Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 30. zaří 2023 11:05

jerry 

Jsem zvědavá na Tvůj názor, pokud budeš zkoušet - a jestli Ty v ní někde zachytíš vibrace BR 540...

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 01. října 2023 19:31

Myslf (Yves Saint Laurent) - dosti průrazný začátek v podobě siláckého cedru, a suchého pomerančového květu se špetkou zastřené levandule. A pak to sláblo a sláblo. Nevoní to špatně, ale voní to jako něco, co už tady mockrát bylo.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 05. října 2023 10:15

Light Blue Summer Vibes (Dolce & Gabbana) - čerstvě rozkrojený bergamot, zkrátka svěží a osvěžující bergamotová esence. Postupně sice jemně zesládla, ale pořád je to bergamotový soliflor. Ze všech odnoží má k původní Light Blue nejblíž...a dost možná ji i předčí.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 06. října 2023 09:45

Champs-Elysées (Eau de Parfum) (Guerlain) - opojná sladce broskvovo-hrušková jemně zapudrovaná mimóza s decentním doprovodem svěžího šeříku a sladké konvalinky. Jiskřivá, veselá až rozverná - je to přímo prototyp jarní vůně. Oproti EdT je uhlazenější, zaoblenější a sytější. Nositelná do jarního chladu, ale i na podzim a v zimě (zkrátka kdykoliv, jen ne do tepla - v teple se stává zabijákem).

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 07. října 2023 18:42

Aqua Allegoria Forte Rosa Palissandro (Guerlain) - sladší dřevitá růže ovanutá ledovým vánkem se rozvoněla do suché trnité růže se suchými fialkovými a zelenými muškátovými lístečky a kořínky obalenými suchou písčitou hlínou.

Recenze Fleur v databázi je vyčerpávající.

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 08. října 2023 07:12

jerry Díky! 

Ta kolekce Forte mi připadá zatím celá povedená.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 08. října 2023 10:01

Ambassadora (Gisada) - počáteční nasládlé bílé květiny vypadaly docela nadějně, ale vše přerazil laciný a nepříjemně syntetický kašmeran. Generická, zbytečná, drogerková.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 11. října 2023 10:54

Good Fortune Elixir Intense (Viktor & Rolf) - je hodně blízká původní Good Fortune - bohužel i se všemi jejími negativy. Dřevitá, sladká, bílokvětinová, zároveň značně generická a pro můj nos bohužel strašně syntetická. Ale s ohledem na název mě překvapila jak malá intenzita, tak krátká výdrž (i když pro mě je to spíš velké pozitivum).

Offline stes
8882 příspěvků moje polička 11. října 2023 11:14
Reakce na jerry:

Light Blue Summer Vibes (Dolce & Gabbana) - čerstvě rozkrojený bergamot, zkrátka svěží a osvěžující bergamotová esence. Postupně sice jemně zesládla, ale pořád je to bergamotový soliflor. Ze všech odnoží má k původní Light Blue nejblíž...a dost možná ji i předčí.

​Ach ten flakonek, je to sklo nebo plast? V ČR jí nemají.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 11. října 2023 11:31

stes 

Sklo. 
Viděla jsem ji minulý týden (asi ve Fann). 

Offline stes
8882 příspěvků moje polička 11. října 2023 11:36

jerry jo, mají, ale toaletka 50 za 2500? 

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 11. října 2023 11:42

stes 

Tak záleží, jestli chceš vyzkoušet nebo koupit - na internetu stojí míň.

Offline stes
8882 příspěvků moje polička 11. října 2023 11:47

jerry díky moc, podle složení bych do ní šla asi klidně naslepo, jak je někde bergamot a citrusy..

Offline stes
8882 příspěvků moje polička 11. října 2023 11:53

jerry děkuju

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 13. října 2023 10:17

Santorini Sunrise (Escada) - nektar z manga, nepřeslazený, lehce nakyslý. Po rozvonění sladce ovocná pižmovka s jasmínem a lehce syntetickým cedrem. Pěkná vůně pro teenagerky.

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 13. října 2023 15:30

Forte Bosca Vanilla Guerlain

...velmi jemňunkaté.Jemňunkatý jemně hořký pomeranč s delikátní průtahovostí z eukalyptu.

A pod tím vanilkový vánek. Jemňunkatý.

Je to taková light cream z pomeranče a vanilky. Ale na všech ingrediencích šetřily, co se týče gramáže a nejpíš to mysleli pro fitnesky, které mají jeden den v týdnu povoleno mírně hřešit, tedy pokud si chtějí dát ovoněnou páru nad hrncem...

Nevím, co je na tom forte.?

(joo, už vím, akorát jsem silně vzteklá, jak je to nanicovatý...)

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 14. října 2023 13:07

Courtesan (Worth) - složení vůně je velice bohaté a vyvolává dojem, že půjde o nějakou gurmánskou nálož - zdání ovšem klame. Začíná chladným kardamomově anýzovým větrem s nakrojeným nedozrálým ananasem a spíš jen tušenými jemnými květinami. Po rozvonění jemný nasládlý pudrový prach s květinovou stopou, jemným kyselkavě ovocným nádechem a opravdu jemnou ambrou. Něžná vůně, průsvitně pastelová, zároveň ale dobře držící.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 14. října 2023 13:19
Reakce na Miru:

Forte Bosca Vanilla Guerlain

...velmi jemňunkaté.Jemňunkatý jemně hořký pomeranč s delikátní průtahovostí z eukalyptu.

​Co si pamatuju, tak AA byly vždycky letní limitky (s výjimkou AA Winter Delice). Sice to už není pravda, ale řekla bych, že tahle vanilka  je určená do tepla (jinak by to byl zabiják). A pro nás "vanilkové sraby" by byla i na zimu

Ale koukám na tvoji poličku - Carthusia tě nějak dostala, že?

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 14. října 2023 13:51

jerry 

...zabiják.? Akorát mých nervů...

Hm, dostala...

...chtěla jsem si dovézt ze zájezdu origo vůni, a když na Capri, tak Carthusia, že jo.

V autobuse jsem googlila, které vůně mají mně sympatické složení, pak šla téměř najisto, resp. nechala jsem si ty dvě stříknout a vzala je...

Ligea je od "vedle" také jen podle složení, a hlavně za luxusní cenu. Takže spokojenost.