Oblíbený krém na obličej...

11. srpna 2014 18:50
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. března 2026 21:46

prďola prosím tě, je možné, že mi něco z těchto produktů zhoršilo akné (hormonální - na bradě, čelisti, mastnou pleť nemám). Je to řada Antu z codex Labs. Měla jsem jen testovací sadu, tak nevím, jestli to není jen souběh s jinými věcmi. Na pleti jsem měla příjemný pocit.

Denní krém 

Aqua (Water), Shea Butter Ethyl Ester, Propanediol, Lactobacillus Ferment, Glyceryl Stearate Citrate, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Lactobacillus, Glyceryl Stearate, Carrageenan, Cocos Nucifera (Coconut) Fruit Extract, Entada Phaseoloides Bark/Seed Extract, Sodium Benzoate, Physalis Angulata (Camapu) Extract, Caprylic/Capric Triglyceride, Xanthan Gum, Potassium Sorbate, Citric Acid, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Citrus Aurantifolia (Lime) Peel Oil, Astrocaryum Murumuru Seed Butter, Hydrolyzed Sodium Hyaluronate, Sodium Phytate, Cymbopogon Martini Motia (Palmarosa) Herb Oil, Buddleja Globosa (Matico) Leaf Extract, Aristotelia Chilensis (Maqui) Leaf Extract, Ugni Molinae (Murtilla) Leaf Extract, Tocopherol, Limonene, Citral, Linalool

Noční krém 

Aqua (Water), Shea Butter Ethyl Ester, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Propanediol, Lactobacillus Ferment, C9-12 Alkane, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Bellis Perennis (Daisy) Flower Extract, Lactobacillus, Sodium Stearoyl Glutamate, Glyceryl Stearate, Theobroma Grandiflorum (Cupuaçu) Seed Butter, Stearic Acid, Palmitic Acid, Astrocaryum Murumuru Seed Butter, Gossypium Herbaceum (Cotton) Seed Oil, Xanthan Gum, Bidens Pilosa (Black Jack) Extract, Cocos Nucifera (Coconut) Fruit Extract, Linum Usitatissimum Seed Oil, Sodium Benzoate, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Citrus Aurantifolia (Lime) Peel Oil, Potassium Sorbate, Coco-Caprylate/Caprate, Citric Acid, Hydrolyzed Sodium Hyaluronate, Sodium Phytate, Cymbopogon Martini Motia (Palmarosa) Herb Oil, Buddleja Globosa (Matico) Leaf Extract, Aristotelia Chilensis (Maqui) Leaf Extract, Ugni Molinae (Murtilla) Leaf Extract, Tocopherol, Phenethyl Alcohol, Sodium Chloride, Potassium Chloride, Disodium Phosphate, Potassium Phosphate, Limonene, Citral, Linalool.

Sérum 

Aqua (Water), Propanediol, Coco-Caprylate, Lactobacillus Ferment, Glycerin, Annona Cherimola (Cherimoya) Fruit Extract, Polyglyceryl-6 Stearate, Lactobacillus, Silybum Marianum (Milk Thistle) Ethyl Ester, Aristotelia Chilensis Leaf Extract, Buddleja Globosa Leaf Extract, Ugni Molinae Leaf Extract, Pfaffia Paniculata Root Extract, Ptychopetalum Olacoides Bark/Stem Extract, Lilium Candidum (White Lily) Flower Extract, Hydrolyzed Hibiscus Esculentus Extract, Dextrin, Tocopherol, Cocos Nucifera (Coconut) Fruit Extract, Cedrus Deodara Wood Oil, Cetearyl Alcohol, Polyglyceryl-6 Behenate, Benzyl Alcohol, Caprylyl/Capryl Glucoside, Sodium Phytate, Sodium Citrate, Xanthan Gum, Sclerotium Gum, Phenylpropanol, Sodium Dehydroacetate, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Citric Acid

Offline prďola
4413 příspěvků moje polička 10. března 2026 19:32

Evaeva podívám se na složení

33lejaby taky dnes napíšu, omlouvám se, ale nemohla jsem se k tomu stále dostat

Offline prďola
4413 příspěvků moje polička 10. března 2026 21:54

33lejaby

K tomu krému - Cetearyl Alcohol určitě vadit nebude, jedná se o emulgátor. Samozřejmě horší to je se silikony, které tu jsou hned ve třech formách. Na druhou stranu má ten krém skvělé hydratační složky (několik různých forem kys. hyaluronové, lecitin, lactobacillus ferment lysate) ... pokud nemáš nějaké kožní problémy nebo alergii na silikon, tak bych tomu krému dala šanci

Offline 33lejaby
652 příspěvků moje polička 10. března 2026 22:03

prďola 

Fakt? Tak to jsi mne mile potěšila. Jsem si říkala, že třeba krém bez alkoholu třeba ani existovat nemůže. Byla jsem rozhodnuta, že jej případně posunu dál ke kamarádce, která s pleťovou péčí začala až po 50tce. Ale píšou, že se krém dobře vstřebává, a tak by se mi hodil jako podkladový krém k makeupu. Péči, kterou mám doma (převážně Allies of Skin) se mi dost tluče právě s makeupem. 

Děkuji, asi jej zítra vyzkouším

Offline prďola
4413 příspěvků moje polička 10. března 2026 22:12

Evaeva

V těch přípravcích jsem nezaznamenala žádnou výrazně dráždící nebo alergizující složku. I když mohla bych mít podezření na pár složek, které by za určitých podmínek mohly dělat problémy: např. u denního krému jsem ze složení měla dojem, že obsahuje docela dost parfemačních složek, které obecně mívají alergizující účinek; noční krém obsahuje bavlníkový olej, který občas bývá problematický; sérum obsahuje dost poměrně exotických přírodních extraktů - což je jinak skvělé, ale zase mohou mít alergizující účinek

Takže nic jednoznačného, ale pokud máš podezření, tak ty produkty na chvíli nepoužívej a uvidíš.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. března 2026 22:38

prďola díky! No asi v nich něco bude. Teď používám obyčejnou baleu s probiotiky večer a ráno ten zelený od codex a je to lepší. Ale používala jsem je jen týden a vzorečky už došly, tak nemůžu udělat pokus číslo dvě.  Škoda, tamty produkty mi byly příjemné, takové ne mastné, ale dostatečně hydratační. No na druhou stranu, aspoň ušetřím

Offline 0zero7
11558 příspěvků moje polička 10. března 2026 22:57

Evaeva nevyzadany prispevek - me se rozhodila plet (reakce na neco plus tres) nedavno a vzdycky mi zabere mazat jen tento krem (davam ho bezne kazdy den, ale na aktivni latky, tak kdyz se neco "poroucha" davam jen ten a dobry. Fajn je pomer cena vykon. Mam uz treti baleni, tentokrat 400ml

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. března 2026 23:50

0zero7díky, můžu to zkusit. U mně je to spíš tak, že když se mi pleť rozhodí, tak to mám lepší. Převažuje bohužel ten akné stavRok mi úplně zázračně fungoval jeden krém, ale pak přestal a už nezačal. Ale musím zaklepat, že je to poslední dobou lepší.

Online Miru
16203 příspěvků moje polička 11. března 2026 05:04

33lejaby 

...jako Machr přes kosmetiku je zde samozřejmě prďola

Ale co jsem zjistila, tak "špatný" alcohol ve složení je ten, kde je "jen" alcohol nebo denatur alcohol.

Cetearylalkohol nebo cetylalkohol nevadí...

Citace:

(třeba prďola ještě nějak doplní.?.)

CETEARYLALKOHOL

Extrémně běžná multifunkční složka, která dodává pokožce příjemný hebký pocit (změkčovadlo) a objem krémům a pleťovým mlékům. Pomáhá také stabilizovat směsi oleje a vody (emulze), ačkoli sama o sobě nefunguje jako emulgátor. Její typické použití ve většině krémových receptur je 2–3 %.  

Je to takzvaný mastný alkohol, směs cetylalkoholu a stearylalkoholu, dalších dvou změkčujících mastných alkoholů. Ačkoli se chemicky jedná o alkohol (to znamená, že ve své molekule má skupinu -OH), jeho vlastnosti se zcela liší od vlastností nízkomolekulárních nebo vysušujících alkoholů, jako je denaturovaný alkohol . Mastné alkoholy mají dlouhou v oleji rozpustnou (a tedy změkčující) koncovou část, díky které absolutně nevysušují ani nedráždí pokožku a jsou pro ni naprosto v pořádku.

Offline slniecko admin
19330 příspěvků moje polička 15. března 2026 17:27

Bola som prechladnutá a ako som furt smrkala, tak mám ošupinkovaný nos, poznáte to.

Zatiaľ to teda natieram balzamčekami, ale napadlo ma, že či by s tým nepomohol peeling, možno ani nie mechanický (ten zabezpečili vrreckovky), ale nejaký jemnejší enzymatický...

Len, ešte je to trochu rozdráždené...skúsiť? Akebo ďalej len mazať a byť rada, že som rada?

Online stes
8820 příspěvků moje polička 15. března 2026 18:10

slniecko ja bych byla ráda,že jsem ráda a dal to jen  mazala. Teda ja to tak dělám, zhruba od vánoc do velikonoc, co mam rymu.

Online Miru
16203 příspěvků moje polička 15. března 2026 19:07

slniecko 

Peeling určitě ne. To by mohlo pokožku už tak iritovanou smrkáním ještě více podráždit.

...mazat normálně tím, čím natíráš obličej, případně tam vrstvu zopakovat. Ono se to srovná samo.

Pokud by to bylo pořád tím odřením červené, podrážděné, tak na noc tence namazat Framykoinem.

Tip na zmenšení smrkání - vytřít vnitřní stranu nosu/pokožku, kam dostaneš prstem(Borozan, Framykoin, případně čímkoliv mastnějším).

Protože jak teče rýma, vysušuje to sliznici a ta pak paradoxně produkuje o to více "vody"/zvlhčení/rýmy.

Tím, že se ta sliznice promaže, to vysušené se zvláční a současně se relativně "ucpou" rozšířené/podrážděné póry = rýma už tolik neteče.

Nejsnesitelnější to bývá pro lidi třeba na noc. Když to zvládne i během dne, dobré, uleví se...

(někdo prostě do nosu nic nesnese)

Toto se týká většinou té první fáze, kdy rýma teče jak z vodovodu...

Offline slniecko admin
19330 příspěvků moje polička 15. března 2026 19:22

stes Miru asi máte pravdu, radšj budem krotká a nebudem to ešte niečím dráždiť.

Inak ja už mám teda "po", len tá pokožka je ešte podráždená.

Teda momentálne po, peľová sezóna pred nami ... 

Online Miru
16203 příspěvků moje polička 15. března 2026 19:32

slniecko 

...no, já vím, že jsem pro většinu zde exot

Ale na pyly každý rok užívám, momentálně také, následující přípravek. A - vyberu měsíční dávku a jsem bez rýmy. Bez šimrání na patře, bez šimrání koutků úst, bez kýchání a oteklých červených očí, bez odřeného nosu a hromady kapesníků. Nemusím chodit ven jen večer, můžu i na louku, do lesa, kamkoliv. Osobně to považuju za zázrak(stejně jako push up podprdu)

https://www.prirodnilekarna.cz/eshop-vyvanuti-draci-jeskyne.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=PMax_shopping%20%232&utm_id=21170496171&gad_source=1&gad_campaignid=21180935185&gbraid=0AAAAADqGRPmZEbqNtNU3XzEgSs4cGTQ2i&gclid=Cj0KCQjwsdnNBhC4ARIsAA_3heiAWv53XqbEOwumxO30dv5APtj3OWu5XhxcUYLsef7vCUuj3fxW9s4aAmNTEALw_wcB#recenze

https://www.tcmencyklopedie.cz/detail-produktu/bi-min-gan-wan-0835

Offline Kokoska
34079 příspěvků moje polička 15. března 2026 19:48

slniecko mazala jsem jelenim lojem a propolisem. 

Online Miru
16203 příspěvků moje polička 15. března 2026 19:51

Kokoska 

jelení lůj - ten "tlustý špalek".? Jo, ten byl na takovéhle věci a na rty vždycky nejlepší

Offline jerry
10886 příspěvků moje polička 15. března 2026 20:19

slniecko 

Peeling určitě ne, žádný - promašťuj čímkoliv, co je mastné a voní ti příjemně.

Ideální je škvařené nesolené vepřové sádlo, ale chápu, že ta vůně nemusí být úplně příjemná.

Kůže si pak poradí sama. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. března 2026 21:03

slniecko v dm mají na ten nos krém, je to taková malá tubička. Jinak doporučuju to mazat preventivně nějakým jelením lojem nebo něčím mastným hned, jak začne rýma. Ta prevence mi většinou stačí.

Offline Kokoska
34079 příspěvků moje polička 15. března 2026 21:06

Miru mela jsem tu zbytek od Rituals s eukalyptem, ale urcite funguje cokoli mastneho.

Offline slniecko admin
19330 příspěvků moje polička 16. března 2026 22:32

mastim, mastim, prefovsetkym mojimi oblubenymi "zazrakmi" z miestneho honeyshopu, tievsa mi dost osvedcili (a okrem toho ten obchod tak krasne vonia, ze nie som schopna sa u nich nezastavit...), len som proste netrpezlica

Evaeva kuknem to, vobec som nevedela, ze je na to nievo specialne. Ked boli deti v skolkarskom veku, asi by sme toho vtedy spotrebovali kybel....