Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Offline baltik
4952 příspěvků moje polička 11. srpna 2023 16:33

Tyana chtela jsem to jako darek, ale 300 uz je dost, kdyz ani nevim, jestli se trefim do vkusu, ale diky

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 14. srpna 2023 02:01

Nashe

Adorable

Roztomilá, sviežokvetinková, priam dievčenská vôňa. Adorable.

Lucky

Veľmi zaujímavá, podľa mňa vyslovene dámska vôňa zrelého tmavého hrozna, takého toho drobného, ešte teplého od slnka. Táto sa mi naozaj páčila (ako nie až na kúpu, no, ale nosiť by som ju bola ochotná).

Ruby

Skoro dobre. Stále som mala pocit, že je to nedorobok. Že to chceli nejako doťuknúť, ale zabudli, alebo čo. Ale únosné, len ten znepokojivý pocit;).

Všetky ostatné vône značky ktoré som mala možnosť vyskúšať mi prišli neuveriteľne generické a okrem pánskej For Him aj s akýmsi staromódnym nádychom, bohužiaľ nie v dobrom zmysle.

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 14. srpna 2023 15:07

SACRED MIST Cosmoss

Ofélie neutonula. Voda si ji nevzala a kameny z rozpadajícího se Elsinoru jí nepolámaly paže splývající v odevzdaně oddaném gestu. Spí, bělásková, pod roztrhanou oblohou, spí - žije ve snu, kam cizí za ní nemohou, zahalená jemnou drapérií z odlehčeného mechového sametu vyšívaného zlatou nitkou, plující přes její klíční kosti, pak jako vodopád klesající přes měsíčně bledá nadloktí, až dolů, až k zápěstí... 

Vůně nálada, příběh z mechu a kapradí. Podušková měkkost nakvétajícího mechu, zeleně, chlorofylově svěží, hebkne prachovým světlem bílých květů ze zplanělých zahrad a usíná sladce vyschlým bělokorým dřevem. Idylické, odlehčené, uklidňující chypré z rituálů lesních dryád. 

Za konceptem well-being, holistické & veganské značky Cosmoss stojí modelka Kate Moss, autorkou parfémované vody Sacred Mist je homeopatka Victoria Young. Do portfolia značky patří také pleťové produkty, např. čistící krém, olejové sérum či klasický krém /ten mohu s čistým svědomím doporučit/.

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 14. srpna 2023 17:32

euridike 

...ta vůně mě zajímala, když jsem ji objevila. A zní to od Tebe krásně, kouzelně...

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 15. srpna 2023 09:10

Miru 

Dostala jsem vzorek ke krému, ta vůně je vyloženě relaxační a aromaterapeutická, příjemná, uklidňující, má náladu Snu noci svatojánské... 

A děkuju...

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 15. srpna 2023 19:32

La Vie Est Belle L´Extrait Lancome 2023

Příjemné.

Jemnější verze původní La Vie Est Belle EdP.

...o hodně jemnější.

L´Extrait.? Ano,

vypreparovali originálu duši a tu pak nacpali do neprůhledného flakonu, takže vlastně i tu duši si musíte vlastně spíše představovat, než že ji vidíte/cítíte...

Slabé, ploché, zbytečné

(přeslazené sněhové pusinky s jakože jahodovou trestí, ploše umělotinová sladkost pohlcující bezvládný kosateček)

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 16. srpna 2023 20:27

Goddess (Burberry) - nepříliš sladký vanilkově dřevitý prach s puncem neskrývané syntetiky, zpočátku odlehčený i trochou pižma. A pak už jen syntetický sladký vanilkově dřevitý prach. Zapomenutelná, lacině vyznívající a díky jednotvárnosti hodně otravná. Teprve po několikerém umytí příjemná a akorát tak sladká prachová vanilka.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 18. srpna 2023 18:43

Musc (Eau de Parfum) (Molinard) - kdo by podle názvu očekával čistokrevný mošus, bude zklamán - jde o velmi autentickou vůni nezapálených indických tyčinek, s jemným ambrovým santalem a špetkou koření. Po rozvonění nasládlá suchá pačuli, lebedící si na santalovém základě. Velkým bonusem je výdrž., a to i v letním parnu.

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 19. srpna 2023 12:10

jerryMUSC je moje nová "a žili šťastně až do smrti". Já jsem říkala, že je fakt skvělá.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 19. srpna 2023 12:26

Luna 

Naprostý a bezvýhradný souhlas - fakt je skvělá.

Offline Mha
příspěvků moje polička 20. srpna 2023 13:39

CLOUD Adriana Grande

Cukrová vata po čase přechází do vůně zavlhlé soli. 

Ne, tohle nebylo hezké překvapení

Mmch, byla jsem teď v Portugalsku, v době veder, nevím, co nosili místní, ale všechny mé usyslené vzorečky zklamaly, nejvíc asi Reflection od Amouage, do půl hodiny pryč. Slon bojoval o něco déle, vítězem je Boundless Amouage. 

Vybrala jsem špatně vzorky?

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 20. srpna 2023 20:01
Reakce na Mha:

CLOUD Adriana Grande

Cukrová vata po čase přechází do vůně zavlhlé soli. 

Ne, tohle nebylo hezké překvapení

Vůbec se nedivím, že je toho plný Vinted - mě to voní jako cukrová vata politá napodobeninou Baccarat Rouge. Když vezmu v potaz věkovou skupinu, které se tahle vůně určena, tak první navonění musí být docela zklamání....aneb zlatá Escada.

Vzorky jsi špatně nevybrala, to se musí vyzkoušet až na místě. Zrovna Amouage by měly být do vedra trefou....a jak vidno, neplatilo to úplně.  

Offline Mha
příspěvků moje polička 21. srpna 2023 12:48

jerry

CLOUD je pro náctileté?

Jestli jo, tak Escada je opravdu (pitomě rozjuchaná, ukřičená, hlučná, sebestředná, ale pořád dobře poskládaná) lepší varianta.

Hodně lidí v Portugalsku  používalo citrusové vůně, ale to byly nějaké vychytanější horkokrevné citrusy, byli jsme dvakrát v katedrále na mši (asi 1,5 hodiny, nad 30 stupňů i uvnitř) a všichni kolem krásně voněli celou dobu. Nevím, co to mohlo být, ale rozhodně žádná kolínská:)

Mmch vzorky Aqua Allegoria to horko nesnesly vůbec, staly se z nich takové syntetické zápachy. Něco jako dřevo a líh.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 21. srpna 2023 13:19

Mha 

Tak fanynkám Ariany Grande víc nebude

Tak oni to místní mají vychytané, co do jejich konkrétního podnebí sedne. Ona to i kolínská být může, jen prostě v tamních podmínkách může líp držet.

Pamatuju si jednu uživatelku ještě z Arome, která se stěhovala do USA (ale už nevím, kam přesně) a jako milovnice exkluzívních Guerlainů se důkladně zásobila na pobyt. Jenže Guerlainy na ní v tamních podmínkách vůbec nedržely, tak nakoupila nějaké americké značky (myslím, že Elizabeth Arden nebo něco podobného) a byla spokojená. 

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 22. srpna 2023 12:06

Lacoste Pour Femme Timeless (Lacoste) - svěží květinová pižmovka - nasládlá a naovocnělá ledová pivoňka s růží a jasmínem. Podobá se spíš Euphoria Blossom. S Lacoste pour Femme (před i po reformulaci) nemá nic společného (kromě názvu).

Původní Lacoste pouz Femme byla moje oblíbená, po reformulaci už jsem jí na chuť nepřišla. Zato ty následné odnože jsou fádní a stádní.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 20:04

Flora Gorgeous Magnolia (Gucci) - sladce pižmový suchý kokosový prach s květinami. Připomíná mýdlo s pudrem. Ale je to fádní a nezajímavé. A magnólie? Ani náhodou.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 25. srpna 2023 19:43

Mandarine Fraîche (Reminiscence Paris) - na kousky nařezaná čerstvá mandarinková kůra, postupně doplněná nasládlým hladkým neroli. V dojezdu pak nepatrně oslazený zelený čaj s citrónem a ještě s přetrvávajícím zbytkem mandarinkové kůry. Vůně autentické mandarinky, svěží a osvěžující a ve vedru i se solidní výdrží.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 19:15

Idôle Now (Lancôme) - generická dřevo-sladko syntetika. Pomsta parfémových bohů...

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 20:01

jerryIntense je najkrajšia, všetky po nej idú dolu vodou. Sladká nezáživná nuda.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 20:15

milacka 

Pro mě je nejpovedenější hned ta původní Idole - a souhlasím s tou sladkou nezáživnou nudou. A Lancome bývala značka kvality - o to je to smutnější.