Jsem zvědavá na Tvůj názor, pokud budeš zkoušet - a jestli Ty v ní někde zachytíš vibrace BR 540... ![]()
Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?
Myslf (Yves Saint Laurent) - dosti průrazný začátek v podobě siláckého cedru, a suchého pomerančového květu se špetkou zastřené levandule. A pak to sláblo a sláblo. Nevoní to špatně, ale voní to jako něco, co už tady mockrát bylo.
Light Blue Summer Vibes (Dolce & Gabbana) - čerstvě rozkrojený bergamot, zkrátka svěží a osvěžující bergamotová esence. Postupně sice jemně zesládla, ale pořád je to bergamotový soliflor. Ze všech odnoží má k původní Light Blue nejblíž...a dost možná ji i předčí.![]()
Champs-Elysées (Eau de Parfum) (Guerlain) - opojná sladce broskvovo-hrušková jemně zapudrovaná mimóza s decentním doprovodem svěžího šeříku a sladké konvalinky. Jiskřivá, veselá až rozverná - je to přímo prototyp jarní vůně. Oproti EdT je uhlazenější, zaoblenější a sytější. Nositelná do jarního chladu, ale i na podzim a v zimě (zkrátka kdykoliv, jen ne do tepla - v teple se stává zabijákem).![]()
Aqua Allegoria Forte Rosa Palissandro (Guerlain) - sladší dřevitá růže ovanutá ledovým vánkem se rozvoněla do suché trnité růže se suchými fialkovými a zelenými muškátovými lístečky a kořínky obalenými suchou písčitou hlínou.
Recenze Fleur v databázi je vyčerpávající.
jerry Díky!
Ta kolekce Forte mi připadá zatím celá povedená.
Ambassadora (Gisada) - počáteční nasládlé bílé květiny vypadaly docela nadějně, ale vše přerazil laciný a nepříjemně syntetický kašmeran. Generická, zbytečná, drogerková.
Good Fortune Elixir Intense (Viktor & Rolf) - je hodně blízká původní Good Fortune - bohužel i se všemi jejími negativy. Dřevitá, sladká, bílokvětinová, zároveň značně generická a pro můj nos bohužel strašně syntetická. Ale s ohledem na název mě překvapila jak malá intenzita, tak krátká výdrž (i když pro mě je to spíš velké pozitivum).
Light Blue Summer Vibes (Dolce & Gabbana) - čerstvě rozkrojený bergamot, zkrátka svěží a osvěžující bergamotová esence. Postupně sice jemně zesládla, ale pořád je to bergamotový soliflor. Ze všech odnoží má k původní Light Blue nejblíž...a dost možná ji i předčí.
Ach ten flakonek, je to sklo nebo plast? V ČR jí nemají.
Sklo.
Viděla jsem ji minulý týden (asi ve Fann).
jerry jo, mají, ale toaletka 50 za 2500?
Tak záleží, jestli chceš vyzkoušet nebo koupit - na internetu stojí míň.
jerry díky moc, podle složení bych do ní šla asi klidně naslepo, jak je někde bergamot a citrusy..
jerry děkuju
Santorini Sunrise (Escada) - nektar z manga, nepřeslazený, lehce nakyslý. Po rozvonění sladce ovocná pižmovka s jasmínem a lehce syntetickým cedrem. Pěkná vůně pro teenagerky.
Forte Bosca Vanilla Guerlain
...velmi jemňunkaté.Jemňunkatý jemně hořký pomeranč s delikátní průtahovostí z eukalyptu.
A pod tím vanilkový vánek. Jemňunkatý.
Je to taková light cream z pomeranče a vanilky. Ale na všech ingrediencích šetřily, co se týče gramáže a nejpíš to mysleli pro fitnesky, které mají jeden den v týdnu povoleno mírně hřešit, tedy pokud si chtějí dát ovoněnou páru nad hrncem...
Nevím, co je na tom forte.?
(joo, už vím, akorát jsem silně vzteklá, jak je to nanicovatý...)

Courtesan (Worth) - složení vůně je velice bohaté a vyvolává dojem, že půjde o nějakou gurmánskou nálož - zdání ovšem klame. Začíná chladným kardamomově anýzovým větrem s nakrojeným nedozrálým ananasem a spíš jen tušenými jemnými květinami. Po rozvonění jemný nasládlý pudrový prach s květinovou stopou, jemným kyselkavě ovocným nádechem a opravdu jemnou ambrou. Něžná vůně, průsvitně pastelová, zároveň ale dobře držící.
Forte Bosca Vanilla Guerlain
...velmi jemňunkaté.Jemňunkatý jemně hořký pomeranč s delikátní průtahovostí z eukalyptu.
Co si pamatuju, tak AA byly vždycky letní limitky (s výjimkou AA Winter Delice). Sice to už není pravda, ale řekla bych, že tahle vanilka je určená do tepla (jinak by to byl zabiják). A pro nás "vanilkové sraby" by byla i na zimu
.
Ale koukám na tvoji poličku - Carthusia tě nějak dostala, že?
...zabiják.? Akorát mých nervů...![]()
![]()
Hm, dostala...
...chtěla jsem si dovézt ze zájezdu origo vůni, a když na Capri, tak Carthusia, že jo.
V autobuse jsem googlila, které vůně mají mně sympatické složení, pak šla téměř najisto, resp. nechala jsem si ty dvě stříknout a vzala je...
Ligea je od "vedle" také jen podle složení, a hlavně za luxusní cenu. Takže spokojenost.![]()
![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje