Ounz O tom jsem slysela fajn veci!
Oblíbený krém na obličej...
0zero7 za mě fakt dobrej :)
Miru Abych řekla pravdu, tak moc nevím, co ti k tomuto produktu mám napsat ![]()
Z mého pohledu je ten silikon asi úplně to poslední, co bych řešila. Ten produkt opravdu obsahuje poměrně velkou škálu prospěšných ingrediencí, ale ... celkově obsahuje tolik ingrediencí, že ty prostě nemohou být v množství, které je nutné, aby tyto složky byly účinné.
Když se na to složení podívám až po peptidy, tak je tam vit. B3 (niacenamide), několik forem kys. hyaluronové a ectoin. Už první použitý peptid Acetyl Hexapeptide-8 je podle umístění dost pod doporučeným množstvím - doporučuje se 10 - 15%, ale je uvedený pod ectoinem a ten má doporučené množství 0,2 - 5%, optimálně 2% ![]()
Takže tady bych ty silikony fakt neřešila ![]()
...a tohle by, prosím, šlo.?.
Všestranný regenerační krém Drunk Elephant
Water/Aqua/Eau, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Isopropyl Isostearate, Pseudozyma Epicola/Camellia Sinensis Seed Oil/Glucose/Glycine Soja (Soybean) Meal/Malt Extract/Yeast Extract Ferment Filtrate, Glyceryl Stearate SE, Cetearyl Alcohol, Palmitic Acid, Stearic Acid, Pentylene Glycol, Plantago Lanceolata Leaf Extract, Adansonia Digitata Seed Oil, Citrullus Lanatus (Watermelon) Seed Oil, Passiflora Edulis Seed Oil, Schinziophyton Rautanenii Kernel Oil, Sclerocarya Birrea Seed Oil, Polyglyceryl-6 Ximenia Americana Seedate, Cholesterol, Ceramide AP, Ceramide EOP, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Ceramide NP, Phytosphingosine, Ceteareth-20, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Tocopherol, Sodium Lauroyl Lactylate, Sodium Hydroxide, Citric Acid, Carbomer, Xanthan Gum, Caprylyl Glycol, Chlorphenesin, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin
...a co následující, svého času populární
Egyptian Magic Cream
Olea Europaea Fruit Oil, Cera Alba, Mel, Bee Pollen, Propolis Cera, Royal Jelly.
...a pak, prosím, dotaz - k nákupu jsem dostala miniatury řady Black Rose Sisley - podle chytré tabulky by relativně nejhorší mělo ve složení být parfémování, recenze jsou z 90% kladné, tak jsem zvědavá.
Ale u oleje v jednom návodu uvádějí nanést olej a pak následnou péč/krém, prý pro lepší přípravu pokožky právě pro onu následnou péči.
Vždy jsem si myslela, že olej se dává až nakonec, na všechny navrstvené věci jako jakési "uzamčení". A nebo tedy samostatně na pleť.
Případně kápnout olej do krému, smíchat a to na pleť.
Ale jako "první" krok a pak až krém.?.
Jak to, prosím, vidíš Ty.?.
Miru Na druhou část poslední otázky můžu odpovědět hned ![]()
Neznám sice složení toho oleje, ale v naprosté většině pokud se jedná o čistě olejový produkt, tak pořadí nejdřív olej, pak emulgovaná péče, je opravdu nesmysl
Sice platí, že lipofilní aktivní ingredience penetrují do pokožky snáz a účinněji, ale současněji olejová vrstva zabrání penetraci hydrofilních ingrediencí z následné emulgované péče.
Výjimkou mohou být třeba oleogely, což nejsou 100% oleje.
...děkuju moc!
No, myslela jsem si to
...není to na obličej, ale na ruce a je velmi příjemný!.
Lehounký, spíše tekutější, ale pokožka je pak vláčná, vyživená, hladká. Voní velmi příjemně. Typově, vzdáleně jako kdysi vůně Sensuous Estée Lauder
(mám tekuté mýdlo na ruce a tělo((hedvábně hladké, akorát pěnivé)),
výhledově pořídím asi i ten krémík)
https://www.ingredients-store.com/astier-de-villatte-imperatoire-krem-na-ruce
Miru no inak...ja sa týmto parfémovaným doplnkom vyhýbam, jednak preto, že sa mi rušia s (iným) parfémom a hlavne som bývala zvyknutá, že ich najväčším prínosom bola vôňa. Ale minulý týždeň som vyskúšala telové mlieko na ruky a telo Matiére Premiére a prekvapenie veľké...tie ruky som mala fakt okamžite vyhladené a hydratované....
...už nevím, jakou vůni v mléku od Matiere Premiere jsem zkoušela, ale byla minimální a ihned zmiznuvší.
Efekt jsem tedy nezaznamenala.
Aby se "tloukla" vůně mléka či krému s vůní, to neznám. Vůně tělové kosmetiky většinou zmizí do pár minut.
Co pamatuji velikou výdrž, mělo tělové mléko Insolence Guerlain.
Většina tělových mlék mainstreamových vůní pouze, a chvíli, voní. Péče veskrze nula.
Výborné tělové mléko, opravdu pečující/zvláčňující dlouhodobě pokožku těla je následující
(ke všemu je v pěkné, pevné nádobě, čili působí dobře i vzhledově)
((co o něm píší, platí))
https://www.ingredients-store.com/ds-amp-durga-i-dont-know-what-telove-mleko?brands%5B0%5D=61
Jinak - řada Black Rose Sisley
pleťový olej - dělá krásnou pleť. Vyživenou, projasněnou, jemně vypnutou, takovou čerstvou. Voní po růžích bezkonkurenčně/aromaterapie...
oční krém - chladivý při nanášení, velmi příjemný, lehce vypínací ve smyslu, že vypne pleť, nikoliv, že by stahoval pokožku nepříjemně. Nebude asi pro velmi suchou pleť, tam by bylo asi vhodné výživnější krém či doplnit olejem
denní krém - velmi příjemný, rychle/téměř okamžitě se vsakující, pleť pěkná
maska - ještě jsem nezkoušela, uvidím...
Možná blbej,ale prosim....opět se mi téměř rozpadají nehty...chystám se na zinek,ale nebyl by účinnější v kapkách než v kapslich nebo tabletách?
#stes na nehty křemík podle mě...
Lenka22 šiš, všude na mě skáče zinek...Pak jeden fakt nevi, takže nebere nic a fakt něco musím
stes tak zkus zinek - křemík tablety, mívali takové. Já teda v létě vždycky nasuším přesličku a popíjím z ní čaj. Z čerstvé je to ještě lepší, ale to bohužel až tak duben květen.
stes ja beru Biosil, tam je oboji:-)
stes ja beru Biosil, tam je oboji:-)
dik...chtěla jsem neco udernejšiho,ale asi skončím u nej...nebaví mi cokoliv hledat
stes mně biosil vždycky zafungoval skvěle
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“