jerry žiaľ, musím súhlasiť.
Mandarine Fraîche znie zaujímavo. Ešte k tomu solídna výdrž
. Za mesiac ma čaká Cyprus, žeby dovolenková vôňa?
Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?
Kdybych neměla na poličce typově podobnné AA Mandarine Basilic, AA Pamplelune a Eau d´Hadrien, tak bych neváhala. Pro mě je Mandarine Fraîche milé překvapení.
...prosím Tě, kdyby jsi měla cestu do parfumerií, tak mě by moc zajímaly vůně:
Libre L´Absolu Platine
(tady mi, při četbě složení naskočily vůně Signature a Metalique Tom Ford...)
L´Interdit Rouge Ultime
Hodně lidí v Portugalsku používalo citrusové vůně, ale to byly nějaké vychytanější horkokrevné citrusy, byli jsme dvakrát v katedrále na mši (asi 1,5 hodiny, nad 30 stupňů i uvnitř) a všichni kolem krásně voněli celou dobu. Nevím, co to mohlo být, ale rozhodně žádná kolínská:)
Mmch vzorky Aqua Allegoria to horko nesnesly vůbec, staly se z nich takové syntetické zápachy. Něco jako dřevo a líh.
Nevím, kde přesně jsi byla, ale do Lisabonu, kam se vždycky ráda vracím, si už beru zásadně jen něco s vetiverem, hedionem a citrusy (nejlépe mi tam držely vůně jako Story, Sycomore, No 19). Ta kombinace vedra a vlhka, které zároveň rozfoukává chladný vítr od oceánu, prostě většinu vůní rychle vyzmizíkuje.
Díky za tipy, příště budu vědět.
Platí to obecně? Že horko, vlhko, Slaný vzduch = přežijí jen vetiver a citrusy?
Třeba pro Itálii nebo středozemní ostrovy?
Mha To si netroufám odhadnout.
...v každém případě budu muset zkusit znovu. Na druhou ruku, v jinou část měsíce a vůbec...
Takže -
L´Interdit Rouge Ultimate Givenchy
Má moc pěknou hlavu - paradoxně téměř hned vnímám uváděný kakakový bob
(mmch, mám je doma, přidávám si je do musli, takže tu vůni znám)
a je tam s jasmínem a pomerančovým květem zakomponován parádně, lahodně. Opravdu velmi příjemně se to čichá, téměř slastně nasává.
Ovšem v srdci mi dělá něco neplechu, nejspíš neroli - byť je uváděno mezi úvodními ingrediencemi. Prostě něco divně teple nasládle zeleného, ruší to/vytváří to jakousi disharmonii.
Základ vůně je opět hodně pěkný. Sice trochu mainstreamově líbivý, ale dobře zpracovaný.
Nebude to prostorovka, ale stopy Ultimate jsem cítila z kůže i po pěti hodinách.

Libre L´Absolu Platine Yves Saint Laurent
...hm, tak jak píšu o pár příspěvků výše, resp. už to tu jednou je, aneb
Metalique říznutý Signature Tom Ford
(pro ty, kdo zmiňované vůně Toma Forda neznají = klasická Libre ořezaná o sladkost s přidanými změklými aldehydy a unisexovým tónem).

Myslf Yves Saint Laurent
...jako propadák to není.
Ale zapomenutelné
jo.
Protože absolutně bez osobnosti.
Nejkrásnější na celé vůni je
flakon.
(pocitově - unisex, chlad, univerzálnost. Signifikantnost = 0)
((ale paradoxně mi k tomu jde následující obrázek. V tom dobrém smyslu slova))

Ty jsi rychlá jako blesk - než jsem se někam vydala, ty už jsi vyzkoušela. A obě vypadají zajímavě - mně se tedy původní Libre nelíbila, ale toto vypadá jako "úplně jiná" Libre.
...určitě zkus!. A jsem zvědavá na Tvé názory...
...jo a ještě -
něco hodně sladkého, ale takového nijakého,
sladká nuda
Paradoxe Intense Prada

Figue Barbare (Premiere Note) - sladký mléčně krémový fík s ovocnou sladkokyselostí, po rozvonění se přidal vanilkový prach z vápenné omítky. A jako celek to vůbec není špatné.
Myslf Yves Saint Laurent
...vzdušná měkká fougere,
lehounce bylinná(šalvěj),
lehounce sládnoucí pomerančovým květem, ale se zachováním fougere základu.
...a fakt
lehounce
káva!.
Jakoby chlápkovi/nebo holce?, je(n)ž v bílé rozhalence sedí u kavárenského stolku, pod nosem zpívala ze šálku vůně černého povzbuzujícího nápoje a mísila se s je(jí)ho delikátně mýdlovo fougere kolínskou.
Mix bylin a uvědomování si kávového akcentu -
hedvábně hladké, typické tmavohnědé nahořklo -
vytvářejí dojem velejemné mohérové zakouřenosti nasládlých dřev(dřevnaté pačuli).
Vůně se pocitově rozpíjí...
...relativně tvrdé ingredience se mísí s těmi navláčnělými, měkkými, hladivé s ostřejšími - je to jak štetcem s tmavou barvou dělat skvrny na mokrý papír...
Tichá, jemně šikézní byznys elegance
(jako na prdel si z toho nesedám, ale tom boy + cool spratkovitost = very good)

Alyson Le Borges
Mimosa Austral (Premiere Note) - svěží mimóza mezi dalšími květinami. Po rozvonění se mimóza po anglicku vytratila a zůstal průsvitný a svěže nazelenalý pomerančový květ.
milacka
Kdybych neměla na poličce typově podobnné AA Mandarine Basilic, AA Pamplelune a Eau d´Hadrien, tak bych neváhala. Pro mě je Mandarine Fraîche milé překvapení.
Ja som si ju kúpila, lebo autentickú vôňu mandarínky zháňam už dlho, ale na rozdiel od teba ja v nej cítim skôr mandarinkové keksíky s maslovo- vanilkovou náplňou. ( Kedysi predávali také oranžové a Mandarine Fraiche mi ich pripomína.)
A nejsi u keksíků zklamaná?
Já ji koupila taky - naslepo pro dceru, která má ráda Mandarine Basilic. A trefa - je spokojená.
Biely kvet Sušenky si pamatuji
. V tom případě jsi zadržela moji ruku, která už vůni málem odklikávala, protože já ty gurmánské polohy v parfémech nemám moc ráda.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje