Libre L'Absolu Platine (Yves Saint Laurent) - svěží sladce kořeněný levandulový začátek. Rozvoněla se do pomerančového květu zamíchaného do holicího krému Barbus, což by samo o sobě bylo docela příjemné. Bohužel leze z toho nějaká sladká dřevitá syntetika. Na mě voní spíš pánsky než jako vůně dámská.
Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?
Pera Malta (Premiere Note) - lehké bílé květiny s nakyslou hruškou, postupně se vloudilo i pár zelených konvalinek. Hodně připomíná guerlainovskou Idylle a některé její odnože.![]()
Ale jako unixex? No, nevím...
All Of Me Narciso Rodriguez
Magnólie tu bez skrupulí opanovala prostor. Voní jako hruškový kompot bez hřebíčku, jako zelený fík, jako pleťový krém s mandlovým olejem. Růže to v téhle konkurenci nutně vzdala, svěsila okvětní plátky a na místě jen upustila pár pichlavých trnů, které drží vůni jako svorky pohromadě, aby z té přemíry pudru, krému, teplého dřeva a ovocných květin nic netrčelo.
Je to takový ten typ vůně, který bych unosila, kdyby mi ji někdo daroval, ale sama bych si ji nikdy nepořídila.
A zajímavé je, že mi (tak jako jerry v případě vůně Pera Malta) připomíná Idylle, ačkoliv ta je květinově čistší a studenější (a originálnější
).
...tyjo, super popsáno!. Jsem zvědavá, jaká bude na mně. Jestli řídká voda nebo něco zajímavého..?.
![]()
Miru Vyzkoušej, třeba na tobě nezřídne.
Aqua Allegoria Forte Rosa Palissandro
Zvuk kytary z palisandru. Vibrace strun v podobě nepatrně kovového nádechu štiplavého kardamomu. Růžový olej jako žilkování v kresbě dřeva. Pačuli pro hloubku basů. A mléčný santal se zeleným fíkem, aby to neznělo příliš temně a vážně. Improvizace na téma dřeva a růže, která se změnila v koncert.
Tuhle AA bych brala hned. Vlastně nechápu, proč je v řadě AA (byť Forte), zasloužila by si samostatnou (a trvalou) existenci. V určité fázi trošku připomíná Patchouli Ardent, ale to dřevo je v ní podstatně výraznější.
Začínáš mi plnit seznam k vyzkoušení![]()
jerry Tak si tam rovnou připiš i Yuzu Oud, taktéž AA Forte. Citrusovka se skvělou výdrží na dřevitém podkladu. Tu budu muset prozkoumat detailněji, dnes jsem už byla přestimulovaná a na ruce nezbývalo moc prostoru, zbytečně jsem to kontaminovala tou Twilly.
Tak na tu už jsem se koukala v DTB a kombinace yuzu a oud mě zaujala. A teď už mám tuplem důvod ji vyzkoušet.
My Euphoria (Calvin Klein) - lehké nasládle kořeněné bílé květiny, zaoblené a hladké. Jenže mezi ně vpadla marmeláda z neurčitelných bobulí a květiny se daly na ústup. V dojezdu se k marmeládě přidalo dřevo. Není úplně špatná, ale jako odnož je zcela zbytečná, Navíc s Euphorií (vč. ostatních odnoží) má společný jenom název.
...to jsem ráda, že jsi ji zkusila!. Mně tak trochu, vzdáleně, při čtení složení naskočil L´Interdit Intense...
Ale asi o nic nepřicházím.?.
Zkoušení je v tomto případě ztráta času (bohužel). Škoda, že jsem to sama nevěděla předem.
...prosím, zkus ten nový Ultime.
Tam je opravdu tak nádherný ten tón kakaových bobů!, a i jinak je pěkná(teda, na mně chvíli to srdce blbne..?.),
ale musím zkusit znovu kvůli výdrži.
Zkouším, jak mi čas dovolí, ale mám toho teď ke zkoušení strašně moc a nestíhám. Ale Ultime je na seznamu.
Lys Toscana (Premiere Note) - nasládlá kořeněná lilie, lehká až skoro průsvitná, postupně doplněná stejně tak lehkou zelení v podobě mladých jarních kopřiv. V dojezdu vyprané prádlo sušené na rozkvetlé louce. S liliemi ve vůních mám dost problém, ale tohle je lilie přímo pro mě.![]()
L'Interdit Eau de Parfum Rouge Ultime (Givenchy) - svěží pomerančový květ, oslazený nasládlým jakožečokoládovokávovým krémem. Vcelku rychle se vše rozsypalo do úderně sladkého křiklavě syntetického ambroxanu.
Miru Mě tedy překvapila, ale bohužel nemile - bohužel na mě ambroxan jen málokdy nedělá neplechu.
...hmmm, tak jsem se nespletla, resp. proste začátek na mne krásnej a pak mi tam něco hodně neladí...
Děkuju!..
Cedar Atlas (Premiere Note) - zvláštní svěže kořeněný, trochu kožený a trochu květinový začátek se rozhodl býti sladce svěží noblesní kůží - trochu pudrovou, trochu krémovou a trochu víc luxusně sladce zakouřeně vetiverovou. Tohle se povedlo....![]()
Aqua Allegoria Forte Nerolia Vetiver (Guerlain) - sladce pižmová svěže krémová neroliovka, postupně s drcenou nasládlou zelení s několika snítkami kadeřavé petrželky. V dojezdu pak olistěná fíková větvička. Stejně jako u AA Nerolia Vetiver se vetiver vůbec nenamáhal objevit.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje