Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 13. zaří 2023 14:44

Cuir Nappa (Premiere Note) - nová kožená bunda, kterou pokryl odklepnutý pudr z labutěnky, do kterého se vetřelo pár zrnek šafránového pylu. A někde se schovává pár červených bobulí - brusinky a maliny. Začátek spíš prachově pudrový, finále lehce do krémova. A jako celek moc pěkné - nekřiklavé, nedusící, nositelné.

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 06:28

All Of Me Narciso Rodriguez

...velmi příjemná pižmová květinovka.

Teda ten úvod, nástup vůně je krásný a na pár vteřin mi naskočila i vuně Rumeur Lanvin a k tomu O Azur Lancome.

Pak se to usadí v kombinaci výše uvedených vůní c rozostrenejsim a lahodnejsim provedení.

Typové k Dior Forever And Ever, Lacoste Pour Femme původní EdP.

Čili - solidni

PS: no, na mne to takto pěkné vydrží chvíli,.pak se to jaksi rozpadá a mizí...

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 06:33

Flower Poppy Bouquet Kenzo

...ano, velmi generická a velmi rychle mizící...

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 06:39

Phantom Parfum Pac o Rabanne

...velmi pěkné, krásná vůně.

Vetiver s levandulí zmekle pouze jemné nasládlou vanilkou.

...měkce černo zeleně dřevité, delikatne chladivo teple osvezujici.

Hmm, úvod je opravdu povedený, ale pak se vůně velí utlumí, zjemní jednotlivé ingredience a stane se z ní sice příjemná, ale neškodná, až jaksi nijaka pánská zelená pizmovka

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 06:42

Tutti Twilly Hermes

...liči máta bubble gum

Ale taková už dost vyzvejkaná...

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 08:31

Miru Ta Tutti Twilly je pro mě prozatím kandidátem na propadák roku. 

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 09:01

Fleur 

...tak mně se jen potvrdilo, že Hermes mainstream pro mě neee

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 09:29
Reakce na Miru:

All Of Me Narciso Rodriguez

​Tak tu mám taky na seznamu k vyzkoušení.

Pravda je, že v mém případě Narciso Rodriguez nastavil hodně vysokou laťku v podobě stejnojmených EdT a EdP (kteroukoliv z nich si kupuju od té doby průběžně). 

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 09:33

jerry 

...určitě ji zkus!, mohla by se Ti líbit.

Kvalita původní EdP a EdT je nezpochybnitelná, jsou to kvalitní a krásné vůně o dnes!.

Tahle, sice jsem psala, dodala, že mizí, no, intenzitu zmenšila, ale drží. Je to ten Rumeur + Forever And Ever Dior/O d Azur Lancome

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 10:26

jerry Já jsem ji zkoušela a mám ji v kategorii "neurazí, nenadchne". 

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 10:27
Reakce na Miru:

Fleur 

...tak mně se jen potvrdilo, že Hermes mainstream pro mě neee

​Z těch starších počinů bych mohla nosit skoro všechno...

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 10:32

Fleur 

...no, já jen exklusivní řadu. Sice jsem měla Kouř Absolu, ale teď už by byl na můj vkus moc sladký a "jednoduchý".

Pak se mi líbil jeden Merceilles, asi Ambre?, už nevím. Ale výdrž a intenzita tristní...

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 10:38

Ambre des Merveilles? Pro mě tak silná výdrž i projekce, že jsem spotřebovala jeden flakón a už jsem ho nikdy nezopakovala

Já od nich miluju celou tu řadu Merveilles, potom Kelly Calèche, z kolekce zahrad tu první trojici, 24 Faubourg...

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 15. zaří 2023 13:42

Divine (Jean Paul Gaultier) - sladce ambrové dřevo s krémovými květinami, ale pak to sklouzlo do sladce kašmeranového jemně osoleného dřeva. Připadá mi to jako ne zcela dotažený pokus o "plážovou vůni". Flakón v reálu vypadá jako zlatá soška - jako dámská obdoba Oscara.

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 16. zaří 2023 17:11

jerry 

Já jsem Divine šla vyzkoušet, protože jsem v jedné recenzi četla, že se podobá Muglerově Womanity, kterou mám moc ráda; já podobnost žádnou nevnímám, přesto na té vůni něco je, kdyby byla kvalitněji zpracovaná, měla bych nejspíš pocit, že zkouším něco od Juliette Has a Gun...

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 17. zaří 2023 08:49
Reakce na euridike:

, přesto na té vůni něco je, kdyby byla kvalitněji zpracovaná,

​Souhlas, prostě to není dotažené.

A podobnost s Womanity taky necítím.

Offline woman27
469 příspěvků moje polička 17. zaří 2023 14:06

Prosím zná někdo kolekci Lalique Noir? Konkrétně mě zajímá Plume Blanche a Rose Royale

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 17. zaří 2023 15:40

All Of Me (Narciso Rodriguez) -průrazná naovocnělě květinová pižmovka, zpočátku svěže krémová, po rozvonění lehce zapudrovaná. V dojezdu je až nepříjemně syntetická. Generické, laciné, Narciso Rodrigueze nedůstojné. Zdaleka nejméně povedená vůně z celého jeho portfolia.

Fleur Mělas pravdu, žádná sláva to není. 

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 18. zaří 2023 10:57

DIVINE Jean Paul Gaultier

... pamatuju si zářijový soumrak, mariánský vítr v korunách mladých buků u chodníku, on svíral moji paži těsně nad loktem, hlavu odvrácenou směrem k bílozelenému nápisu EMERGENCY nad popelářsky oranžovým sloupovím, vůz záchranky jsem ještě neviděla, ale slyšela jsem ten nepříjemný modrobílý zvuk; díval se jinam, ale jeho slova patřila mně, "musím jít, rozmysli si, co vlastně chceš, večer si to doma řekneme."

Uvnitř jsem jedovatá, večer, vážně, odkdy chodíš po denní službě domů večer, v noci, to ano, před půlnocí, po půlnoci, výraz doma je poněkud diskutabilní, doma není tam, kde už nemám ani kartáček na zuby, doma není tam, kde jsem nebyla.... měsíce. Ještě to nejsou roky... 

Co chci... Co já vlastně chci... To co bylo, když to bylo opravdový. Kdysi. Na začátku. Ne pak. Pak už ne. Pak to bylo stejný pro nezúčastněnýho pozorovatele, což jsem já nebyla, já ne, denně ze mě prýskalo pozlátko jak ze sošky barokního andělíčka ve výloze obchodu se starožitnostmi, byla jsem míšeňsky křehká pusinka, na čele jsem měla nosit upozornění "fragile", občas ještě bylo sladko po melounové granitě, ale na můj vkus šla příliš často do slana, když jsem ji na ocelové lžičce vkládala do jen lehce pootevřených úst...

Tohle je můj pocit z Divine - sladkost bílkových arabesek a melounové granity s několika krystalky ledové soli pod tenkou vrstvou lístkového kočičího zlata... Bylo by to krásné, kdyby to bylo doopravdy, ale ono není, nebylo a není... 

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 18. zaří 2023 12:07

euridike 

...vůně i přes krásnou recenzi stojí nejspíš za houby. Ale ten obrázek - mám ho také na pinterestu...