...jo, byla jsem překvapená, jak jsou příjemné. Ta původní, to byla mizérie...
Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?
PTISENBON Tartine et Chocolat/Givenchy
... jemná, svěží, decentní, subtilní, neofenzivní vůně bílých květů zavěšených na sladkých citrusových nitkách, schovávají se mezi nimi i hebce nadýchané květy bavlníku vybělené sluncem & se všemi do jednoho pohupuje v nahodilém rytmu lenivý červnový vánek...
//Tato toaletní voda byla na trh uvedena v roce 1987 ve spolupráci se značkou Givenchy jako parfém pro děti - vůně v koncentraci Eau de Senteur je bez alkoholu, toaletní voda vhodná pro děti od tří let malé množství alkoholu obsahuje. S ohledem na původní cílovou skupinu jsou tedy mírná intenzita a spíše symbolická projekce vlastně pochopitelné.//

jerry
...prosím, mohla by jsi prověřit novinku
VIKTOR & ROLF GOOD FORTUNE ELIXIR INTENSE
(složení moc pěkné. Tak jestli to nějak nezazdili...)
Bohužel jsem zatím na ni v žádné parfumerii nenarazila.
Myslím, že GOOD FORTUNE ELIXIR INTENSE si kamarádka kupovala ve Frankfurtu, optám se a kdyžtak požádám o vyzkoušení.
...tak jo, bezva, děkuju![]()
GOOD FORTUNE ELIXIR INTENSE Viktor & Rolf
... hutná a mámivě sladká, jako kdybys do stroje na výrobu cukrové vaty dala pylem vonící luční med, za vysoké teploty ho rozpustila ve zlatavý tav, který by byl odstředivou silou metán do kovového bubnu, v němž by houstnul a cukernatěl v měkkou a hebkou vatu, do níž by se jako do hnízda k zimnímu spánku uložily květy zahradního jasmínu zachumlané do hřejivého a uklidňujícího kouře z pomalu doutnajícího orientálního kadidla...
... vanilka zde není gurmánská, ale spíše pylová, bylinná, semisladká, z vůně nevystupuje a splývá s ostatními složkami...
... konzistencí a zpracováním mi připomíná Hypnotic Poison EdP, ten je ovšem díky bohatší kompozici vrstevnatější & také Scandal by Night J. P. Gaultier...
... podzimní vůně... /v teplém počasí by mohla aspirovat na bolehlav obecný, to pro tu sytou, lehce omamnou sladkost/
L'Eau d'Issey Eau & Magnolia (Issey Miyake) - svěží vodně-vzdušné bílé květiny, postupně lehce zkrémovatěly. V dojezdu lehce nakyslé neroliové pižmo. Jednoduchá a příjemná vůně.
Nevím, jestli by Tobě nepřipadala nudná, ale za vyzkoušení určitě stojí.
Viděla jsem včera reklamu - flakon ucházející, barevné ladění pěkné, složení jsem neznala vůbec. Až tady - ha! - recenze euridike , tak jsem si ji přečetla a
ad Goddes
...ta herečka mi přišla jak umělá inteligence, taková neživá, bezemoční, sice dlouhé vlasy, ale tvrdé rysy = chladné a neženské vyzařování. Nejhezčí na reklamě jsou lvice...
(a nejspíš i na celé vůni. No, až budu moci, zkusím. Ale vzhledem k tomu jak jdou vůně kvalitou dolů/všechny odnože co následně vylezly po původní Her EdP 2018...)
Reklamu vnímám stejně jako Ty, přiznávám, že herečku jsem neznala, na mě v té reklamě působí jako bojový android.
Vůně samotná je zapomenutelný mainstream, jsem zvědavá, co na ni řekneš Ty, pokud ji vyzkoušíš.
.
ad Goddes
...souhlasím s Tvojí recenzí.
Jako jo, naskočí mi Mon Guerlain EdP - ale takový placatý, ne řídký, ale plochý, bez hloubky, bez náboje, neživý. Levandulový, nasládlý, ale bez emocí, bez výrazu...
...přesně jako ta modelka.
Absolutně nechápu tu reklamu, vůbec se k té vůni, potažmo jejímu složení nehodí.
Nebo vlastně jo - modelka i vůně jsou bez života...
4711 Acqua Colonia Peony & Sandalwood (Mäurer & Wirtz) - ovocně pivoňková pižmovka, jednotvárná, nikterak originální.
euridike prosim kde jsi koupila tu serikovou PARCO PALLADIANO VII: LILLÀ Bottega Veneta ?
z tve recenze to zni jako neco, co by mohla ocenit svagrova k narozeninam, ale nikde jsem to nenasla k prodeji
Flakon nemám, jen jsem ji zkoušela, uvažovala jsem o ní, když ji měli na Megaknihách, ale rozmýšlela jsem si to a za dva dny byla pryč. Zkus se podívat třeba na Totally White / 126 Parle Moi de Parfum, na mě působí podobně a je snáze dostupná.
baltik Na českém trhu teď nikde není. Nejlepší cena je teď na House of Fraser: https://www.houseoffraser.ie/brand/bottega-veneta/parco-palladiano-vii-lilia-edp-751456
Jenze dorucuji jen do Irska. Na jiných eshopech se pohybuje kolem +-300 €, a je otázka jestli dorucuji/by byli ochotni zaslat do ČR, protože ADR.
Pokud na té vuni trváte pres vsechny tyto lapálie, muzu poskytnout odstrik.
euridike diky za tip, prozkoumam
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje