spíš naopak, ale má to nějaké vyjímky

Najdeš spoustu vyloženě denních krémů s retinolem, protože společně s vit. C a vit. E působí jako ochrana proti volným radikálům. Ve spojení s létem a sluníčkem je často zmiňován proto, že retinol zvyšuje citlivost pokožky na sluneční záření, proto je nutné ho kombinovat s kvalitní SPF ochranou.

A samozřejmě, pokud máš citlivou pokožku nebo nějakou z forem dermatitidy, tak asi bude lepší se retinolu v denní péči vyhnout

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 01. května 2025 13:22

prďola 

...aha.

No, já to zkusila přes léto, sice jako noční sérum, ale osypala jsem se. 

Od podzimu do jara dobré.

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 01. května 2025 13:57

Miru ono je to fakt hodně individuální - já mám retinol i v denní péči a asi mám pleť dostatečně zvyklou a ne tolik citlivou. 

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 01. května 2025 16:18

Miru mne zatim nikdy nic nedelalo problem, krome rasenky od Maybelline, po ktere jsem tyden mela opuchle, slzici a zarudle oci. Ale to je jina kategorie.

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 01. května 2025 16:46

Kokoska 

...mně taky. Ani by mě to nenapadlo. Až když jsem si někde přečetla, že věci s retinolem není dobré používat přes léto právě pro případné alergické reakce, mi to došlo. Prostě jsem měla na čele a sem tam na tvářích červené malé flíčky. Vysadila jsem retinolové serum a dobré.

Je fakt, že každý si to musí vyzkoušet, no

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 02. května 2025 07:54

Kokoska To Ordinary sérum bude ok a kdyby náhodou ti nesedlo, tak Ordinary 1% Multi-peptide + Copper Peptides 1% Serum je velmi dobrá náhrada.

To 100% Pure sérum i olej jsou samozřejmě taky skvělé, ale řekla bych že v tomto případě ti Ordinary udělá lepší službu. Hlavně díky obsaženým anti-age peptidům. Oba další produkty 100% Pure se v složkách částečně překrývají s tím nočním krémem, což bych považovala už za nadbytečné. Neberu to jako, že z lidí tahají peníze, spíš jako možnost připravit si péči z produktů té konzistence, která ti nejvíc vyhovuje... je spousta uživatelek, ketré třeba nemusí samostatné oleje.

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 02. května 2025 08:02

Kokoska Oba produkty Beauty of Joseon - pokud s nimi nemáš žádný problém, tak u nich zůstaň. Složení obou vypadá poměrně dobře až asi na dvě složky, které ale nejsou nijak tragické, spíš jen hlídej případnou dráždivost. 

Online Fleur blogger
6816 příspěvků moje polička 02. května 2025 08:05

prďola Prosím moc o ten odkaz na krém s SPF, který ti připadá dobrý.

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 02. května 2025 08:12

prďola moc dekuju, konecne neco proslo sitem

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 02. května 2025 08:29

kinoma 

Echt gold - netuším, co je složka Quantum Fluctus, ani jsem k ní nic bližšího nenašla. Jinak je složení velmi bohaté na široké spektrum mastných kyselin i bylinných extraktů

Říkala hej (uf, to jsou názvy! ) - platí to samé jako v případě prvního produktu, tzn. skvělé spektrum přírodních ingrediencí.

Oba produkty bych brala jako výbornou doplňkovou péči k nějakým peptidovým produktům, protože ty mi tam chybí a výtažky z rašelinového bahna ji nijak nenahradí. Vychvalování pana majitele nechávám radši bez komentáře... myslím, že jeho sebeprezentace je dostatečně výmluvná Tím ale nechci nijak shazovat to příjemné a čisté složení, jen bych ho prostě radila doplnit

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 02. května 2025 08:47

Fleur Je to Avène Sun Ultra Fluid Perfector - třeba >> tady << ... nehledala jsem nejvýhodnější cenu

Nabízí se ve verzi čistě bílé a té lehce zabarvené, kterou mám doma. Z pohledu použití je to velmi jemný fuid, který se dobře roztírá, nemá nějaké extra krycí schopnosti, spíš pleť barevně sjednocuje a trochu prozáří.

Z pohledu složení je to ideální poslední vrstva s výraznou SPF péčí, tzn. nehraje si na to, že by poskytoval nějaké extra složky nezbytné pro pokožku, protože je to víceméně nadupaná směs filtrů - chemických i fyzikálních.

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 02. května 2025 08:47

Kokoska nz

Offline kinoma
335 příspěvků moje polička 02. května 2025 09:17

prďolaMoc děkuji! Ještě bych potřebovala poradit ohledně té peptidové péče. Vím, že se to zde často probíralo, ale mám náznaky rosacey, tak se trochu obávám, abych to nerozjela nevhodnou kombinací. Ta peptidová séra od The Ordinary jsou v tomto směru dobrá? 

A na ten denní krém můžu nanést SPF od Beauty of Joseon? Moc moc díky za odpověď.

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 02. května 2025 09:27

prďola 

...a toto b, prosím, jako peptidy šlo?

Venn Lifting Maska

Voda, glycerin, extrakt z Portulaca Oleracea, polysacharid Poria Cocos, kokoglyceridy, olej ze semen Helianthus Annuus, butylenglykol, olej ze semen Corylus Avellana, hydrogenovaný lecitin, polypeptid Glycine Max, cetearylalkohol, polygama-glutamát sodný, propanediol, kopolymer akryloyldimethyltaurátu amonného/VP, kyselina stearová, extrakt z kořene Scutellaria Baicalensis, extrakt z kořene Paeonia Suffruticosa, pullulan, syntetický včelí vosk, vosk ze semen Helianthus Annuus, kokokaprylát/kaprát, behenylalkohol, stearylalkohol, extrakt z Acmella Oleracea, nezmýdelnitelné látky z hydrogenovaného olivového oleje, kyselina behenová, ginsenosidy (sloučenina K), dipeptid diaminobutyroylbenzylamid diacetát, acetylhexapeptid-8, palmitoyl tripeptid-1, palmitoyl pentapeptid-4, měďnatý tripeptid-1. Kyselina ellagová, sh-polypeptid-64, katechiny Camellia Sinensis, jojobové estery, polyglyceryl-6 distearát, polyglyceryl-3 včelí vosk, 1,2-hexandiol, glycyrrhizát draselný, arginin, karbomer, kyselina myristová, xanthanová guma, adenosin, cetylalkohol, cyklodextrin

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 02. května 2025 10:14

kinoma nz

K Ordinary peptidové péči - tady bych se spíš přikláněla k Ordinary 1% Multi-peptide + Copper Peptides 1% Serum, protože u toho Multi-peptidového séra si nejsem až tak jistá, jestli by nenatropilo něco nežádoucího. Možná s ním má zkušenost RoSa , která by ho mohla posoudit z pohledu vhodnosti pro pleť se sklonem k rosacey

SPF Beauty of Joseon bych zrovna tobě nedoporučila - alkohol ve složení + akrylátové kopolymery - obojí má mírně dráždivý potenciál, a ve slojení s Disodium EDTA, který je jinak ok, ale postará se o zvýšenou penetraci ingrediencí do pokožky, by ses mohla dopracovat k něčemu, co nechceš To bych řekla, že podle složení by pro tebe byl mnohem vhodnější ten Avene fluid.

Offline kinoma
335 příspěvků moje polička 02. května 2025 10:36

prďola Jsi skvělá, ještě jednou díky! SPF vyměním za to, co doporučuješ. A zkusím i to Cooper sérum a uvidíme, co to udělá.

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 02. května 2025 10:49

kinoma Snad to bude bez problémů... můžu posoudit jen složení, ale ona si to stejně každá pokožka zpracuje po svém

Offline RoSa
10053 příspěvků moje polička 02. května 2025 10:53

prďola hele já si poslední rok mažu na obličej jen krémy od Tebe a od kožaře

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 02. května 2025 11:22

RoSa aha! Tak snad to není v módu "...od tebe a pak si musím pro krém ke kožaři"

Offline RoSa
10053 příspěvků moje polička 02. května 2025 11:31

prďola nene, střídám to! a jak ruka, už jsi po operaci? docela by se mi šiklo mazadlo s nějakym spf teď už... a ten mycí gel je super, vezme to i řasenku!