Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 18. zaří 2023 14:14

Miru 

Pro mě je ta vůně jako oprýskaná a vyprázdněná ozvěna něčeho, co bývalo pěkné a intenzivní; na "kdyby" se nehraje, ale kdyby tahle vůně byla dobře zpracovaná, mohla by mít potenciál /obzvl. kdyby byl více akcentován ten lehce slaný tón/.

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 14:28

Lush

Sun

Nádherná plnokrvná citrusovka, vo všetkých možných polohách. Kôra, dužina, osviežujúci prsk aj hutnosť oleja. viac typov citrusov, ale položené je to na sladkom pomaranči. Hustá, pritom svieža, ktorá (na mne) s ohľadom na typ vône fakt slušne drží. Ovšem skúšané na jeseň, možno v lete by vyprchala skôr.

Barbie x Lush

Všetky možné z detstva známe vône. Ružová žuvačka prechádzajúca do náramku z pastelovofarebných cukríkov z ochuteného hroznového cukru. Naivná zvláštnym spôsobom, akokeby na tej naivite vedome a dospelo trvala. Rozhodne nepôsobí detsky a rozhodne ju nejde prehliadnuť, napriek tomu príjemná. Moja malá domáca intelektuálka zhodnotila, že je to "odkaz filmu skvapalnený do parfému". No mňa sa nepýtajte, ona ten film videla, ja nie.

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 11:09

Úplně náhodou jsem si u nás v drogerce prskla na rukáv Rome Laura Biagiotti a hrozně mě překvapilo, jak strašně dobrý to je. A to se přiznám, že jsem ji kdysi ještě ve staré verzi vždycky pochválila svojí kadeřnici. (Tak 20 let zpátky). No fakt se mi hodně líbí. Prostě jsem zapomněla, že existuje.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 11:23

Tutti Twilly d'Hermès (Hermès) -  hodně sladké kiwi a sladké pižmo, po rozvonění cosi jemně svěže (až slabě větrově) dřevitého a pak už nic. Z původní Twilly nezbylo nic, jen ten název.

Fleur

Připojuju se k tvému názoru na žhavého kandidáta na propadák roku. 
Mám Hermes jako značku moc ráda, prošlo mi poličkou od nich kdeco, ale toto je v rámci značky totální debakl.

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 15:34

jerry Ano, bohužel. 

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 21. zaří 2023 11:14

Fleur jerry 

Vy o té nové Twilly píšete tak nepěkně, že ji budu muset jít vyzkoušet...

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 21. zaří 2023 11:16

slniecko 

Po přečtení Tvé skvělé recenze jsem na Barbie Lush fakt zvědavá... 

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 21. zaří 2023 20:39

euridike Nebudu Tě odrazovat, ale doporučuji zkoušet v situaci, kdy nebude nic lepšího po ruce (na ruce), abys nelitovala promarněné možnosti otestovat něco zajímavějšího.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 22. zaří 2023 10:56

Vanille Santal (Reminiscence Paris) - uhlazený suchý santal s nikterak sladkou prachovou vanilkou, po rozvonění ještě špetka nesladké skořice a miniaturní špetka sladce kouřové ambry. Vůně hřejivá a lenošivá. A opravdu povedená.

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 22. zaří 2023 16:03
Reakce na Fleur:

doporučuji zkoušet v situaci, kdy nebude nic lepšího po ruce (na ruce)

​Tak přesně z těchto důvodů jsem nedávno vyzkoušela All Of Me a Paradoxe Intense. A neměla jsem to dělat...

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 22. zaří 2023 16:17
Reakce na euridike:

vyzkoušela All Of Me a Paradoxe Intense

​Pokud jsi zkoušela zároveň, tak to už bylo na hraně boje o holý parfémový život

Offline alibi blogger
4198 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 09:11
Reakce na jerry:

​Pokud jsi zkoušela zároveň, tak to už bylo na hraně boje o holý parfémový život

​:D

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 09:35

jerry 

... neštěstí nechodí po horách, ale po lidech, takže ano, zkoušela jsem v jeden den... A Paradoxe Intense zase jen proto, že někomu připomíná BR 540, na což už se příště nachytat nenechám...!  

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 24. zaří 2023 20:56

Aqua Allegoria Forte Oud Yuzu (Guerlain) - sametová hořkosladká kůra z čerstvě naříznutého masitého citronu, postupně tekutou sladkou ambrou zalitý dřevitý oud. V jedné fázi se ale trochu tluče hořkost, sladkost a kyselost. Naštěstí se však složky v dojezdu mezi sebou srovnaly do jemného sladkokyselého uhlazeného dřeva, jen tak lehce přepudrovaného zeleným pudrem.

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 25. zaří 2023 07:39

jerry Já vůni zkoušela, když ještě panovaly vysoké teploty, a byla jsem příjemně překvapená i spokojená s výdrží. 

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 25. zaří 2023 07:48

Fleur 

Mas pravdu, "forte" je opravdu forte.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 25. zaří 2023 20:31

Aqua Allegoria Forte Bosca Vanilla (Guerlain) - hlavní hvězdou je vanilka - jemná, lehkonohá, zlatistá. Zpočátku nektarově prachová, po rozvonění nepříliš sladký vanilkový pyl. Jedna z mála vanilek, která se dá nosit i v teple, aniž by udusila nositelku či její okolí. Typově se hodně blíží Baiser Volé Essence a Hermèssence Vanille Galante. Solidní výdrž je příjemným překvapením.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 26. zaří 2023 10:13

Ambassador for Women (Gisada) - nektarová ovocně dřevitá krémová vůně - slupky z meruněk a ze švestek jsou nejvýraznější.  Není ale nijak sladká - dřevo a hlavně zelené fialkové lístky ji odlehčují.  Není špatná, jen je taková decentně nijaká. 

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 29. zaří 2023 15:24

PARADOXE INTENSE Prada

Některé otázky už si prostě nekladu, takové ty typické allenovské - co to tam venku je, proč to sakra dělá takovej hluk, to je jeden druh otázek, pak taky proč se některý věci dějou, velký i malý, závažný i banální, ptávala jsem se, i když jsem odpovědi často znala, teď už se tedy neptám, neptám se ani, proč byla na svět vržena Paradoxe Intense, odpověď je nabíledni, ale je to zas tak marný a zbytečný, třpytkovitá sladkost sypající se z pukajícího cukrovatově mohérového srdce, makromikrogramy ambrofixu, moxalone a serenolidu, xylitolové hrušky a polykarbonátový jasmín hynoucí v záplavě polaroidově medového ambroxanu. Vanitas vanitatum et omnia vanitas...

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 29. zaří 2023 16:24

euridike 

Tak mám dojem, že na toto nestačí ani Mendělejevova tabulka prvků