Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 21:28

jerry žiaľ, musím súhlasiť. 
Mandarine Fraîche znie zaujímavo. Ešte k tomu solídna výdrž. Za mesiac ma čaká Cyprus, žeby dovolenková vôňa?

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 21:48

milacka 

Kdybych neměla na poličce typově podobnné AA Mandarine Basilic, AA Pamplelune a Eau d´Hadrien, tak bych neváhala. Pro mě je Mandarine Fraîche milé překvapení.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 29. srpna 2023 03:43

jerry 

...prosím Tě, kdyby jsi měla cestu do parfumerií, tak mě by moc zajímaly vůně:

Libre L´Absolu Platine

(tady mi, při četbě složení naskočily vůně Signature a Metalique Tom Ford...)

L´Interdit Rouge Ultime

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 29. srpna 2023 09:49
Reakce na Mha:

Hodně lidí v Portugalsku  používalo citrusové vůně, ale to byly nějaké vychytanější horkokrevné citrusy, byli jsme dvakrát v katedrále na mši (asi 1,5 hodiny, nad 30 stupňů i uvnitř) a všichni kolem krásně voněli celou dobu. Nevím, co to mohlo být, ale rozhodně žádná kolínská:)

Mmch vzorky Aqua Allegoria to horko nesnesly vůbec, staly se z nich takové syntetické zápachy. Něco jako dřevo a líh.

​Nevím, kde přesně jsi byla, ale do Lisabonu, kam se vždycky ráda vracím, si už beru zásadně jen něco s vetiverem, hedionem a citrusy (nejlépe mi tam držely vůně jako Story, Sycomore, No 19). Ta kombinace vedra a vlhka, které zároveň rozfoukává chladný vítr od oceánu, prostě většinu vůní rychle vyzmizíkuje.

Offline Mha
příspěvků moje polička 29. srpna 2023 18:45

Fleur

Díky za tipy, příště budu vědět. 

Platí to obecně? Že horko, vlhko, Slaný vzduch = přežijí jen vetiver a citrusy?

Třeba pro Itálii nebo středozemní ostrovy? 

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 29. srpna 2023 19:07

Mha To si netroufám odhadnout.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 29. srpna 2023 20:46

...v každém případě budu muset zkusit znovu. Na druhou ruku, v jinou část měsíce a vůbec...

Takže -

L´Interdit Rouge Ultimate Givenchy

Má moc pěknou hlavu - paradoxně téměř hned vnímám uváděný kakakový bob

(mmch, mám je doma, přidávám si je do musli, takže tu vůni znám)

a je tam s jasmínem a pomerančovým květem zakomponován parádně, lahodně. Opravdu velmi příjemně se to čichá, téměř slastně nasává.

Ovšem v srdci mi dělá něco neplechu, nejspíš neroli - byť je uváděno mezi úvodními ingrediencemi. Prostě něco divně teple nasládle zeleného, ruší to/vytváří to jakousi disharmonii.

Základ vůně je opět hodně pěkný. Sice trochu mainstreamově líbivý, ale dobře zpracovaný.

Nebude to prostorovka, ale stopy Ultimate jsem cítila z kůže i po pěti hodinách.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 29. srpna 2023 20:50

Libre L´Absolu Platine Yves Saint Laurent

...hm, tak jak píšu o pár příspěvků výše, resp. už to tu jednou je, aneb

Metalique říznutý Signature Tom Ford

(pro ty, kdo zmiňované vůně Toma Forda neznají = klasická Libre ořezaná o sladkost s přidanými změklými aldehydy a unisexovým tónem).

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 29. srpna 2023 20:54

Myslf Yves Saint Laurent

...jako propadák to není.

Ale zapomenutelné 

jo.

Protože absolutně bez osobnosti.

Nejkrásnější na celé vůni je

flakon.

(pocitově - unisex, chlad, univerzálnost. Signifikantnost = 0)

((ale paradoxně mi k tomu jde následující obrázek. V tom dobrém smyslu slova))

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 29. srpna 2023 21:00

Miru 

Ty jsi rychlá jako blesk - než jsem se někam vydala, ty už jsi vyzkoušela. A obě vypadají zajímavě - mně se tedy původní Libre nelíbila, ale toto vypadá jako "úplně jiná" Libre.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 30. srpna 2023 05:00

jerry 

...určitě zkus!. A jsem zvědavá na Tvé názory...

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 30. srpna 2023 17:51

...jo a ještě - 

něco hodně sladkého, ale takového nijakého,

sladká nuda

Paradoxe Intense Prada

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 30. srpna 2023 19:05

Figue Barbare (Premiere Note) - sladký mléčně krémový fík s ovocnou sladkokyselostí, po rozvonění se přidal vanilkový prach z vápenné omítky. A jako celek to vůbec není špatné.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 31. srpna 2023 16:13

Myslf Yves Saint Laurent

...vzdušná měkká fougere,

lehounce bylinná(šalvěj),

lehounce sládnoucí pomerančovým květem, ale se zachováním fougere základu.

...a fakt

lehounce

káva!.

Jakoby chlápkovi/nebo holce?, je(n)ž v bílé rozhalence sedí u kavárenského stolku, pod nosem zpívala ze šálku vůně černého povzbuzujícího nápoje a mísila se s je(jí)ho delikátně mýdlovo fougere kolínskou.

Mix bylin a uvědomování si kávového akcentu -

hedvábně hladké, typické tmavohnědé nahořklo -

vytvářejí dojem velejemné mohérové zakouřenosti nasládlých dřev(dřevnaté pačuli).

Vůně se pocitově rozpíjí...

...relativně tvrdé ingredience se mísí s těmi navláčnělými, měkkými, hladivé s ostřejšími - je to jak štetcem s tmavou barvou dělat skvrny na mokrý papír...

Tichá, jemně šikézní byznys elegance

(jako na prdel si z toho nesedám, ale tom boy + cool spratkovitost = very good)

Alyson Le Borges

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 01. zaří 2023 18:11

Mimosa Austral (Premiere Note) - svěží mimóza mezi dalšími květinami. Po rozvonění se mimóza po anglicku vytratila a zůstal průsvitný a svěže nazelenalý pomerančový květ.

Offline Biely kvet
4141 příspěvků moje polička 01. zaří 2023 18:21
Reakce na jerry:

milacka 

Kdybych neměla na poličce typově podobnné AA Mandarine Basilic, AA Pamplelune a Eau d´Hadrien, tak bych neváhala. Pro mě je Mandarine Fraîche milé překvapení.

​Ja som si ju kúpila, lebo autentickú vôňu mandarínky zháňam už dlho, ale na rozdiel od teba ja v nej cítim skôr mandarinkové keksíky s maslovo- vanilkovou náplňou. ( Kedysi predávali také oranžové a Mandarine Fraiche mi ich pripomína.)

Offline Biely kvet
4141 příspěvků moje polička 01. zaří 2023 18:26

jerry 

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 01. zaří 2023 19:14

Biely kvet 

A nejsi u keksíků zklamaná?

Já ji koupila taky - naslepo pro dceru, která má ráda Mandarine Basilic. A trefa - je spokojená. 

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 01. zaří 2023 19:15

Biely kvet Sušenky si pamatuji . V tom případě jsi zadržela moji ruku, která už vůni málem odklikávala, protože já ty gurmánské polohy v parfémech nemám moc ráda.

Offline Biely kvet
4141 příspěvků moje polička 01. zaří 2023 19:49

jerry Je pravda, že som čakala tú mandarinku sviežejšiu bez gurmánskej polohy, ako hovorí Fleur . Možno príležitostne niekomu darujem.